Νέα

Οικονομική μας κατάσταση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kamenosentelws
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 392
  • Εμφανίσεις 23K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε καλύτερα οικονομικά πλέον;

• Ναι

Ψήφοι: 70 44,0%
  • Όχι, είμαι χειρότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια

Ψήφοι: 60 37,7%
  • Είμαι στα ίδια

Ψήφοι: 29 18,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    159

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
βεβαια σε μάυρα παντα υπάρχουν ευκολα φράγκα. εγω πήγαινα σε μιά γριά και την ξεσκάτιζα να το πω ετσι , βοηθούσα την κόρη της. με εδιναν 200 ευρω το μηνα για 10-20 λεπτά ημερησίως. αρκεί βεβαια να μην σιχαινεσαι. η θέση μας τωρα εξαρτάται σε πολύ μεγαλο βαθμό απο τι καναμε την εποχή των παχιων αγελαδων. γνωριζω ζευγαρι ΔΥ που ουτε σπίτι δεν κατάφεραν να πάρουν. ξερω πολλους που πέρασαν λεφτά απ τα χέρια τους και τώρα με λένε "τυχερο" γιατι εχω δικό μου σπίτι. γιατί κακά τα ψεματα αν έχεις δικό σου σπίτι ειναι τελείως διαφορετικά. γιαυτό οταν καθαρίζαμε με την γυναίκα μου 2000 το μήνα κάποτε κάναμε οικονιμίες και δεν τα τρώγαμε σε λούσα και μπουζούκια. μα την παναγία αυτά τα μπουζούκια στο στομάχι μου κάθονται. τελειως πέταμα χρημάτων. και δεν τα μαζευω να πάω ενα ταξίδι καλύτερα. τωρα κάνω οτι βρω μπροστά μου. ακόμα και τώρα εχει ανθρωπους που θέλουν κάθε μέρα το πρωινό τυροπιτα καφε απ εξω 4-5 καφεδες απ έξω και μιά χαρα. γιαυτό τα καφε take-away εχουν αυξηθει ραγδαια. εδω που μένω που είμαστε 10000 μονιμοι εχει γυρω στα 15 τετοια μαγαζακια. που αθήνα θεσσαλονικη.

Συμφωνώ γενικώς με το σχόλιο, προσυπογράφω μέχρι τελείας όσα έχω κοκκινίσει και τα βλέπω και στον περίγυρό μου.
Αυτούς που βλέπω να υποφέρουν περισσότερο σήμερα είναι κατά βάση οικογένειες που πέρασαν από τα χέρια τους τσουβάλια με χρήμα (και εύκολα κατά βάση) στις καλές εποχές.
Επίσης, όταν ακούς κάποιον να ''μη βγαίνει'' στις υποχρεώσεις του πολλές φορές ότι κάνει ό,τι μπορεί για την καλοπέρασή του, και αυτό συνεπάγεται να μην μπορεί να καλύψει τις άλλες υποχρεώσεις του. Βλέπεις ανθρώπους με το τσιγαράκι τους, τα take away τους όλη μέρα, τους καφέδες μετά στην καφετέρια, και κρύβονται από το διαχειριστή της πολυκατοικίας τους.

trelomounakias

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
7
Πόντοι
1
36 χρονια δημοσιος υπαλληλος , χαραμοφαης επειδη ετσι με θελει το συστημα . Δεν ειχα τ αρχιδια να φυγω .. Μισθος σημερα 1130 καθαρα μετα απο 36 χρονια . Χρωσταγα 35 χρονια ! ( πηγα και παντρευτηκα .. ) τωρα οχι . Πως ομως ? Κανοντας παραλληλες δουλειες , ποτε μαυρες , ποτε ασπρες . Τα τελευταια χρονια απο το 2014 , ας ειναι καλα η airbnb και ενα σπιτακι που εχω και με ξελασπωσε τελικα . Πουλησα πριν ενα χρονο κι ενα αγροτεμαχιο , κι ετσι τα σβησα ολα τα χρεη .
Ποτε δεν πηγα μπουζουκια . Φακες ετρωγα και τρωω 4 μερες συνεχεια . ΚΑφε φτιαχνω μονος μου . Ξεσκατιζω τους βρωμιαρηδες επισκεπτες της airbnb .
Αν δεν βρεξεις κωλο , ψαρι δε τρως παιδακια !
Συμβουλη προς νεους ...
Φυγετε απο Ελλαδα οσο προλαβαινετε . Βρειτε ενα μερος οπου το κρατος σεβεται τους πολιτες του και καντε την με οποιοδηποτε κοστος .
Η Ελλαδα εχει πεθανει και στρουθοκαμηλιζουμε ..

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.558
Πόντοι
206
Της κορης,της τον φερμαρες;Και ας τα υπολοιπα
με ρωτας αν είχα σεξ επαφή με την γυναίκα μου; φυσικά και είχα. και πολύ καλες μαλιστα. αν εσυ στη ζωή , ή στην σχέση, σου το μόνο που μετράς είναι να χώσεις το πουλί σου κάπου οκ, δεν είναι όλοι ετσι.

petheropliktos

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2017
Like
527
Πόντοι
81
Το να συγκρίνουμε την οικονομική μας κατάσταση με την περίοδο μιας εκ των χειρότερων οικονομικών κρίσεων (εκτός πολέμων) είναι κάπως χμ... αδόκιμο.

Προσωπικά, προφανώς είμαι καλύτερα από την περίοδο της κρίσης. Μεγαλώνουμε κιόλας, παίρνουν τα χέρια μας παραπάνω δουλειά, λογικά πράγματα. Πάντως να πω ότι πριν 2 χρόνια έκλεισε ο πιο άμεσος ανταγωνιστής μου στη "γειτονιά" και περίμενα να δω σημαντική αύξηση του τζίρου. Προφανώς -για να κλείσει- δεν είχε και τρελά κέρδη, αλλά και πάλι έλεγα ότι θα έβλεπα αρκετή διαφορά. Δεν την είδα. Που σημαίνει ότι, αν είχε μείνει ανοιχτός κι αυτός και συνεχίζαμε να μοιραζόμαστε (έστω 60-40 ή 70-30 υπερ μου) την κίνηση, αθροιστικά μπορεί να ήμασταν και οι δυο χειρότερα σήμερα απ'ό,τι πριν 3-4 χρόνια.

Τελευταία λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων τριγυρνάω αρκετά οδηγώντας το βράδυ μετά τις 23:00. Ερημιές λες και είναι δεκαπενταύγουστος. Και δεν έκανε ιδιαίτερο κρύο. Καλές "πιάτσες" για ποτό και φαγητό, πλέον συντηρούν δύο, τρία μαγαζιά με ικανοποιητικό κόσμο στις καθημερινές. Δηλαδή επί κρίσης χάσαμε την τεράστια διασπορά περιοχών που δούλευαν καλά (ένα απ'τα ωραία που είχε η Θεσσαλονίκη, Κορδελιό, Εύοσμος, Επτάλοφος, Ηλιούπολη, Πολίχνη, Νεάπολη είχαν μαγαζιά που γάζωναν ως τις αρχές των 00's, έφτανες Κέντρο και είχες να διαλέξεις από Παραλία, Λαδάδικα, Αριστοτέλους, Άθωνος, Μητροπόλεως, Αγίας Σοφίας, Μπιτ Παζάρ, Ροτόντα, φοιτητάδικα, πήγαινες πιο ανατολικά είχες την περιοχή γύρω απ'το Μέγαρο Μουσικής, είχες Διογένους στη Τούμπα, πλατεία Χαριλάου και Παπαναστασίου, Δελφών, για να καταλήξεις Πλατεία Καλαμαριάς και Κρήνη), και τώρα φτάσαμε στο σημείο να φυτοζωούν όλα εκτός από το Κέντρο. Μέχρι κι ο Εύοσμος που φάνηκε για μια δεκαετία να μαζεύει το χαρτί και τον κόσμο απ'όλα τα δυτικά που μαράζωσαν, τώρα έχει 7/10 κλειστά μαγαζιά.

Τριήμερα, ρεβεγιόν, μεγάλες γιορτές και ΣΚ, από όλον τον πληθυσμό που δεν βγαίνει και μαζεύει λεφτά χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο (ταξίδια, καθημερινή διασκέδαση, χόμπυ, επενδύσεις), προφανώς θα βρεθούν μερικές χιλιάδες να γεμίσουν τα προφανώς λιγότερα καταλύματα, φαγάδικα και καφέ-μπαρ.

Δείτε και την πιτσιρικαρία, που εμείς στην ηλικία τους "ανταγωνιζόμασταν" να πηγαίνουμε σε καλά μαγαζιά, να γυρνάμε πολλά μέρη, να παίρνουμε σέηκερ κλπ, ενώ τώρα μπαστακώνονται σε κάποιο κατάστημα αλυσίδας καφέ με τις ώρες με 2€ τον φρέντο.

Παρόμοια εξήγηση και για τους μάστορες, έφυγαν τόσοι πολλοί καλοί μάστορες στο εξωτερικό, χάσαμε μια ολόκληρη γενιά νέων που δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον (δεν τους αδικώ) ή αντικείμενο ή "δασκάλους" για να εκπαιδευτούν σαν μάστορες, που το εργατικό δυναμικό μειώθηκε τρομερά. Σταμάτησαν για τόσα χρόνια οι οικοδομές και οι ανακαινίσεις, κόσμος άφηνε τα σπίτια να ρημάζουν και επιπλέον 1)πήρε τα πάνω του το air bnb, 2)ξεπεράστηκε η βαριά κρίση, 3)ξεπεράστηκε ο φόβος ότι θα φαληρίσουν οι τράπεζες άρα έπαψε να υπάρχει άμεσος λόγος να κρατούν ρευστό όσοι είχαν λεφτά, 4)συσσωρεύτηκαν οι στεγαστικές ανάγκες του κοινού μετά από μια δεκαετία που όλο το ανέβαλλαν, 5)μπούκαραν οι ισραηλινοί, ρώσοι, έως και βαλκάνιοι που ξαφνικά έγιναν πιο ισχυροί από εμάς οικονομικά και άρχισαν να ανεβάζουν την ζήτηση και τις τιμές, 6) το Κέντρο έγινε απλησίαστο οικονομικά και απέκτησαν νόημα οι νεόδμητες οικοδομές περιφερειακά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ενώ πριν 20 χρόνια ο εργολάβος έκανε μια βόλτα μέχρι τον Βαρδάρη και έβρισκε πέντε μάστορες, τώρα παίρνει 10 τηλέφωνα και δεν βρίσκει διαθέσιμο χτίστη.

Γενικά ως χώρα είμαστε άσχημα. Όχι όπως στην κρίση, που ήμασταν σε κωματώδη κατάσταση, τώρα απλά χεζόμαστε πάνω μας και μερικοί περνούν καλές ημέρες όταν δε χέζονται. Προσωπικά είμαι καλούτσικα αλλά δεν βλέπω αντίκρυσμα για τη δουλειά που ρίχνω και αυτά που θα έπρεπε να βγάζει το μαγαζί. Α, πληρώνω αρκετά καλά την εφορία, τους παρόχους και το super market αν σας ενδιαφέρει. Αυτοί καλά πρέπει να περνάνε.

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Δεν με λες τον πιο αισιόδοξο αλλά; σε αυτό έχεις λάθος. Αν το παλέψεις σκληρά και εκπαιδευτείς σε κάποιο κλάδο πάντα υπάρχουν δουλειές.Ας μη λέμε ότι θέλουμε. Την μεγαλύτερη ζημιά την έκανε μια 12 ετία μέχρι το 2019. Μετά τα πράγματα άλλαξαν.
Τα πράγματα δε άλλαξαν ποτέ μη λέμε μαλακίες για να πούμε.Δουλειες ζητάνε προϋπηρεσία ακόμα και σε γυφτικες δουλειές απλές της πλάκας δυστιχως,θέλει πολύ ψάξιμο και να φας πολλά άκυρα ώστε να βρεις δουλειά και μπορεί να σε πετάξουν από τη δουλειά που θα βρεις πολυ εύκολα.

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.417
Πόντοι
2.356
Τα πράγματα δε άλλαξαν ποτέ μη λέμε μαλακίες για να πούμε.Δουλειες ζητάνε προϋπηρεσία ακόμα και σε γυφτικες δουλειές απλές της πλάκας δυστιχως,θέλει πολύ ψάξιμο και να φας πολλά άκυρα ώστε να βρεις δουλειά και μπορεί να σε πετάξουν από τη δουλειά που θα βρεις πολυ εύκολα.
Μα πχ αν θες να πας ηλεκτροσυγκόλλησης ή χειριστής CNC - την επόμενη μέρα μετά την εκπαίδευση θα σε πάρουν. Φυσικά πρέπει να κάνεις αρχή.

Nofucksgiven

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιαν 2014
Κριτικές
28
Like
2.115
Πόντοι
1.196
Οι ιδιοκτήτες η η κυβέρνηση που άφησε σχεδόν αφορολόγητο το rbnb?
Οι ιδιοκτήτες γιατί είναι σκατοψυχοι..
Αν πω για την κυβέρνηση παίζει να φάω Μπαν και μήνυση μαζί.....:buck2::buck2:

Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Μα πχ αν θες να πας ηλεκτροσυγκόλλησης ή χειριστής CNC - την επόμενη μέρα μετά την εκπαίδευση θα σε πάρουν. Φυσικά πρέπει να κάνεις αρχή.
Τι δουλειές είναι αυτές? Πρώτη φορά τις ακούω

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.708
Πόντοι
1.706
Συμβουλη προς νεους ...
Φυγετε απο Ελλαδα οσο προλαβαινετε . Βρειτε ενα μερος οπου το κρατος σεβεται τους πολιτες του και καντε την με οποιοδηποτε κοστος .
Η Ελλαδα εχει πεθανει και στρουθοκαμηλιζουμε ..
Σα να το είχα γράψει εγώ. Και το bold θα έβαζα κι εγώ ως πρώτο κριτήριο.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.708
Πόντοι
1.706
Για να μιλήσουμε καλύτερα για τις πρωτεύουσες, όπου 99% εκεί θα πάει κάποιος, η Βιέννη πρέπει να είναι από τις πιο ξενέρωτες πόλεις τις Ευρώπης. Το Παρίσι δεν παίζεται από κόστος ζωής, απίστευτα υψηλό, και αν συνδυαστεί με την εγκληματικότητα, την βρώμα και την γενικότερη παρακμή, φεύγεις μακριά με την μία.
Όπου βρει δουλειά θα πάει κάποιος και δεν είναι πάντα στην πρωτεύουσα. Δεν έχει νόημα να μιλάμε αποκλειστικά για Παρίσι και Βιέννη. Υπάρχουν εκατοντάδες ευρωπαικές πόλεις. Εγώ απαντούσα στον @gamechanger, που λέει ότι ενδέχεται να βγει έξω, για το τι παίζει σε κάποια θέματα στη Γαλλία όπου μένω και την ξέρω καθώς και για το ενδιαφέρον μου για την Αυστρία. Ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια και θα επιλέξει με βάση τα δικά του, αλλά και με τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Να κανω μια επισημανση για οσους χαιρεστε και καλα κανεται, Ι3 ευτυχια, αλλα το δημοσιο χρεως αυξανεται επειδη ΔΑΝΙΖΟΜΑΣΤΑΙ!

Για οσους απο εσας δεν ξερεται, αδιαφοροι, εαν συνηθισατε τα καροτα σας το γραφω οτι ερχονται καρπουζια!

Για το τωρα, ο μισθος ειναι μονο ενα κομματι "ευημεριας". Τι γινεται με την υγεια εαν χρειαστει να πατε σε δημοσιο νοσοκομειο; Οταν θα γερασουμε τι συνταξη θα παρουμε;

Πραγματικα με ανησυχει που ενηλικες και ανθρωποι της εργασιας, λενε, οτι τωρα πανε καλλητερα

aunanisths

Μέλος
Εγγρ.
9 Δεκ 2023
Like
897
Πόντοι
81
Πραγματικά, κοιτάω το μπουρδέλο που'χουν δημιουργήσει οι boomers κι οι πολυτεχνήτες εδώ αντίστοιχα, και λυπάμαι τους σημερινούς 20άρηδες και τα μικρά που θ'ακολουθήσουν πίσω τους.
Στα 90s έπιανες δουλειά κάπου μετά από μια χειραψία. Μετά έκαναν εισαγωγή παντού τριτοκοσμικούς που είναι πρόθυμοι να κάνουν τις ίδιες δουλειές με το 1/3 και κάτω.
Αυτό πρακτικά έσπασε σε όλους τους νεότερους τα γόνατα και τους αφαίρεσε την οποιαδήποτε ικανότητα να διαπραγματεύονται αμοιβές.
Ειδικά από τα πράγματα που βλέπω εδώ στην Ελλάδα που πχ κάποιος πολυτεχνίτης που'χει βγάλει δημοτικό και πρόλαβε να στήσει με ρουσφέτια την εποχή που'ταν παχιές οι αγελάδες κάποια επιχείρηση και σήμερα ζητάει υπάλληλο αποθήκης με 700 ευρώ που να'χει proficiency, 5 χρόνια προϋπηρεσία και πτυχίο πανεπιστημίου με ξεπερνούν.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.987
Πόντοι
9.297
Θεσσαλονίκη 300 Έβρο κάνει κάμια γκαρσονιέρα στο Κορδελιό και στα διαβατα. Σκεχψουντ τωρα ότι δεν χει δουλειές στη πολη και αυτές που έχει είναι χαμαλικι των 700 Έβρο. Επίσης Θεσσαλονίκη θες πολλά λεφτά για θέρμανση. Θεσσαλονίκη παίζει πολλή φτωχεια
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

250 νοίκι? Που ζεις?μονο επί εποχής σύριζα είχε τόσο φτηνά νοικια
Για αυτές τις περιοχές μιλάω...όποιος θέλει να λέει καλημέρα τον Λευκό Πύργο μόλις ξυπνήσει θα σκάσει και 500€ ενοίκιο .

Cheng

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2023
Like
2.411
Πόντοι
456
Για αυτές τις περιοχές μιλάω...όποιος θέλει να λέει καλημέρα τον Λευκό Πύργο μόλις ξυπνήσει θα σκάσει και 500€ ενοίκιο .
Στο κέντρο ξέφυγαν τα νοίκια. Γνωστός μεσίτης με βιντεάκια, νοικιάζει διαμέρισμα ναυαρίνου με 3 δωμάτια 2,5 χιλ. χαχα. Ρε θα θελα να ξερα σε ποιους απευθύνεται!

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.987
Πόντοι
9.297
Στο κέντρο ξέφυγαν τα νοίκια. Γνωστός μεσίτης με βιντεάκια, νοικιάζει διαμέρισμα ναυαρίνου με 3 δωμάτια 2,5 χιλ. χαχα. Ρε θα θελα να ξερα σε ποιους απευθύνεται!
Μήπως μιλάμε για RBNB;

SailorGr

Σπουδαίος
Εγγρ.
19 Αυγ 2013
Κριτικές
26
Like
11.191
Πόντοι
3.466
Ολοι εσεις εδω μεσα δινετε απλοχερα 100αρια, 150αρια, 200αρια και βαλε και κλαιγεστε για την ακριβη ζωη?

Εχουμε πλακα τελικα....

• Χαχα
Αντιδράσεις: Iso14

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.609
Πόντοι
506
Ολοι εσεις εδω μεσα δινετε απλοχερα 100αρια, 150αρια, 200αρια και βαλε και κλαιγεστε για την ακριβη ζωη?

Εχουμε πλακα τελικα....
Aπο το χιλιαρικο να τους περισσευουν 200ε, οποτε πες οτι στο τελος του χρονου μαζευτικαν 2400. Με αυτα τα χρηματα τι μπορεις να δημιουργησεις;
Ισος θελουςν να στρογγυλεψουν το ποσο στα 2Κ.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Είναι εύλογη η απορία σου, έχω την ίδια προσωπικά, πλην όμως αυτό σημαίνει ελεύθερη αγορά: εάν το νοικιάσει σε αυτή την τιμή, έχει ζήτηση άρα οκ. Αν δεν έχει ζήτηση σε αυτή την τιμή, είτε θα του μείνει αδιάθετο είτε θα αναγκαστεί να ρίξει το μίσθωμα στην τιμή που θα βρει αντίστοιχη προσφορά.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Αν έχεις σκοπό να μείνεις μόνιμα έξω, να κάνεις οικογένεια κλπ δηλ να ριζώσεις, δες και την περίπτωση της Αυστρίας. Εγώ μετανιώνω που έμεινα τόσα χρόνια Γαλλία, γιατί έχει επιδεινωθεί η κατάσταση σε θέματα εγκληματικότητας, αλλά και ζορίζομαι να την εγκαταλείψω γιατί έμαθα σε αυτό το οικοσύστημα και είμαι και μεγάλος τώρα πια (60+).
Στη γερμανία έχει πιο πολλά λεφτά ρε μορτη!

ΠΟΥΣΤΑΛΕΚΟΣ

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom