Νέα

Οι Χλιδάνεργοι..Ζουν ανάμεσά μας..Η κατάντια των νέων...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα POLYATAKTOS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 471
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Μηνύματα
483
Like
2
Πόντοι
1

Μια γενιά μορφωμένων Ελλήνων που ζουν με τους γονείς τους, βγαίνουν κάθε βράδι, δουλεύουν σποραδικά και για ψίχουλα, ταξιδεύουν, και τσακίζουν Prada, Fendi και LV όπου τα πετύχουν.  
Η φίλη μου η Μαρία ήρθε και με βρήκε για πρώτη φορά τον περσινό Σεπτέμβριο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε επιστρέψει από την Αγγλία με το μεταπτυχιακό της, μετά είχε πάει τέσσερις μήνες διακοπές (στο Μπαλί, τη Μύκονο και τη Φλωρεντία), και τώρα είχε έρθει μαυρισμένη και έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της, και μια νέα ζωή.
"Θέλω να μου βρεις δουλειά στην εταιρία σου", μου είπε με τον επιτακτικό τρόπο που λέει τα πάντα. Ήταν 26 χρονών.
Αν και είμαι εντελώς ακατάλληλος για τέτοιου είδους διαμεσολαβήσεις, μισάνθρωπος ων, σεβάστηκα το αίτημα της καλής φίλης, ρώτησα και έμαθα ότι πράγματι, υπήρχε μια ανοιχτή θέση στο διαφημιστικό τμήμα μιας εταιρίας για την οποία είχα κάνει κάποιες μεταφράσεις, προώθησα το βιογραφικό της και, ικανοποιημένος που έκανα το καλό για έναν συνάνθρωπο, το ξέχασα εντελώς.
Μετά από τρεις μέρες η Μαρία με πήρε τηλέφωνο, έξαλλη.
"Υποδοχή διαφήμισης; Η θέση που μου βρήκες είναι για υποδοχή διαφήμισης;"
"Ποιος; Τι; Ποιος είναι;" είπα (με είχε ξυπνήσει).
"Εγώ έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στο Λονδίνο και θα πάω να σηκώνω τηλέφωνα για 600 ευρώ;"
Τι είχε γίνει: Η Μαρία δεν είχε πάει στο ραντεβού. Όταν την πήραν τηλέφωνο για να την καλέσουν έμαθε όσα χρειαζόταν να μάθει, και απέρριψε τη δουλειά μονομιάς.
Η Μαρία, βλέπετε, ανήκει σε μια εντελώς νέα κατηγορία Ελλήνων. Πρόκειται για μια υποκατηγορία της διαβόητης «γενιάς των 700 ευρώ», των νεαρών Ελλήνων, δηλαδή, που έχουν αποκτήσει πολύ καλή μόρφωση, και οι οποίοι βγαίνουν σε μια αγορά εργασίας η οποία δεν τους πολυχρειάζεται, και έτσι δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει μισθό αντίστοιχο των σπουδών τους, ή έστω επαρκή για να συντηρηθούν.
Η συγκεκριμένη υποκατηγορία της Μαρίας περιλαμβάνει τους νέους που, αν και δεν βρίσκουν μια καλοπληρωμένη δουλειά, αρνούνται να κάνουν οποιονδήποτε συμβιβασμό στον τρόπο ζωής τους. Μαθημένοι στο χαρτζιλίκι από τους γονείς κατά τη διάρκεια της εφηβείας και των σπουδών, βγαίνοντας στην «αγορά» εξακολουθούν να επιθυμούν να συχνάζουν στα ίδια μαγαζιά, να ψωνίζουν το ίδιο ακριβά προϊόντα, και να κάνουν ακριβώς την ίδια άνετη ζωή που έκαναν πριν.
Είναι οι χλιδάνεργοι, και δεν πρόκειται να θυσιάσουν ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια απ' το lifestyle τους. Όσα κι αν τους πληρώνουν.
___
Σύμφωνα με μια έρευνα των Νέων, 8 στους 10 νεοπροσληφθέντες στην Ελλάδα αμείβονται με λιγότερα από 1000 ευρώ. Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Marc για το Έθνος, τo 56% των Ελλήνων ηλικίας 18-30 αμείβεται με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.
Από τους τριαντάρηδες, μόνο το 29,5% ζουν εντελώς ανεξάρτητοι από τους γονείς.
Ένα 31,4% συντηρείται αποκλειστικά από αυτούς.
Μπορείτε να συλλάβετε αυτά τα νούμερα;
Αν κάποιος ξένος τα διαβάσει θα συμπεράνει πως είμαστε μια κοινωνία υπό κατάρρευση, όπου οι νέοι δεν μπορούν να παράγουν πλούτο, οπότε τρώνε τον πλούτο που έχει συσσωρεύσει η προηγούμενη γενιά, μέχρι αυτός να τελειώσει, οπότε προφανώς η χώρα μας θα χρεοκοπήσει.
Η ίδια η οικογένεια έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Σε όλους τους Μεσογειακούς λαούς εμφανίζεται αυτή η απεριόριστη λατρεία για τα παιδιά, η οποία εύκολα παίρνει όχι-και-πολύ-υγιείς διαστάσεις. Οι γονείς ουσιαστικά «πληρώνουν» το παιδί για να μην τους φύγει. Σε άλλες, βορειότερες χώρες συνηθίζεται να το σουτάρουν (με αγάπη) μόλις τελειώσει το σχολείο, για να τραβήξει το δικό του δρόμο, να κάνει τα δικά του λάθη, να σταθεί στα δικά του πόδια, να μάθει και ωριμάσει. Εδώ έχουμε περιπτώσεις σαν το Θεσσαλονικιό φίλο μου το Στέλιο, που οι γονείς του υποσχέθηκαν αυτοκίνητο αν περάσει στις Πανελλήνιες, με τον όρο να περάσει σε σχολή της Θεσσαλονίκης.
Φυσικά, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που ανήκουν στη «Γενιά των 700 ευρώ», όλων οι γονείς θέλουν να τους φροντίσουν, κάμποσοι από αυτούς τους γονείς είναι και ευκατάστατοι, αλλά δεν γίνονται όλα τα παιδιά χλιδάνεργοι.
Βλέπετε, είναι στη φύση του νέου να θέλει να αυτονομηθεί, να κάνει κάτι στηριγμένος στα δικά του ποδάρια, μόνος, ανεξάρτητος. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη αυτή. Στην πρώτη μου δουλειά προσελήφθην με μισθό 180.000 δραχμές το μήνα (520 ευρώ), εν έτει 2000, σε ηλικία 23 ετών, και ήμουν πανευτυχής. Εκστατικός. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που πήρα με τα δικά μου λεφτά.
Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο «Βασιλάκης Καϊλας», αλλά η ανάγκη του ανθρώπου να κάνει πράγματα μόνος του -και κατά συνέπεια να αυτοεπιβεβαιωθεί ως αυτόνομη οντότητα- είναι πανίσχυρη.
Γιατί τότε τόσοι τριαντάρηδες καταπιέζουν αυτή την ανάγκη για να μείνουν στη σφιχτή και γεμάτη ασφάλεια αγκαλιά της τσέπης του μπαμπά;
Είναι απλό: Είναι αρρώστια.
Οι χλιδάνεργοι, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι lifestyle junkies, που επιτρέπουν τον εθισμό τους στην ηδονιστική πλευρά της ζωής, κι ας εγκλωβίζονται έτσι σε μια αέναη εφηβεία.
«Δεν μπορώ να μην ψωνίζω. Δεν γίνεται», λέει μια άλλη φίλη, ας την πούμε Πόπη. «Είναι εθισμός, πηγαίνω στο Mall και θέλω να κατεβάσω τα ράφια, να τα δοκιμάσω όλα, να δώσω την κάρτα μου και να τα πάρω σπίτι μου. Η ντουλάπα μου είναι γεμάτη με ρούχα που δεν φοράω ποτέ, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να αγοράζω διαρκώς καινούρια. Το τηλέφωνό μου στο σπίτι είναι μονίμως κατεβασμένο για να μην με πρήζουν από την τράπεζα -χρωστάω πολλά στην κάρτα. Έχω φεσώσει συγγενείς μέχρι και τρίτου βαθμού, το χαρτζιλίκι με το που το παίρνω φεύγει, ο μισθός το ίδιο».
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κανείς να καταλογίσει στην κοινωνία του υπερκαταναλωτισμού, και η ύπαρξη των χλιδάνεργων είναι ένα από αυτά. Αλλά δεν φταίνε οι τσάντες και τα παπούτσια αν η γυναίκα που τις ψωνίζει το κάνει με λεφτά που δεν έχει ή δεν έχει βγάλει με τον ιδρώτα της. Ο σφιχτός-όσο-δεν-παίρνει εναγκαλισμός της ελληνικής οικογένειας, που αρνείται να αφήσει τα παιδιά της να ωριμάσουν, δημιουργεί σε συνδυασμό με όλες τις χαρές του lifestyle αυτούς τους αιώνιους εφήβους που προτιμούν να ζήσουν σήμερα ό,τι έχει να τους προσφέρει η ζωή (ο μπαμπάς), παρά να ταλαιπωρηθούν για να το απολαύσουν αύριο.
Ως στάση ζωής αυτή δεν είναι απολύτως καταδικαστέα. Αναρωτιέται όμως κανείς, όταν ο μπαμπάς (ζωή) πάψει να παρέχει, τι θα καταναλώσει ο χλιδάνεργος; Και, ακόμα χειρότερα: Τι θα καταναλώσουν τα παιδιά του;
Προς το παρόν οι χλιδάνεργοι εξακολουθούν να βγαίνουν, να ψωνίζουν, να ταξιδεύουν, να πηγαίνουν σε interviews για δουλειές που δεν χρειάζονται, καθώς ο χρόνος περνά χωρίς συνέπειες. Θα έρθουν συνέπειες στο μέλλον….
 

