Όχι δεν είναι σημαντικό αλλά πίπα δε μου έδωσε.
Από όσα είπε ο γιατρός ήταν να βγάλω εγω και ήταν στην αρχή και μεταδίδεται ακόμα και έτσι. Από την τριβή.
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος πώς το εννοείς όταν λες την λέξη τριβή;
Από όσα γουγκλαρα τριβή για έρπη οι γιατροί που γράφουν κάτι άρθρα εννοούν μια πολύ έντονη τριβή σε σημείο που να εισχωρήσει κάτι μέσα από την επιφάνεια του δέρματος.
Δηλαδή όχι μια απλή επαφή ή έστω μια τριβή του τύπου πχ κάνει πολύ κρύο και τρίβω τις παλάμες μου για πέντε δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί το χέρι μου.
Για αυτό σε ρωτάω τί εννοείς όταν αναφέρεσαι σε τριβή;Και σε ποια σημεία ήταν η επαφή;Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος και αναλυτικός χωρίς αναστολές και ντροπή για να καταλάβω αν θες.
Πάντως έρπη να κολλήσεις σε επαφή με κρεβάτι και σεντόνι το θεωρώ απίθανο.Εκτος και αν ακουμπήσεις το μολυσμένο σημείο με το χέρι σου και μετά βάλεις το δάχτυλο σου στο στόμα.
Το να κολλήσεις έρπη όμως από ακαποτη πίπα το θεωρώ σχεδόν σίγουρο αν η άλλη έχει στο στόμα της εμφανισιακά έρπη.
Είχα πετύχει εκδιδόμενη με έρπη στα χείλη της,όχι των γεννητικών οργάνων δηλαδή.
Φυσικά έφυγα γιατί αναγνωρίζω τον στοματικό έρπη.Αν έμπαινα και την άφηνα να μου κάνει ελεύθερο στοματικο σίγουρα κάτι θα είχα κολλήσει.
Πώς μεταδίδεται;
Ο απλός έρπης μεταδίδεται μέσω του σάλιου, εκκρίσεων, μέσω άμεσης δερματικής επαφής με τις φυσαλίδες (skin to skin contact) ενώ μπορεί να μεταδοθεί και από τη μητέρα στο νεογνό κατά τον τοκετό.
Αν είστε έγκυος επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Θεωρείται ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και για το λόγο αυτό συνίσταται πάντοτε η χρήση προφυλακτικού. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ο απλός έρπης μπορεί να μεταδοθεί τόσο με την
απροστάτευτη συνουσία όσο και με
στοματικό έρωτα.