Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009
"Είχαμε προειδοποίησει για το αίσχος του Σαββάτου"
"Όταν βγαίναμε σε όλα τα αθλητικά ραδιόφωνα, τα blogs και τις ιστοσελίδες δεν το κάναμε για χαβαλέ. Κάτι ξέραμε! Η κουβέντα γίνεται για την απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι που πήγαν το Σάββατο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ να δουν...
την Εθνική να παίζει με την Ουκρανία. Οι φωστήρες της ΕΠΟ, του ΗΣΑΠ, αλλά και της Ελληνικής αστυνομίας δεν κατάφεραν για μια ακόμη φορά να συνεννοηθούν μεταξύ τους και οδήγησαν όλον αυτόν τον κόσμο να παστώνεται στα λεωφορεία του Χ10 από τον σταθμό Αττικής μέχρι την Ειρήνη, καθώς βρήκαν την πιο «κατάλληλη» μέρα, για να κάνουν τα έργα συντήρησης των γραμμών.
Το τι έγινε στην στάση του ηλεκτρικού Αττική από τις 19:00 μέχρι τις 20:00 που ξεκίνησε ο αγώνας, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. Από προσωπική εμπειρία μεταφέρω: Παιδιά σε αναπηρικά καροτσάκια σπρώχτηκαν από κάφρους, όταν έμπαιναν στα λεωφορεία. Γονείς με παιδάκια έφυγαν και δεν πήγαν στο ΟΑΚΑ, καθώς δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πλήθος που συνωστιζόταν στην Λιοσίων. Οι κλοπές από οργανωμένες ομάδες ελαφροχέρηδων ήταν πάμπολλες. Είδα άνθρωπο να ουρλιάζει ότι του έκλεψαν 300 ευρώ. Στην στάση κάτω από τα πόδια των φιλάθλων πρόσεξα τουλάχιστον 5 με 10 πορτοφόλια αδειασμένα και πεταμένα κάτω. Το σχέδιο τους ήταν απλό. Την ώρα που προσέγγιζε το Χ10 και ανοίγαν οι πόρτες, δημιουργούσαν πανικό, σπρώχνοντας. Κάποιοι με τσάντες στα χέρια σε εμπόδιζαν να μπεις. Την ίδια ώρα οι «συνάδελφοι» τους, σου άρπαζαν από την τσέπη το πορτοφόλι. Κανείς τους δεν έμπαινε στο λεωφορείο! Και βρισκόσουν ξαφνικά μες στο λεωφορείο, «απαλλαγμένος» από τα λεφτά σου.
Προσωπικά μου πήραν την ταυτότητα, την οποία βρήκα ευτυχώς μετά τον αγώνα κατά την επιστροφή μου στα σκουπίδια έξω από την στάση του ηλεκτρικού στην Λιοσίων. Εκεί είδα και πάρα πολλά άδεια πορτοφόλια. Οι υπάλληλοι του ηλεκτρικού, στους οποίους απευθύνθηκα για την ταυτότητα, μου διηγήθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Πολλά άτομα τραυματίστηκαν από τον συνωστισμό. Ο υπεύθυνος του σταθμού μου έδειξε ταυτότητες, κλειδοθήκες, ΑΜΚΑ και άλλα έγγραφά που μαζέψαν από κάτω. Τα έχουν φυλαγμένα στον σταθμό. Πρόκειται για τα άχρηστα κλοπιμαία των ελαφροχέρηδων, τα οποία πετούσαν κάτω, καθώς ενδιαφέρονταν μόνο για χρήματα.
Τέλος, μια κουβέντα για τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Όταν ρωτήθηκε το Σάββατο σε εκπομπή του Sentra fm από την Αγγελική Αρκάδη για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι φίλαθλοι, απάντησε: Το ξέρω, μερικά πράγματα είναι παραπάνω από τις δυνατότητές μου! Αν δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να συνεννοηθεί με τον ΟΑΣΑ και να εξασφαλίσει άνετη πρόσβαση στους φιλάθλους στο γήπεδο, ποιος μπορεί;;;
Που ήταν η ελληνική αστυνομία να προστατέψει τον κοσμάκη που κατάκλεψαν έξω από τον σταθμό και να πιάσει αυτά τα τσογλάνια;;; Όταν πήρα να καταγγείλω την απώλεια της ταυτότητας μου και τις μικροκλοπές στο Α.Τ. Αττικής μου απάντησαν: Και σεις που το ξέρετε ότι έγιναν κλοπές;
Ήμαρτον!!! Εμείς το ξέρουμε, εσείς πότε θα μας προστατέψετε;;;; "
ANAΓΝΩΣΤΗΣ