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Μηνύματα
22.160
Like
32
Πόντοι
366
Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις και σίγουρα φίλε αυτό που περιγράφεις είναι η σημερινή πραγματικότητα!Όμως διαφωνώ στο ότι η αιτία του κακού είναι αποκλειστικά η υπερβολική αγάπη των γονιών και το χαρτζηλίκωμα!Άντε και το σούταρε ο γονιός το παιδί στα 18 , ή έστω μετά τις σπουδές.Και τι έγινε?Πάλι 700 ευρώ θα παίρνει αν είναι τυχερός και βρει δουλειά! :think:
 

Επισκέπτης
εγώ πιστεύω ότι γενικά το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό, όλα ξεκινάν από τα καλούπια που μας βάζουν αυτοί που κινούν τα νήματα σε αυτή την χώρα με βάση την κονόμα των λίγων.
κάποτε δούλευε ο μαλάκας ο αδελφός για να προικίσει της 3 αδελφές του τώρα δουλεύουμε για να μας τα πάρουν τα φροντιστήρια να μαζέψουμε από 5 με 6 ντοκτορά και να τα κάνουμε κορνίζα.
 

xaotikos

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2007
Μηνύματα
306
Like
1
Πόντοι
1
Συγγνώμη αλλά με μεταπτυχιακό στη ιστορία τέχνης έπρεπε να κάτσει στη αγγλία και όχι να επιστρέψει στο ΕΛΛάντα. Εκτός και αν υπάρχουν τόσες κενές θέσεις για τέτοιες ειδικότητες οπότε πάσο. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός λείπει και η όρεξη για δουλειά γιατί σαν λαός είμαστε κακομαθημένοι. Το κακό είναι ότι τέτοια άτομα ζούν εις βάρος άλλων που δουλέυουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να επιζήσουν.
 

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Μηνύματα
10.386
Κριτικές
5
Like
65.083
Πόντοι
12.056
Tα γραφει στο ΝΙΤΡΟ του οκτωμβριου αυτα. :2funny: :jerking:
 

Fazer600

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2007
Μηνύματα
560
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
6
Το NITRO και τα άλλα περιοδικά του είδους έχουν μερίδιο ευθύνης για τη μαλακία που μας δέρνει.Όταν μας πασάρουν πρότυπα κατανάλωσης,χλιδής και ψευτογκλαμουριάς,φαινόμενα σαν αυτό που περιγράφει στην αρχή (αν και το αίτημα της κοπέλα δεν είναι εντελώς παράλογο) θα πολλαπλασιάζονται...
 

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Μηνύματα
10.386
Κριτικές
5
Like
65.083
Πόντοι
12.056
To καλυτερο περιοδικο για τις δυσκολες ωρες... (τουαλετα) :rockon: :rockon:

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945
Νομιζουν ολα τα ψωνια και οι ασχετοι οτι οι εργοδοτες πληρωνουν για τα πτυχια.
Οι εργοδοτες πληρωνουν για τις γνωσεις και τις δυνατοτητες του καθε ατομου.
Εγω στη πρωτη μου κανονικη δουλεια πηρα 1400 το μηνα καθαρα για 8ωρο.
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Oι εργοδότες θέλουν να πληρώσουν όσο λιγότερα γίνεται και να δώσουν τις καλύτερες θέσεις σε ανθρώπους που θεωρούν της εμπιστοσύνης τους (δηλαδή γνωστούς και συγγενείς).

Το ότι υπάρχουν πολλοί που διαμαρτύρονται για τα πτυχία τους αλλά δεν σκέφτονταν πριν τι προοπτικές έχουν δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχει και ανεργία και κοινωνική ανισότητα και αδικία. Αλλά κάτι τέτοια περιοδικά από τη μία προωθούν πρότυπα λαιφσταιλ και κοσμοπολιτισμού και από την άλλη παρουσιάζουν τους άνεργους ως τέτοια πρόσωπα, πράγμα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Φαίνεται όμως ότι στους κύκλους του νιτρο αυτοί οι άνεργοι υπάρχουν.

Όσο για τη δουλειά της τηλεφωνήτριας, άμα θες τηλεφωνήτρια με 600 ευρώ βγάλε μία αγγελία και ζήτα, όχι να περιμένεις να σου στείλουν αναλυτικό βιογραφικό και να μεσολαβήσει και κάποιος.
 

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.437
Like
17
Πόντοι
16
Όποιος μπορεί να πάει και να ζήσει μόνος του σήμερα με 700 ευρο να έρθει να μου το πει πως γίνεται...
εκτός και κάθε 2-3 μέρες βγαινει σε κάνα βουνο εδώ γύρω και μαζεύει χόρτα...
άσε που δε θα του περισεύει ούτε 20ευρο για ένα πιτσίλισμα/μήνα..
 

Επισκέπτης
αν μερικά πράγματα τα φιλοσοφήσεις λίγο καλύτερα και αν δεις πόσα ξοδεύεις για σπουδές κλπ. με λιγότερα από το 20% από αυτά βάλεις για κεφάλαιο ανοίγεις ένα καλό σουβλατζίδικο και τα παίρνεις χοντρά.
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  Πολυ μεγαλο θεμα...

προσωπικα δεν πιστευω οτι φταιει αποκλειστικα η οικογενεια.Η ελληνικη οικογενεια παντα ετσι λειτουργουσε.Καπου αλλου θα πρεπει να αναζητηθουν οι ριζες του προβληματος,και φοβαμαι οτι ειναι πολλες....

 
 

ΣΚΡΟΥΝΤΖ

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2007
Μηνύματα
2.637
Κριτικές
7
Like
124
Πόντοι
16
αν μερικά πράγματα τα φιλοσοφήσεις λίγο καλύτερα και αν δεις πόσα ξοδεύεις για σπουδές κλπ. με λιγότερα από το 20% από αυτά βάλεις για κεφάλαιο ανοίγεις ένα καλό σουβλατζίδικο και τα παίρνεις χοντρά.
εσυ καθεσαι φιλε μου πανω στην ψησταρια το καλοκαιρι?και να δουλευεις σα σκλαβος ολη την εβδομαδα?εγω προσωπικα με τιποτα
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
εγώ πιστεύω ότι γενικά το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό, όλα ξεκινάν από τα καλούπια που μας βάζουν αυτοί που κινούν τα νήματα σε αυτή την χώρα με βάση την κονόμα των λίγων.
κάποτε δούλευε ο μαλάκας ο αδελφός για να προικίσει της 3 αδελφές του τώρα δουλεύουμε για να μας τα πάρουν τα φροντιστήρια να μαζέψουμε από 5 με 6 ντοκτορά και να τα κάνουμε κορνίζα.

  Σαφως και ειναι πολιτικο φιλε Αριωνα...Θα μπορουσε το κρατος να ειχε κανει τις μελετες του και να ζητουσε στοχευμενες ειδικοτητες με εξειδικευμενο αντικειμενο και εργασια,οχι απαραιτητα στο δημοσιο,ωστε ενας συγκεκριμενος κλαδος να παρουσιασει βελτιωση της παραγωγης του...Θυμηθειτε το παραδειγμα της Ινδιας που ειναι παγκοσμιως πρωτοπορος στο λογοσμικο....

  Αντιθετα στην Ελλαδα,αφηνουμε αιωνιους φοιτητες τυπου εκεινης της μαλακως της κομματικης νεολαιας που εγινε και βουλευτης....και παραλληλα πριμοδοτουμε και τον Κωστοπουλο που ειναι κολλητος μας,να διαμορφωνει αποψεις ενιοτε και συνειδησεις...περι λαιφσταιλ και παντος μαλακιας..
 

Επισκέπτης
  Σαφως και ειναι πολιτικο φιλε Αριωνα...Θα μπορουσε το κρατος να ειχε κανει τις μελετες του και να ζητουσε στοχευμενες ειδικοτητες με εξειδικευμενο αντικειμενο και εργασια,οχι απαραιτητα στο δημοσιο,ωστε ενας συγκεκριμενος κλαδος να παρουσιασει βελτιωση της παραγωγης του...Θυμηθειτε το παραδειγμα της Ινδιας που ειναι παγκοσμιως πρωτοπορος στο λογοσμικο....

  Αντιθετα στην Ελλαδα,αφηνουμε αιωνιους φοιτητες τυπου εκεινης της μαλακως της κομματικης νεολαιας που εγινε και βουλευτης....και παραλληλα πριμοδοτουμε και τον Κωστοπουλο που ειναι κολλητος μας,να διαμορφωνει αποψεις ενιοτε και συνειδησεις...περι λαιφσταιλ και παντος μαλακιας..
άξονας 1ος η παιδεία στην υπηρεσία του λαού με γνώμονα της ανάγκες του έθνους και την ανάπτυξη του.
εδώ απλά έχουμε πανεπιστήμια απλά για να λέμε ότι έχουμε.
μια απορία που έχω η χώρα μας αυτή την στιγμή ο βασικότερος τομέας οικονομίας είναι η γεωργία εφέτος αν δεις πόσους εκπαιδευτικούς τεχνολόγους γεωπονίας έκανε μόνιμους? ο μαγικός αριθμός 4!!!!!!!!!!!!!!
 

Namor

Νέο Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2007
Μηνύματα
3
Like
0
Πόντοι
0
το καλυτερο κειμενο που εχω διαβασει εδω!!!
ο φιλος μας περιεγραψε τη γενια των εισοσιπεντε και κατι με απολυτη ακριβεια..
Ευγε!
 

Alitarxis

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2007
Μηνύματα
190
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
1
Έχει βάσει το κείμενο και αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο μέρος της σημερινής κοινωνίας παρόλα αυτά όμως διαφωνώ περι Σουηδίας μιας και εκεί όντως γίνεται αυτό που γράφεται αλλά και το κράτος αμέσως βρίσκει δουλειά στον νέο ανάλογα με τα προσόντα του. Βέβαια θεωρίες λένε οτι έτσι οι νέοι πιέζονται γι' αυτό και οι αυτοκτονίες νέων είναι πολλές ετησίως σε σχέση με άλλα κράτη.
Προσωπικά πιστεύω οτι "πρέπει να δουλεύω για να κερδίζω τα προς το ζην" είναι στερεότυπο! Απο τη στιγμή που κάποιος μπορεί να ζει άνετα χωρις να δουλεύει(ακόμη και να τρώει απο τους γονείς του) καλά κάνει!!! Αν έχει μεγάλη περιουσία γιατί οχι??? Κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα ασχοληθεί με κάτι και πάλι για πάρτυ του να ασχολείται με κάτι και ίσως είναι και πιο επιτυχημένος
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΙΕΛΙ-ΙΤΑΛΙΑ αυτός που άφησε τώρα το γκρουπ φιατ στον πιτσιρικά. Αυτός λοιπόν μέχρι 40 ετών ζούσε τη ζωή του με γυναίκες,ποτά κότερα κτλ κτλ έτρωγε απο τα λεφτά της οικογένειας. Όταν κάποια στιγμή κουράστηκε ανέλαβε την φιατ και την έκανε παγκόσμιο παίκτη στην αυτοκινητοβιομηχανία!!!
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
Έχει βάσει το κείμενο και αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο μέρος της σημερινής κοινωνίας παρόλα αυτά όμως διαφωνώ περι Σουηδίας μιας και εκεί όντως γίνεται αυτό που γράφεται αλλά και το κράτος αμέσως βρίσκει δουλειά στον νέο ανάλογα με τα προσόντα του. Βέβαια θεωρίες λένε οτι έτσι οι νέοι πιέζονται γι' αυτό και οι αυτοκτονίες νέων είναι πολλές ετησίως σε σχέση με άλλα κράτη.
Προσωπικά πιστεύω οτι "πρέπει να δουλεύω για να κερδίζω τα προς το ζην" είναι στερεότυπο! Απο τη στιγμή που κάποιος μπορεί να ζει άνετα χωρις να δουλεύει(ακόμη και να τρώει απο τους γονείς του) καλά κάνει!!! Αν έχει μεγάλη περιουσία γιατί οχι??? Κάποια στιγμή θα βαρεθεί και θα ασχοληθεί με κάτι και πάλι για πάρτυ του να ασχολείται με κάτι και ίσως είναι και πιο επιτυχημένος
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΙΕΛΙ-ΙΤΑΛΙΑ αυτός που άφησε τώρα το γκρουπ φιατ στον πιτσιρικά. Αυτός λοιπόν μέχρι 40 ετών ζούσε τη ζωή του με γυναίκες,ποτά κότερα κτλ κτλ έτρωγε απο τα λεφτά της οικογένειας. Όταν κάποια στιγμή κουράστηκε ανέλαβε την φιατ και την έκανε παγκόσμιο παίκτη στην αυτοκινητοβιομηχανία!!!

  Φιλε, μιλας για πολυυυυυυ  μεγαααααααλα μεγεθη περιουσιας...Δεν νομιζω οτι το παραδειγμα σου εχει σχεση με την πλειονοτητα των χλιδανεργων της πατριδας μας.

  Το να ζεις ανετα χωρις να δουλευεις ειναι καλο και ωραιο,για καποιον ομως που εχει δει και τις δυο οψεις του νομισματος και εχει δουλεψει σκληρα και ξερει να εκτιμησει την κατασταση...Ο κοπρος που τα βρισκει ολα ετοιμα,και σε δεδομενη στιγμη εκφερει αποψη επι παντος επιστητου,καλη ωρα σαν την εν λογω δεσποινιδα,ειναι για κλαματα και με τον καιρο θα ερθει ωρα που θα γινει ενα ακομα γραναζακι στο συστημα ,χωρις μαλιστα να εχει δυνατοτητα απεγκλωβισμου....πολυ απλα γιατι πηρε το μονοπατι της ζωης απο την αναποδη...

 
 

pisoxostis

Σπουδαίος
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
2.945
Οποιος αξιζει και ειναι μαγκας βρισκει δουλεια χωρις μεσο.
Ολα τα αλλα τα ακουω βερεσε εγω.
Και αν καποιος θελει να βρει πιο ευκολα δουλεια να παει να σπουδασει κατι που εχει περαση και ειναι δυσκολο, οχι να γινει ψυχολογος φιλολογος η μαθηματικος. Πολλοι πιστευουν οτι το πτυχιο ισουται με δουλεια. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!! Για να βοηθησει πρεπει να ειναι πτυχιο με πολλη ζητηση και να εχεις πολλες δεξιοτητες και γνωσεις περα των σπουδων.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom