mounoeilotas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Ιουλ 2013
- Like
- 1.452
- Πόντοι
- 216
πηγαινετε να μαθετε να βαζετε γυψοσανιδες να χεστειτε στο χρημα, τεμπεληδες του 2ευρου
αλλα που κουραγια...
αλλα που κουραγια...
Αυτα που δίνουν σε μια ώρα τα μαζεύουν για εβδομάδες η και για μηνες...τα γούστα βγαίνουν με αγώνα διαρκείαςΟλοι εσεις εδω μεσα δινετε απλοχερα 100αρια, 150αρια, 200αρια και βαλε και κλαιγεστε για την ακριβη ζωη?
Εχουμε πλακα τελικα....
Τύπε αποφάσισε τι θες να συγκρίνειςΑδερφέ μου μισθός εργένη είναι τα 1300??
Ο μέσος μισθός είναι στα 800.
Νέα Σμύρνη γκαρσονιέρα 450€(εργένης)
(Η λύση είναι να πάω στην Ομόνοια,θέλει και νέα σμυρνη ο κωλος μου)
Όλα τα άλλα από πού κι ως που είναι έξοδα οικογενειάρχη θες να μου εξηγήσεις?
Δεν πληρώνει ο εργένης φως νερό τηλέφωνο ιντερνετ κοινόχρηστα?
Γιατί αν δεις πάγια απλά έβαλα κι όχι φουσκωμένους λογαριασμούς και ζημιές.
Τύπε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω..Οι ιδιοκτήτες η η κυβέρνηση που άφησε σχεδόν αφορολόγητο το rbnb?
Λοιπόν εσένα πολύ σε πάω.βεβαια σε μάυρα παντα υπάρχουν ευκολα φράγκα. εγω πήγαινα σε μιά γριά και την ξεσκάτιζα να το πω ετσι , βοηθούσα την κόρη της. με εδιναν 200 ευρω το μηνα για 10-20 λεπτά ημερησίως. αρκεί βεβαια να μην σιχαινεσαι. η θέση μας τωρα εξαρτάται σε πολύ μεγαλο βαθμό απο τι καναμε την εποχή των παχιων αγελαδων. γνωριζω ζευγαρι ΔΥ που ουτε σπίτι δεν κατάφεραν να πάρουν. ξερω πολλους που πέρασαν λεφτά απ τα χέρια τους και τώρα με λένε "τυχερο" γιατι εχω δικό μου σπίτι. γιατί κακά τα ψεματα αν έχεις δικό σου σπίτι ειναι τελείως διαφορετικά. γιαυτό οταν καθαρίζαμε με την γυναίκα μου 2000 το μήνα κάποτε κάναμε οικονιμίες και δεν τα τρώγαμε σε λούσα και μπουζούκια. μα την παναγία αυτά τα μπουζούκια στο στομάχι μου κάθονται. τελειως πέταμα χρημάτων. και δεν τα μαζευω να πάω ενα ταξίδι καλύτερα. τωρα κάνω οτι βρω μπροστά μου. ακόμα και τώρα εχει ανθρωπους που θέλουν κάθε μέρα το πρωινό τυροπιτα καφε απ εξω 4-5 καφεδες απ έξω και μιά χαρα. γιαυτό τα καφε take-away εχουν αυξηθει ραγδαια. εδω που μένω που είμαστε 10000 μονιμοι εχει γυρω στα 15 τετοια μαγαζακια. που αθήνα θεσσαλονικη.
Άμα κάποιοι είναι εκτός πραγματικότητας ή δεν έχουν τις ικανότητες να αμειφθουν με περισσότερα από το βασικό δεν φταίω εγώΈκλαψα που λες με τόσο κόσμο που παίρνει 2000ευρω το μήνα. Πραγματικά μήπως ζεις σε καμία άλλη χώρα?Η νοικιάζεις σε φουκαράδες και εσύ τίποτα υπογες στα. Πατήσια για 800το μήνα? Και βλεπεις παντού ρεκόρ ανάπτυξης.. Και μεγάλους μισθούς!!
Μάθε χειρισμό CNC και θα χεστείς στο χρήμα.Τι δουλειές είναι αυτές? Πρώτη φορά τις ακούω
Φίλε υπάρχουν επαγγέλματα που παίρνουν τόσα και δεν παίρνεις χαμπάρι καν, τον βλέπεις σαν το φτωχό της γειτονιάς.Έκλαψα που λες με τόσο κόσμο που παίρνει 2000ευρω το μήνα. Πραγματικά μήπως ζεις σε καμία άλλη χώρα?Η νοικιάζεις σε φουκαράδες και εσύ τίποτα υπογες στα. Πατήσια για 800το μήνα? Και βλεπεις παντού ρεκόρ ανάπτυξης.. Και μεγάλους μισθούς!!
Αυτό όμως θέλει προϋπηρεσία και δε την έχω.Μάθε χειρισμό CNC και θα χεστείς στο χρήμα.
Φιλικά στο λέω και δεν κάνω πλάκα. Ζήτηση μεγάλη και σε πολλές χώρες, αν θες να φύγεις.
Πραγματικά, κοιτάω το μπουρδέλο που'χουν δημιουργήσει οι boomers κι οι πολυτεχνήτες εδώ αντίστοιχα, και λυπάμαι τους σημερινούς 20άρηδες και τα μικρά που θ'ακολουθήσουν πίσω τους.
Στα 90s έπιανες δουλειά κάπου μετά από μια χειραψία. Μετά έκαναν εισαγωγή παντού τριτοκοσμικούς που είναι πρόθυμοι να κάνουν τις ίδιες δουλειές με το 1/3 και κάτω.
Αυτό πρακτικά έσπασε σε όλους τους νεότερους τα γόνατα και τους αφαίρεσε την οποιαδήποτε ικανότητα να διαπραγματεύονται αμοιβές.
Ειδικά από τα πράγματα που βλέπω εδώ στην Ελλάδα που πχ κάποιος πολυτεχνίτης που'χει βγάλει δημοτικό και πρόλαβε να στήσει με ρουσφέτια την εποχή που'ταν παχιές οι αγελάδες κάποια επιχείρηση και σήμερα ζητάει υπάλληλο αποθήκης με 700 ευρώ που να'χει proficiency, 5 χρόνια προϋπηρεσία και πτυχίο πανεπιστημίου με ξεπερνούν.
βεβαια σε μάυρα παντα υπάρχουν ευκολα φράγκα. εγω πήγαινα σε μιά γριά και την ξεσκάτιζα να το πω ετσι , βοηθούσα την κόρη της. με εδιναν 200 ευρω το μηνα για 10-20 λεπτά ημερησίως. αρκεί βεβαια να μην σιχαινεσαι. η θέση μας τωρα εξαρτάται σε πολύ μεγαλο βαθμό απο τι καναμε την εποχή των παχιων αγελαδων. γνωριζω ζευγαρι ΔΥ που ουτε σπίτι δεν κατάφεραν να πάρουν. ξερω πολλους που πέρασαν λεφτά απ τα χέρια τους και τώρα με λένε "τυχερο" γιατι εχω δικό μου σπίτι. γιατί κακά τα ψεματα αν έχεις δικό σου σπίτι ειναι τελείως διαφορετικά. γιαυτό οταν καθαρίζαμε με την γυναίκα μου 2000 το μήνα κάποτε κάναμε οικονιμίες και δεν τα τρώγαμε σε λούσα και μπουζούκια. μα την παναγία αυτά τα μπουζούκια στο στομάχι μου κάθονται. τελειως πέταμα χρημάτων. και δεν τα μαζευω να πάω ενα ταξίδι καλύτερα. τωρα κάνω οτι βρω μπροστά μου. ακόμα και τώρα εχει ανθρωπους που θέλουν κάθε μέρα το πρωινό τυροπιτα καφε απ εξω 4-5 καφεδες απ έξω και μιά χαρα. γιαυτό τα καφε take-away εχουν αυξηθει ραγδαια. εδω που μένω που είμαστε 10000 μονιμοι εχει γυρω στα 15 τετοια μαγαζακια. που αθήνα θεσσαλονικη.
- Έχετε δίκιο, τόσο εσύ, όσο και ο φίλος Καλόγερο, και όλοι όσοι λέτε να φύγουν οι νέοι στο εξωτερικό. Ωστόσο θα πρέπει πρωτίστως να το θέλουν οι ίδιοι οι νέοι.36 χρονια δημοσιος υπαλληλος , χαραμοφαης επειδη ετσι με θελει το συστημα . Δεν ειχα τ αρχιδια να φυγω .. Μισθος σημερα 1130 καθαρα μετα απο 36 χρονια . Χρωσταγα 35 χρονια ! ( πηγα και παντρευτηκα .. ) τωρα οχι . Πως ομως ? Κανοντας παραλληλες δουλειες , ποτε μαυρες , ποτε ασπρες . Τα τελευταια χρονια απο το 2014 , ας ειναι καλα η airbnb και ενα σπιτακι που εχω και με ξελασπωσε τελικα . Πουλησα πριν ενα χρονο κι ενα αγροτεμαχιο , κι ετσι τα σβησα ολα τα χρεη .
Ποτε δεν πηγα μπουζουκια . Φακες ετρωγα και τρωω 4 μερες συνεχεια . ΚΑφε φτιαχνω μονος μου . Ξεσκατιζω τους βρωμιαρηδες επισκεπτες της airbnb .
Αν δεν βρεξεις κωλο , ψαρι δε τρως παιδακια !
Συμβουλη προς νεους ...
Φυγετε απο Ελλαδα οσο προλαβαινετε . Βρειτε ενα μερος οπου το κρατος σεβεται τους πολιτες του και καντε την με οποιοδηποτε κοστος .
Η Ελλαδα εχει πεθανει και στρουθοκαμηλιζουμε ..
Τα είπες όλα.
Δεν υπάρχει πιο γαμημενη γενιά απτούς μπουμερς που ζήσανε τις χρυσές εποχές και Ρα γαμησαν όλα σε βάρος των επόμενων. Και σου κουνάνε το δάχτυλο ότι εμείς οι νέοι είμαστε τεμπέληδες και αρχιδια
Εννοω δουλειές ΤΕΧΝΙΚΕΣ. Αυτές ζητάνε στην ΕλλαδαΤι δουλειές είναι αυτές? Πρώτη φορά τις ακούω
Τυπε δεν συγκρίνω με τον φόρο για τα ενοίκια, αλλά με τους φόρους επαγγελματικής δραστηριότηταςΤύπε δεν θέλω να σε στεναχωρήσω..
Αλλά είτε νοικιάζεις bnb είτε σε κάποιον που μπορεί όταν φύγει να στο αφήσει αχουρι, τα έσοδα σου φορολογούνται ακριβώς το ίδιο
Η μόνη διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να παραδοσουν ένα αχουρι και μερικά χρωστούμενα ενοίκια ή και λογαριασμούς
Ενώ στην πρώτη (bnb) η πληρωμή είναι δεδομένη μέχρι cent και στην περίπτωση ζημιάς σε αποζημιώνουν κιόλας...
Καληνοτσες και συγνώμη αν σου χάλασα το όνειρο...
Από πότε τύπε οι ιδιοκτήτες που ξύπνησαν και δεν θέλουν να τους γαμανε την περιουσία είναι επαγγελματίες ξενοδόχοι; ξενοδόχος με ένα ή δύο σπίτια.. το ακούσαμε κι αυτό...Τυπε δεν συγκρίνω με τον φόρο για τα ενοίκια, αλλά με τους φόρους επαγγελματικής δραστηριότητας
Είναι γνωστό ότι σε όλες, τις πολυ, η λιγότερο τουριστικές πολεις της χώρας μετατρέπονται απλά ενοικιοστασια σε rbnp, αυτό έχει πιεσει τις τιμές σε αβάσταχτο βαθμο
Όχι φίλε, 30k λέω.Μηπως εννοεις 3000 ευρω; Υπερβολικο το νουμερο που λες
Καλά νταξει τι να λέμε....Τύπε αποφάσισε τι θες να συγκρίνεις
Εσύ ξεκίνησες σαν μέσο μισθό το 1300 για ένα άτομο .. μετά το πας στα 800...
Τώρα με τόσο κόσμο που παίρνει 1500 κ 2000 πως είναι 800 εσύ το ξέρεις... Μάλλον υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν 8ωρο 300 ευρώ όπως τα λες.. εγώ δεν ξέρω κανέναν πάντως...
Ίδιο ρεύμα πληρώνει ένας εργένης και ίδιο μια οικογένεια;; προφανής η απάντηση, για όλο το λογικό κόσμο.. εσένα σε βολεύει να το μετράς αλλιώς.
Κάποιος που παίρνει 800 και είναι εργένης μένει στη μάνα του .. εσύ κάνεις γούστα με 450... Κ δεν μας λες πόσα παίρνεις.
Άντε αφού τα σχολίασα όλα ας σχολιάσω και αυτό... 100 ευρώ ρεύμα είναι τα πάγια του εργένη.. τώρα πως καίει ένας εργένης 500 kWh το μήνα πάλι εσύ το ξέρεις.. (για μια οικογένεια περίπου εκεί είναι 1200€ το έτος ΔΕΗ)
Εγώ πάλι τις είδα στα δικά σου σχόλια...Καλά νταξει τι να λέμε....
Τόσες μαλακίες γραμμένες σε ένα σχόλιο είχα καιρό να δω.