Νέα

Ομάδα Έψιλον

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pavlosp
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
μπερδεψε το μανιφεστο με το κεφαλαιο μαλλον λοοοοοοοοοοοολ

Επισκέπτης
εγω που εχω διαβασει γενικα την κοινονικοοικονομικη θεωρια του μαρξ γενικα συμφωνω!!!!

Επισκέπτης

Δηλαδή πως την έχεις δει;
Θες να με κουράζεις βραδιάτικα να ανεβάζω σκαναρισμένες σελίδες από το Μανιφέστο;
Δεν με λυπάσαι καθόλου πια;

Στο Μανιφέστο Μαρξ&Ένγκελς αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρέπει τα παιδιά να μεγαλώνουν από το κράτος , αφού η οικογένεια είναι αστικός θεσμός! Ακόμη ότι πρέπει να εξωντώνονται όλοι οι ... αστοί.
Οπότε ο Στάλιν είναι απολύτως νόμιμος σύμφωνα με το μανιφέστο.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Ο Μαρξ κάνει λόγο και για καπιταλισμό (οικονομικό σύστημα που αλλίως συναντάται ως σύστημα της ελεύθερης οικονομίας ή οικονομίας της Αγοράς)  όπου αποτελεί αν δεν κάνω λάθος και φάση της εξέλιξης του οικονομικού μοντέλου. Εσείς απλά μπερδέυετε τον Μαρξ με αυτούς που πάτησαν πάνω σε αυτά που είπε ο Μαρξ και τα κάναν σαν τα μούτρα τους επιβάλλοντας μορφές δικτατορίας πολύ πιο καταπιεστικές από εκείνες που επέκρινε ο Marx ως δημοσιογράφος. Υπάρχει μία μικρή διαφορά. Και σας το λέω αυτό ανεξαρτήτως κομμάτων (κάποιοι μπορεί να με χαρακτηρίσουν αριστερό, δεν είμαι και δεν είναι Αμερική εδώ).

Ο καπιταλισμός κατά τον Marx είναι ένα οικονομικό σύστημα που διευρύνει σταθερά της δυνατότητες της κοινωνίας να αξιοποιήσει την επιστημονική γνώση και την ανθρώπινη εργασία, με τέτοιο τρόπο που να ικανοποιούνται οι ανάγκες των ανθρώπων. Ταυτόχρονα όμως ο καπιταλισμός είναι ένα εμπόδιο στην αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της κοινωνίας. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι στον καπιταλισμόη παραγωγή υπόκειται από την προοπτική του ιδιωτικού οικονομικού κέρδους και όχι από την ικανοποίηση των ανθρωπίνων αναγκών. Επιπλέον, επειδή οι καπιταλιστικές κοινωνίες χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακές ανισότητες μεταξύ εργατών και των ιδιοκτητών των κεφαλαιουχικών αγαθών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, η χρησιμοποίηση της ανθρώπινης ενέργειας και της ανθρώπινης διάνοιας θα στρέφεται συστηματικά στην αποκόμιση κέρδους και θα απομακρύνεται από την ικανοποίηση των ανθρωπίνων αναγκών.

Ο Marx πίστεψε, επίσης, ότι σε ένα εναλλακτικό σύστημα αντί του καπιταλισμού - το σοσιαλιστικό ή κομουνιστικό - θα μπορούσε να συνεχίσει την ανάπτυξη του παραγωγικού δυναμικού της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα θα έκανε καλύτερη χρήση αυτού του δυναμικού.

Επισκέπτης
Μην μπερδεύετε το Μανιφέστο με τα άλλα έργα του Μαρξ. Το Μανιφέστο γράφτηκε μαζί με τον Ένγκελς. Απολύτως σύμφωνα με το Μανιφέστο ήταν τα έργα του Στάλιν, οι λιμοί στην Ουκρανία, τα γκούλαγκ, οι δίκες της Μοσχας, οι εξορίες στη Σιβηρία, τα τοίχη, τα ψυχιατρεία. Το Μανιφέστο δικαιολογεί απόλυτα όλα τα εγκλήματα του υπαρκτού, τα τανκς της Πράγας και της Βουδαπέστης και της Πλατείας Τιεν Αν Μεν.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Οι κοινωνικές διακρίσεις της ταξικής κοινωνίας, η διαπλοκή και η διαφθορά, η επιβολή της φτώχειας σε όσους δεν ανήκουν στο σύστημα, οι στρατιές των ανέργων, η κοινωνική εξαθλίωση σε μία ακμάζουσα οικονομία, από ποιό κείμενο δικαιολογούνται;

Επισκέπτης
διαβασε παλι τι εγραψε ο βανζελ!!!επισης με αυτα που λες ο μπους πρεπει να χαρακτηριστει εγκληματιας πολεμου και να δικαστει γι αυτο το λογο!!!!!οσο για τα ψυχιατρεια ξερουμε ολοι ποιοι χρησιμοποιησαν την ψυχολογικη εξοντωση των πολιτικα αντιφροντουντων και δεν δεν ηταν οι κομμουνιστες!!!!!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Τι είναι αυτά ρε παιδιά?

Μήπως το site έχει απογειωθεί τελείως?

Τι παίρνετε, ληγμένα πρό 10ετίας?

Επισκέπτης
παραγωγεεεεεεεεεεε που εισαι?????να πεις κατι φωνηεντα!!!!!!!! :grin: :grin: :grin: :grin: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

dytikos

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Μονο η ομαδα "Γάμα" θα μας σωσει συναγωνιστες

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
εγκληματα πολέμου, εκμετάλλευση της μάζας, ψέμματα, υποκρισία, κλοπές και δε ξέρω και εγώ τι άλλα πολιτικά ατοπήματα με την ευρύτερη έννοια και σαφώς όλα κολάσιμα ποινικά ή ηθικά έχουν κάνει στην ανθρωποτητα άνθρωποι...Μέσα στους αιώνες κατηγορίες έχουν ασκηθεί (και όχι άδικα) ακόμα και σε μεγάλα "κεφάλια" για τους περισσότερους. Που να ξεκινήσει κάποιος? Ακόμα και ο χρυσός αιώνας του Περικλή που περηφανευόμαστε στην Ελλάδα βασίστηκε στους 160.000 δούλους που ζούσαν στην Αθήνα και άλλους 40.000 (μιλάμε για μεγάλα νούμερα για την εποχή) εργάτες που "εισήχθησαν" για τα μεγαλα έργα. Εστω και αν η εποχή τότε ήταν καλύτερη από άλλες δουλοπρεπείς εποχές είναι κατακριτέα. Και φυσικά μέχρι σήμερα και στο μέλλον πολλά τέτοια συμβάντα θα υπάρχουν είτε λέγεται Bush είτε Πούτιν είτε Μπλερ είτε Σιράκ είτε Καραμανλής είτε Παπανδρέου είτε Τσάβες είτε Κάστρο κτλ κτλ
Η εξουσία για να αποκτηθεί και να κρατηθεί χρειάζεται αίμα μόνο που ρέει πάντα από το λαό...Και ο λαός γεννά την ανάγκη να βρεθεί εξουσία που θα του πιεί το αίμα....!

patsoulis

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
τελικα υπαρχουν κι αλλοι βαρεμενοι εκτος απο μενα !
Τι εγινε ρε παιδια , innernet το καναμε εδω μεσα ?
Δεν λεω και γαμω τα θεματα ! εξεπλαγην ! οταν ειδα το post εδω μεσα .
Τριτο Ματι ποιος διαβαζει ?

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Προφανώς και δεν υπάρχει ομάδα Ε, γιατί αν υπήρχε θα είχαν καβαλήσει οι μάγκες τα διαστημόπλοια τους από τον Σείριο και θα είχαν έρθει να μας σώσουν μετά από τόση ξεφτίλα, ανικανότητα, ξεπεσμό και αχρηστία που δέρνει την Ελλάδα και αυτούς που την διοικούν. Τι περιμένουν ακόμα να γίνει για να έρθουν να μας σώσουν ??

Υ.Γ. Τον Γκιολβά επιστήμονα τον ανεβάζουν, εφευρέτη τον κατεβάζουν αλλά συγνώμη ρε παιδιά τη μόνη εφεύρεση του που έχω δει είναι το nicopal ένα κουτί που βάζεις τα τσιγάρα σου μέσα και υποτίθεται αφαιρεί μέρος της νικοτίνης την οποία διαφημίζουν κάτι τελειωμένοι (+ μια αδερφάρα που παίζει στην διαφήμιση) στο Τηλεφώς και το TV Magic?

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
διαβασε τι γραφει ο μαρξ και μετα μιλα!!!και οταν διαβασεις τοτε το συζηταμε!!!και ειναι ευκαρια να διαβασεις γενικα διαφορες θεωριες,ειτε κοινωνικοοικονομικες ειτε ψυχιατρικες,ειτε θρησκευτικες!!

....βασικα δεν μπορει να διαβασει (ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ) μαρξ, ο οποιοσδηποτε..... προυποθετει μεγαλο υποβαθρο......
και, (ασχετο), επειδη μου αρεσει εδω και πολυ καιρο αυτη η φατσουλα, αλλα δεν εγραψα κανενα μηνυμα που να ταιριαζει, τωρα θα βγαλω το αχτι μου.......  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157

.....ειδατε που τα ελεγα πιο πανω....????
.......τα μπερδεψε...... αλλο να διαβαζεις και αλλο να καταλαβαινεις κιολας.......

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
...αλλο να εισαι μαρξιστης, και αλλο δογματικος.....
μιλησε και ο μαρξ για το δογμα.....
οταν ο μαρξ τα εγραψε αυτα ηταν σαφεστατα αλλη εποχη.....
.....και επειδη μου αρεσει τρελλα αυτη η φατσουλα παρτε.......
:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
.....και επειδη καποιοι προλαλισαντες ειχαν δικιο οτι θα γινει πανικος σ αυτο το θεμα, παρτε κι αλλα......  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
αααααααααααααααααααχχχχχ............!!!!!!!!!!!

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Τρίχες κατσαρές.

Για κάποιο Γκιόβα που ανέφερε μέλος του site ακροδεξιών απόψεων, δεν έχω άποψη. Εντύπωση μου προκάλεσε το φασιστικό κοκκινόμαυρο "Ε" φάτσα κάρτα.

Εκτιμάται ότι εξέχων μέλος της ομάδας "Ε" είναι και ο Γιάννης Φλωρινώτης ενώ αξιόπιστες πηγές επιμένουν για το μυστικό ρόλο που είχε το Γωγουλίνι σε θέματα ύψιστης ασφάλειας και προστασίας των UFO της ομάδας, τα οποία φυλάσσονται σε αποθήκη κάπου στη Λούτσα.

Απίστευτο...τόσος χρόνος χαμένος για μαλακείες.

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6
Εγώ είμαι μέλος της ομάδας Β

Β for Bourdela :)

Όσο για την ομάδα Ε νομίζω σας απέδειξα ότι πρόκειται για αφέλειες στην καλύτερη των περιπτώσεων (μην πω κάτι πιό χοντρό). Βέβαια κάπου στην μέση του thread κόλλησε και o Marx

Για να μην κουράζεστε κοιτάξτε www.anu.edu.au/polsci/marx/classics/manifesto.html] εδώ [/url]ή
www.marxists.org/archive/marx/works/1848/communist-manifesto/index.htm] εδώ[/url]

Jason(1)

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Τελικά νομίζω ότι αποπροσανατολίζετε τον κόσμο, σπέρνοντας την αμφιβολία. Πράγματι η ομάδα Ε υπάρχει. Ειναι ψέματα ότι προέρχονται από τον πλανήτη Σείριο. Ήλθαν στην Γη από τον πλανήτη Ποδαλείριο, ο οποίος δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη από τούς κουτόφραγκους. Δόθηκε το όνομά του σε γιό τού Ασκληπιού για να διατηρηθεί στην κοινή μνήμη, οι ίδιοι γνωρίζουν. Στην Γη δεν ήρθαν με διαστημόπλοιο αλλά πετώντας με ειδικές φτερούγες πού διαθέτουν και τις οποίες αναδιπλώνουν μέσα στο σώμα τους. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς έχουν και μαγικές ιδιότητες. Μία απ΄αυτές μαρτυρεί και την σχέση τους με την Ελλάδα την χώρα πού αναπτύχθηκε η φιλοσοφία. Κατέχουν το μυστικό της φιλοσοφικής λίθου. Κατά το πέταγμά τους σκορπίζουν μιά λευκή σκόνη πού με την μαγεία πού γνωρίζουν την μετατρέπουν σε χρυσάφι. Έχουν φυσικά και άλλες μαγικές ιδιότητες τις οποίες επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω. Κωλύομαι  μόνο για να μην κάνω κακό στον Ελληνισμό. Εδώ θα σας αποκαλύψω μόνο δύο τρόπους για να τους αναγνωρίσετε. Ο πρώτος ειναι να εντοπίσετε ένα "ουφο". Η ακατανίκητη έλξη των εξωγήϊνων Ε προς αυτά θα τους προδώσει αργά ή γρήγορα και θα το πλησιάσουν, οπότε εσείς ......... Αν είστε οι ίδιοι "ουφο" ακόμη καλύτερα, θα σας μιλήσουν κιόλας. Ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει με την κατασκευή τους. Τραβάν μαρτύριο από τις κοτόψειρες πού τους κατατρών τα φτερά. Επομένως, αν δείτε σε κάποιον σμήνος κοτόψειρες και αποκλείσετε ότι είναι πτηνοτρόφος ή κλεφτοκοτάς, έχετε έναν Ε και με γειά σας.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Τελικά νομίζω ότι αποπροσανατολίζετε τον κόσμο, σπέρνοντας την αμφιβολία. Πράγματι η ομάδα Ε υπάρχει. Ειναι ψέματα ότι προέρχονται από τον πλανήτη Σείριο. Ήλθαν στην Γη από τον πλανήτη Ποδαλείριο, ο οποίος δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη από τούς κουτόφραγκους. Δόθηκε το όνομά του σε γιό τού Ασκληπιού για να διατηρηθεί στην κοινή μνήμη, οι ίδιοι γνωρίζουν. Στην Γη δεν ήρθαν με διαστημόπλοιο αλλά πετώντας με ειδικές φτερούγες πού διαθέτουν και τις οποίες αναδιπλώνουν μέσα στο σώμα τους. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς έχουν και μαγικές ιδιότητες. Μία απ΄αυτές μαρτυρεί και την σχέση τους με την Ελλάδα την χώρα πού αναπτύχθηκε η φιλοσοφία. Κατέχουν το μυστικό της φιλοσοφικής λίθου. Κατά το πέταγμά τους σκορπίζουν μιά λευκή σκόνη πού με την μαγεία πού γνωρίζουν την μετατρέπουν σε χρυσάφι. Έχουν φυσικά και άλλες μαγικές ιδιότητες τις οποίες επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω. Κωλύομαι  μόνο για να μην κάνω κακό στον Ελληνισμό. Εδώ θα σας αποκαλύψω μόνο δύο τρόπους για να τους αναγνωρίσετε. Ο πρώτος ειναι να εντοπίσετε ένα "ουφο". Η ακατανίκητη έλξη των εξωγήϊνων Ε προς αυτά θα τους προδώσει αργά ή γρήγορα και θα το πλησιάσουν, οπότε εσείς ......... Αν είστε οι ίδιοι "ουφο" ακόμη καλύτερα, θα σας μιλήσουν κιόλας. Ο δεύτερος τρόπος έχει να κάνει με την κατασκευή τους. Τραβάν μαρτύριο από τις κοτόψειρες πού τους κατατρών τα φτερά. Επομένως, αν δείτε σε κάποιον σμήνος κοτόψειρες και αποκλείσετε ότι είναι πτηνοτρόφος ή κλεφτοκοτάς, έχετε έναν Ε και με γειά σας.
Φίλε Jason διακρίνω καπιο ιχνος ειρωνιας σ'αυτα που γραφεις ή ειναι η ιδεα μου? :grin: :grin:
Προσεξε μην το μαθουν οι Ε και σου στειλουν κανενα υπεροπλο... ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom