Νέα

Ούζο ή τσίπουρο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TERMINATOR_1983
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 141
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Τί προτιμάτε ναούμε;

• Ούζο

Ψήφοι: 50 32,3%
  • Τσίπουρο

Ψήφοι: 105 67,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    155

zentrix

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
16
1385113238846979011.jpg

Γαύρος τύπε;  :2funny:

mirakos60

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2012
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
6
Τσιπουρο και μονο τσιπουρο. Το ουζο το θεωρω χημικο. Οταν λεμε τσιπουρο φυσικα εννοουμε χωρις γλυκανισο και παγωμενο χειμωνα καλοκαιρι. Για μενα το τσιπουρο δεν πρεπει να ειναι πανω από 21 γραδα. Σε λιγες μερες θα βρισκομαι Δυτικη Μακεδονια και φυσικα θα δοκιμασω τη νεα σοδια στα καζανια με τους απαραιτητους μεζεδες. Φυσικα θα γινουν και οι προμηθειες 10-15 λιτρα για το σπιτι.  Τα τελευταια χρονια ερχεται πρωτο στις προτιμησεις των Ελληνων. Θα πρωτινα σε οσους γνωριζουν να αναφερουν τσιπουραδικα που αξιζουν τον κοπο να επισκευτουμε (οχι κυριλατα που σου πιανουν τον κωλο με τις τιμες τους). 

sas1977

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Κριτικές
2
Like
43
Πόντοι
16
Τσιπουράκι...

(αν είναι να πιω λίγα... τότε με γλυκάνισο!!! αν πάμε για μεγάλες κρεπάλες... όπως να ναι!!!)

εις υγείαν μάγκες

Συνημμένα

• Natural Greece_3D Flavours Tour 6.jpg
    Natural Greece_3D Flavours Tour 6.jpg
    36,9 KB · Εμφανίσεις: 38

kotsakos

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1

Τσιπουρακι και Αγιος ο Θεος!!!!!!

Βγαζω και δικο μου με γλυκανισο ...οποτε το τιμαω δεοντως!!!!

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Τσιπουράκι, άνευ. Ούζο ελάχιστες φορές, μόνο σε περιπτώσεις φαγητού "πάνω στο κύμα" που η παρέα επιμένει για ούζο.

Έχω έναν φίλο που έχει ταβερνούλα στα ΒΠ και λέει ότι το τσίπουρο είναι Φυσική, το ούζο είναι Χημεία. Και κάτι άλλο που μου είπε εκείνος και τελικά ισχύει: Είναι λάθος να βάζεις πάγο στο ούζο γιατί του αλλοιώνει την γεύση και την σύσταση, μόνο κρύο νεράκι αν θέλετε να το αραιώσετε.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.031
Πόντοι
2.606
ουζακι σκετο παντα χωρις νερα και παγους

brdlust

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Κριτικές
36
Like
12
Πόντοι
5.760
είμαι υπέρ του ούζου ξεκάθαρα... του καλού ούζου... Πράγματι ο σωστός τρόπος που αναδεικνύει την γεύση του είναι αραίωμα με λίγο παγωμενο νερό... Με πάγο κάθε γουλιά έχει διαφορετική γεύση... Προσωπικά πάντως το πίνω με πάγο και χωρίς νερό... Μ αρεσει που οι πρώτες γουλιές είναι δυνατές και κάθε επόμενη όλο και πιο ήπια...

Έχοντας πει όλα αυτά, δοκίμασα πριν 2 εβδομάδες το πιο νόστιμο τσίπουρο που έχω πιει στη ζωή μου... Από την Δράμα, από σταφύλι Ξινόμαυρο... Ο-Ν-Ε-Ι-Ρ-Ο

kotsakos

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
Παντως για οσους δεν ξερουνε στο τσιπουρακι με γλυκανισο καλο θα ειναι να μην μπαινει καθολου παγος!!!

Ειδικα για αυτους που εχουνε θεμα με το στομαχακι τους...

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
Παντως για οσους δεν ξερουνε στο τσιπουρακι με γλυκανισο καλο θα ειναι να μην μπαινει καθολου παγος!!!

Ειδικα για αυτους που εχουνε θεμα με το στομαχακι τους...
αν κι έχω στομάχι ερπετού μπορώ να πω πως χωρίς να το διαβάσω προτιμώ τσίπουρο αλλά από γλυκάνισο γιατί το άλλο είναι ρακί και του Τσιλιλή είναι μάπα

kotsakos

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
γενικα τα εμφιαλωμενα τσιπουρα ειτε με γλυκανισο ειτε ανευ δεν εχουνε καμια σχεση με αυτα που βγαζουμε μονοι

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
γενικα τα εμφιαλωμενα τσιπουρα ειτε με γλυκανισο ειτε ανευ δεν εχουνε καμια σχεση με αυτα που βγαζουμε μονοι

Έχεις απόλυτο δίκιο μαν αλλά πως να αγοράσεις χύμα αν δεν τον ξέρεις και δεν τον εμπιστεύεσαι τον άλλον;

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
Έχεις απόλυτο δίκιο μαν αλλά πως να αγοράσεις χύμα αν δεν τον ξέρεις και δεν τον εμπιστεύεσαι τον άλλον;

αν και δεν έχω αποστακτήριο στο σπίτι μου από καθαρό τσίπουρο δεν έπαθε τίποτα κανείς

kotsakos

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
5
Πόντοι
1
Εχεις δικιο σε αυτο.
Εγω βγαζω δικο μου και μενει πολυ λιγο και πουλαω καμια 200αρια κιλα μην φανταστεις καμια ποσοτητα.Και Δοξα το Θεο το δινω ολο αμεσως. Αλλα γενικα καλο ειναι να ξερεις τον αλλον που αγοραζεις.

mirakos60

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2012
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
6
αν κι έχω στομάχι ερπετού μπορώ να πω πως χωρίς να το διαβάσω προτιμώ τσίπουρο αλλά από γλυκάνισο γιατί το άλλο είναι ρακί και του Τσιλιλή είναι μάπα

Τσιπουρο (ως προς Τσιλιλη) μονο από ατομα που ξερεις και το βγαζουν για δικη τους χρηση, οχι εμπορειο.  Οσο για το Τσιλιλη που λενε, ειναι τσιπουρο, μετριο για μενα,  με 15-17 γραδα που το διαφημισε ο Λαζοπουλος στην εκπομπη του (Θεσσαλια μερια) και απο τοτε το εχει μαθει ο καθενας. Υπαρχουν πολυ καλητερα στο εμπορειο. 

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Τσιπουρο (ως προς Τσιλιλη) μονο από ατομα που ξερεις και το βγαζουν για δικη τους χρηση, οχι εμπορειο.  Οσο για το Τσιλιλη που λενε, ειναι τσιπουρο, μετριο για μενα,  με 15-17 γραδα που το διαφημισε ο Λαζοπουλος στην εκπομπη του (Θεσσαλια μερια) και απο τοτε το εχει μαθει ο καθενας. Υπαρχουν πολυ καλητερα στο εμπορειο. 

Για πες ρε τύπε.  :coffee: :coffee:

mirakos60

Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2012
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
6

Προσωπικα τσιπουρο πινω μονο απο γνωστο μου που βγαζει 100-150 λιτρα. Παντα παγωμενο και με λιγο παγωνενο νερο.
Απο του εμποριου θα ελεγα το ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ χωρις αυτο να σημαινει  oτι ειναι super. Για γραδα εχω πει παραπανω 19-20. Εχω πιει και 22 – 23 (σπιτικο) αλλα μιλαμε για οινοπνευμα. 
Εχω ακουσει απο παραγωγους στην Πελοποννησο, οτι το Τσιλιλη μετα τη διαφημιση που του εγινε, εχει μειωσει αισθητα τις πωλησεις τους ακόμη και σε παραδοσιακα κουτουκια, ταβερνες κλπ  που αγόραζαν μονο απο αυτους.

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
τσίπουρο από την Καρδίτσα μπορεί να είναι από Θεσσαλία αλλά δεν είναι από Πήλιο

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Εχεις δικιο σε αυτο.
Εγω βγαζω δικο μου και μενει πολυ λιγο και πουλαω καμια 200αρια κιλα μην φανταστεις καμια ποσοτητα.Και Δοξα το Θεο το δινω ολο αμεσως. Αλλα γενικα καλο ειναι να ξερεις τον αλλον που αγοραζεις.

Φέτος θα βάλεις τύπε; Σε ποιά περιοχή είσαι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom