Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.941
Πόντοι
6.946

Nofucksgiven

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Κριτικές
28
Like
2.115
Πόντοι
1.196
Εγώ πάλι τις είδα στα δικά σου σχόλια...
Κάνε τον Κινέζο αφού δεν έχεις τι να πεις
Το κατάλαβες ρε τυπε Ε εκδηλώθηκα...
Όταν ένας άνθρωπος σου λέει ότι 1+1 δεν κάνουν 2 αλλά 11 τι να πω...
Ναι όντως δεν έχω τι να πω να αντικρούσω τις βλακείες σου,μιας και η βλακεία είναι αήττητη ....

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.452
Πόντοι
216
Το ΄80 να δει

Οι γυψοσανιδαδες εχουν ζητηση και στη Γερμανια, οπως και οι καλοι υδραυλικοι και ηλεκτρολογοι. Και βγαζουν καλα λεφτα. Εγω θα συμβουλευα τους νεους να μαθουν μια απο αυτες τις τεχνες. Και με υπομονη και καλη δουλεια να χτισουν ενα καλο ονομα. Δεν μπορει να γινουν ολοι γιατροι, κομπιουτεραδες ή λογιστες. Η αγορα χρειαζεται και χειρονακτες .
ουτε γιατροι , ουτε λογιστες, ουτε οικοδομοι ουτε γυψοσανιδαδες θελουν γινουν. Τιποτα δε θελουν να γινουν, μονο και να καθονται και να τους πληρωνουν. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ

Πύργος Βασιλικός

Σπουδαίος
Εγγρ.
13 Φεβ 2013
Κριτικές
10
Like
5.766
Πόντοι
2.816
Το κατάλαβες ρε τυπε Ε εκδηλώθηκα...
Όταν ένας άνθρωπος σου λέει ότι 1+1 δεν κάνουν 2 αλλά 11 τι να πω...
Ναι όντως δεν έχω τι να πω να αντικρούσω τις βλακείες σου,μιας και η βλακεία είναι αήττητη ....
Ξέρω και γω αποφθέγματα τύπε αλλά δεν θα χάσω άλλο τον χρόνο μου.. συνέχισε τα greek statistics σου και την δημιουργική ασάφεια...

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.430
Πόντοι
456
1400 φροντιστήρια το μήνα είναι μάλλον στουρνος οπότε δεν χρειάζεται με το ζόρι να γίνει άνεργος πτυχιούχος ας πάει να μάθει βοηθός ηλεκτρολόγος η τεχνικός φυσικού αερίου και κλιματισμού ναχει κ δουλειά μετά
Είναι θέμα οπτικής
Οι γονείς των παιδιών αυτών είναι κλασικοί Έλληνες μαλακες

Υγ 700 χ 9 μήνες είναι ο φοιτητής
Όχι επί 12
Συν αλλά 3 χ 250 το ενοίκιο τους άλλους μήνες
Σωστά, γλιτώνεις το καλοκαίρι περίπου 1500 ευρώ (500*3).
Άρα θες 7000 το χρόνο για ένα φοιτητή.
Το φροντιστήριο της Γ Λυκείου είναι στα 3000 ευρώ το χρόνο.
Δεν είπα κάπου 1400 το μήνα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.988
Πόντοι
9.297
Η οικονομικη μας κατασταση σαν χωρα ειναι απο τις χειροτερες στατιστικα αφου βρισκομαστε 4(τεσσερις) θεσεις στη λιστα πιο πισω απο τη Ρουμανια (ποια ; την Ρουμανια) και φιγουραρουμε στον πινακα μαζι με τους βουλγαρους στην τελευταια θεση των χωρων ευρωπης. Κατα τα αλλα συμφωνα με τα Μητσοκαναλα πεταει η οικονομια. Αλλα το παμε για φουντο σιγα σιγα οπως εγινε και με τον Καραμαν(Α)λή το '09 που εγκατελειψαν το πλοιο σαν τα ποντικια. Εε, οι ιδιοι σημερα που την ειχαν κανει με ελαφρα τοτε ειναι που επανηλθαν κ παλι στο τιμονι και μας σωζουν υποτιθεται τωρα. :confused:
Έχουν παρει αυξήσεις σχεδόν όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Δυστυχώς υπάρχει ακρίβεια αλλά γίνονται προσπάθειες που ελπίζουμε να έχουν και άλλα αποτελέσματα θετικά για την τσέπη μας.
Το ότι ανακτησαμε την επενδυτική βαθμίδα δεν σημαίνει πολλά για τους νέους γονείς που βλέπουν τα μωρουδιακα είδη στα ύψη αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το είχαμε προ δεκαετίας.
Μην είμαστε μίζεροι..πρέπει να γίνουν κι άλλα αλλά ήδη πετύχαμε κάτι.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.407
Πόντοι
3.936
Μακαρι να πετυχαιναμε η στατιστικη ομως μιλα απο μονη της, αρα δεν ειναι θεμα μιζεριας ουτε και κομματος τοσο -αλλα ηγετη, αφου το παιδι δεν τραβαει-απο υφαλο σε υφαλο το παει- μην ωραιοποιουμε τα πραγματα εχοντας κομματικες παρωπιδες. Αν ηταν καποιος απο τη λαικη δξ. οπως ο Μειμαρ ψημενος απο το στιβο μαχης της ζωης προερχομενος απο τη βαση δηλαδη και (οχι δελφινος με δαχτυλιδι της διαδοχης περιτριγυρισμενος απο αυλοκολακες) ισως να τα πηγαινε καλυτερα γιατι θα καταλαβαινε τι συμβαινει γυρω του, ο αλλος δυστυχως δε νιωθει.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.988
Πόντοι
9.297
Σωστά, γλιτώνεις το καλοκαίρι περίπου 1500 ευρώ (500*3).
Άρα θες 7000 το χρόνο για ένα φοιτητή.
Το φροντιστήριο της Γ Λυκείου είναι στα 3000 ευρώ το χρόνο.
Δεν είπα κάπου 1400 το μήνα.
Σε δραχμές ήταν 450.000 λίγο πριν μπούμε στο €.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.988
Πόντοι
9.297
Μακαρι να πετυχαιναμε η στατιστικη ομως μιλα απο μονη της, αρα δεν ειναι θεμα μιζεριας ουτε και κομματος τοσο -αλλα ηγετη, αφου το παιδι δεν τραβαει-απο υφαλο σε υφαλο το παει- μην ωραιοποιουμε τα πραγματα εχοντας κομματικες παρωπιδες. Αν ηταν καποιος απο τη λαικη δξ. οπως ο Μειμαρ ψημενος απο το στιβο μαχης της ζωης προερχομενος απο τη βαση δηλαδη και (οχι δελφινος με δαχτυλιδι της διαδοχης περιτριγυρισμενος απο αυλοκολακες) ισως να τα πηγαινε καλυτερα γιατι θα καταλαβαινε τι συμβαινει γυρω του, ο αλλος δυστυχως δε νιωθει.
Ισχυει...

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.411
Πόντοι
456
Έχουν παρει αυξήσεις σχεδόν όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Δυστυχώς υπάρχει ακρίβεια αλλά γίνονται προσπάθειες που ελπίζουμε να έχουν και άλλα αποτελέσματα θετικά για την τσέπη μας.
Το ότι ανακτησαμε την επενδυτική βαθμίδα δεν σημαίνει πολλά για τους νέους γονείς που βλέπουν τα μωρουδιακα είδη στα ύψη αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το είχαμε προ δεκαετίας.
Πήραν αύξηση οι συνταξιούχοι? Σε ποια χώρα? Εμένα η μάνα μου, προ μνημονίων το 2010 έπαιρνε 1000χ14 κ τώρα παίρνει 800χ12. Κ δεν έχει πάρει τπτ. Τα ίδια κ οι μισθωτοί στο δημόσιο που ζουν με 3 κ 60. Μη λέμε ότι θέλουμε

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.301
Πόντοι
1.056
Πήραν αύξηση οι συνταξιούχοι? Σε ποια χώρα? Εμένα η μάνα μου, προ μνημονίων το 2010 έπαιρνε 1000χ14 κ τώρα παίρνει 800χ12. Κ δεν έχει πάρει τπτ. Τα ίδια κ οι μισθωτοί στο δημόσιο που ζουν με 3 κ 60. Μη λέμε ότι θέλουμε
Εμενα ο μπαρμπας μ επαιρνε κανα 750€ το μηνα κ ο συμπεθερος του πανω απο 1000€.

Ο συμπεθερος πηρε αναδρομικα καπου 2000€ και αυξηση και ο μπαρμπας μου περιμενει την αυξηση.

Μ ειπε πως οι χαμηλοσυνταξιουχοι κατω των 1000€ πηραν ενα αρχιδι και οι υψηλοτεροι ειχαν παρει αναδρομικα κ αυξηση.

Ψεματα μ ειπε,ψεματα γραφω,αληθεια μ ειπε,αληθεια γραφω

Cross Xaroula

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2021
Like
391
Πόντοι
21
Ανοίγω αυτό το θέμα για να δούμε λίγο τι γίνεται με την οικονομική μας κατάσταση.

Ο κόσμος που λέει πως δεν έχει χρήματα να περάσει το μήνα, φαίνεται να μειώνεται. Τα μαγαζιά είναι γεματα και πλέον βρίσκεις τραπέζι μόνο με κράτηση.

Δεν το πάω στο πολιτικό, ουτε ψήφισα (Ούτε θα ψηφίσω) Μητσοτάκη.

Απλά ήθελα να δω πως τα πάτε με τα οικονομικά σας. Εγώ προσωπικά βλέπω βελτίωση μιας και πήρα και αύξηση και βλέπω πως μετά από αφαίρεση ενοικίου και λοιπών εξόδων, μου μένουν περισσότερα στην άκρη.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Να προσθέσω πως δεν βρίσκεις και δωμάτιο σε τριήμερα, ουτε για πλάκα. Και δεν μιλάω για νησιά που γεμίζουν από τουρίστες το καλοκαίρι.
Αυτα βλεπουν μονημως οι Ευρωπαιη πολητες και κυριως η Γερμανη απο το 2010 και σε συνδιασμω με τα πακετα χρηματων της Ευρωπης προς σε εμας απο το 1980 που τα περησωτερα χρηματα κλεβωντουσταν λενε αποδομηστε τους Ελληνες δεν εχουν αναγκη μονο να φοροδιαφευγουν ξερουν και να κλεβουν δημοσιο χρημα χωρις να βελτιωνουν στην ουσια τυποτα στην χωρα τους απο πλευρας εργων η οτι αλλο προορηζωνταν τα χρηματα να επενδησουν...
Βεβαια δυστηχως παντωτε μαζι με τα ξερα καιγωνται και τα χλωρα...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.315
Πόντοι
3.656
Πολλοί του τουρισμού και γενικότερα επαγγελματίες θα βγουν εκτός δουλειάς με το νέο φορολογικό .
Χαλαρά 100.000 λουκέτα τον πρώτο χρόνο , δηλ μέχρι σεπτέμβριο του 2025.
Επίσης θα προκαλέσει χαλαρά και 50.000 απολύσεις μισθωτών τον πρώτο χρόνο .
Όσοι μικροί επαγγελματίες έχουν υπαλλήλους, θα πάρουν τον πούλο .

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καμία λύπηση . Ψόφο όλοι τους.
Στα τσακίδια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.988
Πόντοι
9.297
Μην μπερδεύεσαι...δεν είπα για επιστροφή στην πρότερη κατάσταση.
Το 3%ειναι αύξηση και αυτό.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Δε νομίζω ότι ακριβοπληρωνουν αυτές οι δουλειές αντίθετα ένα μίζερο μισθό σου δίνουν.Εγω ως κηπουρός που δούλευα βοηθητικες δουλειές δε είδα να έχει τρελή ζήτηση πάντως ούτε πολλούς πελάτες είχε το μαγαζί μέτρια πράγματα.
Δεν λέω για εργασίες όπως ο κηπουρός. Αλλά πιο τεχνικές. Ναι, σε μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο. Δεν πλήρωναν - γιατί μπήκαν σκιτζήδες μάστορες από τρίτες χώρες και τα έκαναν ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ. Και τώρα κλαίνε οι μηχανικοί που δεν υπάρχουν σοβαροί μάστορες. Αυτός είναι ο λόγος που το τεχνικό επάγγελμα θα ανθίσει - γιατί πλέον θα ζητάνε καλούς μάστορες.
Για παράδειγμα - αν είσαι συντηρητής ξενοδοχείων με σοβαρό προφίλ - σήμερα πεσμένοι στα γόνατα σε παρακαλάνε οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Σώθηκαν με 1 κ με 2%
Η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δημοσιονομικά της χώρας, δε βγαίνουν τα κουκιά για να δοθούν μεγάλες συντάξεις σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα: για να πάρει ο συνταξιούχος 1000 ευρώ, θα πρέπει να υπάρξει ένας εργαζόμενος ο οποίος πληρώνει σήμερα 1000 ευρώ το μήνα. Αν τώρα όμως οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές, τροφοδοτείται η μαύρη εργασία.
Θα έπρεπε χθες το σύστημα να γίνει κεφαλαιοποιητικό, και καθένας να λαμβάνει αυτά που έχει πληρώσει.
Ακόμη πληρώνουμε συνταξιούχους που έχουν βγει στη σύνταξη στα 40, άγαμες θυγατέρες (που δεν έχουν συνεισφέρει ΠΟΤΕ και ΤΊΠΟΤΕ), και χήρες επί δεκαετίες που λαμβάνουν τις συντάξεις των συζύγων τους.
Η προηγούμενη γενιά έχει φάει από τη σάρκα των παιδιών της. Πολλοί από όσους δουλεύουν σήμερα, όταν συνταξιοδοτηθούν, θα αναγκαστούν να βγουν στην επαιτεία.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom