Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.423
Πόντοι
6.955
πηγαινετε να μαθετε να βαζετε γυψοσανιδες να χεστειτε στο χρημα, τεμπεληδες του 2ευρου
αλλα που κουραγια...
Η ιδέα σου είναι φανταστική και το να γίνω τεχνίτης γυψοσανίδας το είχα σκεφτεί κι εγώ. Δεν σου μαθαίνει κανείς την τέχνη διότι ξέρει ότι αργά η γρηγορα θα γίνεις ανταγωνιστής του. Επιπλέον μια γνωστή εταιρεία που παράγει γυψοσανίδες και κάνει σεμινάρια τοποθέτησης τους, ζητά να έχεις προυπηρεσία ως εργάτης οικοδομής (με ενσημα) για να αξιολογήσει την αίτηση σου.
Οποιος πάντως ξέρει την τέχνη αυτή κερδίζει πολλά λεφτά.

petheropliktos

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2017
Like
584
Πόντοι
81
Φίλε υπάρχουν επαγγέλματα που παίρνουν τόσα και δεν παίρνεις χαμπάρι καν, τον βλέπεις σαν το φτωχό της γειτονιάς.
Γνωστός μου, ηλεκτρολόγος από ΤΕΕ λοιπόν, με 20 χρόνια υπηρεσία, δουλεύει για ξένη εταιρία που πουλάει βιομηχανικό εξοπλισμό. Αυτός έχει γνώσεις αυτοματισμών και κάνει την εγκατάσταση, όπως και σέρβις.
Μισθός 2200, 15 μέρες τον Αύγουστο άδεια, 15 το Πάσχα, 15 τα Χριστούγεννα και άλλες 2 εβδομάδες έξτρα.
Εταιρικό αυτοκίνητο και όλα τα καύσιμα πληρωμένα.
Άλλος αυτοματιστής, ήρθε για έργο στην εταιρεία που είμαι.
30000 ευρώ για 3 μέρες δουλειά.
Κι εμείς λέμε στα παιδιά μας, να κάνουν μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής, μπας και "σωθούν" στο Δημόσιο με 750.
Είπες κάτι;
Πολύ σωστός φίλε, κι έχω παράδειγμα φίλου που βγάζει τα ίδια όπως τα λες και με τις άδειες κτλ, και τον έχουν στην εταιρεία σαν πραγματικό asset (δεν ξέρω πόσο παραπάνω έπρεπε να πληρώνεται αλλά "μεγαλώνει μαζί με την εταιρεία" και δε θα βγει χαμένος).

Ο συγκεκριμένος φίλος μεγάλωσε με τους γονείς του να του λένε σε σπουδάσαμε τόσο καλά, πτυχίο Οικονομικού Αθήνας και μεταπτυχιακό στην Διοίκηση, πρέπει να βρεις μια καλή δουλειά σε μεγάλη επιχείρηση, έστω ένα λογιστήριο μεγάλης εταιρείας. Στα χρόνια της κρίσης έκανε δουλειές του πεντακοσάρικου, μάρκετινγκ, logistics κλπ, μέχρι που μπήκε σαν λογιστής σε εταιρεία αυτοματισμών για θερμοκήπια και κτηνοτροφικές μονάδες. Από εκεί τον πήγαν στη διαχείριση των παραγγελιών, τις εισαγωγές των μηχανημάτων κτλ, και σιγά-σιγά άρχισε να μαθαίνει τα μηχανολογικά και τους αυτοματισμούς, το πως στήνονται και τι κάνουν. Τελείως άγνωστο πεδίο για έναν του Οικονομικού.

Και φυσικά πολλή επαφή με αγρότες, κτηνοτρόφους, ζώα, λάσπες. Ξενέρωναν οι δικοί του που δεν τον έβλεπαν με πουκάμισο και καθαρά παπούτσια. Τώρα τον καμαρώνουν, που πηγαίνει κάθε τόσο σε άλλη χώρα για να στήσει μονάδες, χώρια που'χει γυρίσει όλη την Ελλάδα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.870
Πόντοι
3.846
1.31 η 95αρα βενζίνη στην Κύπρο.
Βάλτε κάτω πόσα σωζει κάποιος τον μήνα ανάλογα με τα χλμ που κάνει.
Και στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι αρκετά χαμηλά, αλλά στην Ελλάδα η κυβέρνηση το παίζει ότι τρώει κουτοχορτο και την πληρώνει ο κόσμος.

