Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 88K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Εγω απο ολο αυτο το σκηνικο βλέπω και κατι αλλο, οτι καλο ειναι να μην μπλεκουμε ποτε σε διαπληκτισμούς-τσαμπουκαδες γιατι δεν ξερεις ποτε ποια θα ειναι η κατάληξη, μερικες σφαλιαρες-μπουνιες; Νοσηλεία σε νοσοκομείο η νεκροτομειο;
Αυτο ειναι το μαθημα. Ασε τους αγανακτησμενους να κανουν τα θυματα μια ζωη.
Σωσε τη ζωη σου και των παιδιων σου.

Ο αλλος θελει να δει το γραπτο πρωτοκολλο και τον κανονισμο λειτουργειας λεει. Στην Ελλαδα. :2funny::2funny::2funny:
Ετσι εχει μαθει να αναλυει τη ζωη του αυτος.

Οταν αυριο παει η κορη του στο μεταξουργειο 4 τα ξημερωματα και τη βιασουν η του βγαλει κανενα μαχαιρι κανενας τρελος στο φαναρι θα ψαχνει να βρει τη νομοθεσια αυτος να του κανει μηνυση αυτος ο σουπερ καταγγελτικος τυπος.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.213
Πόντοι
2.356
Εγω απο ολο αυτο το σκηνικο βλέπω και κατι αλλο, οτι καλο ειναι να μην μπλεκουμε ποτε σε διαπληκτισμούς-τσαμπουκαδες γιατι δεν ξερεις ποτε ποια θα ειναι η κατάληξη, μερικες σφαλιαρες-μπουνιες; Νοσηλεία σε νοσοκομείο η νεκροτομειο;
μπλεξανε με τα δικαστηρια οι ανθρωποι επειδη καποιος με το ζορι και νταηλικι ηθελε εναντια στις εντολες του πληρωματος να ανεβει στο πλοιο και ενω ειχαν λυθει οι καβοι και σηκωνοταν ο καταπελτης. Καλο κουραγιο στο γολγοθα που θα περασουν εξαιτιας της τρελας και του παραλογισμου που κουβαλουσε καποιος αλλος

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.856
Πόντοι
9.931
Να κανω και το δικηγόρο του διαβόλου, παω να μπω τελευταία στιγμη στο πλοιο και το πλήρωμα δεν με αφήνει να μπω, θα κατσω να τσαμπουκαλεύομαι οχι θα μπω-οχι δεν θα μπεις, η λογικη δεν λεει οτι πρέπει να υπακούσω της οδηγιες του πληρωματος, στην τελικη ποιος ειμαι εγω που θα μπω με τσαμπουκα, ενας απλος επιβατης ειμαι....

Σοβαρο προβλημα αυτο με τον Ελληνα να γραφει στα αρχιδια του νόμους, κανονισμούς, εντολές και γενικα να μην θελει να ακολουθεί οδηγιες, υποδείξεις και εντολές.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.213
Πόντοι
2.356
Να κανω και το δικηγόρο του διαβόλου, παω να μπω τελευταία στιγμη στο πλοιο και το πλήρωμα δεν με αφήνει να μπω, θα κατσω να τσαμπουκαλεύομαι οχι θα μπω-οχι δεν θα μπεις, η λογικη δεν λεει οτι πρέπει να υπακούσω της οδηγιες του πληρωματος, στην τελικη ποιος ειμαι εγω που θα μπω με τσαμπουκα, ενας απλος επιβατης ειμαι....

Σοβαρο προβλημα αυτο με τον Ελληνα να γραφει στα αρχιδια του νόμους, κανονισμούς, εντολές και γενικα να μην θελει να ακολουθεί οδηγιες, υποδείξεις και εντολές.
φυσικη επιλογη λεγεται. το παιδι αποφασισε να αυτοκτονησει απλα το αφησε στην τυχη, κρηπιδωμα, δινη, προπελα...

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.435
Πόντοι
12.756

Στην Ελλαδα 10 πανε στην ωρα τους και 990 πανε μετα την αναχωρηση γιατι σου λεει θα καθυστερησει , ε αμα εχει καθυστερηση θα με βαλεις και εμενα μεσα , αφου εσυ σαν καραβι εισαι φαουλ πρωτος εγω θα μπω
Δεν βλεπεις και τι γινεται στα αεροπλανα ; φευγουν στην ωρα τους και οι μισοι το χανουν γιατι σου λεει -Γιατι εφυγε στην ωρα τους ;

Εχουν μαθει απο το κρατος , που ολα ειναι -Δεν γαμιεται δωσε παραταση

Στις δηλωσεις , στα τελη κυκλοφορίας , σε καταβολες , στο να σου δωσει λεφτα

Οσο ο Ελληνας ξερει οτι αμα φτασει εκει και δεν εχει φυγει κάτι θα κανει μανουρα και θα τον βαζουν θα πηγαινει στο +10

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.262
Πόντοι
2.306

Τυπε εκεί μιλάει το θολωμένο μυαλό. Ότι χάνω το πλοιο και δεν ξέρω εγώ τι έχει κανονίσει και που να είναι την άλλη μέρα κλπ. Κρίση πανικού.

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.681
Πόντοι
506
Η ολη φαση δειχνει σηψη σε ολο της το μεγαλειο.
αντε ο καπετανιος δεν ειδε, το πληρωμα στη πρυμνη δεν ενημερωσε αμεσα?
Eχουν πλεον καμερες στη γεφυρα αυτα τα πλοια

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.641
Πόντοι
1.706
υπαρχει ανθρωπος στη θαλασσα επειδη αγνοησε την εντολη να κατεβει και εκανε τριτη αποπειρα να ανεβει στο καραβι ενω η γεφυρα κινουνταν και επεσε στο κενο ισως και χωρις να απωθηθει στην τελευταια του προσπαθεια!!!
τελειωμενος ηταν απο καθε αποψη
Ναι, βάλαμε μπροστά το πλυντήριο αλλά μπουγάδα μην περιμένεις.
Μια χαρά φαίνεται στο βιντεο πως τον σπρώχνουν, τα υπόλοιπα στους εισαγγελείς και στη δίκη.
Σημασία δεν έχει αν ήταν τελειωμένος ή θα τη γλύτωνε (σιγά μην τη γλυτώσει κανείς από τέτοια απόνερα όταν το πλοίο είναι στα 10 μέτρα από την προβλήτα) αλλά πως συνέβει ενα τέτοιο σοβαρότατο περιστατικό στον καταπέλτη του πλοίου τους και αυτοί τα γράψανε όλα στα αρχίδια τους.
Και έφτασε η χάρη τους ίσαμε τον Σαρωνικό.
Άσε μας ρε μεγάλε με τα μουνόπανα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ο αλλος θελει να δει το γραπτο πρωτοκολλο και τον κανονισμο λειτουργειας λεει. Στην Ελλαδα. :2funny::2funny::2funny:
Ετσι εχει μαθει να αναλυει τη ζωη του αυτος.
Συγνώμη που δεν θεωρώ ότι η ζωή είναι λαϊκή τύπε....ο καθένας όπως έχει μάθει βέβαια και μέχρι εκεί που τον πάει η λογική του....

Όμως όλοι μάγκες είναι και κρίνουν αφ' υψηλού μια κατάσταση....φυσικά αν αυτός ήταν ο αδερφός σου ή ο φίλος σου δεν θα το έβλεπες έτσι....

Αν δεν τρολλάρεις που είναι και το πιο πιθανό δηλαδή

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.262
Πόντοι
2.306
Αντίθεση..

Συνημμένα

• FB_IMG_1693988893114.jpg
    FB_IMG_1693988893114.jpg
    74,8 KB · Εμφανίσεις: 26

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Υπάρχουν πολλοί φασιστοειδείς μισάνθρωποι ανάμεσά μας , δυστυχώς. Δες μόνο σχόλια σε πρώτοθέμα ή τουιτερ. Μικροτσούτσουνα ανάρχιδα ναυάγια που τους στραπονάριζε η μάνα τους , τους έδινε τσιμπούκια ο πατέρας τους και κατέληξαν ψυχοπαθή σαδιστικά σκουπίδια να βγάζουν μίσος για ο,τι αναπνέει. Στο θολωμένο διαταραγμένο τους μυαλό φταίει πάντα κάποιος άλλος για την μίζερη σκουπιδοζωή τους. Υπάρχουν βέβαια ευθύνες και στο κράτος γιατί δεν έχουμε ούτε καν στοιχειώδη ψυχιατρική περίθαλψη και τους αφήνουμε ελεύθερους να βγάζουν χολή απ' το υπόγειο της πεθαμένης γιαγιας τους οπου κατοικουν χάρη στο ΚΕΑ που πληρώνουμε εμεις. Ευτυχώς , αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι αυτοκτονούν.
Υπάρχει μεγάλη σύγχυση στο μυαλό πολλών.
Αφου εγώ είμαι νόμιμος πάντα τηρώ τους νόμους πληρώνω τους φόρους πιθανολογώ ότι ο άνθρωπος που ήθελε να μπει με το ζόρι στο πλοίο είναι ξένος πακιστανος λαθρεπιβάτης γυφτος παρανομος και τρώει απο το ψωμι μου απο τους φορους μου κλεβει το ιντερνετ μου οπως μου είχε πει καποιος πινει απο το νερο μου και πολλά άλλα κακά μου κάνει.

Έλα όμως πως αποδεικνύεται ήταν ένας Έλληνας με εισητήριο που είχε μπει ήδη στο καράβι κατέβηκε για κάποιο λογο και μετα βλεποντας πως χανει το καραβι τρελάθηκε και ορμούσε να μπει στο πλοίο αγνοώντας κάθε μέτρο ασφαλείας νόμου και λογικής.

Τι γίνεται τώρα με αυτές τις συμπεριφορές που γράφουν κάποιοι καλά να πάθει, πολλοί είναι τρολ και ψάχνουν να δουν αντιδράσεις και να περάσει η ώρα, μερικοι φυσικά πιστεύουν ότι έχουν δίκιο.
Η ανθρωπότητα αυτά τα έχει περάσει και ειναι καταδικασμένοι να τα περάσει και να τα ξαναπεράσει. Όταν ο πατέρας και η μάνα μετά το σχολείο και το περιβάλλον βιαζουν σωματικά και ψυχικά έναν άνθρωπο αυτός χάνει την ικανότητα να αξιολογήσει την ανθρώπινη ζωή.
Αν του δώσει πιστόλι μπορεί να πυροβολήσει πισώπλατα καποιον κρατουμενο που προσπαθεί να δραπευτεύσει, και πολλά άλλα τέτοια φαινόμενα. Θα τα τρώμε στην μάπα όσο δεν υπάρχει αγάπη σεβασμός δικαιοσύνη για τον συνάνθρωπο και δεν έχουμε κριτική ικανότητα.
Εμείς ως Έλληνες έχουμε και τα καλά και τα κακά μας προσπαθουμε όμως να μαθαίνουμε ο ένας στον άλλο ανθρωπισμο να έχει κριτική ικανότητα και ολα αυτά, περασαμε εμφυλιους παγκοσμιους καναμε πολλές απανθρωπες φρικαλεότητες και εμεις, αλλά δεν είναι σωστα πράγματα.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Αρκει.

Κλασσικο low level μηδενικης σκεψης επιχειρημα.

Αν ηταν ο αδερφος σου ο υπαλληλος?

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Να σου πω έχεις άδικο; Δεν έχεις. Δε θα χρεώσω και τη καταστροφή της χώρας για έναν ναυτικό που έσπρωξε κάποιον ενώ προσπάθησε να μπει στο παρα 1. Αν μπεις στο twitter θα δεις γτ έγραψα όσα έγραψα. Είναι μια ομάδα ατόμων που απαρτίζουν πλέον την πλειοψηφία των προοδευτικών εναλλακτικών που πάντα όταν γίνεται κάτι ρίχνουν γύφτικες κατάρες και κράζουν πολιτικούς. Πού κολλάνε οι πολιτικοί με έναν ναυτικό που έσπρωξε κάποιον ρε; Θα τρελαθούμε τελείως. Κάτι βάζουν στο χόρτο και έχουν λασκάρει όλοι πλέον. Σε μαλακίες γίνονται όλα πολύ γρήγορα. Δεν δικαιολογώ τον κύριο που τον έσπρωξε. Με το που το είδα λέω τι μαλάκας είναι ρε φίλε γτ δεν τον άφησε τον άνρθωπο αφού ανέβηκε άνετα. Τράβα μέσα και χρέωσέ τον διπλό εισιτήριο ή οτιδήποτε πρόστιμο. Με το λαικό δικαστήριο τα έχω τέλος πάντων.
Υπάρχει δικαστήριο κανονικό που δεν χρειάζεται τον γιάννη τον πακετά και τη κόρη του τραπεζίτη που αράζει πίνοντας μπάφους γράφοντας κατάρες λέγοντας να πετάξουν κι αυτόν στην θάλασσα. Υπάρχει το βίντεο όλοι είδαν τι έγινε κι ακόμη πιο καλά είδαν οι ίδιοι οι επιβάτες με τα μάτια τους.

Τυπε ετσι ειναι οπως τα γραφεις
Και οι ιδιοι που τα γραφουν εντωμεταξυ κάνουν και χειρότερα απο αυτα που κρινουν και ευχονται καρκίνους σε κοσμο και συγγενεις .
Παντα υπηρχαν αυτοι και θα υπαρχουν , ειναι μια ομάδα που νιωθει καταπιεσμενη ο καθενας απο κατι άλλο και τους αρεσουν να ξεδίνουν
με την τιμωρία των αλλων.
Απλα εχει διογκωθεί το φαινομενο λογο της πολιτικης καταστασης ειδικα με την κριση που αφησε καταλοιπα.
Δεν ξερει ή δεν μπορει να ξεσπασει εκει που πρεπει ο άλλος και ξεσπάει σε οτι βλεπει που θεωρει αδικία

Γι αυτο λεω οτι ειμαστε πολυ κοντα στο να αρχισει η αυτοδικία να γινεται μόδα
και αν το κρατος δεν κανει αυτα που πρεπει αυτοι που τα κανουν θα γίνονται ηρωες για τους υπόλοιπους

Χαίρομαι που επιτέλους βρήκα άλλον ένα άνθρωπο που νιώθει όπως εγώ πώς έχει το πράγμα.
Μόνο μίσος έχουν όλοι αυτοί. Πιστεύω αυτά τα άτομα είναι άρρωστα ψυχικά και αν δεν γίνει κάτι άσχημο για να βγάλουν χολή στον άνθρωπο που το προκάλεσε ανεξάρτητα να έφταιγε ή όχι νιώθουν κενοί και καταπιάνονται μάλλον με παλιότερα γεγονότα για να βρίσκονται σε κίνηση.
Άρα καταλαβαίνουμε ότι δεν νοιάζονται για κανένα καλό κανενός όσο κι αν προωθούν κάτι τέτοιο. Μόνο να ρίχνουν κατάρες και να στοχοποιούν κοσμάκη, ενώ οι ίδιοι δεν ξέρουμε καν τι καπνό φουμάρουν κι από πού τα τρώνε, πού τα αρπάζουν, ποιον ρουφιανεύουν και που γλείφουν κωλοτρυπίδια. Δυστυχώς ανα καιρούς το σύστημα εκμεταλλεύεται αυτήν την οργή για διαφόρους λόγους κι έτσι φτάνει το πράγμα στο να λέμε πιάσε το αυγό και κούρευτο. Τέλος πάντων.

Σωστα

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.369
Πόντοι
456
Τελικά η επιστημονική ομάς του μπου έχει πολλά ταλέντα. Αναμένω το αποτέλεσμαν του πορίσματος.
υγιαίνετε και ευτυχείτε
:coffee:

• Χαχα
Αντιδράσεις: barock

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Αρκει.

Κλασσικο low level μηδενικης σκεψης επιχειρημα.

Αν ηταν ο αδερφος σου ο υπαλληλος?
Ε ναι τύπε ευτυχώς έχεις εσύ την αντιληπτική ικανότητα να μας ανοίξεις τα μάτια για το πως είναι λογικό οι εκπαιδευμένοι υπάλληλοι να παίζουν ξύλο με τον παραβάτη ενώ φεύγει το πλοίο. Φυσικά όσο πιο χαζός είναι κανείς τόσο πιο έντονα πιστεύει ότι έχει δίκιο. Εννοείται το ότι γελάς με τον κανονισμό λειτουργίας επειδή ''είμαστε στην Ελλάδα'' τα λέει όλα αλλά οκ.

Αν ήταν ο αδερφός μου αυτός θα ήταν ζωντανός και θα πήγαινε στο δικαστήριο. Με την ίδια λογική αν ήταν ο αδερφός μου ο οποιοσδήποτε εγκληματίας τι θα έκανα δηλαδή? Θα έπρεπε να μη φταίει?

Την αυτοκτόνησες την λογική και της έκανες και κηδεία να πούμε :confused:

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Φυσικά όσο πιο χαζός είναι κανείς τόσο πιο έντονα πιστεύει ότι έχω δίκιο.

LOL

Οταν πας να μπεις σε κανενα αεροπλανο στο παρα πεντε αι φευγει η σκαλα και σε πεταξουν εξω να ζητησεις το κανονισμο λειτουργιας.

Επισης οταν σε σταματαει η αστυνομια και σου λεει θελω ταυτοτητα αδεια διπλωμα να ζητας το πρωτοκολλο και να βγαζεις το συνταγμα επανω.

Εχεις δικιο τσολια μου θα σου χαλασω εγω χατηρι?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
LOL

Οταν πας να μπεις σε κανενα αεροπλανο στο παρα πεντε αι φευγει η σκαλα και σε πεταξουν εξω να ζητησεις το κανονισμο λειτουργιας.

Επισης οταν σε σταματαει η αστυνομια και σου λεει θελω ταυτοτητα αδεια διπλωμα να ζητας το πρωτοκολλο και να βγαζεις το συνταγμα επανω.

Εχεις δικιο τσολια μου θα σου χαλασω εγω χατηρι?
Ναι lol γιατί το autocorrect ειναι το μονο πραγματικο επιχειρημα που εχεις

Για όλα αυτά που περιγράφεις υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που προβλέπουν ότι αν σου ζητήσουν ταυτότητα και δεν την δώσεις με την μια δεν τραβάνε το όπλο και σε πυροβολούν στη μούρη. Στα αεροπλάνα δεν φεύγει η σκάλα αν δεν έχουν μπει όλοι και έχουν κάτσει και δεν δωθεί εντολή.

Φυσικά και στα πλοία δεν θα έπρεπε να φεύγουν χωρίς να κλείνει η πόρτα...αλλά εσένα σου αρέσει αυτό το χάος προφανώς.

Γενικά περαστικά :jerking:

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Εξυπνοι να εχουν δικιο και να ειναι νεκροι, παρα χαζοι και ζωντανοι.

Υπαρχουν και αυτοι.

Joker4U

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2023
Like
467
Πόντοι
21
Όντας στην ναυτιλία μπορώ να πω τα εξής

Απαράδεκτη αντιμετώπιση του πληρώματος (και δη αξιωματικών)

Έχει δεν έχει εισιτήριο δεν τον απωθείς όταν το πλοίο βρίσκεται στην φάση απόπλου και ο καταπέλτης διπλώνει. Από τη στιγμή που ανεβαίνει στο πλοίο (νόμιμα ή όχι) περιέρχεται στην ευθύνη του πλοίου.

Υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που προτάσσουν την προστασία της ζωής (πρωτίστως) άσχετα αν μιλάμε για πλήρωμα, επιβάτη, λαθρεπιβάτη, κτλ

Ενδεδειγμένες ενέργειες: περιορισμός του ατόμου, αναφορά/ενημέρωση στον καπετάνιο που θα αποφασίσει πως θα κινηθεί. Αλλά σε καμία περίπτωση αντίδραση που βάζει σε κίνδυνο ζωή

Προφανώς ο συγχωρεμένος δεν έπραξε σωστά προσπαθώντας να επιβιβαστεί αφού είχαν λύσει κάβους, αλλά η εκπαίδευση του πληρώματος (και δη επιβατηγών) αποσκοπεί στην σωστή αντιμετώπιση συμβάντων προερχόμενων από άσχετους ή/και ανισόρροπους επιβάτες.

Απαράδεκτη η απραξία τους όταν ο άνθρωπος έπεσε στην θάλασσα.

Επίσης, αστοχία του λιμενικού που δεν είχε παρουσία στο σημείο.

Τώρα θα την πληρώσουν ο καπετάνιος (που ούτως ή άλλως έχει την τελική ευθύνη) και οι παρόντες στο περιστατικό (άσχετα αν συνέβαλλαν ή απλά κοιτούσαν άπραγοι)

Νομικά όλα θα κριθούν στην βάση των αποδείξεων (οπτικοακουστικό υλικό), τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες.
Εκ του αποτελέσματος η πολιτική ασφαλείας του πλοίου και της εταιρείας μπάζουν όποτε θα πέσει και βαρύ πρόστιμο πέρα από τις αστικές αξιώσεις που θα επιδικαστούν.

Με αλλά λόγια, ένας πέθανε άδικα και οι μακακες θα φάνε χοντρό :alivedick:

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.389
Πόντοι
786

και ο λιμενικός μπορεί να του υπέδειξε: τρέξε κι ίσως σε βάλουν μέσα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom