νομίζω ότι το πιο σωστό post είναι αυτό :
Αυτό είναι το δράμα με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Το υποκείμενο προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει τρόπους να ικανοποιήσει τον εγκέφαλό του, αλλά οι υποδοχείς της σεροτονίνης δεν ανοίγουν με τίποτα!
Προ καιρού, έχω πει στον κ. Picker ότι άμα δε δουλέψει το Ladoz, τότε θα δουλέψει το Zoloft, κι άμα δε δουλέψει ούτε το Zoloft, θα δουλέψει το τρίτο (δε θυμάμαι πως το λέν)...
νομίζω ότι τίποτα δεν θεραπεύεται με φιλοσοφικό διάλογο , χρειάζεται κάποια επέμβαση στο κρέας που πάσχει...
ακόμα και τον πιο δεινό φιλόσοφο και μαθηματικό και να του φέρεις το υποκείμενο θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι 1+1=3 και
θα το επαναλαμβάνει συνέχεια για να αυτοϊκανοποιηθεί όσες αποδείξεις και να του φέρεις , 1+1=3 τέλος ...
το μόνο που μπορεί να γίνει (αν και δεν το βλέπω πιθανό) είναι να ψιλοκαταλάβει ο άρρωστος ότι λέει μαλακίες και να ζητήσει βοήθεια
απο κάποιον ψυχίατρο...αλλιώς μόνο ο καθρέφτης του θα επιβεβαιώνει ότι 1+1=3 , αλλά με κλειστή την πόρτα του δωματίου ...μην τυχόν και το ακούσει και κανάς άλλος και ισχυρισθεί ότι μάλλον δεν είναι έτσι τα πράγματα...