Νέα

Παγκόσμια ΗΛΙΘΙΟΚΡΑΤΙΑ !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Κώστας Λαδάκης
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 937
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686
DOM8.jpg

Μουνάρα καβλιάρα, που
υποστηρίζει το Ισλάμ ,δηλαδή
να μην μπορεί να γαμιέται με όποιο γουστάρει
και να είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτης , σαν γυναίκα !  :2funny: :2funny:

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686
λαλακη και αυτή για μπεκρου φαινεται

Ποτέ μου δεν έπινα αλκοόλ Τζωνάκυ, σε αντίθεση
με τον ...σιδερένιο ,
και στο Ισλάμ απαγορεύεται το αλκοόλ
έτσι η μουνάρα, είναι μη...αλκοολούχα !  :2funny: :2funny:

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686
λαλακη κατι σας ποτιζουν με το αλκοολ

Τζωνάκυ , λυπούμαι ,   :S :S  

αλλά

τελευταία δεν πάει πολύ καλά το Πασοκ...

http://[URL unfurl="true"]www.funnybook.gr/public/images/content/1365677515-paliatzis-tampela-pasok-asteia-eikon.jpg[/img[/URL]]

:2funny: :2funny: :2funny:

Υ.Γ σου άρεσε η μουνάρα, και την ποστάρεις

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Το ποσοστό των ψηφοφόρων ; Πάει καλά ;  :S :S

Όσο για τις πολιτικές επιλογές...

τα ποσοστα λαλακη μου είναι κατι σχετικο και μεταβαλονται γρηγορα

σημασια εχουν οι πολιτικες και το ποσο θετικα επηρεζουν την χωρα η όχι

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.426
Πόντοι
786
Πριν από 30 χρόνια είχες internet; Είχες πληροφορίες όταν τις ήθελες; Είχες κινητό; Είχες flat TV;

Τα μαζικά καταναλωτικά είδη low tech & hi tech, κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα που είναι ισχυρά κρατικά ελεγχόμενη και πριμοδοτούμενη μικτή οικονομία όμως, δεν είναι έτσι; Ο ιδιώτης "Προμηθέας" σαν να τα έχει φορτώσει στον κόκορα, εεε... στον Απωανατολίτη statist "Ήφαιστο". Ρέκλα ο πυρφόρος :grin:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.426
Πόντοι
786
H υπολογιστική, οι ασύρματες τηλεπικοινωνίες, το ίντερνετ, η ρομποτική, δηλ. βασικοί πυλώνες της μοντέρνας τεχνολογίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της φτηνής αστραπιαίας συνεννόησης, εφευρέθηκαν σε πανεπιστήμια και στρατιωτικά - διαστημικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από κρατικούς φόρους;

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
τα ποσοστα λαλακη μου είναι κατι σχετικο και μεταβαλονται γρηγορα
σημασια εχουν οι πολιτικες και το ποσο θετικα επηρεζουν την χωρα η όχι
το πασοκ δεν ειχε καμμια πολιτικη ουτε ιδαιατερο στιγμα παρα μια τακτικη,να βολευει ολους τους αχρηστους,
μολις του αφαιρεθηκε αυτη η δυνατοτητα εξαφανιστηκε απο τη πολιτικη σα να μην υπηρξε ποτέ

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686
το πασοκ δεν ειχε καμμια πολιτικη ουτε ιδαιατερο στιγμα παρα μια τακτικη,να βολευει ολους τους αχρηστους,
μολις του αφαιρεθηκε αυτη η δυνατοτητα εξαφανιστηκε απο τη πολιτικη σα να μην υπηρξε ποτέ

Θες να πεις ότι είναι άχρηστος
ο τζωνάκυς, που τον διόρισε το Πασοκ ;  :S :S

:2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686
Τα μαζικά καταναλωτικά είδη low tech & hi tech, κατασκευάζονται κυρίως στην Κίνα που είναι ισχυρά κρατικά ελεγχόμενη και πριμοδοτούμενη μικτή οικονομία όμως, δεν είναι έτσι; Ο ιδιώτης "Προμηθέας" σαν να τα έχει φορτώσει στον κόκορα, εεε... στον Απωανατολίτη statist "Ήφαιστο". Ρέκλα ο πυρφόρος :grin:

Σωστό .

OP
OP
Κ

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.269
Πόντοι
1.686
H υπολογιστική, οι ασύρματες τηλεπικοινωνίες, το ίντερνετ, η ρομποτική, δηλ. βασικοί πυλώνες της μοντέρνας τεχνολογίας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, της φτηνής αστραπιαίας συνεννόησης, εφευρέθηκαν σε πανεπιστήμια και στρατιωτικά - διαστημικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν κυρίως από κρατικούς φόρους;

Σωστό επίσης .

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306

παρεα με τον λαλακη μπεκρουλιάζεις μαστορα;

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Δεν είναι δική μου θεωρία και δεν είναι ακριβώς θεωρία. Είναι μια από τις πολλές πιθανές εκβάσεις. Δεν σημαίνει πως αυτό που θα εφαρμοστεί είναι δυνατόν. Επίσης όπως έχω γράψει ξανά, υπάρχει πολύ βιβλιογραφία στο θέμα.
Ιδανικό όμως καθεστώς δεν υπάρχει. Το αν θα είναι καλύτερο από τα τωρινά δεν μπορείς να το γνωρίζεις ούτε εσύ ούτε εγώ. Φυσικά και δεν είναι εφαρμόσιμο μέσα από μια θεωρία. Αν κάποτε ξεκινήσουν κάποιες ιδιωτικές εταιρίες να κάνουν κάτι τέτοιο, θα διαμορφωθούν μέσα από συνεχόμενες διορθώσεις και ανατροφοδοτήσεις τόσο διαφορετικά τα πράγματα που στο τέλος μάλλον θα είναι εντελώς μη-αναγνωρίσιμη από την θεωρία. Άλλωστε στην αναρχία δεν ακολουθείς αναγκαστικά θεωρίες.
Δεν είσαι μελλοντολόγος αδερφέ. Γιατί ακούγεσαι τόσο σίγουρος;
Δεν το βλέπω σωστό αλλά το βλέπω απίθανο να πάμε εκεί. Νομίζω πως εθελοτυφλείς, αρνείσαι να δεχτείς πως αυτή η κακία που ονομάζεις "πλούσιοι με στρατό" κλπ, υπάρχει στα κράτη. Τα κράτη κάνουν το υπέρτατο κακό. Οι δούλοι υπήρχαν σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας. Η μοιρασιά τροφής το ίδιο, δεν θα περιμένουμε την αναρχία για να το δούμε αυτό. Όμως δεν δουλεύει έτσι το σύστημα και δεν μπορεί να δουλέψει.
Τι εννοείς πως η πλεονεξία κάποιου με καταπιέζει; Πως το έχεις στο μυαλό σου;
Δεν διαφωνώ πως είμαστε κακοί κλπ, όμως πάντα θα κοιτάμε σχέσεις απόδοσης τιμής και ρίσκου. Νομίζω πως το υποτιμάς πολύ αυτό. Τα έλεγα στο προηγούμενο ποστ.
Όχι θα σου πω πως δεν θα γίνει έτσι. Δεν έχεις στοιχεία πως θα γίνει ζούγκλα. Εγώ ίσα ίσα έχω στοιχεία πως μεγαλύτερη απελευθέρωση δίνει ευμάρεια. Γιατί στο τέρμα του δρόμου να γίνουν χειρότερα τα πράγματα; Επειδή απλά το πιστεύεις;
Γιατί η πίστη σου είναι ισχυρότερη από την δική μου;
Δεν είσαι μελλοντικούς αδερφέ, γιατί ακούγεται τόσο σίγουρος?

Ή πλεονεξια σημαινει ότι θα θέλει περισσότερα. Ή πίτα είναι συγκεκριμένη. Άρα τα δικά σου θα γίνουν λιγότερα. Ή πλεονεξια δηλ. θα τον σπρώξει να αποκτησει περισσότερα είτε με αύξηση της εργασίας του (καλό σεναριο) είτε με προσπάθεια νόμιμης υφαρπαγής των δικών σου μιας και θα έχει ισχυρότερο στρατό (κακό σενάριο). Εάν τώρα πιστευεις ότι, προκειμένου να ικανοποιήσει την πλεονεξια του, θα ακολουθήσει μόνο και πάντα το καλό σεναριο, και με ρωτήσεις πως είμαι τόσο σίγουρος ότι ο ισχυρότερος στρατός θα προσπαθήσει να μου τα φάει όλα, εάν δηλ. αυτό το θεωρεις απίθανο και εξωφρενικό που το σκέφτομαι, τότε δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την κουβέντα.

Δεν είναι όλα στη ζωή απόδοση και ρίσκο. Αυτή είναι μία κλασικά μικροαστική συμπεριφορα. Δεν αποτιμώνται όλα με το χρήμα.

Δεν είσαι μελλοντολογος για να πιστεύεις ότι δεν θα γίνει έτσι.

Δεν ισχυρίστηκα ότι ή πίστη μου είναι ισχυρότερη. Εσύ είσαι τόσο σίγουρος με την κατάργηση του κράτους θα ζήσουμε όλοι αγαπημένοι. Ακριβώς το αντίθετο έγινε στις κοινωνίες. Αρχικά οι άνθρωποι ζούσαν σε νομάδες, δεν είχαν κράτος. Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάποιος οριοθετησε αυθαίρετα έναν χώρο και τον έκανε δικό του. Όλοι έκαναν το ίδιο με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση. Και έτσι γεννήθηκε το κράτος.

Μάλλον έχεις σπουδασει οικονομικά και προσπαθείς να τα δεις όλα με όρους οικονομικους. Έχεις δηλαδή μία μονοδιάστατη σκέψη με την οποία όλα τα βλέπεις ως κέρδος και ρίσκο. Θα έλεγα να προσπαθήσεις να διαβάσεις και κάτι άλλο πέραν των οικονομικών.

Υπάρχει ή αρχαία ελληνική φιλοσοφία, ο Πλατωνας, ο Αριστοτελης, ο Ηρακλειτος, οι Στωικοί... που έχουν ασχοληθεί πριν από 2500 χρόνια με ολα αυτά που συζητάμε.

Υπάρχουν αλλοι σπουδαίοι ευρωπαίοι φιλόσοφοι που τα έργα τους κοσμούν τον κόσμο μας. Διάβασε Νίτσε, Σάρτρ, Καμυ, Κάντ, Ρουσσο...

Διάβασε ποίηση Ελυτη, Σεφερη, Καβαφη, Ριτσο, Καρυωτακη να ανακαλύψεις τους θησαυρούς που υπάρχουν εκεί μέσα. Διάβασε Γκαιτε, Σαιξπηρ....

Διάβασε Ντοστογιεφσκι, Τολστοι, Καφκα...είναι κρίμα κανείς να ζήσει χωρίς να έχει πάρει μυρωδιά από δαυτους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Ή ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ!

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.426
Πόντοι
786
Αρχικά οι άνθρωποι ζούσαν σε νομάδες, δεν είχαν κράτος. Το πρόβλημα προέκυψε όταν κάποιος οριοθετησε αυθαίρετα έναν χώρο και τον έκανε δικό του. Όλοι έκαναν το ίδιο με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση. Και έτσι γεννήθηκε το κράτος.
:orchestra:

“The first person who, having enclosed a plot of land, took it into his head to say this is mine and found people simple enough to believe him was the true founder of civil society. What crimes, wars, murders, what miseries and horrors would the human race have been spared, had some one pulled up the stakes or filled in the ditch and cried out to his fellow men: "Do not listen to this imposter. You are lost if you forget that the fruits of the earth belong to all and the earth to no one!”

― Jean-Jacques Rousseau, The Social Contract and The Discourses

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom