Και αυτό που γράφεις ακούγεται ωραίο, φιλεύσπλαχνο και κοινωνικά ορθό, ξέρεις όμως κάτι; όταν έχεις στο ταβάνι το φόρο τις ασφαλιστικές εισφορές για λόγους φιλανθρωπίας, καταστρέφεις την οικονομία, και ενισχύεις την ανεργία αφού είναι απαγορευτικές οι προσλήψεις.Στην θεωρία, ακούγεται σωστό, στην πράξη όμως; Όλοι αυτοί που αναφέρεις θα πέθαιναν από την πείνα, ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο ποσοστό συνταξιούχων.
Πώς να κόψεις την σύνταξη από παλιότερη γενιά που δεν εργάστηκε ποτέ, γιατί τότε ο άντρας έφερνε τα χρήματα στο σπίτι; Παίρνουν πολλά, προφανώς ναι, σε σχέση πάντα με το τι θα πάρω εγώ, που δεν έχω ιδεά, σε μερικές δεκαετίες αν ζω.
Για να αλλάξει κάτι, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μια αρχή, π.χ. από το τάδε έτος, θα ισχύει αυτό το υβρίδιο, με στόχο μεταγενέστερα να κάνουμε εκείνο. Αυτά όμως ποιός θα τα κάνει, υπάρχει σοβαρό πολιτικό σύστημα, με στόχο, να κάνουν μελέτες και να γίνουν και δυσάρεστοι αν χρειαστεί;
Ποιές χώρες έχουν κεφαλαιοποιητικό σύστημα; Στην Ε.Ε. περισσότερο είναι αναδιανεμητικό, σωστά;
Σίγουρα όμως, από την στιγμή που δεν δουλεύουν όσοι χρειάζονται για να πληρώνουν τις συντάξεις όσων δεν εργάζονται πλέον, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.
Κλείνοντας, εγώ μόνο θα πω: κάνετε τα κουμάντα σας τώρα που είστε νέοι ακόμα, ΜΗΝ περιμένετε τα πάντα από το κράτος για σύνταξη, αυτά ανατρέπονται, αλλάζουν, χρεωκοπούμε ξανά, στην τελική ΔΕΝ θα φτάνουν τα χρήματα της σύνταξης για αξιοπρεπή ζωή.
Και στο λέει ένας άνθρωπος που έχει 5ψήφιο αριθμό φόρων-φπα-εισφορών που αδυνατεί να προσλάβει έναν άνθρωπο τον οποίο χρειάζεται για τους παραπάνω λόγους.
Η επόμενη γενιά θα πεινάσει στα γεράματά της, πιθανότατα θα ζούνε με κρατικά συσσίτια, μακάρι να διαψευσθώ.