Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Πήραν αύξηση οι συνταξιούχοι? Σε ποια χώρα? Εμένα η μάνα μου, προ μνημονίων το 2010 έπαιρνε 1000χ14 κ τώρα παίρνει 800χ12. Κ δεν έχει πάρει τπτ. Τα ίδια κ οι μισθωτοί στο δημόσιο που ζουν με 3 κ 60. Μη λέμε ότι θέλουμε
Ναι πήραν μικρή αύξηση οι συνταξιούχοι. Πολύ μικρή. Γενικά υπάρχει πληθωρισμός και σχεδόν είναι απαγορευτικό να πας να μείνεις μόνος σου...

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.301
Πόντοι
1.056
Επειδη ειμαι τεχνικος,στον χωρο των οικοδομων,μη αναμασατε τις πιπες των Κουλοκαναλων.

Οι μηχανικοι ειναι απ τις χειροτερες φαρες,μεχρι βουλευτες γινονται.Ειδατε καναν,ψυκτικο-υδραυλικο-ηλεκτρολογο-ασανσερα, στην βουλη;

Για μενα κατι λεει.

Οταν θελεις να συνεργαστεις με μηχανικο για να εισαι μερος της μεγαλης "ανοικοδομησης" που βρισκεται η χωρα και διαβεις το κατωφλι του γραφειου του,θα σε ενημερωσει και για τον μισθο που θα σου δινει,ως επαγγελματιας δλδ δεν του δινεις εσυ "προσφορα" αλλα αυτος.

Εαν θες,εαν δεν θες σπιτι σου.

Παιρνουνε μαλιστα ενα σκασμο ανιδεικευτους και θελουν εναν μονο να ξερει.Εαν στο φιναλε γινει μαλακια,πληρωνει ενα σωστο συνεργειο να ερθει να βγαλει τα καστανα απ τη φωτια.

Αυτο συμφερει περισσοτερο απ οτι να πληρωνει ενα "σωστο" συνεργειο

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δημοσιονομικά της χώρας, δε βγαίνουν τα κουκιά για να δοθούν μεγάλες συντάξεις σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα: για να πάρει ο συνταξιούχος 1000 ευρώ, θα πρέπει να υπάρξει ένας εργαζόμενος ο οποίος πληρώνει σήμερα 1000 ευρώ το μήνα. Αν τώρα όμως οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές, τροφοδοτείται η μαύρη εργασία.
Θα έπρεπε χθες το σύστημα να γίνει κεφαλαιοποιητικό, και καθένας να λαμβάνει αυτά που έχει πληρώσει.
Ακόμη πληρώνουμε συνταξιούχους που έχουν βγει στη σύνταξη στα 40, άγαμες θυγατέρες (που δεν έχουν συνεισφέρει ΠΟΤΕ και ΤΊΠΟΤΕ), και χήρες επί δεκαετίες που λαμβάνουν τις συντάξεις των συζύγων τους.
Η προηγούμενη γενιά έχει φάει από τη σάρκα των παιδιών της. Πολλοί από όσους δουλεύουν σήμερα, όταν συνταξιοδοτηθούν, θα αναγκαστούν να βγουν στην επαιτεία.
Ακριβώς αυτό που έγραψες. Τεράστια αλήθεια.

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.411
Πόντοι
456
Η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα δημοσιονομικά της χώρας, δε βγαίνουν τα κουκιά για να δοθούν μεγάλες συντάξεις σε ένα αναδιανεμητικό σύστημα: για να πάρει ο συνταξιούχος 1000 ευρώ, θα πρέπει να υπάρξει ένας εργαζόμενος ο οποίος πληρώνει σήμερα 1000 ευρώ το μήνα. Αν τώρα όμως οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υψηλές, τροφοδοτείται η μαύρη εργασία.
Θα έπρεπε χθες το σύστημα να γίνει κεφαλαιοποιητικό, και καθένας να λαμβάνει αυτά που έχει πληρώσει.
Ακόμη πληρώνουμε συνταξιούχους που έχουν βγει στη σύνταξη στα 40, άγαμες θυγατέρες (που δεν έχουν συνεισφέρει ΠΟΤΕ και ΤΊΠΟΤΕ), και χήρες επί δεκαετίες που λαμβάνουν τις συντάξεις των συζύγων τους.
Η προηγούμενη γενιά έχει φάει από τη σάρκα των παιδιών της. Πολλοί από όσους δουλεύουν σήμερα, όταν συνταξιοδοτηθούν, θα αναγκαστούν να βγουν στην επαιτεία.
Συμφωνώ σαυτό που λες. Όταν ψηφίζουν Μητσοτάκη επικροτούν το υπάρχον σύστημα. Βέβαια οι συνταξιούχοι πλέον είναι φύρα για όλους. Τους έχουν τελείως γραμμένους

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Επειδη ειμαι τεχνικος,στον χωρο των οικοδομων,μη αναμασατε τις πιπες των Κουλοκαναλων.

Οι μηχανικοι ειναι απ τις χειροτερες φαρες,μεχρι βουλευτες γινονται.Ειδατε καναν,ψυκτικο-υδραυλικο-ηλεκτρολογο-ασανσερα, στην βουλη;

Για μενα κατι λεει.

Οταν θελεις να συνεργαστεις με μηχανικο για να εισαι μερος της μεγαλης "ανοικοδομησης" που βρισκεται η χωρα και διαβεις το κατωφλι του γραφειου του,θα σε ενημερωσει και για τον μισθο που θα σου δινει,ως επαγγελματιας δλδ δεν του δινεις εσυ "προσφορα" αλλα αυτος.

Εαν θες,εαν δεν θες σπιτι σου.

Παιρνουνε μαλιστα ενα σκασμο ανιδεικευτους και θελουν εναν μονο να ξερει.Εαν στο φιναλε γινει μαλακια,πληρωνει ενα σωστο συνεργειο να ερθει να βγαλει τα καστανα απ τη φωτια.

Αυτο συμφερει περισσοτερο απ οτι να πληρωνει ενα "σωστο" συνεργειο

Πάντως εσείς οι τεχνικοί πραγματικά υποφέρετε. Στην Ελλάδα από τα τέλη δεκαετίας 90 βαριά μέχρι 2000 σχεδόν εξαφανίστηκαν οι σωστοί μάστορες και έχει γεμίσει η αγορά με σκτιτζήδες. Κυρίως εμπειρικούς τσαπατσούληδες αλλοδαπούς - μου το λένε όλοι οι τεχνικοί.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Συμφωνώ σαυτό που λες. Όταν ψηφίζουν Μητσοτάκη επικροτούν το υπάρχον σύστημα. Βέβαια οι συνταξιούχοι πλέον είναι φύρα για όλους. Τους έχουν τελείως γραμμένους
Αν δεν ψηφίσει κάποιος Μητσιτάκη ποιον να ψηφίσει; Για πες; Γιατί εγώ πχ ψήφιζα Δημιουργία Ξανά.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Θα σου πω ένα πραγματικό περιστατικό: συνταξιούχος το 1984, πεθαίνει το 2017, αυτό μας κάνει 33 χρόνια συνταξιούχος.
Παίρνει έκτοτε τη σύνταξη η χήρα (που δεν έχει εργαστεί ποτέ), σήμερα λαμβάνει 950 ευρώ (7 χρόνια κλεισμένα πλέον). Μπορεί να ζήσει καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη και να αμείβεται στην υγεία όσων πληρώνουν.

Εντελώς φιλικά: δεν είναι θέμα Μητσοτάκη. Και οι άλλοι το ίδιο σύστημα είχαν και θα έχουν στους αιώνας των αιώνων γιατί πουλάνε παπατζιλίκι και φιλολαϊκή πολιτική στην πλάτη των ηλιθίων που πληρώνουν.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς τους ΒΛΑΚΕΣ, γιατί για βλάκες μιλάμε, που λένε "Κούλης" και "Κούλης". Μπροστά στα σκατά που ήταν πριν ο Κούλης Άγιος είναι... και όλοι είναι συνυπάιτιοι. Όχι μόνο ο κάθε Κούλης.

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.301
Πόντοι
1.056
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς τους ΒΛΑΚΕΣ, γιατί για βλάκες μιλάμε, που λένε "Κούλης" και "Κούλης". Μπροστά στα σκατά που ήταν πριν ο Κούλης Άγιος είναι... και όλοι είναι συνυπάιτιοι. Όχι μόνο ο κάθε Κούλης.
Να του αναβετε κανα κερακι βρε!Του αγιου Κουλη

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Να του αναβετε κανα κερακι βρε!Του αγιου Κουλη
Κανένα κεράκι δεν του ανάβουμε. Τον θεωρούμε τέρμα σοσιαλιστή που μοιράζει επιδόματα εις βάρος των επόμενων γενεών.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
"μη βροντοχτυπας τις χαντρες η δουλεια κανει τους ανδρες"
Ενας που μεγαλωσε σε κομματικο σωλινα και προωθηθηκε στη κορυφη με χερι του πατηρ, το ονομα του θα τελειωνει παντα σε -ακης η σε -λης. Ειμαστε μικρη χωρα για να μη γνωριζουμε. Δεν θα μπορουσε ουτε σε γραφει να εργαστει, οπως ειχε πει και ο επιφανης συμμαθητης του. Το ιδιο και ο γιωργακης ή βλακογιωργο οπως τον αποκαλουσε η Μαλβινα. Τι επειδη ειναι και οι 2 ειναι αποφοιτοι αμερικ πανεπιστημιου;

Ειναι λυπηρο τα χαμηλα προτυπα που εχεται η πλειοψηφια των ελληνων. Ετσι δε θα συκρινες με κατι χειροτερο αλλα με κατι καλλητερο, ή μαλλον, γιατι να συγκρινεις; αλλα το τελευταιο απαιτει λογικη σκεψη και παλικαρια.
Τι κανει η 25τη χτωχεια! Που στην τελικη εσεις την επιλεξαται.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
"μη βροντοχτυπας τις χαντρες η δουλεια κανει τους ανδρες"
Ενας που μεγαλωσε σε κομματικο σωλινα και προωθηθηκε στη κορυφη με χερι του πατηρ, το ονομα του θα τελειωνει παντα σε -ακης η σε -λης. Ειμαστε μικρη χωρα για να μη γνωριζουμε. Δεν θα μπορουσε ουτε σε γραφει να εργαστει, οπως ειχε πει και ο επιφανης συμμαθητης του. Το ιδιο και ο γιωργακης ή βλακογιωργο οπως τον αποκαλουσε η Μαλβινα. Τι επειδη ειναι και οι 2 ειναι αποφοιτοι αμερικ πανεπιστημιου;

Ειναι λυπηρο τα χαμηλα προτυπα που εχεται η πλειοψηφια των ελληνων. Ετσι δε θα συκρινες με κατι χειροτερο αλλα με κατι καλλητερο, ή μαλλον, γιατι να συγκρινεις; αλλα το τελευταιο απαιτει λογικη σκεψη και παλικαρια.
Τι κανει η 25τη χτωχεια! Που στην τελικη εσεις την επιλεξαται.
Βρε δίκιο έχεις! Αλλά δυστυχώς τέτοιους ψηφίζει ο λαός γιατί δεν κοιτάει μπροστά.

• Like
Αντιδράσεις: riding

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.301
Πόντοι
1.056
Ο Κουλης ετοιμαζεται για να φροντισει το μελλον των γαλαζιων παιδιων του

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.411
Πόντοι
456
Θα σου πω ένα πραγματικό περιστατικό: συνταξιούχος το 1984, πεθαίνει το 2017, αυτό μας κάνει 33 χρόνια συνταξιούχος.
Παίρνει έκτοτε τη σύνταξη η χήρα (που δεν έχει εργαστεί ποτέ), σήμερα λαμβάνει 950 ευρώ (7 χρόνια κλεισμένα πλέον). Μπορεί να ζήσει καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη και να αμείβεται στην υγεία όσων πληρώνουν.

Εντελώς φιλικά: δεν είναι θέμα Μητσοτάκη. Και οι άλλοι το ίδιο σύστημα είχαν και θα έχουν στους αιώνας των αιώνων γιατί πουλάνε παπατζιλίκι και φιλολαϊκή πολιτική στην πλάτη των ηλιθίων που πληρώνουν.
Αν οι άλλοι είναι το Πασοκ κ ο συριζα, εννοείται είναι το ίδιο. Όπως πολύ σωστά είπες κ συμφωνώ η καλύτερη λύση είναι το κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Προσωπικός κουμπαράς δλδ, ότι πλήρωνες τόσα χρόνια το δικαιούσαι. Το πρότεινε κάποιος? Ναι. Τον ψήφισαν? Όχι. Ε, ας πληρώνουμε τότε συνταξιούχους 50 χρόνια. Γι αυτό ας μην αναρωτιούνται κάποιοι γιατί η βενζίνη έχει 2 Ε , η φέτα 15Ε κ γιατί δε βρίσκεις ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο ούτε του χρόνου!

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Δεν λέω για εργασίες όπως ο κηπουρός. Αλλά πιο τεχνικές. Ναι, σε μεγάλο βαθμό έχεις δίκιο. Δεν πλήρωναν - γιατί μπήκαν σκιτζήδες μάστορες από τρίτες χώρες και τα έκαναν ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ. Και τώρα κλαίνε οι μηχανικοί που δεν υπάρχουν σοβαροί μάστορες. Αυτός είναι ο λόγος που το τεχνικό επάγγελμα θα ανθίσει - γιατί πλέον θα ζητάνε καλούς μάστορες.
Για παράδειγμα - αν είσαι συντηρητής ξενοδοχείων με σοβαρό προφίλ - σήμερα πεσμένοι στα γόνατα σε παρακαλάνε οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα.
Αδερφε τα τεχνικά επαγγέλματα είναι λίγο γυφτικα κακά τα ψέματα μπορουν να πάρουν και τον τελευταίο μάπα Αλβανο.Ενω γκαρσόν ή καφετζής δε παίρνουν τον κάθε τυχαίο Αλβανό.

pilofori

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2006
Κριτικές
19
Like
9.917
Πόντοι
9.095
Μάγκες θα σας το πω αλλιώς . Εδω κ πολύ καιρο γαμαω επιλεκτικά ! Απο αστερακια σε μπουρδελα μεχρι μουναρο σιτυ τουρ. Έχω κανει γαμω τις οικονομίες. Έχω αλλάξει 3 αμάξια τα τελευταία 3 χρόνια,βγαίνω όπως παλιά και δε με νοιάζει τιποτα. Όσο σκέφτομαι τα λεφτά που χάλαγα στη κάθε άπλυτη που νόμιζε οτι είχε το χρυσό μουνι μου ρχεται να πηδήξω απο το μπαλκόνι :headbang:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.708
Πόντοι
1.706
Πολλοί του τουρισμού και γενικότερα επαγγελματίες θα βγουν εκτός δουλειάς με το νέο φορολογικό .
Χαλαρά 100.000 λουκέτα τον πρώτο χρόνο , δηλ μέχρι σεπτέμβριο του 2025.
Επίσης θα προκαλέσει χαλαρά και 50.000 απολύσεις μισθωτών τον πρώτο χρόνο .
Όσοι μικροί επαγγελματίες έχουν υπαλλήλους, θα πάρουν τον πούλο .
Στη Γαλλία διαβλέπω μία τάση που αν έρθει και στην Ελλάδα θα χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα. Κάνουν όχι μόνο συρρίκνωση πόστων αλλά και ειδικοτήτων. Πχ η δημαρχία του Montpellier δεν προσλαβάνει πλέον κηπουρούς, ελαιοχρωματιστές, συντηρητές, κλπ αλλά agents polyvalents (πολυτάλαντους υπάλληλους), δηλ με το βασικό μισθό πρέπει να τα κάνεις όλα. Και πες εδώ είναι χειρωνακτικές δουλειές που αν τα καταφέρνεις στη μία ίσως να μπορείς να τα καταφέρνεις και σε κάποια άλλη.

Αλλά προχτές είδα κάτι που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πώς γίνενται: υγειονομικός σύμβουλος-σεκιουριτάς. Πήγα στην Κοινωνική Ασφάλιση με χαρτί από την οδοντίατρο. Παλιά υπήρχαν σεκιουριτάδες για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία (να μην μπαίνουν όλοι μαζί) και παραμέσα σύμβουλοι που είτε σε εξυπηρετούσαν επιτόπου αν ήταν κάτι εύκολο είτε σε έστελναν στο κατάλληλο γραφείο. Τώρα εκπαιδεύσαν τους σεκιουριτάδες. Δεν πίστευα ότι θα εξαρτιόμουν από ένα σεκιουριτά, για το αν θα με αφήσει να περάσω για ένα οδοντιατρικό θέμα. Πήρε το χαρτί, είδε ότι η οδοντιατρική πράξη δεν καλυπτόταν από την κοινωνική ασφάλιση και δεν με άφηνε να περάσω, ενώ ο νόμος προβλέπει ότι σε κάποιες περιπτώσεις προβλέπονται εξαιρέσεις. Ο σεκιουριτάς δεν τις ήξερε και τελικά με άφησε όταν τα πήρα στο κρανίο.

Διάλογος:
-θέλω σύμβουλο
-είμαι σύμβουλος
-μα εσείς είστε σεκιουριτάς
-είμαι σύμβουλος-σεκιουριτάς
-με δουλεύετε, τελειώσατε ιατρική σχολή και δουλεύετε σεκιουριτάς;
-όχι, σεκιουριτάς είμαι κι έχω εκπαιδευτεί στα βασικά. Εδώ λέει ότι η πράξη δεν καλύπτεται από την ασφάλιση και δεν μπορώ να σας αφήσω να περάσετε, αν δεν μου πείτε το λόγο.

Σουρεαλιστικό σκηνικό.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.940
Πόντοι
6.946
Στην θεωρία, ακούγεται σωστό, στην πράξη όμως; Όλοι αυτοί που αναφέρεις θα πέθαιναν από την πείνα, ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων.

Πώς να κόψεις την σύνταξη από παλιότερη γενιά που δεν εργάστηκε ποτέ, γιατί τότε ο άντρας έφερνε τα χρήματα στο σπίτι; Παίρνουν πολλά, προφανώς ναι, σε σχέση πάντα με το τι θα πάρω εγώ, που δεν έχω ιδεά, σε μερικές δεκαετίες αν ζω.

Για να αλλάξει κάτι, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μια αρχή, π.χ. από το τάδε έτος, θα ισχύει αυτό το υβρίδιο, με στόχο μεταγενέστερα να κάνουμε εκείνο. Αυτά όμως ποιός θα τα κάνει, υπάρχει σοβαρό πολιτικό σύστημα, με στόχο, να κάνουν μελέτες και να γίνουν και δυσάρεστοι αν χρειαστεί;

Ποιές χώρες έχουν κεφαλαιοποιητικό σύστημα; Στην Ε.Ε. περισσότερο είναι αναδιανεμητικό, σωστά;

Σίγουρα όμως, από την στιγμή που δεν δουλεύουν όσοι χρειάζονται για να πληρώνουν τις συντάξεις όσων δεν εργάζονται πλέον, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Κλείνοντας, εγώ μόνο θα πω: κάνετε τα κουμάντα σας τώρα που είστε νέοι ακόμα, ΜΗΝ περιμένετε τα πάντα από το κράτος για σύνταξη, αυτά ανατρέπονται, αλλάζουν, χρεωκοπούμε ξανά, στην τελική ΔΕΝ θα φτάνουν τα χρήματα της σύνταξης για αξιοπρεπή ζωή.

Μάγος του ΟΖ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2022
Like
1.438
Πόντοι
206
Στη Γαλλία διαβλέπω μία τάση που αν έρθει και στην Ελλάδα θα χειροτερέψουν κι άλλο τα πράγματα. Κάνουν όχι μόνο συρρίκνωση πόστων αλλά και ειδικοτήτων. Πχ η δημαρχία του Montpellier δεν προσλαβάνει πλέον κηπουρούς, ελαιοχρωματιστές, συντηρητές, κλπ αλλά agents polyvalents (πολυτάλαντους υπάλληλους), δηλ με το βασικό μισθό πρέπει να τα κάνεις όλα. Και πες εδώ είναι χειρωνακτικές δουλειές που αν τα καταφέρνεις στη μία ίσως να μπορείς να τα καταφέρνεις και σε κάποια άλλη.

Αλλά προχτές είδα κάτι που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πώς γίνενται: υγειονομικός σύμβουλος-σεκιουριτάς. Πήγα στην Κοινωνική Ασφάλιση με χαρτί από την οδοντίατρο. Παλιά υπήρχαν σεκιουριτάδες για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία (να μην μπαίνουν όλοι μαζί) και παραμέσα σύμβουλοι που είτε σε εξυπηρετούσαν επιτόπου αν ήταν κάτι εύκολο είτε σε έστελναν στο κατάλληλο γραφείο. Τώρα εκπαιδεύσαν τους σεκιουριτάδες. Δεν πίστευα ότι θα εξαρτιόμουν από ένα σεκιουριτά, για το αν θα με αφήσει να περάσω για ένα οδοντιατρικό θέμα. Πήρε το χαρτί, είδε ότι η οδοντιατρική πράξη δεν καλυπτόταν από την κοινωνική ασφάλιση και δεν με άφηνε να περάσω, ενώ ο νόμος προβλέπει ότι σε κάποιες περιπτώσεις προβλέπονται εξαιρέσεις. Ο σεκιουριτάς δεν τις ήξερε και τελικά με άφησε όταν τα πήρα στο κρανίο.

Διάλογος:
-θέλω σύμβουλο
-είμαι σύμβουλος
-όχι, σεκιουριτάς είμαι κι έχω εκπαιδευτεί στα βασικά. Εδώ λέει ότι η πράξη δεν καλύπτεται από την ασφάλιση και δεν μπορώ να σας αφήσω να περάσετε, αν δεν μου πείτε το λόγο.

Σουρεαλιστικό σκηνικό.
Βασικά δεν ενεργούν από μόνοι τους. Έχουν την εντολή από άνωθεν να γνωρίζουν κάποια παραπάνω πράγματα εκτός από το πόστο τους. Υποτίθεται ότι διευκολύνουν περισσότερο τον πολίτη-πελάτη

Begood

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Απρ 2014
Like
2.369
Πόντοι
456

Διάλογος:
-θέλω σύμβουλο
-είμαι σύμβουλος

Σουρεαλιστικό σκηνικό.
Τελικά έγινε η κάθοδος στην νήσο; :grin:

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom