Νέα

Οδήγηση χωρίς κράνος = έγκλημα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα papias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 149
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jammin

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Like
1
Πόντοι
1
Να έχει μια ζωη τυψεις ήθελα να πω

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Συναγωνιστές οδηγώ και έχω μηχανή 22 χρόνια.Είμαι μέλος μοτοσυκλετιστικών λεσχών από το 1989.'Εχω κάνει 6 ταξίδια με μοτό στην Ευρώπη και 2 στην Τουρκία και άπειρα στον Ελλαδικό χώρο,αυτο που έχω καταλάβει είναι το εξής :α.Είναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας να φοράμε το κράνος γιατί ο κίνδυνος παντού παραμονεύει και ειδικά σαν και εμένα που έχω παιδιά είναι υποχρέωση και προς αυτά.Όσο για το ποιός θα μπλέξει αν έχεις πάει στο χώμα τι σε νοιάζει.Φυσικά το κράνος δεν είναι πανάκεια ότι δεν θα σκοτωθείς αν εμπλακείς σε ατύχημα.Σκοτώθηκε φίλος μου κατακαλόκαιρο με κράνος-μπουφαν δερμάτινο-γαντια-μπότες γιατί ήταν μεθυσμένος και έσκασε σε κολώνα.Άρα όχι μόνο κράνος αλλά οδηγούμε σύμφωνα με όλους τους κανόνες της ασφαλούς οδήγησης. και β.επειδή οδηγώ και μοτο και αυτοκίνητο βλέπω ότι υπάρχει κόντρα και πάντα θα υπάρχουν και οι κακοί οδηγοί και οι καλοί εκατέρωθεν.Για αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει σεβασμός και από τα δύο μέρη,να αποκτήσουμε κυκλοφοριακή παιδεία και συνείδηση και όπου μπορούμε ας κάνουμε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις γιατί ζωές παίζονται.

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Και κάτι άλλο ακόμα.Στην Γερμανία οι μοτοσυκλετιστές όταν έχει μποτιλιάρισμα δεν πηγαίνουν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα αλλά καρτερικά περιμένουν μαζί με αυτά.Ξέρετε γιατί ? Όταν κάνουν τα μαθήματα οδήγησης τα θεωρητικά τους διδάσκουν ότι για να σε σέβεται και ο αυτοκινητιστής θα πρέπει να συμμπεριφέρεσαι και εσύ ανάλογα και αντίστροφα.

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Και κάτι άλλο ακόμα.Στην Γερμανία οι μοτοσυκλετιστές όταν έχει μποτιλιάρισμα δεν πηγαίνουν ανάμεσα από τα αυτοκίνητα αλλά καρτερικά περιμένουν μαζί με αυτά.Ξέρετε γιατί ? Όταν κάνουν τα μαθήματα οδήγησης τα θεωρητικά τους διδάσκουν ότι για να σε σέβεται και ο αυτοκινητιστής θα πρέπει να συμμπεριφέρεσαι και εσύ ανάλογα και αντίστροφα.
Οχι φίλε μου, στο μποτιλιάρισμα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να κάτσω στην ουρά, και ανάμεσα θα πάω, και στο αντίθετο ρεύμα θα μπω, και στο πεζοδρόμιο θα ανέβω.
Να περιμένω καρτερικά τους λακαμάδες που πάνε ακόμα και για κατούρημα με το τουτού τους;;, οι τους τζιπάκιδες που έχουν πήξει το κέντρο;;

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

χα.....να το δω αυτο στην ελλαδα και τι στον κοσμο...προσωπικα θελω να κυνηγησω με φλομπερακι το 80% των μηχανοβιων στον ελλαδικο χωρο....ευτυχως ειχα ατυχημα μονο μια φορα με δαυτους και δεν εφταιγα και τη γλυτωσαμε φτηνα.....το κακο ειναι οτι δυστυχως αυτο το 80% (μπορει να ειναι και παραπανω) θιγει και προσβαλλει τους λιγοστους αλλους που ειναι αξιοι δικυκλιστες και το κανουν για τη χαρα του αθληματος....

peoekrisma

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
0
Πόντοι
11
Φίλε και εγώ άκόμα το θεωρώ υπερβολικό.Και εγώ πηγαίνω ανάμεσα από τα αυτοκίνητα,πεζοδρόμια δεν ανεβαίνω αλλά έχεις απόλυτο δίκιο με όλους αυτούς τους ηλίθιους που κυκλοφορούν με το Ι.Χ.Πιστεύω ότι ένα ποσοστό 25% από το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα οφείλεται στους άσχετους αυτοκινητάκηδες (άνδρες-γυναίκες) που νομίζουν ότι επειδή απόκτησαν Ι.Χ. είναι κυρίαρχοι των δρόμων στούς φίλους μας τους ταξιτζήδες (φ ά ρ α )και σε άλλες συνομοταξίες ανεγκέφαλων.

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
Οι Ι.Χ.δες κατηγορουν τους μηχανοβιους
Οι μηχανοκινητοι τους αυτοκινηταδες
Οι ταριφες τους νταλικιεριδες
Ολοι τους ταριφες

Για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται οτι για τον Ελληνα φταινε ΠΑΝΤΑ οι αλλοι.Εκεινος ειναι αλανθαστος.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το οτι κάποιος οδηγεί μοτοσακό, αυτό δεν τον κάνει μοτοσυκλετιστή. Τον κάνει απλά ιδιοκτήτη μοτοσακό.

Μοτοσυκλετιστής είναι ο μη-όψιμος κάτοχος μοτοσακό, ο οποίος βλέπει το θέμα σοβαρά, έχει επιλέξει συνειδητά τη μηχανή σαν μέσο μετακίνησης, τηρεί τον ΚΟΚ και ειναι ντυμένος σωστά.

Προσωπικά δεν ανεβαίνω και δεν παρκάρω ποτέ σε πεζοδρόμια.

Εχει τύχει πολλές φορές να κοντέψω να τρακάρω με γίδι εποχούμενο εις σκούτερ το οποιο μιλαγε στο κινητό του ενω οδηγούσε ή έξυνε τη μύτη του ή νόμιζε οτι έγινε βαλεντινός ρόσις. Δε θέλω να σκεφτώ τι θα γινόταν αν τα 230 κιλά στεγνού γερμανικού μετάλλου ακουμπουσε 120 κιλά αντίστοιχου (; ) ιταλικού

Εξω τα γίδια απο τις μηχανές. Παρτε ταξί, πάρτε λεωφορείο. Δεν ειστε μοτοσυκλετιστές.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
.......Τους αναβατες πρεπει να τους προσεχουμε οσο το δυνατον περισσοτερο, ειτε σεβονται τον κοκ, ειτε οδηγουν σα καμικαζι. Παντα να τους δινουμε προτεραιοτητα και να προσπαθουμε να διευκολυνουμε το δρομο τους, διοτι η ζωη τους ειναι εκτεθιμενη ασχετα αν καποιοι αναβατες δεν λενε να το καταλαβουν. Ο δυνατος πρεπει να προστατευει τον αδυνατο.   
+10000000 Επειδή ο άλλος δεν έχει μυαλό μέσα στο κεφάλι του δε σημαίνει πως θα του το σπάσει ο οδηγός αυτοκινήτου επειδή ο μηχανόβιος δε το καταλαβαίνει.
Όσο για αυτό που είπε πριν ο SpermBob "Προσωπικά όποιος μηχανόβιος δεν σέβεται τον κοκ τον γράφω στα αρχίδια μου. Ειδικά όταν είμαι με το σαραβαλάκι μου που δεν θα φοβηθώ να το χτυπήσω, να το στραπατσάρω ή να το λερώσω με το αίμα κάποιου καριόλη, τους γαμώ την μάνα.", τι να πω. Με την ίδια λογική τότε εγώ, που με έχουν ρίξει ΙΧ και δεν έχω ούτε κλήση από μόνος μου εδώ και 14 χρόνια που καβαλάω δίτροχο, θα έπρεπε μιας και δε με παίρνει εκείνη την ώρα να το παίζω εκ τους ασφαλούς με το αμάξι μετωπική σύγκρουση, να πάρω τις πινακίδες και να τον βρω μετά αλλού να του ξηγήσω το όνειρο; Αυτά είναι ασόβαρα.
Μια μέρα με χτύπησε ταρίφας. Έκανα δικαστήρο κλπ και κέρδισα μιας και ο μαλάκας έκοψε 5 λωρίδες σε εθνική για να μπει κάθετα σε βενζινάδικο. Ένας άλλος συνάδελφός του μια μέρα που πήγαινα στο νοσοκομείο και με ρώτησε γιατί είμαι σα μουνί καπέλο, αφου του είπα τη φάση, μου λέει φίλε μια φορά από μαλακία του μηχανόβιου στουκάραμε. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Από τότε (και εδώ είναι η ουσία) μου λέει, κοιτάζω καλύτερα και έχω παρατηρήσει πως όταν προειδοποιώ με φλας τη μηχανή, με περιμένει. Δε το είχα παρατηρήσει παλιότερα. Και εγώ του είπα μας είναι χαζός να έρθει να σφινώσει ανάμμεσα σε σένα και το πεζοδρόμιο και να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του;

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16

Δεν είναι μόνο θέμα σεβασμού.
Η "διήθηση" απαγορεύεται δια νόμου και στην Ελλάδα απο τον Κ.Ο.Κ.

Τυπάκια του στύλ σας γράφω στα αρχίδια μου και δεν περιμένω στην ουρά και αμα λάχει κάνω ότι γουστάρω στον δρόμο να'ούμ, απλά να παρακαλάτε να φάτε το μόνο ξεροκέφαλο σας. Το πρόβλημα είναι να μην πάρετε στον λαιμό σας κάποιον οικογενειάρχη που απλώς θέλει να πάει στην δουλειά του ήρεμα και με ασφάλεια.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775

Τυπάκια του στύλ σας γράφω στα αρχίδια μου και δεν περιμένω στην ουρά και αμα λάχει κάνω ότι γουστάρω στον δρόμο να'ούμ, απλά να παρακαλάτε να φάτε το μόνο ξεροκέφαλο σας. Το πρόβλημα είναι να μην πάρετε στον λαιμό σας κάποιον οικογενειάρχη που απλώς θέλει να πάει στην δουλειά του ήρεμα και με ασφάλεια.
Στο νέο κώδικα επιτρέπεται εφ΄όσον η κίνηση είναι σταματημένη. απαγορεύεται εάν υπάρχει κυκλοφοριακή ροή επί της οδού.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66

Πρέπει να εχεις σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι καρπαζιές στη δουλειά και στο σπίτι ειναι πολλές;

bazas

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Σεπ 2006
Κριτικές
61
Like
3
Πόντοι
2.062
Πριν περίπου 1 χρόνο, ξύπνησα καθυστερημένα για να πάω στη δουλειά. Ετοιμάζομαι, φοράω το κουστούμι μου, τη κολώνια μου, πέρνω το εταιρικό σπόρ αμάξι μου και ξεκινάω για δουλειά.
Η τύχη μου μεγάλη στο δρόμο.
Πετυχαίνω την Αλεξάνδρας άδεια, αλλά εγω είμαι νευρικός (και πολύ κακός) και περιμένω το κολοφάναρο που με έπιασε.
Μόνος λοιπόν, βλέπω ένα σκουτεράκι διαλυμένο, έρχεται, με περνάει και σταματα μπροστά μου, 2 μετρα μπροστά από το φανάρι, σε σημείο καάλληλο για να μην το βλέπει. (3λωρίδες σκέφτομαι, μπροστα΄μου κάθησε ο μαλάκας)
Ανάβει πράσινο, ο μαλάκας αραχτός... κορνάρω και αποφασίζει να ξεκινήσει μετά απο 20 δευτερα περίπου. (σκεφτείτε πόσο είναι τα 20 δεύτερα στο φανάρι).
Ξεκινάει, γκαζώνω και στα 5 μέτρα το κοκαλόνι. Ενεργοποιείτε το ABS σε εμένα΄, σέρνεται(πολύ μαλακία για όσους ξέρουν) όλο το αμάξι και τον καρφώνω.
Χωρίς κράνος ο τύπος κανει ένα ακροβατικό και κατεβαίνε από τη μηχανή.
Εγώ τσαντήστηκα με το μαλάκα που δεν φόραγε κράνος.
Για να μην πολυλογό ο τύπος δεν ήθελε ούτε αστυνομίες ούτε τιποτα.
Λεφτά ήθελε.
Ήταν από αυτούς που πέρνουν κάτι σαράβαλα, και βγάζουν χρήματα με την απειλή οτι θα πάω στο νοσοκομείο και θα τρεχει μια ζωή μετά.
Ξέρετε τι με έσωσε?
Ένα μπατσικό που ήταν εκέι κοντά και είδε το σκηνικό.
Ο τύπος χέστηκε και εξαφανίστηκε.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Πρέπει να εχεις σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Οι καρπαζιές στη δουλειά και στο σπίτι ειναι πολλές;
Ε μάλλον. Αυτή η γενίκευση δεν αξηγείται αλλιώς. Δηλαδή οικογένεια έχουν οι αυτοκινητιστές μόνο. Χθες πχ στην παραλιακή που μόνος του έσκασε από υπερβολική στις μπάρες στην Αγία Μαρίνα ο άλλος φταίει το μηχανάκι που πέρναγε από Γέρακα...

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506

Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε εμένα, γιατί εξήγησα τους λόγους που δεν περιμένω στο μποτιλιάρισμα, και τον μόνο που μπορώ να πάρω στο λαιμό μου είναι το τομάρι μου, είμαι και οικογενειάρχης που πάει στη δουλεία του, απλά τις περισσότερες φορές πάω με το μηχανάκι μου, και ευχαριστιέμαι πολύ στα μποτιλιαρισματα να βλέπουν την πλάτη μου οι ΙΧίδες βρίζοντας και κορναροντας αγχωμένη  να προλάβουν να φτάσουν στον προορισμό τους

GIORGOSK

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
2.444
Πόντοι
506
Για να μην πολυλογό ο τύπος δεν ήθελε ούτε αστυνομίες ούτε τιποτα.
Λεφτά ήθελε.
Ήταν από αυτούς που πέρνουν κάτι σαράβαλα, και βγάζουν χρήματα με την απειλή οτι θα πάω στο νοσοκομείο και θα τρεχει μια ζωή μετά.
Ξέρετε τι με έσωσε?
Ένα μπατσικό που ήταν εκέι κοντά και είδε το σκηνικό.
Ο τύπος χέστηκε και εξαφανίστηκε.

αυτή είναι ακραία περίπτωση

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Οχι φίλε μου, στο μποτιλιάρισμα ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να κάτσω στην ουρά, και ανάμεσα θα πάω, και στο αντίθετο ρεύμα θα μπω, και στο πεζοδρόμιο θα ανέβω.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέβεις πεζοδρόμιο ή να πας στο αντίθετο ρεύμα.Αν δεν μπορείς να περάσεις ανάμεσα από τα αμάξια ασφαλώς,να μην περάσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom