Γεια σας ,σκεφτομαι να αγορασω ενα λαπτοπ και θα ηθελα να μου πει καποιος σχετικος εαν ο προηγουμενος επεξεργαστης τησ INTEL Ο Pentium Dual Core εχει μεγαλη διαφορα με τους νεους τους Ι3 κτλπ.Γιατι οι καινουργιου ξεφευγουνε πολυ στην τιμη.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Pentium Dual Core ή I 3
- Μέλος που άνοιξε το νήμα averkios
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 57
- Εμφανίσεις 3K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Anal_Hunter
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 12 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 10
- Like
- 17
- Πόντοι
- 5.775
Καμια επαφη.
Μακρυα απο pentium και λοιπες μαλακιες απο την εποχη των δεινοσαυρων.
Να προτιμησεις τον i3 εννοειται. Δεν ειναι μονο θεμα ταχυτητας αλλα γενικοτερης σχεδιασης και δυνατοτητων.
Μακρυα απο pentium και λοιπες μαλακιες απο την εποχη των δεινοσαυρων.
Να προτιμησεις τον i3 εννοειται. Δεν ειναι μονο θεμα ταχυτητας αλλα γενικοτερης σχεδιασης και δυνατοτητων.
FanisChristo
Μέλος
- Εγγρ.
- 27 Απρ 2010
- Like
- 6
- Πόντοι
- 6
Εξαρτάται φίλε τι δουλειά θες να κάνεις.
Αν είσαι κάνας που θες να παίζεις PC Games ή multimedia πράγματα και videos υψηλής ανάλυσης τότε ούτε ο i3 είναι αρκετός.
Εγώ είμαι φοιτητής και θέλω ένα σύστημα που να μπρορώ να έχω ανοιχτόύς 3-4 internet browsers με μερικά tab ανοιχτά ο καθένας,να έχω ανοιχτά 2-3 word,4-5 pdf arxeία και κάνα powerpoint.Πρέπει να σου πω ότι έχω laptop Toshiba 13,3 ίντσες Pentium SU4100 τεχνολογίας dual core με τη μαγκιά ότι καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια,4 GB μνήμη DDR3,σκληρό 320 GB και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη και το σύστημα πετάει!Δεν είναι να πάιξεις παιχνίδια όμως όλα τα άλλα τα κάνει χωρίς πρόβλημα!!!To laptop μου ζυγίζει μόνο 1,7 κιλά και η μπαταρία διαρκεί μέσο όρο 9 ώρες το οποίο είναι απίστευτα καλό.Το laptop μου είναι το Toshiba Satellite T130-10G
Αν θες laptop θα πρέπει να σε απασχολεί κυρίως το βάρος και η αυτονομία της μπαταρίας μιας και πλέον ειδικά λογω windows 7 όλα τα laptop κάνουν όλες τις δουλειές εκτός από netbooks.
Αν θες κανονικό υπολογιστή και Dual Core κάνει καλή δουλειά αν δεν θες πολύπλοκα πράγματα.Αν θες όπως εγώ δουλειές γραφείου,Internet και Messengers τότε όλοι καλοί είναι και δεν υπάρχει λόγοσ για τον i3
Αν είσαι κάνας που θες να παίζεις PC Games ή multimedia πράγματα και videos υψηλής ανάλυσης τότε ούτε ο i3 είναι αρκετός.
Εγώ είμαι φοιτητής και θέλω ένα σύστημα που να μπρορώ να έχω ανοιχτόύς 3-4 internet browsers με μερικά tab ανοιχτά ο καθένας,να έχω ανοιχτά 2-3 word,4-5 pdf arxeία και κάνα powerpoint.Πρέπει να σου πω ότι έχω laptop Toshiba 13,3 ίντσες Pentium SU4100 τεχνολογίας dual core με τη μαγκιά ότι καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια,4 GB μνήμη DDR3,σκληρό 320 GB και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη και το σύστημα πετάει!Δεν είναι να πάιξεις παιχνίδια όμως όλα τα άλλα τα κάνει χωρίς πρόβλημα!!!To laptop μου ζυγίζει μόνο 1,7 κιλά και η μπαταρία διαρκεί μέσο όρο 9 ώρες το οποίο είναι απίστευτα καλό.Το laptop μου είναι το Toshiba Satellite T130-10G
Αν θες laptop θα πρέπει να σε απασχολεί κυρίως το βάρος και η αυτονομία της μπαταρίας μιας και πλέον ειδικά λογω windows 7 όλα τα laptop κάνουν όλες τις δουλειές εκτός από netbooks.
Αν θες κανονικό υπολογιστή και Dual Core κάνει καλή δουλειά αν δεν θες πολύπλοκα πράγματα.Αν θες όπως εγώ δουλειές γραφείου,Internet και Messengers τότε όλοι καλοί είναι και δεν υπάρχει λόγοσ για τον i3
Le_Roi 1982
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Αυγ 2010
- Like
- 10
- Πόντοι
- 1
O PENTIUM εχει "πεθανει" εδω και αρκετα χρονια. Το "στησιμο" ενος συστηματος εχει να κανει παντα με τις αναγκες σου,με την χρηση που το προοριζεις και φυσικα το budget. Εαν εχεις καποιον γνωστο/φιλο/συγγενη να ειναι "χομπιστας" να ζητησεις συμβουλες απο εκει. Εγω θα σου ελεγα να κανεις υπομονη λιγους μηνες,για να λανσαρει νεα σειρα/αρχιτεκτονικη η ΙΝΤΕL,ωστε να παρεις κατι που θα σε βγαλει για 3-5 χρονακια εαν δωσεις λεφτα,αλλιως θα αγορασεις τα "σημερινα" σε τιμη 70% συγκριτικα.
Spiler
Μέγας
- Εγγρ.
- 17 Δεκ 2008
- Κριτικές
- 10
- Like
- 2.801
- Πόντοι
- 3.665
Προσωπικά θα πήγαινα σε i3 κυρίως λόγω της νέας αρχιτεκτονικής, εκτός και αν το θέμα χρημάτων δεν έχει πρόβλημα, οπότε σε i5 ή i7 για να έχεις σίγουρο μέλλον. Σίγουρα τα δύο τελευταία εκτοξεύουν την τιμή, αλλά καμιά φορά δε βλάπτει να παίρνουμε κάτι πιο ακριβό ποιοτικά, ειδικά σε θέματα laptop, που οι τεχνολογίες αλλάζουν με αρκετά πιο αργό ρυθμό απ'τους κλασσικούς υπολογιστές.
infernoathens
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
ιντελ κορ ι7 πολυ ευχαριστημενος τωρα αν θες ενα απο τα δυο που ανεφερες ντε και καλα το ι3 ψηφιζω εγω
VanPucerMan
Μέλος
- Εγγρ.
- 17 Αυγ 2010
- Κριτικές
- 7
- Like
- 8
- Πόντοι
- 6
εγω εδω και 1 χρονο εχω i7 @ 2.8 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
Σας ευχαριστώ όλους καταρχας για τις απαντησεις σας,πρεπει να δωσω καποιες διευκρινισεις.Το λαπτοπ λογω δουλειάς πρέπει να το πάρω τώρα και δεν μπορώ να περιμένω για αργότερα.Η χρήση που θα το κάνω δεν είναι να παίζω παιχνίδια αλλά να δουλευω καποια προγραμματα οπως το Autocad και καποια αλλα πιο ειδικά αλλά πρεπει να πω οτι οταν δουλευω στον υπολογιστη εχω 20 παραθυρα ανοικτα ,απο καρτελες στο ιντερνετ μεχρι σελιδες με ζωντανο ραδιοφωνο οποτε μαλλον θα πρεπε να με απασχολησει η μνημη που θα εχει ε;Επισης ρωτησα και μου ειπαν οτι μπορω να βαλω επιπλςον μνημη αλλα δεν ξερω εαν μου το συνιστατε γιατι θα ειναι καινουριος και δεν θα ηταν καλο να μαγαριστει ή δεν υπαρχει προβλημα να βαλω επιπλεων μνημη.Σας ευχαριστω και αναμενω τις απαντησεις σας
Μεγαλέφαντος
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2009
- Like
- 0
- Πόντοι
- 66
Εγώ είμαι φοιτητής και θέλω ένα σύστημα που να μπρορώ να έχω ανοιχτόύς 3-4 internet browsers με μερικά tab ανοιχτά ο καθένας,να έχω ανοιχτά 2-3 word,4-5 pdf arxeία και κάνα powerpoint.Πρέπει να σου πω ότι έχω laptop Toshiba 13,3 ίντσες Pentium SU4100 τεχνολογίας dual core με τη μαγκιά ότι καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια,4 GB μνήμη DDR3,σκληρό 320 GB και κάρτα γραφικών ενσωματωμένη και το σύστημα πετάει!
Εγώ έχω athlon ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΟ με DDR 1 μνήμη...Εκτός από τα παραπάνω, κάνω εφέ σε φωτογραφίες με το GIMP
και σηκώνω και κανένα serverάκι για να κάνω δοκιμές (μη στείλω αδιάβαστο το server της εταιρίας!! )
Ευτυχώς που το Ubuntu πάει σφαίρα, θα περιμένω μέχρι να λιώσει το μέταλλο για να το αλλάξω.
Για το φίλο που άνοιξε το thread, προτείνω να πάρεις i5 ή κάτι σε AMD, τετραπύρηνο οπωσδήποτε.
Περίμενε λίγο να πέσουν οι τιμές αν δε βγαίνεις οικονομικά τώρα.
Κάποιοι i5 είναι διπύρηνοι, δες εδώ ανά μοντέλο:
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Σας ευχαριστώ όλους καταρχας για τις απαντησεις σας,πρεπει να δωσω καποιες διευκρινισεις.Το λαπτοπ λογω δουλειάς πρέπει να το πάρω τώρα και δεν μπορώ να περιμένω για αργότερα.Η χρήση που θα το κάνω δεν είναι να παίζω παιχνίδια αλλά να δουλευω καποια προγραμματα οπως το Autocad και καποια αλλα πιο ειδικά αλλά πρεπει να πω οτι οταν δουλευω στον υπολογιστη εχω 20 παραθυρα ανοικτα ,απο καρτελες στο ιντερνετ μεχρι σελιδες με ζωντανο ραδιοφωνο οποτε μαλλον θα πρεπε να με απασχολησει η μνημη που θα εχει ε;Επισης ρωτησα και μου ειπαν οτι μπορω να βαλω επιπλςον μνημη αλλα δεν ξερω εαν μου το συνιστατε γιατι θα ειναι καινουριος και δεν θα ηταν καλο να μαγαριστει ή δεν υπαρχει προβλημα να βαλω επιπλεων μνημη.Σας ευχαριστω και αναμενω τις απαντησεις σας
τυπε ο σχεδιασμος απαιτητικων γραφικων χρειαζεται
αρκετη μνημη ΡΑΜ. Χωρητικοτητα 4-6 Γκιγκα ταχυτητα 1400-1600 μεγκαχερτζ
οσο για τον επεξεργαστη θες απο 2πυρηνο - 4πυρηνο
να προσεξεις το FSB του επεξεργαστη να εχει ιδια ταχυτητα
με του διαυλου της ΡΑΜ μεσω του οποιου γινεται η αντιστοιχη επικοινωνια.
Οσο για την επιπλεον μνημη λογικα θα εννοεις τον εξωτερικο
σκληρο δισκο γιατι για να βαλεις εσωτερικα μεγαλυτερο σκληρο
θα πρεπει να κανεις μια αναβαθμιση μεσω του BIOS πρωτα ωστε
να ειναι συμβατο και να μπορει το BIOS οταν ανοιγεις το πι σι
να σου κανει εκκινηση μαζι με τα ηδη υπαρχοντα μηχανηματακια
που εχει φτιαχτει εργοστασιακα και τον καινουργιο σου εξοπλισμο
σε δουλεια να βρισκεσαι δηλαδη αν το πας σε κανα πλαισιο που ζητανε για ενα απλο φορματ 80 ευρω
φαντασου για το BIOS upgrade ποσα θα ζητηθουν εκτος αυτου ο σκληρος των λαπτοπ
στροφαρει σε χαμηλες ταχυτητες για εξοικονομηση αρα καλυτερα να χεις
εναν εξωτερικο σκληρο που κυμαινεται απο 80-120 ευρω νομιζω
και εχεις παντου τα αρχεια σου οπου και αν πας συνδεεται με USB
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Κομπιουτεράδες του φόρουμ πείτε καμιά γνώμη για το παρακάτω,αξίζει τα 550?
Για το σπίτι το θέλω,internet,εφαρμογες γραφείου,κανά video κλπ.
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Για τα λεφτα που ακουμπησες, αυτο ελειπε να μην ησουν...εγω εδω και 1 χρονο εχω i7 @ 2.8 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Τα lenovo ειναι καλα, αλλα πρωτον ειναι πολυ κουμουτσες, και δευτερον η αισθηση που σου δινουν οταν τα δουλευεις, ειναι επισης τετοια. Για την δικη σου περιπτωση η ταπεινη μου αποψη ειναι αυτοΚομπιουτεράδες του φόρουμ πείτε καμιά γνώμη για το παρακάτω,αξίζει τα 550?
www.multirama.gr/products/product?pid=0508669&catid=010200]http://www.multirama.gr/products/product?pid=0508669&catid=010200[/url]
Η καινουρια version ειναι αυτη, αλλα πιο ακριβη λογω cpu (αν δεν θες να τα δωσεις δεν τρεχει τιποτα και με τον απο πανω θα εισαι σουπερ)
www.multirama.gr/products/product?pid=0564182&catid=010200]http://www.multirama.gr/products/product?pid=0564182&catid=010200[/url]
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Είναι δύσχρηστα ενοεις ή βγάζουν "πλαστικούρα και φτήνια" σαν αίσθηση?
george234
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Σεπ 2008
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Και τα δυο, με εμφαση στο δευτερο. Το σερβις τους παντως ειναι αξιοπρεπες, δεν λεω...Είναι δύσχρηστα ενοεις ή βγάζουν "πλαστικούρα και φτήνια" σαν αίσθηση?
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Κομπιουτεράδες του φόρουμ πείτε καμιά γνώμη για το παρακάτω,αξίζει τα 550?
Επεξεργαστής: Intel Core i3-330M (2.13 GHz) με 3MB L2 cache.
Μνήμη: 3072MB (1 x 1024MB και 1 x 2048MB) DDR3 στα 1066MHz, επεκτάσιμη μέχρι τα 4GB.
Οθόνη TFT: 15.6" HD LED, ανάλυση 1366 x 768.
Σκληρός Δίσκος: 320GB SATA, 5400rpm.
με αφηνει λιγο επιφυλακτικο η ταχυτητα του επεξεργαστη ρε τυπε.
εκτος αυτου ΜΒ η μνημη? δεν θα χεις καλες επιδοσεις αν δεν εχεις
αρκετη μνημη ΡΑΜ. στο μεταξυ η ΣΑΤΑ του σκληρου και παλι εδω
ειμαι επιφυλακτικος δικιε μου... η σατα3 συνηθως ειναι πιο γρηγορη συνδεσμολογια (τροπος συνδεσης του σκληρου με την μητρικη)
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 226
- Εμφανίσεις
- 11K
- Απαντήσεις
- 116
- Εμφανίσεις
- 7K
- Απαντήσεις
- 52
- Εμφανίσεις