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
960
Πόντοι
81
Είσαι μάλλον μικρός για να θυμάσαι τι γινόταν με τους πασοκους(νυν συριζαιους) το 90.
Το ΄80 να δει
Η ιδέα σου είναι φανταστική και το να γίνω τεχνίτης γυψοσανίδας το είχα σκεφτεί κι εγώ. Δεν σου μαθαίνει κανείς την τέχνη διότι ξέρει ότι αργά η γρηγορα θα γίνεις ανταγωνιστής του. Επιπλέον μια γνωστή εταιρεία που παράγει γυψοσανίδες και κάνει σεμινάρια τοποθέτησης τους, ζητά να έχεις προυπηρεσία ως εργάτης οικοδομής (με ενσημα) για να αξιολογήσει την αίτηση σου.
Οποιος πάντως ξέρει την τέχνη αυτή κερδίζει πολλά λεφτά.
Οι γυψοσανιδαδες εχουν ζητηση και στη Γερμανια, οπως και οι καλοι υδραυλικοι και ηλεκτρολογοι. Και βγαζουν καλα λεφτα. Εγω θα συμβουλευα τους νεους να μαθουν μια απο αυτες τις τεχνες. Και με υπομονη και καλη δουλεια να χτισουν ενα καλο ονομα. Δεν μπορει να γινουν ολοι γιατροι, κομπιουτεραδες ή λογιστες. Η αγορα χρειαζεται και χειρονακτες .

Εγγρ.
4 Μαρ 2020
Κριτικές
11
Like
7.439
Πόντοι
1.346
Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Εννοω δουλειές ΤΕΧΝΙΚΕΣ. Αυτές ζητάνε στην Ελλαδα
Δε νομίζω ότι ακριβοπληρωνουν αυτές οι δουλειές αντίθετα ένα μίζερο μισθό σου δίνουν.Εγω ως κηπουρός που δούλευα βοηθητικες δουλειές δε είδα να έχει τρελή ζήτηση πάντως ούτε πολλούς πελάτες είχε το μαγαζί μέτρια πράγματα.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.525
Πόντοι
456
Δε νομίζω ότι ακριβοπληρωνουν αυτές οι δουλειές αντίθετα ένα μίζερο μισθό σου δίνουν.Εγω ως κηπουρός που δούλευα βοηθητικες δουλειές δε είδα να έχει τρελή ζήτηση πάντως ούτε πολλούς πελάτες είχε το μαγαζί μέτρια πράγματα.
Από το μυαλό σου τα βγάζεις;
Χάλασε το κλιματιστικό μου και δε μπορούσα να βρω ψυκτικό, το καλοκαίρι.
Ξέρεις τι μου έλεγαν; "Φίλε δεν ασχολούμαστε με βλάβες το καλοκαίρι...Μόνο πέρασμα". Ο βοηθός την τρύπα στον τοίχο, πέρασμα σε 1 ώρα το πολύ και τα 80 τσέπη.
Τι λες τώρα;

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Από το μυαλό σου τα βγάζεις;
Χάλασε το κλιματιστικό μου και δε μπορούσα να βρω ψυκτικό, το καλοκαίρι.
Ξέρεις τι μου έλεγαν; "Φίλε δεν ασχολούμαστε με βλάβες το καλοκαίρι...Μόνο πέρασμα". Ο βοηθός την τρύπα στον τοίχο, πέρασμα σε 1 ώρα το πολύ και τα 80 τσέπη.
Τι λες τώρα;
Μπορεί αλλά αυτές οι δουλειές απαιτούν προϋπηρεσία που δε την έχω,θέλει να πας σε κάνα ΙΕΚ ή να κάνεις μαθητεία από ΕΠΑΛ κλπ εγώ δε πήγα καν ΕΠΑΛ αλλά γενικο πήγα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.870
Πόντοι
3.846
Άμα κάποιοι είναι εκτός πραγματικότητας ή δεν έχουν τις ικανότητες να αμειφθουν με περισσότερα από το βασικό δεν φταίω εγώ
Υπάρχουν και αρκετοί που παίρνουν 3,000€ το μήνα, διάβασε το σιγά σιγά όμως μην πάθεις τίποτα.
Κάθεσαι τώρα να απαντήσεις στον Αλβανό που δεν καταλα΄βαίνει τι γίνεται καν στην αγορά;
Εδώ σε άλλο θέμα του έλεγα ότι ξέρω παιδιά οδηγούς σε μεταφορικές με 1200ευρώ και έλεγε ότι αποκλείεται και άλλα τρελά.
Επειδή ο κακομοίρης παλεύει να βγάλει 4ευρώ την ώρα, νομίζει ότι όλοι ζούνε σαν αυτόν.
Και αμα του πεις ότι κάποιοι κατάφεραν να βγάζουν παραπάνω μισθό αρχίζει τα ηλίθια πολιτικά για ΝΔ και αηδίες, λες και όλοι όσοι κατάφεραν να φτιάξουν μι ακαλή δουλειά το έκαναν με πολιτικό μέσο.
Αλλά οκ, αν είσαι καθυστερημένος, βλέπεις παντού φαντάσματα. :headbang::jerking:

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Κάθεσαι τώρα να απαντήσεις στον Αλβανό που δεν καταλα΄βαίνει τι γίνεται καν στην αγορά;
Εδώ σε άλλο θέμα του έλεγα ότι ξέρω παιδιά οδηγούς σε μεταφορικές με 1200ευρώ και έλεγε ότι αποκλείεται και άλλα τρελά.
Επειδή ο κακομοίρης παλεύει να βγάλει 4ευρώ την ώρα, νομίζει ότι όλοι ζούνε σαν αυτόν.
Και αμα του πεις ότι κάποιοι κατάφεραν να βγάζουν παραπάνω μισθό αρχίζει τα ηλίθια πολιτικά για ΝΔ και αηδίες, λες και όλοι όσοι κατάφεραν να φτιάξουν μι ακαλή δουλειά το έκαναν με πολιτικό μέσο.
Αλλά οκ, αν είσαι καθυστερημένος, βλέπεις παντού φαντάσματα. :headbang::jerking:
Οδηγός σε μεταφορική 1200 λίγο πολλά λες νομίζω αλλά ναι γενικά συγουρα κάποιοι πληρώνονται καλύτερα από κάποιος άλλους.Κοιτα προσωπικά ο λιντερ με υποστηρίζει πάντα παρότι δε συμπαθώ καθόλου τους Αλβανούς σα ανθρώπους ο λιντερ μου είναι συμπαθής αλλά δε ξέρει πολλά πράγματα για τη ζωή.Αυτος λέει συνέχεια ότι όλες οι Ελληνίδες πάνε με μαύρους εντάξει ρε λιντερ όχι και όλες ένα 4 στα 10 μπορεί αλλά όχι όλες.Δουλειες στη Ελλάδα υπάρχουν αλλά ζητάνε προϋπηρεσίες και αυτό είναι το τέρμα σπαστικό της υπόθεσης αλλά όχι και όλοι στη Ελλάδα παίρνουν 400 ευρώ όπως ο λιντερ είπαμε.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.870
Πόντοι
3.846
Οδηγός σε μεταφορική 1200 λίγο πολλά λες νομίζω αλλά ναι γενικά συγουρα κάποιοι πληρώνονται καλύτερα από κάποιος άλλους.Κοιτα προσωπικά ο λιντερ με υποστηρίζει πάντα παρότι δε συμπαθώ καθόλου τους Αλβανούς σα ανθρώπους ο λιντερ μου είναι συμπαθής αλλά δε ξέρει πολλά πράγματα για τη ζωή.Αυτος λέει συνέχεια ότι όλες οι Ελληνίδες πάνε με μαύρους εντάξει ρε λιντερ όχι και όλες ένα 4 στα 10 μπορεί αλλά όχι όλες.Δουλειες στη Ελλάδα υπάρχουν αλλά ζητάνε προϋπηρεσίες και αυτό είναι το τέρμα σπαστικό της υπόθεσης αλλά όχι και όλοι στη Ελλάδα παίρνουν 400 ευρώ όπως ο λιντερ είπαμε.
Μα δεν λέμε αερολογίες κάποιοι και αυτό δεν καταλαβαίνει ο μικρός του εγκέφαλος.
Είπα συγκεκριμένα παραδε΄ίγματα φίλου με εταιρείες, πώς και τι. Δεν τα φαντάζομαι όπως εκείνος.
Όπως έχω πει και για άλλο παράδειγμα από σκλαβενίτη με άλλο φίλο που δουλεύει εκεί.

Μην ψάχνεις άκρη τώρα με τον καθυστερημένο. Εδώ έλεγε ότι στο Μενίδι βλέπει Ρωσίδες. Ώρες ώρες, νομίζεις ότι βγήκε από καμιά σπηλιά και ζει σε άλλο πλανήτη.
Που να του πεις ότι κάποιοι στο εξωτερικό καθαρίζουν 4-5-6 χιλιάδες τον μήνα. Επειδή δεν βλέπει τέτοια λεφτά ούτε στο 10μηνο, του φαίνονται όλα ψέματα και παράλληλη πραγματικότητα. :jerking:

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Μα δεν λέμε αερολογίες κάποιοι και αυτό δεν καταλαβαίνει ο μικρός του εγκέφαλος.
Είπα συγκεκριμένα παραδε΄ίγματα φίλου με εταιρείες, πώς και τι. Δεν τα φαντάζομαι όπως εκείνος.
Όπως έχω πει και για άλλο παράδειγμα από σκλαβενίτη με άλλο φίλο που δουλεύει εκεί.

Μην ψάχνεις άκρη τώρα με τον καθυστερημένο. Εδώ έλεγε ότι στο Μενίδι βλέπει Ρωσίδες. Ώρες ώρες, νομίζεις ότι βγήκε από καμιά σπηλιά και ζει σε άλλο πλανήτη.
Που να του πεις ότι κάποιοι στο εξωτερικό καθαρίζουν 4-5-6 χιλιάδες τον μήνα. Επειδή δεν βλέπει τέτοια λεφτά ούτε στο 10μηνο, του φαίνονται όλα ψέματα και παράλληλη πραγματικότητα. :jerking:
Ναι το έχει αυτό και στις γκόμενες επειδή δε γαμαει αυτός στη Ελλάδα δε γαμαει και κανείς.Προσπαθει να παρουσιάσει τα πράγματα με βάση αυτόν ότι όλοι είναι έτσι σα και κείνον και επαγγελματικά και σχεσιακα.

Iso14

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
3.431
Πόντοι
456
  • Χαχα
Αντιδράσεις: riding

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.846
Πόντοι
3.656
Του χρόνου το ένα παιδί φεύγει, για όποια σχολή πετύχει.
700 * 12 = 8400
Το άλλο Γ Λυκείου, θέλει 3000 ευρώ φροντιστήριο.
11400 ευρώ παραπάνω έξοδα, στη χώρα που η παιδεία είναι δήθεν δημόσια . γιατί 700 επί 12 κι όχι επί 9?
1400 φροντιστήρια το μήνα είναι μάλλον στουρνος οπότε δεν χρειάζεται με το ζόρι να γίνει άνεργος πτυχιούχος ας πάει να μάθει βοηθός ηλεκτρολόγος η τεχνικός φυσικού αερίου και κλιματισμού ναχει κ δουλειά μετά
Είναι θέμα οπτικής
Οι γονείς των παιδιών αυτών είναι κλασικοί Έλληνες μαλακες

Υγ 700 χ 9 μήνες είναι ο φοιτητής
Όχι επί 12
Συν αλλά 3 χ 250 το ενοίκιο τους άλλους μήνες

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
12.179
Πόντοι
6.166
Αρνείται την εγκατάσταση POS και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!
Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.
Εξώδικη δήλωση
Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Όλα αυτά υποχρεωτικά, αποστερώντας μου οιανδήποτε οικονομική πρωτοβουλία.
Ποσοστά από την τράπεζα
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Και αυτό δεν το λέω απλά εγώ. Το επιβάλλει το άρθρο 4 του Συντάγματος».

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.811
Πόντοι
1.056
Αρνείται την εγκατάσταση POS και δέχεται μόνο αν έχει ποσοστά από τον τζίρο της τράπεζας!
Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.
Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Το εξώδικο πρωτοκολλήθηκε και παρελήφθη κανονικά από την Οικονομική Υπηρεσία της Καλαμάτας.
Εξώδικη δήλωση
Η εξώδικη δήλωση του ελεύθερου επαγγελματία που κατατέθηκε στην εφορία έχει ως εξής:
«Με την παρούσα δήλωση σας κάνω γνωστό ότι στην επιχείρησή μου δεν πρόκειται να τοποθετήσω μηχάνημα ΡΟS για τους κάτωθι λόγους:
1) Με την τοποθέτηση του μηχανήματος ΡΟS αυτόματα γίνεται συνέταιρος και δικαιούχος στις εισπράξεις μου ένα τρίτο πρόσωπο, η τράπεζα, η οποία αρπάζει μέρος του τζίρου μου, δηλαδή με απλά λόγια μέρος της εργασίας και των κόπων μου, χωρίς να έχει συμβάλει καθόλου στα έξοδα λειτουργίας της επιχειρήσεώς μου. Ουσιαστικά εξαναγκάζεται ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω της τεράστιας οικονομικής ύφεσης που διανύει η χώρα εξαιτίας της απάτης εις βάρος μας από τους κυβερνώντες και τους τραπεζίτες, να προσθέσει ένα επιπλέον έξοδο στην επιχείρησή του, αφού τα μηχανήματα POS ενοικιάζονται από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμα περισσότερο ο τζίρος της κάθε επιχείρησης, καθώς υπάρχουν προμήθειες για κάθε συναλλαγή που διενεργείται.
Ποσοστά από την τράπεζα
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποδεχτώ αυτό, καθώς υπάρχει ευθεία προσβολή του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος, όσον αφορά στην οικονομική μου ελευθερία, η οποία περιορίζεται. Όποιος με υποχρεώσει, συμμετέχει σε εκβίαση και υπεξαίρεση εις βάρος μου. Αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα που αντιμετωπίζονται και με την αυτόφωρη διαδικασία.
2) Με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση των καρτών και του μηχανήματος ΡΟS, αυτόματα γνωρίζει ένα τρίτο πρόσωπο (η τράπεζα), δηλαδή ένας ιδιώτης, τις καταναλωτικές και όχι μόνο συνήθειες του χρήστη των καρτών, αποστερώντας του την οποιαδήποτε ιδιωτικότητα στην προσωπική του ζωή, προσβάλλοντας το δικαίωμα της ελευθερίας του σαν οικονομική και κοινωνική οντότητα. Ευθεία παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του Συντάγματος και των νόμων που είναι σύμφωνοι με αυτό.
3) Η αναφερόμενη εις το ΦΕΚ 1445/2017 τεύχος δεύτερο Α.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το Φ.ΕΚ. Ιδρύσεώς της [Φ.Ε.Κ. 94/27-05-2016. ν.4389], στερείται νομικής προσωπικότητας και, επομένως, δεν είναι νομικό πρόσωπο. Δε δικαιούται να πραγματοποιήσει ουδεμία οικονομική ή συμβολαιογραφική πράξη, ούτε να παραστεί σε δικαστήριο, λόγω ελλείψεως νομικής προσωπικότητάς της.
Επίσης, το ότι δε δίνει λογαριασμό σε καμία δημόσια κρατική υπηρεσία, τι κάνει τα χρήματα που εισπράττει και πού τα διαθέτει, είναι απόδειξη της υπεξαιρέσεως δημοσίου χρήματος και αρνούμαι να γίνω συνεργός στη διαρκή αυτή απάτη.
Παρ' όλα αυτά, δείχνοντας καλή θέληση, δύναμαι να αποδεχτώ την τοποθέτηση του μηχανήματος POS εις την επιχείρησή μου, μόνο με την προϋπόθεση ότι και η τράπεζα θα μου δίνει το αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.
Τωρα,το να λεν ολοι εδω πως εχουμε απιστευτη οικ αναπτυξη και ο τυπος πως η χωρα εχει οικ υφεση...δεν μας πειθει

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Εξώδικη δήλωση
Ποσοστά από την τράπεζα

Θα κερδισει σιγουρα ο τυπος, το... 41% απο τα κερδη της τραπεζας :headbaning1:

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom