Αγαπητε KOSAMF το μεγαλυτερο γαμησι που μπορεις να φας ειναι να ξεχεζεις τα γεροντια σου.Δλδ θα τους εχεις μεσα στο σπιτι σου θα τους ταιζεις θα τους κανεις μπανιο θα τους ξεχεζεις και οτι αλλο μπορει να υπαρχει.Πραγματικα σε αυτην την περιπτωση τι θα κανεις??Αυτοι σου το κανανε εσυ θα το κανεις για αυτους??
Δεν ξεχεζω. Συγγνωμη.
Παρεμπιπτοντως, περα απ' τις τρολλιες και τις προσωπικες αντιπαραθεσεις, υπαρχει αλλο ενα πολυ σοβαρο θεμα που πρεπει να συζητηθει - και που πολλοι θα εχουν κατι να πουν:
"Γεροι - Ιδρυματα"
Το ζησαμε προσφατα στο σπιτι για μια θεια μου, η οποία μπορουσε να αυτο-εξυπηρετειται ΟΡΙΑΚΑ, αλλα τα παιδια της επελεξαν να την πεταξουν σ' ενα ιδρυμα της κακιας ωρας (σσ σχεδον ολα ειναι της κακιας ωρας, εκτος απο 5-6 που δινεις 2 χιλιαρικα το μηνα...)
Μετα, εβαλαν πωλητηριο και για το σπιτι.
Σε σχετικη συζητηση που ειχαμε, εγω υποστηριζα οτι ειμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ αυτης της κινησης των θειων μου (σσ παιδιων της θειας), γιατι:
α) Επρεπε να τσονταρουν κατιτις σε μια οικειακη βοηθο που θα καθαριζει, πχ, 2 φορες το μηνα, αλλα
β) Εφοσον η μανα τους ειχε και προβλημα καθημερινο (επεφτε κατω, με το ζορι μαγειρευε κλπ), οφειλαν:
Ειτε να την αφησουν να πεθανει, μετα απο καποια πτωση στο πατωμα
Ειτε να τη στειλουν πραγματι σε ιδρυμα, αλλα με τη συγκαταθεσή της (την οποια ΔΕΝ ειχαν!)
Να σημειωσω οτι η γρια δεν εχει αντιληπτικο προβλημα, οποτε δεν τιθεται θεμα "αναγκαστικων ενεργειων". Να σημειωσω, επισης, οτι η συνταξή της ειναι πενιχρη και το διαμερισμα που εμενε, μικρο και αρκετα παλιο (δηλαδη, οσο και να πουλιοταν, δεν θα ανεβαζε και πολυ το μηνιαιο διαθεσιμο εισοδημα για γηροκομειο - εκτος κι αν ηταν προδιαγεγραμμενο πως η τυπισσα θα πεθανει, πχ, εντος 3-4 ετων)
Η αληθεια ειναι οτι η ζωη μεσα σ' ενα τετοιο ιδρυμα ειναι εξαιρετικα κακη. Απ' την αλλη, ο γερος μονος του στο σπιτι θα ειναι απομονωμενος, αλλα πιο ανετος - παραταυτα ισως και να μην τα βγαζει βολτα.
Μεγαλα διλημματα...
Στην περιπτωση των γονιων μου, ενδεχεται να εχουν 5 φραγκα στην ακρη ωστε να βρουν κατ' οικον βοηθεια, αλλα αν τελικα ξεμεινουν απο λεφτα, δυσκολα θα εχω εγω να τους τσονταρω (οταν θα ειμαι 35 ο γερος μου θα ειναι 75, αρα παπαρια εισοδηματα θα εχω).
Διαθετει κανεις σας προσωπικη εμπειρια απο τη φαση "ιδρυματα", "γηροκομεια", "διαχειριση ανημπορων παππουδων"?
Τι λετε επι του ηθικου σκελους αυτου που προανεφερα?