Νέα

Πλεύση Ελευθερίας, το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 79K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
ωχ τώρα κόλησε στον τοίχο τον υπουργό
μεγάλη τσόντα λέμε  :2funny:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Τύπε μου με στγχωρείς, αλλά μ' αυτήν την επιτροπή της Βουλής και τα πορίσματά της γελάει ο κόσμος! Διεθνώς εννοώ.
Για εξήγησέ μου κι εμένα τί πάει να πει "παράνομο χρεός" κράτους να το καταλάβω...
εγω τα εχω πει και αλλες φορες αλλα δεν με ακουει κανεις.
Η επιτροπη χρεους/αληθειας η οπως αλλιως τη λενε δεν ειναι κατι καινουριο.
Εχουνε ηδη μια τετοια μαλακια αλλα τοτε επειδη δεν ηθελαν να βαλουν χερι στα δικα τους λεφτα, δεν καλεσανε μαλακες για να τους πληρωσουν τα δωματια και το φαι.
Οταν πηρανε την κουταλα στα χερια, παρατησανε την παλια επιτροπη, συγκροτησανε μια καινουρια, και με τα λεφτα του γαμημενου του ελληνα συνεχισανε να κανουνε το χομπι τους.

ετσι εχουν τα πραγματα.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
πρώτα γάμησε τον υποργό και μέσα σε 2 λεπτά πήγε πίπα πώλο στο τσακ μπαμ και τον βαρεμένο  :2funny:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
ποση ωρα μιλαει η ορκα;

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Λοιπόν για να μην λέμε μαλακίες "παράνομα", "καταχρηστικά" και "επονείδιστα" χρέη ΔΕΝ υπάρχουν, ιδίως για κράτη!
Το κράτος δεν είναι κάποιος 70χρονος και ενδεχομένως αγράμματος συνταξιούχος που του πασάρανε την πιστωτική κάρτα με 20% επιτόκιο κι αυτός αγόραζε σαν μαλάκας και τώρα χρωστάει, που κι αυτός φταίει αλλά έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας έστω.

Τα κράτη όμως δανείζονται μέσω εκδόσεως ομολόγων από τα ίδια και φυσικά το "κουπόνι" τους (το επιτόκιο δηλαδή) το καθορίζουν τα ίδια, άρα τα περί διεθνών τοκογλύφων είναι το λιγώτερο φαιδρά.

Επί πλέον το συγκεκριμένο κράτος (η Ελλάδα) δανειζόταν όχι διότι της είχε επισυμβεί κάποια καταστροφή ας πούμε, κάποιος πόλεμος, σεισμός κλπ, αλλά διότι ο λαός της ήθελε ΣΠΑΤΑΛΕΣ! Το μεγαλύτερο μέρος των δανεικών δε πήγαν για να στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή για να παίρνουν κάποιοι σύνταξη 2.500 ευρώ μηνιαίως στα 50 τους και μετά από 25 χρόνια δουλειάς!

Αντιλαμβάνομαι πως όταν κάποιος χρωστάει κι ο άλλος που τον έχει δανείσει του τα ζητάει πίσω στεναχωριέται θυμώνει και προσπαθεί να βρει τρόπο να μην το κάνει ιδίως όταν είναι μπαταχτσής εκ πεποιθήσεως, αλλά εδώ κάναμε το μπαταχτσηλίκι "επιστήμη" λέμε!
Με την βοήθεια των λαμπρών επιστημόνων με τα σανδάλια και τα μούσια που μας είχε μαζέψει εδώ η τρελή, βεβαίως...

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
Καποιος να τη γαμησει επιτελους.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Λοιπόν για να μην λέμε μαλακίες "παράνομα", "καταχρηστικά" και "επονείδιστα" χρέη ΔΕΝ υπάρχουν, ιδίως για κράτη!
Το κράτος δεν είναι κάποιος 70χρονος και ενδεχομένως αγράμματος συνταξιούχος που του πασάρανε την πιστωτική κάρτα με 20% επιτόκιο κι αυτός αγόραζε σαν μαλάκας και τώρα χρωστάει, που κι αυτός φταίει αλλά έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας έστω.

Τα κράτη όμως δανείζονται μέσω εκδόσεως ομολόγων από τα ίδια και φυσικά το "κουπόνι" τους (το επιτόκιο δηλαδή) το καθορίζουν τα ίδια, άρα τα περί διεθνών τοκογλύφων είναι το λιγώτερο φαιδρά.

Επί πλέον το συγκεκριμένο κράτος (η Ελλάδα) δανειζόταν όχι διότι της είχε επισυμβεί κάποια καταστροφή ας πούμε, κάποιος πόλεμος, σεισμός κλπ, αλλά διότι ο λαός της ήθελε ΣΠΑΤΑΛΕΣ! Το μεγαλύτερο μέρος των δανεικών δε πήγαν για να στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή για να παίρνουν κάποιοι σύνταξη 2.500 ευρώ μηνιαίως στα 50 τους και μετά από 25 χρόνια δουλειάς!

Αντιλαμβάνομαι πως όταν κάποιος χρωστάει κι ο άλλος που τον έχει δανείσει του τα ζητάει πίσω στεναχωριέται θυμώνει και προσπαθεί να βρει τρόπο να μην το κάνει ιδίως όταν είναι μπαταχτσής εκ πεποιθήσεως, αλλά εδώ κάναμε το μπαταχτσηλίκι "επιστήμη" λέμε!
Με την βοήθεια των λαμπρών επιστημόνων με τα σανδάλια και τα μούσια που μας είχε μαζέψει εδώ η τρελή, βεβαίως...

πράγματι οι πολίτες που γούσταραν όπως λες σπατάλες φταίνε για όλα αλλά εγώ ούτε δάνειο πήρα ποτέ από τράπεζα,ούτε στο δημόσιο μπήκα ούτε αγρότης είμαι να πάρω επιδότηση τζάμπα
τίποτα
και οι περισσότεροι 30αριδες...
το λογικό είναι να πληρώσω "εγώ"  ο 30άρης τις αμαρτίες των παππούδων και πατεράδων μας ?

γιατί να το κάνω ?
δήλωσα καλός χριστιανός και δεν το ξέρω ?  :grin:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.234
Πόντοι
12.756
πράγματι οι πολίτες που γούσταραν όπως λες σπατάλες φταίνε για όλα αλλά εγώ ούτε δάνειο πήρα ποτέ από τράπεζα,ούτε στο δημόσιο μπήκα ούτε αγρότης είμαι να πάρω επιδότηση τζάμπα
τίποτα
το λογικό είναι να πληρώσω "εγώ"  ο 30άρης τις αμαρτίες των παππούδων και πατεράδων μας ?

γιατί να το κάνω ?

κακως τυπε , επρεπε να παρεις  :sunglasses:

nomercy

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Αυγ 2007
Κριτικές
15
Like
226
Πόντοι
1.240
δεν ξερω τι λετε ... η Ζωη ειναι σκετη καυλα  :s&m_2: :s&m_1: :s&m_2: :s&m_3: :lheel:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τίποτα

γιατί να το κάνω ?

γιατί αυτοί οι παπούδες και οι πατεράδες σε γεννήσανε, σε μεγαλώσανε και σε σπουδάσανε... και όπως αυτοί τα χρόνια που σε μεγαλώνανε πληρώνανε ότι μαλακίες έκανες έτσι και σύ θα πληρώσεις τις μαλακίες που κάνανε και αυτοί... όπως αυτοί πληρώσανε τις μαλακίες που κάνανε οι δικοί τους με τον εμφύλιο έτσι και εσύ θα πληρώσεις τις μαλακίες που κάνανε οι πατεράδες και οι παπούδες...

διότι η ζωή, το κράτος και ο βιολογικός κύκλος έχει συνέχεια...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
τίποτα

γιατί να το κάνω ?

Απόλυτα λογικό είναι διότι όταν ο πατέρας σου κι ο παππούς σου τα παίρνανε χοντρά εσύ έπαιρνες μεγάλα χαρτζιλίκια, είχες αυτοκίνητο από τα 18 σου χωρίς να δουλεύεις, πήγαινες στις πουτάνες, ή έστω κερνούσες γκομενίτσες, επίσης χωρίς να δουλεύεις κλπ.
Επί πλέον κάθε κράτος έχει μια συνέχεια στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του. Δεν γίνεται τώρα εσύ να πεις "Α, τα δανεικά τα πήρε ο πατέρας μου, εγώ δεν χρωστάω τίποτα!" Για τον απλό λόγο ότι δεν τα χρωστάς εσύ προσωπικά αλλά το κράτος είπαμε.

Τέλος πάντων πήρες καθόλου πρέφα ότι αυτά τα περί "παράνομου και καταχρηστικού χρέους" είναι παπαριές καμαρωτές, ή μπα;

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
Απόλυτα λογικό είναι διότι όταν ο πατέρας σου κι ο παππούς σου τα παίρνανε χοντρά εσύ έπαιρνες μεγάλα χαρτζιλίκια, είχες αυτοκίνητο από τα 18 σου χωρίς να δουλεύεις, πήγαινες στις πουτάνες επίσης χωρίς να δουλεύεις κλπ.
Επί πλέον κάθε κράτος έχει μια συνέχεια στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά του. Δεν γίνεται τώρα εσύ να πεις "Α, τα δανεικά τα πήρε ο πατέρας μου, εγώ δεν χρωστάω τίποτα!" Για τον απλό λόγο ότι δεν τα χρωστάς εσύ προσωπικά αλλά το κράτος είπαμε.

Τέλος πάντων πήρες καθόλου πρέφα ότι αυτά τα περί "παράνομου και καταχρηστικού χρέους" είναι παπαριές καμαρωτές, ή μπα;

Οι διεθνεις τοκογλυφοι φταινε, οι τραπεζιτες δηλαδη. Το ξερεις οτι δεν υπαρχει τυπωμενο το 30% των καταθεσεων παγκοσμιως???

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Guess who  :grin:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις ανοησίες περί παρανόμου χρέους κλπ, όταν έχεις ένα τόσο τεράστιο σε ποσοστό του ΑΕΠ σου χρέος το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι "διακανονισμό" με τους δανειστές σου.
Πας δηλαδή και τους λες "Ξέρετε φυσικά και σας χρωστάω 300 δις, μόνο που δεν τα έχω κι ούτε ποτέ θα τα βρω! Δεν προσέχατε κι εσείς ποιον δανείζατε. Να σας δώσω λοιπόν 150 να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι;" όπου ενδέχεται να συμφωνήσουν παρά να τα χάσουν όλα.

ΜΟΝΟ που για να το προτείνεις αυτό πρέπει να έχεις, ή έστω να ελπίζεις να βρεις, τα 150 τα έρμα τα οποία όμως εμείς όχι μόνο δεν θα τα βρούμε ποτέ αλλά θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε το χρέος μας μέχρι να έχουμε τουλάχιστον ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ακολούθως πρωτογενή πλεονάσματα.
Αφού λοιπόν ούτε αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μας μένουν δύο λύσεις. Η μία είναι "Κούγκι" = άτακτη χρεοκοπία κι ο θεός βοηθός. Η άλλη είναι αυτό που κάνουμε τώρα. Νέα δανεικά (που ούτε κι αυτά θα εξοφληθούν ποτέ βεβαίως, απλά για να καλύπτουν τα παλιά χρέη και να μην την γράφουν αυτοί τη ζημιά λογιστικά) και μνημόνιο, δηλαδή έλεγχος των δανειστών στα δημόσια οικονομικά μας...

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.520
Πόντοι
3.506
Απόλυτα λογικό είναι διότι όταν ο πατέρας σου κι ο παππούς σου τα παίρνανε χοντρά εσύ έπαιρνες μεγάλα χαρτζιλίκια, είχες αυτοκίνητο από τα 18 σου χωρίς να δουλεύεις, πήγαινες στις πουτάνες, ή έστω κερνούσες γκομενίτσες, επίσης χωρίς να δουλεύεις κλπ.
Σωστος,και οχι μονον αυτα..
Πριν απο αρκετα χρονια γνωστος μου που ηταν χοντρα  χωμενος στα κολπα του Δημοσιου,τα επαιρνε απο οπου μπορουσε,με τη δικαιολογια "εχω να σπουδασω τα παιδια μου.."Τα σπουδασε,αλλα και τα δυο τωρα ειναι μακροχρονια ανεργοι.Προσφατα σε μια στιγμη ειλικρινειας μου ειπε."Αυτα που εκανα,ηταν ο καλυτερος τροπος για να χαλασω το μελλον τους.."

billy13

Τιμημένος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
123
Like
205
Πόντοι
3.090
Τους έχει πάει γαμιώντας,η Ζωή... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
δεν ξερω τι λετε ... η Ζωη ειναι σκετη καυλα  :s&m_2: :s&m_1: :s&m_2: :s&m_3: :lheel:
Να μου πεις το ιδιο, οταν συνυπαρξεις μαζι της εστω για μια εβδομαδα σε θεση που πρεπει να λαμβανονται αποφασεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom