Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Ο λαός δε μπορεί να κρίνει πάντα το καλό του. Γι' αυτό υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι συνετοί και με αγαθά αισθήματα ώστε να του υποδείξουν το σωστό δρόμο και ενίοτε να τον βγάλουν απο το πολιτικό και πνευματικό τέλμα που τον οδήγησαν ορισμένοι πολιτικοί...
Αλλά είπαμε, όλα είναι υποκειμενικά....
Συμφωνούμε προφανώς στο υποκειμενικό.
Επίσης ότι πολύ συχνά δεν μπορεί ο λαός να αποφασίσει για το καλό του. Με αυτή την φράση, νομίζω καταργήσαμε την δημοκρατία όμως, την οποία προσωπικά θεωρώ σημαντικότατη. Ναι, διαφωνώ με τον εαυτό μου.
Δεν θα εξετάσω το ενδεχόμενο (θα επιμείνω στον όρο ενδεχόμενο) οι διάφοροι σωτήρες αργά ή γρήγορα απλά να εκμεταλευτούν την ευκαιρία και αντί να σώσουν τον λαό, να "βολευτούν".
Δεν μπορώ να φανταστώ όμως την ζωή μου σε ένα κοινωνικό σύνολο, στο οποίο δεν έχω συμμετοχή σε αποφάσεις, έστω και αν ακούγεται θεωρητικό αυτό. Και είναι πολύ δύσκολο να με πείσει κανείς, ότι σε βάθος χρόνου, οι όποιοι σωτήρες θα είναι πάντα πιο αρμόδιοι να αποφασίσουν από τους υπόλοιπους, δλδ δεν έχω καταλήξει σε κάποιο μηχανισμό (αντί εκλογών), μέσω του οποίου θα ορίζονται οι σωτήρες κάθε φορά.
Καταλήγοντας λοιπόν (ναι, με Shortcut), νομίζω ότι ο τρόπος που σήμερα εκφράζεται ο λαός, κατά τη γνώμη μου είναι ο πιο σωστός. Ακόμη και εάν οι επιλογές είναι λανθασμένες, αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία and so be it.
[edit]: σωτήρες ήθελα να πω....