Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 94K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
Μήπως να κλάψεις και για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που έφαγε τον Γρηγορόπουλο, κι αυτός του μεροκάματου ήτανε με όπλο και πυροβολούσε ..
Δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιωτικός "μπράβος" να σπρώχνει και να σκοτώνει. Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Ναι έχει γεμίσει ο τόπος τσογλάνια. Αλλά δεν είναι δουλειά του ιδιώτη μπράβου να τα δείρει.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.513
Πόντοι
2.356
Ισως η σωστη διατυπωση να ειναι "κινητο"
Η σωστή διατύπωση είναι "ακραίο", άντε "σπαστό".
Ή όπως λένε οι ναυτικοί "νύχια".
Ολόκληρος ο καταπέλτης "κινητός" είναι.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.513
Πόντοι
2.356
Και επίσης, αυτά τα "μαλακά" που υπάρχουν στην άκρη του καταπέλτη για να περνάνε τα μικρά οχήματα, δεν είναι τμήμα του. Κάτι σα μεγάλα χαλιά είναι, σαν πατημένα τσουβάλια, που τα τοποθετεί και τα αφαιρεί το πλήρωμα στον απόπλου.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.513
Πόντοι
2.356
Ρε μλκες, σε τόσα νησιά έχετε πάει να βρείτε γκόμενες, πέντε πράγματα για τα πλοία δεν έχετε μάθει.
Έπρεπε να έρθει ο καπετάνιος του Enterprise να σας τα μάθει!

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
36.972
Πόντοι
6.186
Σαν ναυτικός έχω να πω ότι όλο το μερίδιο ευθύνης είναι στον ύπαρχο κ στο καπετάνιο, δεν έπρεπε να τον σπρώξει, δεν έπρεπε να λυθούν οι κάβοι πριν κλείσει η υδατοστεγής πόρτα (μονο εδω στην ελλαδα την χρησιμοποιούν σαν φρένο)! έπρεπε αμέσως να σταματήσουν οι μηχανές ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να βγει ξανά στην επιφάνεια, να μπορέσουν να πετάξουν σωσίβια η κ να βουτήξουν να τον σώσουν. Μια κίνηση ήταν απο dead slow ahead σε stop κ δεν θα είχαμε το dead τώρα!

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.513
Πόντοι
2.356
Σαν ναυτικός έχω να πω ότι όλο το μερίδιο ευθύνης είναι στον ύπαρχο κ στο καπετάνιο, δεν έπρεπε να τον σπρώξει, δεν έπρεπε να λυθούν οι κάβοι πριν κλείσει η υδατοστεγής πόρτα (μονο εδω στην ελλαδα την χρησιμοποιούν σαν φρένο)! έπρεπε αμέσως να σταματήσουν οι μηχανές ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να βγει ξανά στην επιφάνεια, να μπορέσουν να πετάξουν σωσίβια η κ να βουτήξουν να τον σώσουν. Μια κίνηση ήταν απο dead slow ahead σε stop κ δεν θα είχαμε το dead τώρα!
Πόση ώρα θα χρειαζόταν μέχρι το "stop";

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
36.972
Πόντοι
6.186

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.454
Πόντοι
216
εχω κι αλλο ερωτημα για τους εμπειρους ναυτικους
ειναι σωστο να αφηνουν να κατεβεις στο garage πριν το πλοιο δεσει στο λιμανι?
και κατεβαινουν ολοι οι καθυσtερες και βαζουν μπροστα την μηχανη λες και θα τρεξουν στο Λε μαν, 10 λεπτα πριν?
κι αμα βουλιαξει το πλοιο στο λιμανι ποιος θα φταιει με τους μαλακες στο garage?

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
εισαι εκτος θεματος....δεν τον πατησε....ο μηχανακιας τον χτυπησε στο πισω μερος του αυτοκινητου.....ο μηχανοβιος προσπερασε ταξι και δεν ειδε οτι ειχε σταματησει το ταξι.....ο μηχανοβιος πηγαινε με 70 χλμ ........και στα λεει ενας μοτοσυκλετιστης αυτα οκ???
ότι και να έγινε νομίζω έπρεπε να σταματήσει

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.513
Πόντοι
2.356
εχω κι αλλο ερωτημα για τους εμπειρους ναυτικους
ειναι σωστο να αφηνουν να κατεβεις στο garage πριν το πλοιο δεσει στο λιμανι?
και κατεβαινουν ολοι οι καθυσtερες και βαζουν μπροστα την μηχανη λες και θα τρεξουν στο Λε μαν, 10 λεπτα πριν?
κι αμα βουλιαξει το πλοιο στο λιμανι ποιος θα φταιει με τους μαλακες στο garage?
Φυσικά και δεν επιτρέπεται αυτό τύπε και δε θα έπρεπε να γίνεται.
Αλλά, δε μου λες, πώς θα βουλιάξει το πλοίο στο λιμάνι επειδή εγώ έχω κατέβει γκαράζ και μαρσάρω;;

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.919
Πόντοι
216
Ας πω κι εγώ την αποψάρα μου: Η ποινική ευθύνη των δυο μελών του πληρώματος είναι δεδομένη, ανεξάρτητα από τον νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Μόνο κάτι για κάποιες αηδίες που διάβασα παραπάνω για "ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο": ξεχάστε το.

Ευθύνη αποζημίωσης λόγω ψυχικής οδύνης από την εταιρεία και τους υπαλλήλους προς τους συγγενείς υπάρχει, αν και γι' αυτό υπάρχουν οι ασφαλιστικές (για την εταιρεία).

Όλα τα λεφτά είναι η ευθύνη του καπετάνιου. "Αυτόματη" ευθύνη λόγω της θέσης του δεν υπάρχει, γιατί κάπου το είδα και αυτό στα γρήγορα. Όλο το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης θα είναι το ζήτημα αν ενημερώθηκε ο καπετάνιος και πότε. Ωραίες οι κάμερες να βλέπει τι γίνεται, αλλά αν δεν ενημερώθηκε να σταματήσει ή να μην σηκώσει τον καταπέλτη (αν τον σηκώνει αυτός, δεν ξέρω, ας μας πει κάποιο σχετικό μέλος), τότε δυσκολεύει η ποινική του ευθύνη. Ταπεινή πρόβλεψη: θα αθωωθεί.

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.980
Πόντοι
506
img_1_1694008377966.jpg

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.878
Πόντοι
2.356
εισαι εκτος θεματος....δεν τον πατησε....ο μηχανακιας τον χτυπησε στο πισω μερος του αυτοκινητου.....ο μηχανοβιος προσπερασε ταξι και δεν ειδε οτι ειχε σταματησει το ταξι.....ο μηχανοβιος πηγαινε με 70 χλμ ........και στα λεει ενας μοτοσυκλετιστης αυτα οκ???
Ο οδηγός της Ντόρας έκανε παράνομη στροφή αριστερά.

alogafentis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Κριτικές
3
Like
3.621
Πόντοι
446
με την ταχύτητα που είχε, τίποτα, σε 15 δευτερόλεπτα θα είχε σταματήσει τελείως η προπέλες, 35 στροφές είχε
15 δευτερόλεπτα να κοπανάει νερό που εκτοξεύεται με τόνους ώσης (καράβι χιλάδων τόνων σπρώχνει...μόνο το μουνί σέρνει πιο δυνατά)
80 κιλά ανθρωπο ??? ο θάνατος είναι ακαριαίος σε τέτοιες περιπτώσεις μονο από τύχη θα σωζόταν

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.513
Πόντοι
2.356
οταν εχεις κατεβει 10 λεπτα πριν....ενω το καραβι προσεγγιζει το λιμανι.........μπορει να κοπανησει στο φαρο η σε μια αλλη προβλητα..........ασε ποτε δεν ξερεις...τα λιμανια ειναι βαθια.......και στη σαντορινη διπλα στην προβλητα βυθιστηκε το κρουαζιεροπλοιο.........
Εγώ κατάλαβα πως ο τύπος εννοεί άλλο: το άναμμα της μηχανής του ΙΧΕ θα βουλιάξει το πλοίο .
Ας μας εξηγήσει ο ίδιος, αν θέλει.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.878
Πόντοι
2.356
και ο μηχανοβιος παρανομο προσπερασμα του ταξι.........απο αριστερα..........ειμαστε εκτος θεματος....βρες το θεμα να τα πουμε απο κει...
Δε χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Και ο οδηγός θεωρήθηκε υπεύθυνος για το ατύχημα.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.286
Πόντοι
456
σταματησε ο οδηγος οταν καρφωθηκε ο μοτοσυκλετιστης στον κωλο του αυτοκινητου.....οταν οδηγας αμαξι και η μουρη σου ειναι ενα μετρο απο την μπαρα της βουλης ε δεν κοιτας πισω οταν εχει τον ταριφα σταματημενο...........μην τρελαθουμε..........στο θεμα μας παρακαλω.........
νταξει κατάλαβαμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom