Νέα

Παπανδρέου vs Καραμανλή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psaxnw(1)
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 119
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

JOHNNYDMAX

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2006
Like
26
Πόντοι
16
μπα...ακομα η ντορα..εγω δεν το βλεπω...αυτος ρε περιμενε τοσα χρονια να γινει πρωθυπουργος και θα εγκαταλειψει τωρα?χλωμο...

Χλωμό όντως...
Αν και έχει απήχηση στους ψηφοφόρους, πρόσφατες ενέργειές της απέδειξαν πως είναι ακόμη ανέτοιμη για τέτοιο ρόλο.
Και δεν ξέρω κι αν ποτέ θα είναι έτοιμη.

COMMANDER

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Like
24
Πόντοι
6
Χωρις διαθεση λαικισμου, επισημαινω οτι κανενας απο τους δυο "μονομαχους" δεν εχει ενσημα (ΙΚΑ, Ταμειο Νομικων,ΤΕΒΕ) απο την πραγματικη οικονομια. Μονο ο Κ.Κ. δουλεψε σαν ασκουμενος δικηγορος στο Γραφειο Κουταλιδη.

blindz

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Κριτικές
22
Like
40
Πόντοι
6.765
Περα απο την πλακα εχουμε 2 ανθρωπους που δεν εχουν ιδεα τι παει να πει φτωχεια.Και οι 2 εχουν μεγαλωσει μεσα στα δισ..Την λεξη φτωχεια την ξερουν μονο οταν ειναι στην αντιπολιτευση και αυτη για κυνηγι εντυπωσεων.Ακομα και οταν πηγαινουν σε ιδρυματα τα κανουν με 300 καμερες για να δειξουν κοινωνικο προφιλ.Και οι δυο εχουν ενα πολυ βαρυ ονομα.Και οι δυο εχουν συμβουλους που το μονο που αποσκοπουν απο αυτο ειναι το προσωπικο κερδος.
Κανενας απο τους δυο δεν εχει την ηγετικη ικανοτητα ενος πρωθυπουργου με @ρχιδι@.Αυτος ειναι ο λογος που ειπα οτι ο καραμανλης κερδιζει με διαφορα βαρους.

dionisio

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Συναγωνιστές είναι προφανές από το "βιογραφικό" και των δύο ότι αμφότεροι μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό.
Από την κούνια τους, ο ένας ως υιός και εγγονός Πρωθυπουργών (!), ο έτερος ως ανιψιός Καραμανλή (και δη Κωνσταντίνος) γαλουχήθηκαν, ανατράφηκαν, σπούδασαν με την προοπτική της πολιτικής και μάλιστα της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι σπουδές τους (εγκύκλιες και μεταπτυχιακές) ήταν προκαθορισμένες και φυσικά "εξασφαλισμένες" οικονομικά και τυπικά. Δεν είχαν δε ως σκοπό την επαγγελματική αποκατάστασή τους, αφού αυτή ήταν εξ αρχής προδιαγεγραμμένη. Ουσιαστικά πρόκειται για "επαγγελματίες πολιτικούς" με όλη τη σημασία του όρου. Ανάλογες περιπτώσεις -μικρότερου βεληνεκούς- είναι ο "εξάδελφος" Λιάπης, ο υιός Βαρβιτσιώτης (ανάθεμα!), ο υιός Αλευράς και η μικρή Φώφη κ.α. ων ουκ έστι αριθμός.

Αν ψάξετε αρκετά μπορεί να βρείτε μια δήλωση του παλιού "φίλου" Αμερικανού Γούορεν Κρίστοφερ, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο, πριν ο Γιωργάκης αναλάβει τα ηνία του ΠΑΣΟΚ και ο Κωστάκης αναδειχθεί Καραμανλής στη θέση του Καραμανλή, είχε δηλώσει ότι σε λίγα χρόνια θα ξαναζήσετε στη Βουλή αντιπαραθέσεις μεταξύ Γεωργίου Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μετά από 50 χρόνια, αλλά ως φάρσα...

Ας μη γελιόμαστε, ο τρόπος που οι άνθρωποι αυτοί προωθούνται στην πολιτική και επιβάλλονται για δεκαετίες στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, δεν διαφέρει και πολύ από τότε που ο Κώτσος Γλυξβούργος ανέλαβε να κυβερνήσει εκτός από το ιστοπλοϊκό του και την έρημη Ελλαδίτσα. Άλλωστε όπως δήλωσε κάποτε η Μαργαρίτα: "Υπήρ&#95
8;α νύφη πρωθυπουργού, έγινα σύζυγος πρωθυπουργού, θα γίνω και μητέρα πρωθυπουργού". Ούτε βέβαια ο συγχωρεμένος ο Αχιλλέας ονόμασε τον Κωστάκη με το όνομα του αδερφού του τυχαία. Ουσιαστικά του κληροδότησε και τη Ν.Δ.

Αν δεν έχει τύχει να δείτε μια αμερικανιά με τον τίτλο "Sculls and bones", δείτε το. Αναφέρεται σε ένα τέτοιο κολλέγιο που εδώ και 150 χρόνια παράγει του ταγούς της αμερικανικής πολιτικής και οικονομίας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Όσο για το φίλο που αναφέρει ότι ο Κωστάκης εθήτευσε ως ασκούμενος στο γραφείο Κουταλίδη και έχει δίκιο, απλώς σημειώστε το εξής. Ο Τρύφων Κουταλίδης υπήρξε ο χρόνια δικηγόρος του Αρ. Ωνάση, στον οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αρχικά πώλησε την ΤΑΕ η οποία έγινε Ολυμπιακή και στη συνέχεια μετά από 25 χρόνια την επαναγόρασε. Ουδέν το μεμπτόν σ'αυτό το deal απλώς το αναφέρω για να καταδείξω τις διαδρομές της εξουσίας.

Αυτά φίλοι μου...

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
NTΡΟΠΗ να συγκρίνουμε την jaguar με το φιατάκι...

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Δε νομίζω ότι η ντόρα θα γίνει κάποτε πρωθυπουργός. Πολλά λάθη, σοβαρά λάθη που την έχουν εκθέσει και αρκετοί εχθροί στο κόμμα.

Σορυ αλλά από δήμαρχος πήγε υπουργός εξωτερικών και σημείωσε σημαντικές ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ

Ο επομενος παρακαλώ

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Όποιος ψηφίζει κάποιον από τους δύο είναι παράδειγμα της κατάντιας της δημοκρατίας.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Όποιος ψηφίζει κάποιον από τους δύο είναι παράδειγμα της κατάντιας της δημοκρατίας.

Σκοτεινό μονοπάτι διασχίζεις....και από ότι θυμάμαι, γενικά δεν σε χαρακτηρίζει κάτι τέτοιο.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
Σουφλιάς πρεπει να είναι απο δεξια ο επόμενος πρωθυπουργός..

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δημοκρατία σημαίνει ανοιχτή κοινωνία. Θέλω οι υποψήφιοι να είναι άνθρωποι που έχουν κάνει κάτι στη ζωή τους και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει μεροκάματο.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δημοκρατία σημαίνει ανοιχτή κοινωνία. Θέλω οι υποψήφιοι να είναι άνθρωποι που έχουν κάνει κάτι στη ζωή τους και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει μεροκάματο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά αυτή τη στιγμή, πάνω από το 80% "επενδύει" ελπίδες (κοινώς ψηφίζει) σε αυτούς τους δύο που αναφέρονται στο θέμα.

Νομίζω είναι έκφραση δημοκρατίας αυτό και δεν ξέρω πως θα μπορούσε να στηριχτεί επιχείρημα ότι είναι "άχρηστοι"(οι 2) ή ότι όσοι τους ψηφίζουν είναι "βούρλα", χωρίς να μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια η συζήτηση.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
o Γιωργάκης μεχρι και οικοδόμος δούλεψε Σουηδία(χωρίς πλακα)

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Όταν οι μισοί υποψήφιοι είναι παιδιά κι ανήψια πολιτικών τότε δε μιλάμε για δημοκρατία αλλά για αριστοκρατία.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Όταν οι μισοί υποψήφιοι είναι παιδιά κι ανήψια πολιτικών τότε δε μιλάμε για δημοκρατία αλλά για αριστοκρατία.

Επιμένω....τους ψηφίζει το 80%.

Αυτό νομίζω λέει κάτι τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, δλδ αυτό το 80% να θέλει την αριστοκρατία ή όπως αλλιώς την "βαφτίζει" κανείς.

Τέσπα, δεν διαφωνούμε επί της ουσίας, αλλά στο πως μπορεί να εκφραστεί η αντίρρηση στο φαινόμενο.

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
χωρίς να μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια η συζήτηση.

Αγαπητέ,
θα μπορούσες να μας το διευκρινήσεις λίγο το παραπάνω;;;
Εγώ προσωπικά δε βλέπω κανένα επικίνδυνο μονοπάτι. Είμαστε όλοι, θέλω να πιστεύω, νοήμονες και διαλεκτικοί και φυσικά ευπρεπείς..

ΦΙΛΙΚΑ

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Αγαπητέ,
θα μπορούσες να μας το διευκρινήσεις λίγο το παραπάνω;;;
Εγώ προσωπικά δε βλέπω κανένα επικίνδυνο μονοπάτι. Είμαστε όλοι, θέλω να πιστεύω, νοήμονες και διαλεκτικοί και φυσικά ευπρεπείς..
ΦΙΛΙΚΑ

Υποκειμενικά τα κριτήρια.

Εγώ ως "επικίνδυνο μονοπάτι", αντιλαμβάνομαι την απόρριψη της θέλησης του λαού, η οποία "σήμερα" εκφράζεται μέσω των εκλογών.

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Like
22
Πόντοι
16
να μην αρχίσουν τα φασιστικά πόστ εννοεί..

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Υποκειμενικά τα κριτήρια.

Εγώ ως "επικίνδυνο μονοπάτι", αντιλαμβάνομαι την απόρριψη της θέλησης του λαού, η οποία "σήμερα" εκφράζεται μέσω των εκλογών.

Ο λαός δε μπορεί να κρίνει πάντα το καλό του. Γι' αυτό υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι συνετοί και με αγαθά αισθήματα ώστε να του υποδείξουν το σωστό δρόμο και ενίοτε να τον βγάλουν απο το πολιτικό και πνευματικό τέλμα που τον οδήγησαν ορισμένοι πολιτικοί...

Αλλά είπαμε, όλα είναι υποκειμενικά....

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
να μην αρχίσουν τα φασιστικά πόστ εννοεί..

Αγαπητέ,

ποιός θα κρίνει τί είναι φασιστικό πόστ και ποιός επιτέλους το απαγορεύει;;;

Γιατί εγώ δε το διάβασα στους κανόνες του φόρουμ. Όπως φυσικά και το γεγονός οτι όσα θρέντς δε μας αρέσουν και τα θεωρούμε "φασιστικά" θα κλειδώνονται....

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ο λαός δε μπορεί να κρίνει πάντα το καλό του. Γι' αυτό υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι συνετοί και με αγαθά αισθήματα ώστε να του υποδείξουν το σωστό δρόμο και ενίοτε να τον βγάλουν απο το πολιτικό και πνευματικό τέλμα που τον οδήγησαν ορισμένοι πολιτικοί...

Αλλά είπαμε, όλα είναι υποκειμενικά....

θύμισέ μου σε παρακαλώ πότε ήταν η τελευταία φορά που ορισμένοι άνθρωποι συνετοί και με αγαθά συναισθήματα μας έβγαλαν από κάποιο τέλμα γιατί εμένα μου διαφεύγει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom