Νέα

Οδηγεί ανάποδα στην εθνική Κορίνθου - Πατρών και δεν έχει καταλάβει τι γίνεται!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα diomides
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 95
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Λοιπόν να σας πω περιστατικό, σε συγκεκριμένους δρόμους, που με έκανε να καταλάβω αρκετά πράματα.
Δεδομένα:
Είμαι καλός στην οδήγηση. Έχω τρέξει και ράλλυ, και έχω κάνει πάνω από 10 εκ. χιλιόμετρα. Οδηγάω από τα 14 μου (και αυτοκίνητο και μηχανή).
Είχα (πέθανε τώρα) πατέρα που έμαθα να οδηγώ βλέποντας τι κάνει αυτός. Στα 14 μου του είπα: "Δωσ'μου το αμάξι να το πάω εγώ", "Μα δεν ξέρεις", "Ξέρω", μου το έδωσε (κι αυτός δίπλα) και το πήγα.

Εμπλεκόμενοι δρόμοι: Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου (η νέα), επαρχιακή οδός Καλαμάτας-Σπάρτης.
Ο πατέρας 87 (πια). Και η μάνα δίπλα, επίσης 87. Κι αυτή οδηγούσε στα νιάτα της, αλλά το είχε παρατήσει λόγω ματιών.
Έπρεπε να πάμε στην Καλαμάτα με δύο αυτοκίνητα (δε χωράγαμε σε ένα). Ένα το δικό μου, ένα του πατέρα μου.
"Δώσ' μου έμένα το δικό σου (του είπα), και το δικό μου θα το πάρει η Ελένη" (η γυναίκα μου - επίσης καλή οδηγός).
ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ξεκινήσαμε από Αθήνα. Μπροστά ο πατέρας μου, πίσω (τι να κάνω?) εγώ.
Πήγαινε με 60 στη μεσαία λουρίδα. Αττική Οδός, Εθνική Οδός, Ελευσίνα, προς Μέγαρα.
Το τι μούτζα, κορνάρισμα, βλαστήμια κλπ φάγαμε σ' αυτό το κομμάτι δε λέγεται.
Σε κάποια φάση (πριν τα Μέγαρα) αποφάσισα ότι θα του το πάρω. Τον σταμάτησα, ίσως είχε αρχίσει να κουράζεται και λίγο, και μου το έδωσε. Συνεχίσαμε κανονικά μέχρι την Καλαμάτα.
Την άλλη μέρα, εκδρομή στη Σπάρτη.
Ο δρόμος Καλαμάτα-Σπάρτη είναι προπολεμικός, ορεινός, με στροφές (για να ανέβει και να κατέβει τον Ταϋγετο). Είναι όμως (δεν έχει αλλάξει 50-60 χρόνια) όπως ήταν οι δρόμοι στους οποίους ο πατέρας μου είχε μάθει να οδηγεί.
Ξέχασα να πω ότι ήταν μηχανικός, και μεταξύ των διαφόρων που είχε φτιάξει στη ζωή του, ήταν και δρόμοι. Δρόμοι όμως που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 40 και του 50, σαν αυτόν τον Καλαμάτα-Σπάρτη, όχι όπως τους ξέρουμε σήμερα.
Ξαναείπα "Δωσ' μου το αυτοκίνητο εμένα", δεν το δέχτηκε με τίποτα.
Πάλι η ίδια ιστορία, μπροστά ο πατέρας μου, πίσω εγώ.
ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΑ.
Σε αυτό το δρόμο, οδηγούσε καλύτερα από μένα.
Ήταν ο χώρος του, ήταν σαν τους δρόμους που οδηγούσε σε όλη του τη ζωή, ήταν άψογος.

Και τότε κατάλαβα:
Εγώ έχω μάθει και μπορώ να πηγαίνω στην Εθνική με 250, ο πατέρας μου δεν περνάει τα 60 (για "να αισθάνεται ασφαλής", οπότε δημιουργεί πρόβλημα σους υπόλοιπους), αλλά κι εγώ, αν καβαλλήσω ένα F15 θα μπορώ να το προσγειώσω σε αεροπλανοφόρο? Όχι βέβαια! Κι όμως, κάποιοι μπορούν. Ε, δε σημαίνει ότι εγώ είμαι για πέταμα.

Πέθανε 92 (ξαφνικά), με δίπλωμα εν ισχύει κανονικά. Το έχω. Το ανανέωνε κάθε χρόνο.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
493
Πόντοι
186
Αφαιρεση διπλωματος στα 60. Απορω που το συζηταμε.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366
Πέθανε 92 (ξαφνικά), με δίπλωμα εν ισχύει κανονικά. Το έχω. Το ανανέωνε κάθε χρόνο.

ελπίζω το "ξαφνικά" να μην ήταν πάνω στο τιμόνι και πήρε στο λαιμό του κι άλλον/ους

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366
Γέρος μεταξύ 75 και 80 σε επαρχιακή πόλη, καθώς οδηγούσε, έπαθε κοκομπλόκο (εγκεφαλικό ήταν, καρδιακό ήταν, αναπνευστικό ήταν, ίλιγγος ήταν... θα σας γελάσω) κι "έφαγε" 2-3 παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Θα μου πείτε, δεν έχει κάνει νέος μαλακία με αποτέλεσμα να "φάει" παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Η διαφορά είναι ότι ο νέος μπορούσε να το αποφύγει. Ο γέρος όμως, όχι.

Husqsvarnas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2017
Κριτικές
7
Like
320
Πόντοι
281
Γέρος μεταξύ 75 και 80 σε επαρχιακή πόλη, καθώς οδηγούσε, έπαθε κοκομπλόκο (εγκεφαλικό ήταν, καρδιακό ήταν, αναπνευστικό ήταν, ίλιγγος ήταν... θα σας γελάσω) κι "έφαγε" 2-3 παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Θα μου πείτε, δεν έχει κάνει νέος μαλακία με αποτέλεσμα να "φάει" παρκαρισμένα αυτοκίνητα; Η διαφορά είναι ότι ο νέος μπορούσε να το αποφύγει. Ο γέρος όμως, όχι.

Πάντως σε βλέπω εξαιρετικά...ανεκτικό με τους ηλικιωμένους οδηγούς!!!

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326

φιλε να λεμε βεβαια και για τα ΤΖΙΜΑΝΙΑ της μεσης ηλικιας

ενας 45-50αρης περιπου ηθελε να ξεπερκαρει το σαραβαλο του που το ειχε αφησει για πλυσιμο και στην οπισθεν χτυπησε 2 παρκαρισμένα αμαξια

ηθελε και να φυγει το ζωον ετσι και ρωταγε αν όλα είναι οκ γαμω τον χριστο τους

να αφηνεις το αμαξι σου για πλυσιμο και το άλλο το αρχιδι να σου γαμαει τους προφυλακτηρες

Husqsvarnas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2017
Κριτικές
7
Like
320
Πόντοι
281

ενας 45-50αρης περιπου ηθελε να ξεπερκαρει το σαραβαλο του που το ειχε αφησει για πλυσιμο και στην οπισθεν χτυπησε 2 παρκαρισμένα αμαξια

να αφηνεις το αμαξι σου για πλυσιμο και το άλλο το αρχιδι να σου γαμαει τους προφυλακτηρες

Έτσι όπως έχεις πάρει φόρα πάλι καλά που δεν τον γάμησες και αυτόν.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
380
Πόντοι
366

φυσικά να τα λέμε. Αθώωσα εγώ κανέναν; Αφαίρεση διπλώματος για 5 μήνες στον συγκεκριμένο, να δούμε αν θα προσέχει την επόμενη φορά. Αν ήταν 80άρης, αφαίρεση εγκεφάλου!  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom