Νέα

Οδήγηση χωρίς κράνος = έγκλημα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα papias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 149
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Φαντάζεσαι τον έλληνα να σέβεται σε πλατεία με 6 εξοδοεισόδους την προτεραιότητα;
φαντάζεσαι τους πεζούς απλά να περνάνε απέναντι χωρίς να κοιτούν δεξιά-αριστερά σε διάβαση;

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Η διαφορά μας από όλους αυτούς τους λαούς, έτσι όπως την έχω ζήσει εγώ, είναι ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων των οποίων η καθημερινότητα διέπεται από έναν στοιχειώδη όσο και βαθύ πολιτισμό (με την έννοια του σεβασμού απέναντι στον άλλο, όποιος και αν είναι αυτός ο άλλος). Κάφροι υπάρχουν παντού, απλώς αλλού αποτελούν την εξαίρεση, ενώ εδώ όχι μόνο είναι κανόνας, αλλά αν η στάση σου είναι αντίθετη με τη δική τους, θα σε πουν και μαλάκα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Μάλλον δεν ξέρετε ποιά είναι η νέα τάση στην Ευρώπη.

Όλα τα σήματα φεύγουν από την πόλη, οι διαγραμμίσεις, οι λωρίδες, ακόμη και τα όρια ανάμεσα στο πεζοδρόμιο και τον δρόμο.

Η ιδέα είναι ότι κάποιος οδηγεί, κινείται, συμπεριφέρεται οδικά περισσότερο υπεύθυνα όταν δεν υπάρχουν σήματα.
Όταν υπάρχουν σήματα ο οδηγός προσπαθεί απλά να προσαρμόζεται σε αυτά χωρίς να σκέφτεται ιδιαίτερα τους άλλους χρήστες του δρόμου.

[youtube=425,350]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="
"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Πραγματικά πρωτοποριακές ιδέες.

Που δουλεύουν στην πράξη.

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Βέβαια, εδώ χωράει να πούμε και το άλλο: Πολλοί φίλοι μου από τη Δυτική Ευρώπη που επισκέφτηκαν (οι δύσμοιροι...) τη χώρα μας, έμειναν άααααα-φωνοι από την κατάσταση του οδοστρώματος παντού (πλην Αττικής Οδού). Δεν το χώραγε ο νους τους πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε ένας επίπεδος (τόσο κατά μήκος όσο και εγκάρσια) δρόμος που - θε - νά (πλην Αττικής Οδού). Χωρίς σαμαράκια, λακούβες, ναρκοπέδια από (βαθιά ή χαλαρά ή απόντα) καπάκια. Και οι πολίτες να μην διαμαρτύρονται.

Βέβαια, εμείς θα τους χαρακτηρίζαμε κουτόφραγκους ή γερμανοπρόβατα ή ξενέρωτους ή γραφικούς. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, το γραφικό (και αυτό που χρήζει μελέτης από ψυχοκοινονιωλόγους) είναι ότι παίρνουμε αυτή την πραγματικότητα ως δεδομένη. Αυτά είναι μύθια πράγματα... Εμείς ρε, τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού, ρε! Πριν 2500 χρόνια, όμως. Και τώρα μας έμεινε μόνο η λιακάδα και οι (κάποιες) παραλίες. Και παράγουμε λάδι και πορτοκάλια. Σένια...

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
πες τα ρε παλλίκαρε.........

Το δε χειρότερο δεν είναι οι οδηγοί....
Είναι ότι ψάχνεις ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ......
Ακόμα και αυτά που υπάρχουν
1.
ή θα είναι κατηλλειμμένα από κωλομήχανα και κωλόπαπα,
2.
ή ο ιδιοκτήτης του παράπλευρου οικήματος θα τα έχει μετατρέψει σε προέκταση του κήπου του.
3.
ή η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ θα τα έχει δαλύσει αφήνοντας τρύπες για να πας στο πλησιέστερο νοσοκομείο......
4.
ή απλά δεν υπάρχει πρόβελψη για πεζοδρόμιο,
5.
η το φάρδος το πεζοδρομίου είναι για πυγμαίους μονής κατεύθυνσης,
6.
ή θα στάζουν στο κεφάλι σου σαν το κινέζικο βασανιστήριο οι αποχετεύσεις των κλιματιστικών,
7.
ή δε γαμιέστε λέω εγώ και σεις και η ωραιότερη χώρα του πλανήτη έτσι όπως την κάνατε 

Έτσι είναι, τουλάχιστον στους υποβαθμισμένους δήμους της Αθήνας. Στα ΒΠ είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά τα πεζοδρόμια. Υπάρχουν και δήμοι όπου δεν μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο. Εδώ που μένω εγώ, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα αυτοκίνητα και πρέπει να κάνεις σλάλομ για να περάσεις από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη όταν έχεις και σακούλες μαζί, π.χ. όταν γυρνάς από το σουπερμάρκετ ή από τη λαϊκή. Τραγική κατάσταση, απορώ γιατί τα λένε πεζοδρόμια.

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Η ιδέα είναι ότι κάποιος οδηγεί, κινείται, συμπεριφέρεται οδικά περισσότερο υπεύθυνα όταν δεν υπάρχουν σήματα.
Όταν υπάρχουν σήματα ο οδηγός προσπαθεί απλά να προσαρμόζεται σε αυτά χωρίς να σκέφτεται ιδιαίτερα τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Πραγματικά πρωτοποριακές ιδέες.

Που δουλεύουν στην πράξη.

Με συγκίνησες και εσύ και το βίντεο. Δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνει στην Ολλανδία... Απαιτείται περισσότερη υπευθυνότητα από κάποιον (ως πολίτη) για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Εκεί, άλλωστε, οι άνθρωποι φέρονται υπεύθυνα ακόμη και ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους.

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Έτσι είναι, τουλάχιστον στους υποβαθμισμένους δήμους της Αθήνας. Στα ΒΠ είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα όσον αφορά τα πεζοδρόμια. Υπάρχουν και δήμοι όπου δεν μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο. Εδώ που μένω εγώ, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα αυτοκίνητα και πρέπει να κάνεις σλάλομ για να περάσεις από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη όταν έχεις και σακούλες μαζί, π.χ. όταν γυρνάς από το σουπερμάρκετ ή από τη λαϊκή. Τραγική κατάσταση, απορώ γιατί τα λένε πεζοδρόμια.

Χέσε ψηλά και αγνάντευε είναι η κατάσταση. Όταν υπάρχουν πεζοδρόμια πλάτους εξήντα εκατοστών, με τα δέντρα φυτεμένα μέσα στο πεζοδρόμιο και ακλάδευτα από ύψος 1.60 και πάνω, για να περπατάς με το κεφάλι μες στις φυλλωσιές σαν τον ουρανγκοτάνγκο, δεν είναι σαν να σου λένε ότι είσαι μμμμμμμ*λάκας? Δεν μιλάω μόνο για τους ανάπηρους, ή μια μητέρα με το μωρό στο καροτσάκι: Όλοι μας, όλοι εμείς, τί ακριβώς είμαστε? Είλωτες?

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Borg (και λοιποί),

κατέβα από τη μηχανή και άρχισε να περπατάς.

Τότε, ίσως και να καταλάβεις τη συμπεριφορά του "50άρη κοιλαρά όπως τον είπες". Δεν τον δικαιολογώ αλλά τον καταλαβαίνω. 

Μετά, έλα πάλι να μας τα πεις από την σκοπιά του πεζού πλέον.

Αν διαβάσεις όλα μου τα ποστ θα δεις ότι ο πεζός είχε δίκιο γιατί περναγε με πράσινο σε πεζοφάναρο ενώ το ΙΧ πέρναγε με πορτοκαλί που αναβοσβήνει ....

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.820
Πόντοι
22.785
Παδια οπως προηπα οδηγηση χωρις κρανος
ΘΑΝΑΤΟΣ........... εχασα τον αδελφο μου απο αυτο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Χέσε ψηλά και αγνάντευε είναι η κατάσταση. Όταν υπάρχουν πεζοδρόμια πλάτους εξήντα εκατοστών, με τα δέντρα φυτεμένα μέσα στο πεζοδρόμιο και ακλάδευτα από ύψος 1.60 και πάνω, για να περπατάς με το κεφάλι μες στις φυλλωσιές σαν τον ουρανγκοτάνγκο, δεν είναι σαν να σου λένε ότι είσαι μμμμμμμ*λάκας? Δεν μιλάω μόνο για τους ανάπηρους, ή μια μητέρα με το μωρό στο καροτσάκι: Όλοι μας, όλοι εμείς, τί ακριβώς είμαστε? Είλωτες?

φίλε έχω διαπιστώσει ότι η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί πλήρως μετά την έλευση των Πακιστανοαλβανών....
Ατομα σε ημιζωώδη κατάσταση που στη χώρα τους έχουν ακόμα κάρα και χωματόδρομους, παίρνουν εδώ αυτοκίνητα και κάνουν απίστευτα πράγματα. Εχω δει πράγματα σε λεωφόρους που παλαιότερα δεν συνέβαιναν και εάν είχα τουφέκι θα τους έριχνα στο δόξα πατρί κατευθείαν....
Ειδικά οι πούστηδες που δουλεύουν σε δημόσια έργα είναι ανεκδιήγητοι....
Μπάζα παντού, πέτρες μέσ τη μέση της Λεωφόρου Βάρης Κορωπίου χωρίς σήμανση και διαχωριστικά από μουνιά που δεν έχουν γεννηθεί σε ανθρώπινες κοινωνίες αλλά σε αγέλες ανθρωπόμορφων ζώων.
Ειλικρινά η Ελλάδα έχει αλλοιωθεί πλήρως από τους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι μαζί με τα εργατικά τους φτηνά χέρια έχουν φέρει και την ανύπαρκτη παιδεία και τον ανύπαρκτο σεβεσμό προς τον συμπολίτη........

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom