JOHNNYDMAX
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2006
- Like
- 26
- Πόντοι
- 16
Ο Σαμαράς δεν ήταν ηγέτης. Ουτε ο Αβραμό.
Αλοίμονο μας, αμα ήταν έτσι οι ηγέτες.
Ο Σαμαράς δεν ήταν ηγέτης. Ουτε ο Αβραμό.
Το ότι η πλειοψηφία μέχρι τώρα στηρίζει τα 2 κόμματα ???.. μελλοντικών προσπαθειών.
Ποιος Αβραμοπουλος ρε παιδια?Ο ποιο αναξιοπιστος πολιτικος?
Δημαρχος βγηκε,αφησε τη θεση του για να κανει κομμα(κρεμασε οσους τον ψηφισαν)..Κομμα εκανε,εγραψε οσους τον στηριξαν για να παει στη ΝΔ..Μπορεικανεις να τον παρει στα σοβαρα?μπαααααααα
Νομίζω πως αν τα κόμματα αυτά δεν εκφράζουν τους ψηφοφόρους τους και βγαίνουν πρώτα 30 χρόνια τώρα, τότε τίθεται σαφώς ζήτημα αντίληψης...
Συμφωνώ γενικά. Αλλά διακρίνω μία μικρή αντίθεση στα λεγόμενά σου. Δλδ, αναφέρεις ότι στο φινάλε οι ηγέτες ελκύουν τον κόσμο. Δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση των δύο αναφερόμενων στο thread? Και μήπως γι αυτό το λόγο πάνε εκεί τα λεφτά (δλδ, στους δύο?). Η μήπως τελικά, όπου πάνε τα λεφτά, εκεί πάει και ο κόσμος και νομίζει ότι έχει να κάνει με ηγέτες? Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το απαντήσω. Απλά σαν γνώμονα παίρνω ότι αυτή τη στιγμή πάει εκεί ο κόσμος.
Δεν μου αρέσει αυτό, αλλά δυσκολεύομαι υπερβολικά να σκεφτώ πως μπορεί να αλλάξει. Επίσης πιστεύω ότι οι ηγέτες δεν πρέπει να είναι και τόσο «χαρισματικοί», γιατί θεωρώ ότι αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους. Παραδείγματα τέτοια έχουμε αρκετά νομίζω.
Επίσης, όπως λέει και ο gimme?κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει αυτό το status, η ερώτηση παραμένει δυστυχώς όμως, πως?
Φίλε psaxnw, να ήταν μόνο ο Αβραμόπουλος? Όσοι κινούνται σε επίπεδο ηγετικό (ή προσπαθούν να φτάσουν εκεί), μία από τα ίδια είναι, μην αρχίσουμε τις λίστες?.θα γεμίσουμε όχι απλά ένα thread, θα πέσει το site με τον όγκο της αναξιοπιστίας! Και όχι μόνο αναξιόπιστοι, αλλά και πωρωμένοι με ηγεσίες, εξουσίες κλπ. Αυτό έχει οδηγήσει και σε τρομερά παράδοξα στην σύγχρονη ιστορία. Να αναφέρω π.χ. την παραίτηση πολιτικού από το κόμμα του όταν δεν μπόρεσε να πάρει χρίσμα αρχηγίας, ο οποίος έκανε κόμμα, τον μαύρισαν ακόμη και στην εκλογική του περιφέρεια και κατέληξε στο ύψιστο αξίωμα της Ελληνικής πολιτικής προτεινόμενος από το αντίπαλο κόμμα? Και περιέργως χαρακτηρίζεται ο πιο σεμνός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας?
Πολιτική, η τέχνη του εφικτού και τίποτα παραπάνω.
O κοσμος που τον ψηφισε ψηφισε αυτον κι οχι τους χρηματοδοτες του...Αυτα να τα σκευτοταν πριν..Δεν ξερω αν τον αδειασαν η οχι καποιοι αλλα αυτο δεν ειναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δικαιολογια!Και κάτι ακόμη...έτσι για την ιστορία, μήπως τον άδειασαν κάποιοι (χρηματοδότες) και το έκλεισε το μαγαζί?
Δεν ξέρω, ρωτάω!
Γειά σου Γιώργο.
Δεν υπάρχει αντίθεση στα λεγόμενά μου. Κανείς από τους 2 δεν είναι ηγέτης. Αν ήταν, θα το είχαμε καταλάβει. Και εμείς και το κόμμα τους.
Ο σκεπτικισμός σου όσον αφορά σε ένα τρίτο πόλο είναι ρεαλιστικός. Ομως, μερικά πράγματα είναι θέμα συγκυριών. Ενδεχομένως να προκύψει πόλος όχι από κάποιον ουρανοκατέβατο, αλλα από στελέχη των 2 κομμάτων που βλέπουν αδιέξοδο στα υφιστάμενα σχήματα. Και εκει, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.
Μεγάλη συζήτηση αυτό και μόνο σαν θέμα.Οι ηγέτες έχουν όραμα και είναι αποφασισμένοι. Στα πλαίσια πάντα της δημοκρατίας και των θεσμών. Το να κάνεις τον τροχονόμο και να κινείσαι βάσει σφυγμομετρήσεων δεν είναι πολιτική. Δεν είναι καν διαχείρηση. Είναι η συνταγή για αποτυχία. Στο μεταπτυχιακό η κυρία που μας έκανε στρατηγική έλεγε το εξής - δεν υπάρχει λάθος ή σωστή στρατηγική. Σημασία έχει να έχεις στρατηγική και να την υλοποιήσεις.
Μαζί σου, απλά έτσι είναι δυστυχώς.Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Καλή φράση με την οποία όμως δε συμφωνώ. Καταλαβαινεις το υποκειμενικό στοιχείου που υποβόσκει. Το εφικτό..τίνος; του Γιακουμάτου; του Γιωργάκη; Το εφικτό της Ντόρας όταν μιλάει με τον Γκιουλ;
ʼλλο ένα μεγάλο θέμα. (Διαφωνώ απλά στο απόλυτο της αποτυχίας, αλλά ας το αφήσουμε για άλλη φορά)Πολιτκή που στερείται οράματος είναι διαχείριση. Η απλή διαχείριση (βλέπε κάνω τον τροχονόμο) οδηγεί σε αποτυχία.
O κοσμος που τον ψηφισε ψηφισε αυτον κι οχι τους χρηματοδοτες του...Αυτα να τα σκευτοταν πριν..Δεν ξερω αν τον αδειασαν η οχι καποιοι αλλα αυτο δεν ειναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δικαιολογια!
Τον ψηφισαν εννοω για δημαρχο...και κρεμασε οσους πηγαν με το μερος του οταν εκανε κομμα!Οταν υποστηριζεις καποιος και σε κρεμαει δεν εχει σημασια αν προλαβες να τον ψηφισεις η οχι σε καποια εκλογικη μαχη.Πάλι έτσι για την ιστορία, για ποιες εκλογές μιλάς? Και πότε τον ψήφισαν?
Και δεν παρουσίασα σαν δικαιολογία το γεγονός ότι του τράβηξαν το χαλί.
Προδοσια ειναι κατ εμε Γιωργο και ειναι οντως μεγαλη κουβεντα και το επιχειρημα στο ειπα...Δεν λεω οτι αλλοι δεν προδωσαν αλλα λεγαμε για τον Αβραμοπουλο..Το οτι αλλοι προδωσαν περισσοτερο δεν τον κανει καλυτερο αυτον..Η προδωσια ειναι σαν την εγκυμοσυνη.'Η εισαι ή δεν εισαι προδωτης..Ολιγον δεν υπαρχει......
Μιας και τελικά οι 3 μας μιλάμε.
Να πω και γω κάτι για την περίπτωση αβραμό.
Εχω την αίσθηση ότι η πορεία του αυτή ήταν σχεδιασμένη. Εφυγε για να ξαναγυρίσει με καλύτερους όρους. Και ήξερε τι ήθελε από την αρχή. Και μόνο γι'αυτό, ξεχωρίζει.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι μαζί με το Σουφλιά είναι οι μόνοι πολιτικοί πρώτης γραμμής της ΝΔ που δεν είναι στην αυλή των μητσο-καραμανλο
Και είναι προς τιμήν του που μπηκε σε κανονικό ψηφοδέλτιο και όχι στο επικρατείας.
Από την άλλη, αυτό το άδειασμα, με κέρδος μόνο για τον ίδιο και φτύσιμο όσων τον ακολούθησαν είναι κάπως άσχημο.
Ηταν όμως μια ρεαλιστική επιλογή