Νέα

Οδήγηση χωρίς κράνος = έγκλημα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα papias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 149
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

anakatosuras

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Παντα κρανος παιδια οπως επισης και παντα ζωνη....

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Και, ειρήσθω εν παρόδω, το νέο κύμα από αυτόχειρες πεζούς που διασχίζουν διαγώνια την Αλεξάνδρας και άλλους δρόμους, είτε τρέχοντας, είτε με το πάσο τους, δεκαπέντε μέτρα από τη διάβαση πεζών, τους έχει δει κανείς τελευταία??

Περιστατικό (μαλακία) αλλά έχει πλάκα:

Είμαι στο φανάρι Φειδιπίδου να διασχίσω την Βασ. Σοφίας, να μπω Αλεξάνδρας να την κατέβω. Με τη μηχανή (πολύ γρήγορη), και δεξιά μου γκαζάκιας νεαρός με αμάξι "γρήγορο", και έναν πιο μεσήλικα στο δεξί κάθισμα. Ανοιχτό παράθυρο.
Πράσινο, η Βασ. Σοφίας χωρίς αυτοκίνητα να μπλοκάρουν τη διασταύρωση, θα ξέρετε όσοι περνάτε από εκεί ότι αν πας γρήγορα, περνάς με πράσινο και το επόμενο φανάρι, Αλεξάνδρας και Πανόρμου. Αν χασομερήσεις, σε πιάνει κόκκινο, και αυτό το φανάρι ΔΕΝ είναι έξυπνο να το περάσεις έστω και με βαθύ κίτρινο. Οι κάθετοι ξεκινάνε πριν την ώρα τους.
Παρά τα άπειρα γκάζια που έχει το μηχανάκι, ΔΕΝ το πλακώνω, και ο πιτσιρικάς με το τουτού του φεύγει μπροστά.
Άδεια η Αλεξάνδρας.
Θα είχε πιάσει 130 ο μαλάκας μέχρι τη μέση της απόστασης, άδειος δρόμος, αλλά η νησίδα έχει φυτά, απ' όπου ξεπηδάνε πεζοί και τρέχουνε, ιδίως αν ο δρόμος είναι άδειος.
Και ήταν άδειος.
Εγώ από πίσω του, όχι κολλημένος όμως. Στη φωτό με κόκκινο η πορεία μας.

Οπότε πετάγονται απ' τη νησίδα τρείς κωλόγριες, απ' αυτές που όταν καταλάβουν ότι "κάτι δεν πάει καλά" κάνουν απρόβλεπτες κινήσεις μπρος-πίσω, και δε ξέρεις που να πας για να μη τις πετύχεις.

Οι δυό πέρσαν απέναντι (φρενάρησε ο τύπος), αλλά η τρίτη αφού έκανε τα μπρος-πίσω της (και κατάφερε και την πέρασε και αυτήν χωρίς να τη χτυπήσει) κοκκάλωσε.
Στη μεσαία λουρίδα.

Εγώ είχα κόψει, και πήγαινα με καμιά 30ριά όταν έφτασα δίπλα στη γριά που με κοίταζε.

Καθώς περνάω δίπλα της της τραβάω μια μπάτσα ρε παιδιά, που ήταν όλη δική της. "Να περνάς απ τη διάβαση" της είπα.

Πρέπει να είδε τον ουρανό σφοντύλι.

Αγενής, το ξέρω, αλλά το φχαριστήθηκα.

Στο φανάρι της Πανόρμου (όπου πάλι βράθηκα δίπλα με τον πιτσιρικά) του είπα: "Μη τρέχεις τόσο ρε μαλάκα μέσα στην κίνηση, είδες τι μπορείς να πάθεις?" αλλά έκανε ότι δε με άκουσε.

Συνημμένα

• Alexandras.jpg
    Alexandras.jpg
    122,5 KB · Εμφανίσεις: 25

antreas88

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Όπως και σέξ χωρίς "κράνος" = έγγλημα....

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Στο περιστατικό που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα πέρασα χτες το βράδυ και κοίταξα ...

Τα αυτοκίνητα που στρίβουν απ Ιερά Οδό δεξιά στην Θηβών προς Πειραιά έχουν πορτοκαλί και οι πεζοί έχουν διάβαση και πράσινο ...

Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί μπινελίκια ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Στο περιστατικό που έγραψα στην προηγούμενη σελίδα πέρασα χτες το βράδυ και κοίταξα ...

Τα αυτοκίνητα που στρίβουν απ Ιερά Οδό δεξιά στην Θηβών προς Πειραιά έχουν πορτοκαλί και οι πεζοί έχουν διάβαση και πράσινο ...

Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί μπινελίκια ...

Yπόθεσις....
Στο συγκεκριμένο σημείο περνά πεζη Ευρωπαίος ο οποίος γνωρίζει ότι ο πεζός με πράσινο σημαίνει κοκκαλώνει το αυτοκίνητο.
Ο μαλάκας που άκουσε τα μπινελίκια τον πατάει και τον σκοτώνει.
Αυτό δικαιολογεί την ισόβια κάθειρξη;

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Φιλοσοφική συζήτηση η οποία δυστηχώς δεν θα έχει συμπέρασμα ...

Κάποια στιγμή ισως ωριμάσουμε σαν λαός και διορθώσουμε τέτοιου είδους καφρίλες ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Φιλοσοφική συζήτηση η οποία δυστηχώς δεν θα έχει συμπέρασμα ...

Κάποια στιγμή ισως ωριμάσουμε σαν λαός και διορθώσουμε τέτοιου είδους καφρίλες ...

Δεν ωριμάζεις στο καφάσι σαν τις τομάτες....
Παιδεία θέλει από μικρός.....
Και εγώ προσωπικά δεν ρίχνω μόνο μπινελίκια.... Κλοτσάω και το αυτοκίνητο που δε με σέβεται... Πήγαινε ταξίδι στην Ευρώπη να καταλάβεις τι σημαίνει σεβασμός στους κοινούς κανόνες και την ανθρώπινη ζωή και μετά ξανασυζητάμε για ωριμότητες και μπινελίκια....

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Για να επιτευχθεί ωριμότητα δεν χρειάζεται μόνο παιδεία, είναι απαραίτητος παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός.

Το παιδάκι που βλέπει τον πατέρα του να βρίζει, μουντζώνει, πλακώνεται κλπ. έχει ξεκινήσει με λάθος βάση και δύσκολα αλλάζει αυτό μεγαλώνοντας ...

Οι γονείς μας μεγάλωσαν σε τελείως διαφορετικούς καιρούς και με διαφορετικά πρότυπα. Βρέθηκαν σε μία μεγάλη αλλαγή από το χωρίο/κωμόπολη στο χάος που σήμερα έχουν γίνει η Αθήνα και οι άλλες μεγαλουπόλεις.

Εμεις (η ηλικία των 25-40) που είμαστε η γενιά που τώρα δημιουργεί την επόμενη πρέπει να δίνουμε το σωστό παράδειγμα και την παιδεία στα παιδιά μας.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Για να επιτευχθεί ωριμότητα δεν χρειάζεται μόνο παιδεία, είναι απαραίτητος παράγοντας αλλά όχι ο μοναδικός.

Το παιδάκι που βλέπει τον πατέρα του να βρίζει, μουντζώνει, πλακώνεται κλπ. έχει ξεκινήσει με λάθος βάση και δύσκολα αλλάζει αυτό μεγαλώνοντας ...

Οι γονείς μας μεγάλωσαν σε τελείως διαφορετικούς καιρούς και με διαφορετικά πρότυπα. Βρέθηκαν σε μία μεγάλη αλλαγή από το χωρίο/κωμόπολη στο χάος που σήμερα έχουν γίνει η Αθήνα και οι άλλες μεγαλουπόλεις.

Εμεις (η ηλικία των 25-40) που είμαστε η γενιά που τώρα δημιουργεί την επόμενη πρέπει να δίνουμε το σωστό παράδειγμα και την παιδεία στα παιδιά μας.

ωραία όλα αυτά αδερφέ....
εχω όμως δύο απορίες.....
1. στη ζούγκλα θα επιβιώσεις με το "σωστό παράδειγμα;"
2. πώς θα σου φαίνεται το παιδί σου να βολοθέρνει 8 φορές το μήνα σε κωλάδικα τίγκα στην κόκα, να χαλάει μια περιουσία και να γυρίζει 6 η ώρα σπίτι του και την επομένη να δουλεύει;

Το σχόλιο δεν είναι προσωπικό. Γενικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα....
Εχω περάσει όλα τα κωλάδικα, έχω ξενυχτήσει πολλές φορές. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στη ζωή πρέπει σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο.
Και οι Ελληνες αντί να το προσεγγίζουν, απομακρύνονται από αυτό όλο και περισσότερο........ Μετά αρχίζουν η κλάψομουνίαση, το μπινελίκι και οι κατάρες στο κακό μας το ριζικό και το κακό το μάτι.........

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
ωραία όλα αυτά αδερφέ....
εχω όμως δύο απορίες.....
1. στη ζούγκλα θα επιβιώσεις με το "σωστό παράδειγμα;"
2. πώς θα σου φαίνεται το παιδί σου να βολοθέρνει 8 φορές το μήνα σε κωλάδικα τίγκα στην κόκα, να χαλάει μια περιουσία και να γυρίζει 6 η ώρα σπίτι του και την επομένη να δουλεύει;

Το σχόλιο δεν είναι προσωπικό. Γενικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα....
Εχω περάσει όλα τα κωλάδικα, έχω ξενυχτήσει πολλές φορές. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι στη ζωή πρέπει σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο.
Και οι Ελληνες αντί να το προσεγγίζουν, απομακρύνονται από αυτό όλο και περισσότερο........ Μετά αρχίζουν η κλάψομουνίαση, το μπινελίκι και οι κατάρες στο κακό μας το ριζικό και το κακό το μάτι.........

1) Στη ζούγκλα εαν είσαι ένας, όχι θα σε φάνε λάχανο, εαν γίνουμε πολλοί ΄καποτε θα γίνουμε πλειοψηφία και τότε ίσως ωριμάσουμε

2) το παιδί μου δεν με βλέπει να γυρνάω, είπα ήδη ότι η οικογένεια είναι στο χωρίο και εγώ κάνω διακοπές όπως μπορώ στην Αθήνα.
Οταν φτάσει σε ηλικία να βγάζει μία περιουσία και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο μπορεί να την κάνει ότι θέλει. Μέχρι τότε θα έχω κάνει ότι μπορώ ώστε να έχει σωστές βάσεις και ορθή κρίση ώστε να μην μπλέξει με κοκες, αλητείες κλπ

Και εγώ που χαλάω μία περιουσία (αυτόν το καιρό) την βγάζω με τον ιδρώτα μου και στην οικογένεια μου δεν λείπει τίποτα, χαλάω το πλεόνασμα καιδεν δημιουργώ έλλειμα.
Χώρια που επειδή δουλέυω από τις 7:30 το πρωί (ναι πάω κατευθείαν από το στριπτιζάδικο στη δουλειά) ως τις 21:00 το βράδυ που και που χρειάομαι και εγώ ψυχολογική ξεκουραση.

Δεν είπα ότι είμαι τέλειος, δεν είπα ότι έχω το αλάθητο.
Είμαι άνθρωπος με κουσούρια και κολ'ηματα όπως όλοι μας.
Απλά προσπαθώ οι δικές μου ιδιορυθμίες να με χαλαρώνουν χωρίς να ενοχλώ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
1) Στη ζούγκλα εαν είσαι ένας, όχι θα σε φάνε λάχανο, εαν γίνουμε πολλοί ΄καποτε θα γίνουμε πλειοψηφία και τότε ίσως ωριμάσουμε

2) το παιδί μου δεν με βλέπει να γυρνάω, είπα ήδη ότι η οικογένεια είναι στο χωρίο και εγώ κάνω διακοπές όπως μπορώ στην Αθήνα.
Οταν φτάσει σε ηλικία να βγάζει μία περιουσία και να είναι οικονομικά ανεξάρτητο μπορεί να την κάνει ότι θέλει. Μέχρι τότε θα έχω κάνει ότι μπορώ ώστε να έχει σωστές βάσεις και ορθή κρίση ώστε να μην μπλέξει με κοκες, αλητείες κλπ

Και εγώ που χαλάω μία περιουσία (αυτόν το καιρό) την βγάζω με τον ιδρώτα μου και στην οικογένεια μου δεν λείπει τίποτα, χαλάω το πλεόνασμα καιδεν δημιουργώ έλλειμα.
Χώρια που επειδή δουλέυω από τις 7:30 το πρωί (ναι πάω κατευθείαν από το στριπτιζάδικο στη δουλειά) ως τις 21:00 το βράδυ που και που χρειάομαι και εγώ ψυχολογική ξεκουραση.

Δεν είπα ότι είμαι τέλειος, δεν είπα ότι έχω το αλάθητο.
Είμαι άνθρωπος με κουσούρια και κολ'ηματα όπως όλοι μας.
Απλά προσπαθώ οι δικές μου ιδιορυθμίες να με χαλαρώνουν χωρίς να ενοχλώ.

μάγκα, αυτό το απολογιτικό ύφος να μην είχε ο κάθε έλληνας όταν κάνει μαλακίες καλύτερη κοινωνία θα ήμασταν.....
Εχουμε την τάση να δικαιολογούμε τα πάντα...
Αυτό που κάνεις δεν είναι ιδιορρυθμία.... Οικογενειακή αλητεία είναι.....
Και γω είμαι αλήτης πολύ μεγαλύτερος από εσένα αλλά δε δηλώνω "ιδιόρρυθμος"

Εχω μια ακόμα απορία.....
Εάν η γυναίκα σου κολλήσει καμμιά ηπατίτιδα, ή κάτι άλλο τι θα πεις;
Οτι έφταιγε το ..........περίσσευμα; Καλώς, ή κακώς στα μέρη που συχνάζεις υπάρχουν  κάποια ρίσκα τα οποία είναι κακό να τα μεταβιβάζουμε σε άλλους (ειδικά όταν αυτοί έχουν πλήρη άγνοια)
Η ατάκα του πατέρα μου "σας τα έχω όλα έτοιμα" εκτός από γελοία σήμερα, μου φαίνεται και τρόπος εξιλέωσης.
Και ο μαφιόζος τα έχει όλα έτοιμα στην οικογένειά του, αλλά εχει ιδιορρυθμίες ο έρημος....

Τεσπα δεν συνεχίζω. Είμαι ο τελευταίος που μπορώ να μιλάω για ηθική....
Παρά ταύτα τα "εγκλήματα"¨που έχω κάνει στη ζωή μου έχω μάθει να τα αξιολογώ σωστά. Και ως προς τη βαρύτητα, και ως προς τις συνέπειες και ως προς την πιθανή τιμωρία......
Απλά πολλές φορές οι μαλακίες που κάνουμε είναι μη αναστρέψιμες και δυστυχώς ΔΕΝ μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω.... Το κακό έχει γίνει.....

Και επί του θέματος που συζητάμε είναι προτιμότερο ένα μπινελίκι από έναν νεκρό παραπάνω.......

Borg

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2008
Like
4
Πόντοι
16
Εχεις δίκιο σε αρκετά πράματα αυτό σου το αναγνωρίζω, δεν νόμίζω όμως ότι μία ιστοσελίδα είναι το κατάλληλο μέρος για να συνεχίσω την συζήτηση η οποία θεωρώ ότι έχει αρχίσει να γίνεται πολύ προσωπική.
(χώρια που είναι αρκετά off topic εδώ που φτάσαμε)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εχεις δίκιο σε αρκετά πράματα αυτό σου το αναγνωρίζω, δεν νόμίζω όμως ότι μία ιστοσελίδα είναι το κατάλληλο μέρος για να συνεχίσω την συζήτηση η οποία θεωρώ ότι έχει αρχίσει να γίνεται πολύ προσωπική.
(χώρια που είναι αρκετά off topic εδώ που φτάσαμε)
ορθόν....
δεν υπάρχει προσωπική κόντρα... Απλά χρησιμοποιώ τα παραδείγματά συο για να ενδυναμώσω τη θέση μου.
Τεσπα.....
Εγώ έχω μόνο να προτείνω λίγη μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση σε αυτούς που έχουν οικογένεια και παιδιά... Οι πουτάνες και οι αλήτες οδηγοί έχουν πάρει την απόφασή τους. Οι δικοί μας άνθρωποι δε φταίνε σε τίποτα.....

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Borg (και λοιποί),

κατέβα από τη μηχανή και άρχισε να περπατάς.

Τότε, ίσως και να καταλάβεις τη συμπεριφορά του "50άρη κοιλαρά όπως τον είπες". Δεν τον δικαιολογώ αλλά τον καταλαβαίνω. 

Μετά, έλα πάλι να μας τα πεις από την σκοπιά του πεζού πλέον.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Borg (και λοιποί),

κατέβα από τη μηχανή και άρχισε να περπατάς.

Τότε, ίσως και να καταλάβεις τη συμπεριφορά του "50άρη κοιλαρά όπως τον είπες". Δεν τον δικαιολογώ αλλά τον καταλαβαίνω. 

Μετά, έλα πάλι να μας τα πεις από την σκοπιά του πεζού πλέον.
πες τα ρε παλλίκαρε.........

Το δε χειρότερο δεν είναι οι οδηγοί....
Είναι ότι ψάχνεις ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ......
Ακόμα και αυτά που υπάρχουν
1.
ή θα είναι κατηλλειμμένα από κωλομήχανα και κωλόπαπα,
2.
ή ο ιδιοκτήτης του παράπλευρου οικήματος θα τα έχει μετατρέψει σε προέκταση του κήπου του.
3.
ή η ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ θα τα έχει δαλύσει αφήνοντας τρύπες για να πας στο πλησιέστερο νοσοκομείο......
4.
ή απλά δεν υπάρχει πρόβελψη για πεζοδρόμιο,
5.
η το φάρδος το πεζοδρομίου είναι για πυγμαίους μονής κατεύθυνσης,
6.
ή θα στάζουν στο κεφάλι σου σαν το κινέζικο βασανιστήριο οι αποχετεύσεις των κλιματιστικών,
7.
ή δε γαμιέστε λέω εγώ και σεις και η ωραιότερη χώρα του πλανήτη έτσι όπως την κάνατε 

Keyser Soze

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή έχω ζήσει για αρκετό καιρό στην Ευρώπη, και επειδή με φέρνει στα όριά μου ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί και αναβάτες οδηγούν σαν κοκκορόμυαλοι, χωρίς καμιά κατηγορία να σέβεται καμία άλλη, δοκίμασα κάποιες φορές να οδηγήσω όπως ακριβώς θα το έκανα πχ στο Βέλγιο.

Με το αυτοκίνητο, άκουσα από άλλους οδηγούς τα πάντα σε μπινελίκια, πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το (ούτως ή άλλως πλούσιο) υβρεολόγιό μου, κάθε φορά που σταματούσα σε διάβαση για να περάσουν οι πεζοί. Αλλά και από τους πεζούς άκουσα πολλά γ**ωσταυρίδια, κάνοντας σλάλομ ανάμεσά τους ενώ εκείνοι διέσχιζαν μεγάλες οδικές αρτηρίες σε σημεία χωρίς διάβαση. Μερικοί πετάγονταν μέσα από τις φυλλωσιές της νησίδας, σαν νέοι Ράμπο-κομάντο-βιετκόνγκ της αστικής ασφάλτου σε ενέδρα.

Με το μηχανάκι, βέβαια, το άθλημα του να σταματάς σε διάβαση για να περάσουν οι πεζοί ισοδυναμεί με ρωσική ρουλέτα, αλλά με αυτόματο πιστόλι. Επέστρεψα στη σπηλιά μου σοφώτερος και, ευτυχώς, αρτιμελής, με λίγο περισσότερες άσπρες τρίχες στο κεφάλι. Ακόμη επεξεργάζομαι τα δεδομένα, αλλά το πρώτο στο οποίο έχω καταλήξει (με την επιφύλαξη του να κάνω λάθος) είναι ότι άλλο Ευρώπη, άλλο Ελλάδα. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι "παίξε-γέλασε". Δυστυχώς.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αλλοι ψάχνουν στο διαδίκτυο αυτόν που παρέσυρε μοτοσυκλετιστές και πεζούς, και άλλοι τους καταδικάζουν μέσω αυτού..........
Και γαμώ την κρατική μας οργανωση......

Πειστήρια στο Διαδίκτυο
Φωτογραφίες από το Facebook χρησιμοποιούνται στο δικαστήριο

Associated Press
Οι αφελείς χρήστες μπορεί να βρουν το μπελά τους από ενοχοποιητικά στοιχεία στο Facebook
Ουάσινγκτον

Ο Αμερικανός φοιτητής Τζόσουα Λίπτον δεν έκανε καθόλου καλή εντύπωση στον δικαστή όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες οι οποίες τον έδειχναν να διασκεδάζει προκλητικά μετά το τροχαίο δυστύχημα που προκάλεσε μεθυσμένος.

Ο απερίσκεπτος φοιτητής δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η αστυνομία, οι δικηγόροι και οι εισαγγελείς ξέρουν να κάνουν φύλλο και φτερό τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το MySpace, για στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια.

Δύο εβδομάδες αφού τραυμάτισε σοβαρά μια γυναίκα οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, ο Λίπτον πήγε σε πάρτι μασκέ για τη γιορτή του Χαλοουίν ντυμένος τρόφιμος φυλακής, με τη λέξη «φυλακόβιος» γραμμένη στη στολή του. Φωτογραφίες που τον έδειχναν να χαμογελά πίνοντας μπύρα αναρτήθηκαν στο Facebook από κάποιον φίλο.

Στη δίκη που ξεκίνησε αργότερα, ο δημόσιος κατήγορος χρησιμοποίησε τις φωτογραφίες για να παρουσιάσει τον Σάλιβαν ως αμετανόητο παραβάτη που διασκέδαζε ενώ το θύμα του ανάρρωνε στο νοσοκομείο.

Ο δικαστής συμφώνησε και καταδίκασε το νεαρό σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Το ίδιο είχε συμβεί το 2006 σε μια άλλη νεαρή Αμερικανίδα, την Λάρα Μπάις, η οποία πιθανότατα θα τη γλίτωνε με αναστολή αν δεν εμφανίζονταν φωτογραφίες της στο MySpace που την έδειχναν να πίνει αλκοόλ και να αστειεύεται μετά το τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε μεθυσμένη, σκοτώνοντας το συνοδηγός τη.

«Οι δικτυακοί τόποι κοινωνικής δικτύωσης είναι απλά ένα ακόμα μέσο στο οποίο οι άνθρωποι λένε ή κάνουν πράγματα που επιστρέφουν για να τους στοιχειώσουν» σχολιάζει ο Φιλ Μαλόουν, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα Διαδικτύου στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ.

«Όσα λένε οι άνθρωποι online ή αφήνουν online είναι ουσιαστικά μόνιμα» προειδοποιεί.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Επειδή έχω ζήσει για αρκετό καιρό στην Ευρώπη, και επειδή με φέρνει στα όριά μου ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί και αναβάτες οδηγούν σαν κοκκορόμυαλοι, χωρίς καμιά κατηγορία να σέβεται καμία άλλη, δοκίμασα κάποιες φορές να οδηγήσω όπως ακριβώς θα το έκανα πχ στο Βέλγιο.

Με το αυτοκίνητο, άκουσα από άλλους οδηγούς τα πάντα σε μπινελίκια, πλουτίζοντας ακόμη περισσότερο το (ούτως ή άλλως πλούσιο) υβρεολόγιό μου, κάθε φορά που σταματούσα σε διάβαση για να περάσουν οι πεζοί. Αλλά και από τους πεζούς άκουσα πολλά γ**ωσταυρίδια, κάνοντας σλάλομ ανάμεσά τους ενώ εκείνοι διέσχιζαν μεγάλες οδικές αρτηρίες σε σημεία χωρίς διάβαση. Μερικοί πετάγονταν μέσα από τις φυλλωσιές της νησίδας, σαν νέοι Ράμπο-κομάντο-βιετκόνγκ της αστικής ασφάλτου σε ενέδρα.

Με το μηχανάκι, βέβαια, το άθλημα του να σταματάς σε διάβαση για να περάσουν οι πεζοί ισοδυναμεί με ρωσική ρουλέτα, αλλά με αυτόματο πιστόλι. Επέστρεψα στη σπηλιά μου σοφώτερος και, ευτυχώς, αρτιμελής, με λίγο περισσότερες άσπρες τρίχες στο κεφάλι. Ακόμη επεξεργάζομαι τα δεδομένα, αλλά το πρώτο στο οποίο έχω καταλήξει (με την επιφύλαξη του να κάνω λάθος) είναι ότι άλλο Ευρώπη, άλλο Ελλάδα. Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι "παίξε-γέλασε". Δυστυχώς.

Ετσι ακριβώς αδερφέ.....
Το τραγικότερο της υπόθεσης είναι πως στην Ευρώπη τα φανάρια συνήθως αντικαθίστανται από ράουνταμπάουτς, οι δε διαβάσεις πεζών είναι σαν τοίχος..........
Αυτό εδώ αποτελεί την αρχή του τέλους της ελληνικής φυλής....
Φαντάζεσαι τον έλληνα να σέβεται σε πλατεία με 6 εξοδοεισόδους την προτεραιότητα;
φαντάζεσαι τους πεζούς απλά να περνάνε απέναντι χωρίς να κοιτούν δεξιά-αριστερά σε διάβαση;

:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom