Νέα

Παλαιά Διαθήκη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
ʼκουσα ορισμένους να μιλούν υποτιμητικά για κάποιος Έλληνες πολίτες που θέλουν να πιστεύουν στην Αρχαία Ελληνική Θρησκεία. Τα συγκεκριμένα άτομα που κατέκριναν τους πιστούς της ΑρχαιοΕλληνικής θρησκείας προφανώς είναι Χριστιανοί.

Ο Χριστιανισμός ασπάζεται ορισμένα βιβλία των Εβραίων, όπως την Παλαιά Διαθήκη την οποία μας δίδασκαν στα Θρησκευτικά από το Δημοτικό.

Δεν μας τα έλεγαν όλα όμως.

Όποιος ενδιαφέρεται να ... εκτιμήσει το επίπεδο και την ηθική του Ιερού αυτού Βιβλίου ας βρει μία , ας την ανοίξει και ας διαβάσει μερικά αποσπάσπατα που θα του προτείνω. Δεν θα τα αναφέρφ εγώ, ούτε θα τα ασχολιάσω! Μερικά ... bookmarks θα δώσω για τους ενδιαφερόμενους!

-Γένεσις: ΙΒ,11-19 14-16 21-27
              ΚΣΤ,7-11
              IΣΤ 1-12,16
              ΚΖ,15-29 12,16
              ΛΑ,19
              Δ,8-16
              ΑΗ,3-11
              ΛΗ,12-19
              Ζ,18
              Θ,21-26
              ΙΘ,30-36
-Ιουδίθ Α,3-6
-Εσθήρ 1,3-Θ,24
-Ρούθ Γ,Δ,13
-Βασιλειών ΙΓ,11-21    ΙΔ,30

Αν μη τι άλλο, επειδή όταν παντρεύεται κανείς με Χριστιανικό γάμο, ο γαμπρός ακούει την προτροπή να αγαπά τη σύζυγο όπως ο ... Αβράαμ αγάπησε τη Σάρα, να ξέρει πως την έστελνε ο Αβραάμ τη Σάρα να του ... φέρει μεροκάματο !!!!!!!!!!!!

IptamenosOllandos

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ο χριστιανισμος ασπαζεται πολλα πραγματα απο παλαιοτερες θρησκειες κι αυτο ειναι απολυτα φυσιολογικο για να μπορεσει να κανει την προσαρμογη απο το παλιο στο νεο πιο ευκολη...πχ. η κυριακη που ειναι ιερη μερα αναπαυσης και πριν το χριστιανισμο θεωρουταν ιεροτατη μερα και ηταν αφιερωμενη στο θεο του Ηλιου ..
Εξ ου και το Σαντει στα αγγλικα.. ;)
Πληροφοριες για ολες τις θρησκειες μπορεις να λαβεις πολλες εγκυρες η μη..το θεμα ειναι τι πιστευεις μεσα σου εσυ..

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Επειδη δυστυχως εδω που ειμαι δε μου βρισκεται η παλαια ή η καινη διαθηκη ειναι ευκολο περιληπτικα να μου πεις περιπου τι αναφερουν αυτα τα αποσπασματα? στο περιπου....και για ποιο λογο ειναι απαξιωτικα?

Επισκέπτης
Επειδη δυστυχως εδω που ειμαι δε μου βρισκεται η παλαια ή η καινη διαθηκη ειναι ευκολο περιληπτικα να μου πεις περιπου τι αναφερουν αυτα τα αποσπασματα? στο περιπου....και για ποιο λογο ειναι απαξιωτικα?

Εγώ δεν είπα ότι είναι απαξιωτικά! Απλά ... ενδιαφέροντα!

Και με ένα ψαξιματάκι στο google μπορείς να τα βρείς! Ειδικά για τον  Αβραάμ . Ψάξε και για τις θυγατέρες του Λωτ που περνούσαν καλά με το ... μπαμπά τους !!!! Αλλά και για το Δαυίδ που είχε ομορφούλα αδελφή και δεν γούσταρε να αφήσει άλλους να τη φάνε!

IptamenosOllandos

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εδω περασαν χιλιετιες απο τοτε κι ακομα μπαμπαδες περνανε καλα με τις κορες τους...Αυτο σημαινε οτι δεν βελτιωθηκαμε σαν ειδος..το αντιθετο μαλιστα..

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Ο Χριστιανισμος ειναι αιρεση του Ιουδαισμου!Οι Εβραιοι σταυρωσαν τον Εβραιο Γιεσουα,επειδη ετσι εκριναν τοτε-δικια τους θρησκεια στη τελικη,εμας στα παπαρια μας και δεν μας πεφτει λογος,με αποτελεσμα να δημιουργηθει ολο αυτο το εκτρωμα που λεγεται Χριστιανισμος.Ουτε ο ιδιος ο-εξ εβραιων στυρωθεις-Εβραιος Γιεσουα δεν φανταζονταν πως θα γινοταν τοσο μεγαλη φιρμα.Ουτε οι Εβραιοι τι θα τραβαγαν που τον εκαναν φιρμα,σταυρωνοντας τον.Ουτε εμεις πως η ελευθερια και η φιλοσοφικη διαθεση που απεπνεε ο αρχαιοελληνικος μανδυας θα καλυπτοταν απο τη ΜΑΥΡΙΛΑ του βυζαντινου ρασου.Μια θλιμμενη ιστορια που συνεχιζεται μεχρι σημερα.Αν τους απεχθανομαι τους Εβραιους για κατι, ειναι που τον σταρωσαν και εχουμε οδηγηθει εδω που ειμαστε.Επρεπε να μην ασχοληθουν καν μαζι του,να τον κανουν ενα μπανιο και να τον στειλουν στη ερημο για τιμωρια να συνελθει.
Καλυτερα θα ηταν για ολους. :o

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Επειδη ανεφερες ηθικη και επιπεδο θεωρησα οτι μιλουσες απαξιωτικα.......δικο μου το λαθος.....ειναι πολυ ενδιαφερον παντως θα το ψαξω........θενξ για τα αποσπαματα

Επισκέπτης
Ο Χριστιανισμος ειναι αιρεση του Ιουδαισμου!Οι Εβραιοι σταυρωσαν τον Εβραιο Γιεσουα,επειδη ετσι εκριναν τοτε-δικια τους θρησκεια στη τελικη,εμας στα παπαρια μας και δεν μας πεφτει λογος,με αποτελεσμα να δημιουργηθει ολο αυτο το εκτρωμα που λεγεται Χριστιανισμος.Ουτε ο ιδιος ο-εξ εβραιων στυρωθεις-Εβραιος Γιεσουα δεν φανταζονταν πως θα γινοταν τοσο μεγαλη φιρμα.Ουτε οι Εβραιοι τι θα τραβαγαν που τον εκαναν φιρμα,σταυρωνοντας τον.Ουτε εμεις πως η ελευθερια και η φιλοσοφικη διαθεση που απεπνεε ο αρχαιοελληνικος μανδυας θα καλυπτοταν απο τη ΜΑΥΡΙΛΑ του βυζαντινου ρασου.

Το Βυζάντιο ως κρατος κράτησε αρκετά Ελληνικά στοιχεία. Ήταν άλλωστε υπερδύναμη για αιώνες. Η διάρκειά του ως υπερδύναμη ήταν μεγαλύτερη από εκείνη της Μεγάλης Βρετανίας και θα είναι μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη των ΉΠΑ. Έδωσε χρήσιμα μαθήματα σε πολλούς λαούς υπανθρώπων, όπως Βούλγαρους, Πέρσες, ʼραβες κ.α.

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Παιδιά ενδιαφέρον το θέμα μόνο σας ικετεύω να μην αναφερθεί το θέμα της πολιτικής τοποθέτησης του Χριστού, του Αβραάμ, του Λωτ ή του Ιερεμία, γιατί πάλι 1000 ποστάκια στο νερό θα πιάσουμε!!

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Το Βυζάντιο ως κρατος κράτησε αρκετά Ελληνικά στοιχεία. Ήταν άλλωστε υπερδύναμη για αιώνες. Η διάρκειά του ως υπερδύναμη ήταν μεγαλύτερη από εκείνη της Μεγάλης Βρετανίας και θα είναι μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη των ΉΠΑ. Έδωσε χρήσιμα μαθήματα σε πολλούς λαούς υπανθρώπων, όπως Βούλγαροι, Πέρσες, ʼραβες κ.α.

Το Βυζαντιο αποτελεσε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του Αρχαιοελληνικου πνευματος!Μια θλιβερη σελιδα στην ιστορια μας.Εμπεδωσε τον Χριστιανισμο και δεν προσεφερε τιποτα στην Τεχνη και τον Πολιτισμο.
Βυζαντιο=ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ=ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ=χριστιανισμος.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Παιδιά ενδιαφέρον το θέμα μόνο σας ικετεύω να μην αναφερθεί το θέμα της πολιτικής τοποθέτησης του Χριστού, του Αβραάμ, του Λωτ ή του Ιερεμία, γιατί πάλι 1000 ποστάκια στο νερό θα πιάσουμε!!

του ηρωδη εστω που τον εχω και ευκολο? ειναι σαφες οτι ειχε εθνικοσοσιαλιστικες τασεις.......εσφαξε τοσους εβραιους (εκτος απο τον σωστο)......ο αδολφος της εποχης του...... :grin:

Επισκέπτης
Το Βυζαντιο αποτελεσε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ του Αρχαιοελληνικου πνευματος!Μια θλιβερη σελιδα στην ιστορια μας.Εμπεδωσε τον Χριστιανισμο και δεν προσεφερε τιποτα στην Τεχνη και τον Πολιτισμο.Βυζαντιο=ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ=ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ=χριστιανισμος.

Ό,τι κι αν λες, εγώ θαυμάζω το Βασίλειο το Β' το Βουλγαροκτόνο και το μαθηματάκι που έδωσε στους Βούλγαρους.

Μακάρι να τον μιμούμασταν σήμερα με τους Αλβανούς ...

Επισκέπτης
του ηρωδη εστω που τον εχω και ευκολο? ειναι σαφες οτι ειχε εθνικοσοσιαλιστικες τασεις.......εσφαξε τοσους εβραιους (εκτος απο τον σωστο)......ο αδολφος της εποχης του...... :grin:

Μουνίτσα άσε πια τα κλισέ της σχολικής ιστορίας και της ιστορίας της TV και των ιστορικών ενθέτων των κωλοφυλλάδων και ψάξου λίγο ....

Αυτά που σε ταίζουν τα σχολεία , τα media και οι κωλοφυλλάδες είναι κουτόχορτο ...

Όταν μπήκαν οι Αμερικάνοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί τους υπήρχαν καθηγητές πανεπιστημίων. Ένας εξ αυτών ήταν ο Dr. John E. Gordon, M.D., Ph.D. καθηγητής επιδημιολογίας του Harvard.Αυτός έκανε μαζί με την ομάδα του νεκροψίες στα πτώματα αυτά που έχεις δει στα ντοκυμαντέρ που λένε μαλακίες περί θαλάμων αερίων κτλ. Κανένα δεν είχε πεθάνει από  αέριο! Ο τύπος παρέμεινε στο Χάρβαρντ καθηγητής μέχρι τα 80's που πέθανε! Δεν νομίζω να ήταν ... ναζί!

Διάβασε σχετικά εδώ

και κάνε και δικές σου έρευνες ...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μουνίτσα άσε πια τα κλισέ της σχολικής ιστορίας και της ιστορίας της TV και των ιστορικών ενθέτων των κωλοφυλλάδων και ψάξου λίγο ....

Αυτά που σε ταίζουν τα σχολεία , τα media και οι κωλοφυλλάδες είναι κουτόχορτο ...

Όταν μπήκαν οι Αμερικάνοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί τους υπήρχαν καθηγητές πανεπιστημίων. Ένας εξ αυτών ήταν ο Dr. John E. Gordon, M.D., Ph.D. καθηγητής επιδημιολογίας του Harvard.Αυτός έκανε μαζί με την ομάδα του νεκροψίες στα πτώματα αυτά που έχεις δει στα ντοκυμαντέρ που λένε μαλακίες περί θαλάμων αερίων κτλ. Κανένα δεν είχε πεθάνει από  αέριο! Ο τύπος παρέμεινε στο Χάρβαρντ καθηγητής μέχρι τα 80's που πέθανε! Δεν νομίζω να ήταν ... ναζί!

Διάβασε σχετικά εδώ

Ελα μωρε λακη χουμορ κανω τιμης ενεκεν του προηγουμενου θρεντ στο οποιο εγινε πανικος......τελικα δειχνω πιο ρηχη απ οσο πρεπει νομιζω......λολ

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6

Διάβασε σχετικά εδώ

Ρε συ λάκη, θα πέσουν ρε συ και οι 7 φωτιές να μας κάψουν.. τι λινκ είναι αυτό ρε συ?

Δηλαδή αν εσένα σου έβαζε κάποιος ένα τέτοιο σάιτ για να στηρίξει τα λεγόμενά του θα τον πίστευες? Και αφού τον πίστευες, θα αγόραζες ένα "debt elimination programm", από αυτά που προσφέρουν , μαζί με κάτι ονειροπαγίδες??

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Όλες οι  :jerking: οργανωμένες θρησκείες :jerking: αποσκοπούν στη  "προβατοποίηση" του ανθρώπου και την απομάκρυνση του από τους αληθινούς προβληματισμούς. Ό,τι κάνει τώρα η τηλεόραση με την τύφλωση και την ελεγχόμενη ροή πληροφοριών, το έκανε παλιά πολύ επιτυχημένα ο Χριστιανισμός και οι υπόλοιποι κύκλοι πνευματικού ελέγχου και συνείδησης. Χαίρομαι που όταν θα τελειώσει αυτός ο κόσμος και η ζωή στον πλανήτη, θα έχουν πεθάνει για πάντα όλες αυτές οι νοσηρές ιδέες-θρησκείες κλπ - ΑVE SCIENCE

ευτυχως που γραφεις αδερφε μονο στο ιντερνετ γιατι αν τα πεςι προς τα εξω μπορει και να φας και τοματες..........αλλα ο χριστιανισμος κατ'εμε κακως συμπεριλαμβανεται στις θρησκειες.....ειναι απλα η αποκαλυψη της αληθειας εν ανθρωπω.....

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Το παρακάτω λινκ παραθέτει πολλά λινκ με πηγές που αφορούν τον κύριο που αναφέρεις. Ρίξε μια προσεκτική ματιά στα σάιτ που αναφέρονται :

Επιπλέον, αν μου επιτρέπεις, μια ερώτηση : Έχεις επισκεφτεί κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης?

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Ο Αχμαντινεταντ την εχει φτιαξει τη σελιδα?Τον ειχα ακουσει να τα λεει σε μια συνεντευξη αυτα  :jerking:
Μας ξεγελασαν παλι οι μπαμπεσηδες οι Εβραιοι.
Θανατος στον Ben Stiller :2funny: .Να μποηκαταρουμε τη νεα του ταινια. :2funny:

ereunitikos

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
6
Η Ψυχοπαθολογία της Φανατικής Πίστης

Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που μπορεί να πει «εγώ» (δηλαδή είναι το μοναδικό όν που έχει επίγνωση του εαυτού του και συνείδηση του γεγονότος ότι αποτελεί μια μοναδική και ανεπανάληπτη οντότητα). Παράλληλα είναι και το μοναδικό ζώο που ξέρει ότι θα πεθάνει.
Όντας λοιπόν σε υπαρξιακή αδυναμία να αποδεχθεί την αναπότρεπτη βιολογική αναγκαιότητα του θανάτου της μοναδικής και ανεπανάληπτης οντότητάς του, είναι επιρρεπής στην αποδοχή οποιονδήποτε ιδεολογικών κατασκευασμάτων που προσφέρουν τη δυνατότητα της επέκτασης της ύπαρξής του σε κάποιο ασαφές «επέκεινα».
Κι εδώ παρεμβαίνει η μεταφυσική και η θρησκεία, εν είδει ανακουφιστικού ψυχοφάρμακου, που όπως όλα τα ψυχοφάρμακα έχουν άπειρες παρενέργειες και, κατά κανόνα, αποδεικνύονται χειρότερα από την αρρώστια.
Η θρησκεία είναι ένα συλλογικό ψυχοφάρμακο που εφευρέθηκε για να υποβαθμιστεί η αγωνία του θανάτου που ταλανίζει τον άνθρωπο, ο οποίος, λόγω της νευροφυσιολογικής του δομής, είναι καταδικασμένος να υφίσταται τις συνέπειες της αντίφασης ανάμεσα στο ότι είναι το μόνο ον που έχει συνείδηση του θανάτου του και την ασυνείδητη αδυναμία του να αποδεχτεί το πεπερασμένο της ύπαρξής του.
Σε αυτό το πλαίσιο διαμορφώνεται τόσο η πίστη όσο και ο ρόλος που επιφυλάσσει κάθε εκκλησία στους πιστούς της που έχει ως βάση του την τυφλή υποταγή στο «αλάνθαστο» της ηγετικής ομάδας που κατέχει κάθε φορά τη θρησκευτική εξουσία: Η εκκλησία διαχειρίζεται την πίστη και προσφέρει τη θρησκεία ως ψυχοφάρμακο με αντάλλαγμα την τυφλή υπακοή του πιστού.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom