Νέα

O νόμος του Picker

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 55K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
και δεν μου λετε ρε ιστορικοι, η Σπαρτη τι αφησε ως κληρονομιά στην ανθρωπότητα?  :think:
οχι πως απαξιω για την ιστορια της Σπαρτης, αλλά κατι τυποι λενε πως χαρη στην Αθήνα αλλαξε ο κοσμος.. ξερω γω μπορει να ειναι και μουφες..

Ο κοσμος δεν αλλαξε χαρη στην Αθηνα (αμεσα)
Απλα, η Αθηνα λειτουργησε ως ερεθισμα για την Αναγεννηση (τη γαλλικη επανασταση κλπ κλπ)
Παντως, δεν εχει χειροπιαστη παρακαταθηκη, οπως πχ τεχνολογιες, επιστημες κλπ
Ο παρθενωνας ειναι αισθητικης αξιας, δεν εχει καποια ιδιαιτερη κατασκευαστικη δυσκολια (οπως πχ οι Πυραμιδες)
Απ' την αλλη, δεν υποστηριζω οτι κι η Σπαρτη αφησε κατι ιδιαιτερο πισω της
Απλα συμπαθω περισσοτερο το μοντελο ζωης που διατηρουσε. Και φυσικα, σεβομαι απεριοριστα τη στρατιωτικη της ισχυ (αν και δεν ειμαι φιλοπολεμος)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Συμμετείχε μόνο στην τελευταία "πανελλήνια" εκστρατεία που οδήγησε στην κατάκτηση του Βυζαντίου και της Κύπρου. Από το 478 π.Χ και μετά αποσύρθηκε από τον αντιπερσικό πόλεμο.

Μετα τον πελοποννησιακο πολεμο, ειχε κατακτησει αρκετα εδαφη στην μικρα ασια. Απεναντι απο την Κυπρο κυριως. Ενας λογος που οι Αθηναιοι εστειλαν τον Κιμωνα προς τα εκει.

Και κατι αλλο. Οπως πολλοι συγγραφεις ισχυριζονται ( Alvin Tofler, Victor Davis Hanson )  η ικανοτητα μιας πολιτειας να καταστρεφει και να σκοτωνει, κοινως να κανει πολεμο, βρισκεται σε αμεση συναρτηση με το επιπεδο πολιτιστικης αναπτυξης της. Σε οσο πιο ανωτερη βαθμιδα ειναι ο πολιτισμος της, τοσο πιο οργανωμενα και αποτελεσματικα σκοτωνει - στο διηνεκες. Δλδ και οι Μογγολοι το καναν αλλα σε στιγμιαια ξεσπασματα. Μετα οι κινεζοι πχ τους κατεσφαξαν οπως και οι ρωσοι κλπ.

Αρα για να μπορουσε η Σπαρτη να διατηρησει μια πολυ δυνατη και αποτελεσματικη στρατιωτικη μηχανη, με ΔΙΑΡΚΕΙΑ παει να πει πως ειχε απο πισω την απαραιτητη υποδομη πολιτισμου ωστε να το στηριξει.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Μετα τον πελοποννησιακο πολεμο, ειχε κατακτησει αρκετα εδαφη στην μικρα ασια. Απεναντι απο την Κυπρο κυριως. Ενας λογος που οι Αθηναιοι εστειλαν τον Κιμωνα προς τα εκει.

Και κατι αλλο. Οπως πολλοι συγγραφεις ισχυριζονται ( Alvin Tofler, Victor Davis Hanson )  η ικανοτητα μιας πολιτειας να καταστρεφει και να σκοτωνει, κοινως να κανει πολεμο, βρισκεται σε αμεση συναρτηση με το επιπεδο πολιτιστικης αναπτυξης της. Σε οσο πιο ανωτερη βαθμιδα ειναι ο πολιτισμος της, τοσο πιο οργανωμενα και αποτελεσματικα σκοτωνει - στο διηνεκες. Δλδ και οι Μογγολοι το καναν αλλα σε στιγμιαια ξεσπασματα. Μετα οι κινεζοι πχ τους κατεσφαξαν οπως και οι ρωσοι κλπ.

Αρα για να μπορουσε η Σπαρτη να διατηρησει μια πολυ δυνατη και αποτελεσματικη στρατιωτικη μηχανη, με ΔΙΑΡΚΕΙΑ παει να πει πως ειχε απο πισω την απαραιτητη υποδομη πολιτισμου ωστε να το στηριξει.

Ρε φιλε, τι μας λενε εδω περα?
Οι Σπαρτιατες πετουσαν τους νεους ΑΟΠΛΟΥΣ μεσα σε κατι εκτασεις με δουλους, και τους ζητουσαν να σκοτωσουν.
Αν καποιος σκοτωνε εναν αδυναμο δουλο, θεωρειτο δειλια
Αυτα ητανε, αν μη τι αλλο, υπερβασεις που δεν ειχαν ξαναγινει στην ανθρωπινη ιστορια

Αν οι Σπαρτιατες ηταν αριθμητικα περισσοτεροι, ακομα αυτοι θα εκαναν κουμαντο σημερα (στην original μορφη τους- οχι οι χουλιγκαν του Ολυμπιακου κι οι μπραβοι της ΧΑ)

dm34

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2012
Like
1
Πόντοι
0
Κοίτα φίλε... Εγώ είμαι σκληρός με τον εαυτό μου και δεν παίρνω την ύπαρξή μου πολύ στα σοβαρά. Σκοπεύω να δουλεύω και να γαμάω για όσα περισσότερα χρόνια μπορώ και αν κάποια στιγμή η ζωή γίνει πολύ δύσκολη, δεν το έχω και για μεγάλο πράγμα να δώσω εγώ το τέλος.

Picker    :sunglasses:

Αν καταλαβαίνω καλά

Δουλεύεις όσο περισσότερο γίνετε (2 δουλειές πρωί απόγευμα κ σαββατοκύριακα) για να πάρεις περίπου 500 600 το μήνα (min 400 max 800 δηλαδή  άντε κάνα 20αρι τη μέρα μέσο όρο μεροκάματο στην καλύτερη 25 σπάνια)

Άρα δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο (ούτε χρήμα) για κάτι δημιουργικό η χόμπι η έστω διασκέδαση (εκτός απ τις ποτανες). Φαντάζομαι ότι ούτε και οι γονείς σου, για ένα σινεμά η να πάνε διακοπές κάποτε κι αυτοί σαν άνθρωποι, μιας και αναγκαστικά ακόμα καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης σου ( σπίτι, φαγητό, κοινόχρηστα, ζεστό νερό για το μπανακι σου, κάνα χαρτζιλίκι για πόρνες άμα δεν πάει καλά το μεροκάματο κλπ).

Αδέλφια έχεις? Αν ναι πες λίγο για τις ζωές τους. Μένουν μαζί σας?  Έχουν δίκες τους οικογένειες?

Τις απόψεις που λες εδώ τις έχεις κουβεντιάσει με τους γονείς σου? Έστω τον πάτερα σου? Πως το βλέπουν?

Έτσι αφού σου καλύπτονται τα άλλα έξοδα ( κι άμα, δεν έχεις αυτοκίνητο, δεν καπνίζεις , δεν πας σε εστιατόρια/μπαράκια/club klp, δεν πίνεις αλκοόλ η άλλα ναρκωτικά, δεν έχεις δάνεια/κάρτες) το κοσαρικακι του μεροκάματου φτάνει για να πληρώνεις τις πόρνες στο μετάξι να σου δίνουν πατουσιτσες να γλυφεις και να σε πατούν με τα ποδαργια τους στη μούρη όταν τις χύνεις.

Έτσι μπορείς να νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να «υποταχτείς» (κατά τα λεγόμενα σου πάντα) σε κάποια γυναίκα. Μπορείς να τις «φτύνεις» όλες και να είσαι υπεράνω επιβεβαιώνοντας τον ανδρισμό σου και το ότι αξίζεις. Σιγά που θα τις παρακαλούσες κιόλας να τους γλύψεις τις πατούσες η να σε πατήσουν στη μούρη τις παλιό ελλ(ε)ινιδες αφού αυτό το κάνουν και οι αλλοδαπές πόρνες στο μετάξι, που τις πλερωνεις και είσαι και κύριος. 

Τη δήλωση σου «δεν παίρνω την ύπαρξή μου πολύ στα σοβαρά» σκέψου την λίγο πιο βαθιά και σε σχέση με την έκφραση της σεξουαλικότητας σου.
Επίσης. Πόσο σοβαρά νιώθεις  ότι παίρνουν την ύπαρξη σου οι γυναίκες που συναντάς στην καθημερινότητα σου?
Οι γυναίκες που έχεις σεξουαλικές επαφές?
(και πόρνες και οι ελάχιστες 4 υπόλοιπες της ζωής σου)
Περισσότερο ακόμα πόσο σοβαρά νιώθεις  ότι παίρνουν την ύπαρξη σου οι γυναίκες στην οικογένεια σου?
(στη συγκεκριμένη παραγραφουλα δε ζητώ απάντηση είναι homework γιατί είναι δύσκολο)

Φυσικά οι φίλοι που επιλεγείς (όπως έγραψες) είναι σε παρομοια κατάσταση (ίσως κ λίγο χειρότερη φαντάζομαι εγώ), ώστε όχι μόνο να μη σου αντιπαρατεθούν, μα  να σε θαυμάζουν και να επιβεβαιώνεσαι και «κοινωνικά».

Εφόσον αυτός ο ιδανικός (κατά τι γνώμη σου πάντα) τρόπος ζωής κάποτε δε θα μπορεί να συνεχιστεί, [size=10pt]σαν μοναδική διέξοδο βλέπεις την αυτοκτονία. Θεωρώντας την δε και την πιο «γενναία» λύση[/size].
Μήπως για να μη σε πουν κότα και αποτυχημένο? Όπως και τώρα δε μπορούν να σε λένε πια μαλακα μιας και την έκοψες?

ΥΓ. το γιατί προσπαθείς να εκθειάσεις τη γνώμη σου στους άλλους το σκέφτηκες ποτέ? Νιώθεις ότι πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι ο "καλύτερος". Γιατί έτσι?

ΥΓ2 Παρακολουθώ όπως βλέπεις και προσπαθώ να καταλαβαίνω

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ακριβως
Ας πουμε, οταν εισαι γιος του Σεφερη ή του Εμπειρικου, εχεις ιδιες αφετηριες με το να εισαι γιος μιας θρησκοληπτης τραπεζικης υπαλληλου, που σε τραβαει στην εκκλησια για να γινεις σωστος ανθρωπος
Ολοι ξεκιναμε επι ισοις οροις

τι άσχετο είναι αυτό;

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Δεν εχουν γινει οι απαραιτητες ιστορικες ερευνες για τη Σπαρτη. Αν μου βρεις την αρχαια Σπαρτη τοτε το συζηταμε.

Αλλα δεν εχει σχεση. Εδω ξεκινησε η κουβεντα για το κατα ποσον αν μεγαλωνε τα παιδια μια κοινοτητα ειναι εφικτο. Και το παραδειγμα της Σπαρτης δειχνει οτι ηταν εφικτοτατο. Δλδ το καναν και διατηρησαν μια κοινωνια που δε κινδυνεψε ποτε ουτε απο εξωτερικη απειλη ουτε εσωτερικη αποσυνθεση για μια χιλιετια περιπου.

στην τότε εποχή ήταν εφικτό, στην τωρινή εποχή δεν νομίζω πως είναι εφικτό... μη συγκρίνουμε ανόμοιες εποχές...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Αν καταλαβαίνω καλά

Δουλεύεις όσο περισσότερο γίνετε (2 δουλειές πρωί απόγευμα κ σαββατοκύριακα) για να πάρεις περίπου 500 600 το μήνα (min 400 max 800 δηλαδή  άντε κάνα 20αρι τη μέρα μέσο όρο μεροκάματο στην καλύτερη 25 σπάνια)

Άρα δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο (ούτε χρήμα) για κάτι δημιουργικό η χόμπι η έστω διασκέδαση (εκτός απ τις ποτανες). Φαντάζομαι ότι ούτε και οι γονείς σου, για ένα σινεμά η να πάνε διακοπές κάποτε κι αυτοί σαν άνθρωποι, μιας και αναγκαστικά ακόμα καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης σου ( σπίτι, φαγητό, κοινόχρηστα, ζεστό νερό για το μπανακι σου, κάνα χαρτζιλίκι για πόρνες άμα δεν πάει καλά το μεροκάματο κλπ).

Αδέλφια έχεις? Αν ναι πες λίγο για τις ζωές τους. Μένουν μαζί σας?  Έχουν δίκες τους οικογένειες?

Τις απόψεις που λες εδώ τις έχεις κουβεντιάσει με τους γονείς σου? Έστω τον πάτερα σου? Πως το βλέπουν?

Έτσι αφού σου καλύπτονται τα άλλα έξοδα ( κι άμα, δεν έχεις αυτοκίνητο, δεν καπνίζεις , δεν πας σε εστιατόρια/μπαράκια/club klp, δεν πίνεις αλκοόλ η άλλα ναρκωτικά, δεν έχεις δάνεια/κάρτες) το κοσαρικακι του μεροκάματου φτάνει για να πληρώνεις τις πόρνες στο μετάξι να σου δίνουν πατουσιτσες να γλυφεις και να σε πατούν με τα ποδαργια τους στη μούρη όταν τις χύνεις.

Έτσι μπορείς να νιώθεις ότι δεν χρειάζεται να «υποταχτείς» (κατά τα λεγόμενα σου πάντα) σε κάποια γυναίκα. Μπορείς να τις «φτύνεις» όλες και να είσαι υπεράνω επιβεβαιώνοντας τον ανδρισμό σου και το ότι αξίζεις. Σιγά που θα τις παρακαλούσες κιόλας να τους γλύψεις τις πατούσες η να σε πατήσουν στη μούρη τις παλιό ελλ(ε)ινιδες αφού αυτό το κάνουν και οι αλλοδαπές πόρνες στο μετάξι, που τις πλερωνεις και είσαι και κύριος. 

Τη δήλωση σου «δεν παίρνω την ύπαρξή μου πολύ στα σοβαρά» σκέψου την λίγο πιο βαθιά και σε σχέση με την έκφραση της σεξουαλικότητας σου.
Επίσης. Πόσο σοβαρά νιώθεις  ότι παίρνουν την ύπαρξη σου οι γυναίκες που συναντάς στην καθημερινότητα σου?
Οι γυναίκες που έχεις σεξουαλικές επαφές?
(και πόρνες και οι ελάχιστες 4 υπόλοιπες της ζωής σου)
Περισσότερο ακόμα πόσο σοβαρά νιώθεις  ότι παίρνουν την ύπαρξη σου οι γυναίκες στην οικογένεια σου?
(στη συγκεκριμένη παραγραφουλα δε ζητώ απάντηση είναι homework γιατί είναι δύσκολο)

Φυσικά οι φίλοι που επιλεγείς (όπως έγραψες) είναι σε παρομοια κατάσταση (ίσως κ λίγο χειρότερη φαντάζομαι εγώ), ώστε όχι μόνο να μη σου αντιπαρατεθούν, μα  να σε θαυμάζουν και να επιβεβαιώνεσαι και «κοινωνικά».

Εφόσον αυτός ο ιδανικός (κατά τι γνώμη σου πάντα) τρόπος ζωής κάποτε δε θα μπορεί να συνεχιστεί, [size=10pt]σαν μοναδική διέξοδο βλέπεις την αυτοκτονία. Θεωρώντας την δε και την πιο «γενναία» λύση[/size].
Μήπως για να μη σε πουν κότα και αποτυχημένο? Όπως και τώρα δε μπορούν να σε λένε πια μαλακα μιας και την έκοψες?

ΥΓ. το γιατί προσπαθείς να εκθειάσεις τη γνώμη σου στους άλλους το σκέφτηκες ποτέ? Νιώθεις ότι πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι ο «καλύτερος. Γιατί έτσι?

ΥΓ2 Παρακολουθώ όπως βλέπεις και προσπαθώ να καταλαβαίνω

το χόντρυνες τώρα...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
τι άσχετο είναι αυτό;

Αμα δεν εχεις παρακολουθησει την κουβεντα, ειναι φυσικο να το βρισκεις ασχετο

Επισης, ηθελα να επισημανω κατι: Ορισμενοι θελετε σωνει και καλα να επιβαλλετε την "κανονικοτητα" σε ολη την κοινωνια, αρνουμενοι να καταλαβετε οτι η δικη σας κανονικοτητα δεν ειναι απαραιτητα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καλη/σωστη/ηθικη

Καποιος πχ μπορει να θεωρει πολυ πιο εμετικο ενα τσαμπα γαμησι με μια γκομενα που δεν αγαπαει, απο οτι να κατασπαταλαει τα λιγα λεφτα του σε πουτανες, και να ζει με λεφτα των γονιων του
Καποιος μπορει να θεωρει λυπηρο το να εχει οικογενεια και παιδια

Το κυνηγι της κανονικοτητας ειναι κυριο χαρκτηριστικο της ιδεολογιας του Μουσολινι, και μετεπειτα της ναζιστικης Γερμανιας. Βεβαια, αν σας κατηγορησω για ναζι (σας κατηγορω ευθεως), θα μου αντιτεινετε οτι αυτα δεν ειναι σωστα πραγματα... (και παλι στα πλαισια της δικης σας κανονικοτητας, οπως τη διδαχθηκατε στο σχολειο και στο σπιτι σας).

Μην προσπαθειτε οικτήρετε κανεναν , ουτε να μας ψυχαναλύσετε, γιατι δεν ειστε σε θεση, δεν σας το ζητησαμε, δεν μπορειτε- θεσμικα.
Κι επαναλαμβανω, αν θελετε σωνει και καλα να το κανετε, θα πρεπει να γινουν καποιες αλλαγες στο πολιτευμα
Προσπαθηστε και θα ηττηθειτε, οπως ολοι οι προηγουμενοι

Επισκέπτης
Dm34, έχεις πέσει μέσα στα περισσότερα εκτός από ένα: Ποτέ μα ποτέ δεν παίρνω χαρτζιλίκι ή δώρα από τους δικούς μου.

Το πρόβλημά σου δεν καταλαβαίνω που είναι. Θεωρείς ότι 600 ευρώ είναι λίγα σήμερα για έναν ανύπαντρο; Μα υπάρχουν παντρεμένοι με παιδιά που παίρνουν σήμερα τόσα, όσοι βέβαια έχουν πλέον δουλειά.

Ούτε αμάξι έχω ούτε διακοπές πάω αλλά εγώ πιστεύω ότι περνάω καλά γιατί μου αρέσει η δουλειά μου που είναι άνετη (γι΄αυτό και δουλεύω 48 ώρες τη βδομάδα) και γιατί γαμάω πολύ. Αυτά με νοιάζουν στη ζωή, δεν θέλω κάτι άλλο.

Picker   :sunglasses:

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Απο ποια αποψη δεν ειναι εφικτο?

είναι μη εφαρμόσιμο... ή μάλλον πολύ δύσκολα εφαρμόσιμο
συγκρίνεις άλλες εποχές... στην τότε κοινωνία ήταν αποδεκτό να μεγαλώνει τα παιδιά το κοινωνικό σύνολο κάτι που πλέον δεν είναι αποδεκτό. τον ρόλο αυτό τον έχουν πλέον οι γονείς και η οικογένεια και σε περιπτώσεις προβληματικού περιβάλλοντος τότε αναλαμβάνει το κράτος (όχι και με τον καλύτερο τρόπο η αλήθεια είναι)
εσείς που εκθειάζετε την κοιινωνία της Σπάρτης, δεν βλέπω να αναφέρετε τις θανατώσεις παιδιών που είχαν κάποιο πρόβλημα...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
είναι μη εφαρμόσιμο... ή μάλλον πολύ δύσκολα εφαρμόσιμο
συγκρίνεις άλλες εποχές... στην τότε κοινωνία ήταν αποδεκτό να μεγαλώνει τα παιδιά το κοινωνικό σύνολο κάτι που πλέον δεν είναι αποδεκτό. τον ρόλο αυτό τον έχουν πλέον οι γονείς και η οικογένεια και σε περιπτώσεις προβληματικού περιβάλλοντος τότε αναλαμβάνει το κράτος (όχι και με τον καλύτερο τρόπο η αλήθεια είναι)
εσείς που εκθειάζετε την κοιινωνία της Σπάρτης, δεν βλέπω να αναφέρετε τις θανατώσεις παιδιών που είχαν κάποιο πρόβλημα...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Αμα δεν εχεις παρακολουθησει την κουβεντα, ειναι φυσικο να το βρισκεις ασχετο

Επισης, ηθελα να επισημανω κατι: Ορισμενοι θελετε σωνει και καλα να επιβαλλετε την "κανονικοτητα" σε ολη την κοινωνια, αρνουμενοι να καταλαβετε οτι η δικη σας κανονικοτητα δεν ειναι απαραιτητα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ καλη/σωστη/ηθικη

Καποιος πχ μπορει να θεωρει πολυ πιο εμετικο ενα τσαμπα γαμησι με μια γκομενα που δεν αγαπαει, απο οτι να κατασπαταλαει τα λιγα λεφτα του σε πουτανες, και να ζει με λεφτα των γονιων του
Καποιος μπορει να θεωρει λυπηρο το να εχει οικογενεια και παιδια

Το κυνηγι της κανονικοτητας ειναι κυριο χαρκτηριστικο της ιδεολογιας του Μουσολινι, και μετεπειτα της ναζιστικης Γερμανιας. Βεβαια, αν σας κατηγορησω για ναζι (σας κατηγορω ευθεως), θα μου αντιτεινετε οτι αυτα δεν ειναι σωστα πραγματα... (και παλι στα πλαισια της δικης σας κανονικοτητας, οπως τη διδαχθηκατε στο σχολειο και στο σπιτι σας).

Μην προσπαθειτε οικτήρετε κανεναν , ουτε να μας ψυχαναλύσετε, γιατι δεν ειστε σε θεση, δεν σας το ζητησαμε, δεν μπορειτε- θεσμικα.
Κι επαναλαμβανω, αν θελετε σωνει και καλα να το κανετε, θα πρεπει να γινουν καποιες αλλαγες στο πολιτευμα
Προσπαθηστε και θα ηττηθειτε, οπως ολοι οι προηγουμενοι

το θέμα το έχω παρακολουθήσει και έχω γράψει πολλά post...
κανένας δεν επιβάλλει κάτι σε ένα φόρουμ. κάποιος ανοίγει μια κουβέντα και ακολουθούν απόψεις... προφανώς σε μια τέτοια κουβέντα θα ειπωθούν και πράγματα που δεν αρέσουν και θα προκύψουν διαφωνίες. άλλο αυτό και άλλο η επιβολή μια άποψης. και από τις διαφωνίες στο κομμάτι του ναζισμού υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση...
επειδή λοιπόν σε εμένα έκανες παράθεση και κατηγόρησες για ναζισμό, θα ήθελα να τεκμηριώσεις την άποψή σου... για αυτά που έχω γράψει εγώ τουλάχιστον!!!

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Dm34, έχεις πέσει μέσα στα περισσότερα εκτός από ένα: Ποτέ μα ποτέ δεν παίρνω χαρτζιλίκι ή δώρα από τους δικούς μου.

Το πρόβλημά σου δεν καταλαβαίνω που είναι. Θεωρείς ότι 600 ευρώ είναι λίγα σήμερα για έναν ανύπαντρο; Μα υπάρχουν παντρεμένοι με παιδιά που παίρνουν σήμερα τόσα, όσοι βέβαια έχουν πλέον δουλειά.

Ούτε αμάξι έχω ούτε διακοπές πάω αλλά εγώ πιστεύω ότι περνάω καλά γιατί μου αρέσει η δουλειά μου που είναι άνετη (γι΄αυτό και δουλεύω 48 ώρες τη βδομάδα) και γιατί γαμάω πολύ. Αυτά με νοιάζουν στη ζωή, δεν θέλω κάτι άλλο.

ο προβληματισμός δεν είναι για τα λεφτά που βγάζεις αλλά γιατί υπάρχει μια αντίφαση στο ότι έχεις μια άποψη ζωής στο να μη λες ψέμματα όσο σκληρό και να είναι αυτό, αλλά πιθανολογώ πως δεν έχει κάνει τέτοια κουβέντα με τους γονείς σου που καλύπτουν τα βασικά σου έξοδα για να κάνεις τη ζωή που κάνεις... αν έχω λάθος δίόρθωσέ με...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
το θέμα το έχω παρακολουθήσει και έχω γράψει πολλά post...
κανένας δεν επιβάλλει κάτι σε ένα φόρουμ. κάποιος ανοίγει μια κουβέντα και ακολουθούν απόψεις... προφανώς σε μια τέτοια κουβέντα θα ειπωθούν και πράγματα που δεν αρέσουν και θα προκύψουν διαφωνίες. άλλο αυτό και άλλο η επιβολή μια άποψης. και από τις διαφωνίες στο κομμάτι του ναζισμού υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση...
επειδή λοιπόν σε εμένα έκανες παράθεση και κατηγόρησες για ναζισμό, θα ήθελα να τεκμηριώσεις την άποψή σου... για αυτά που έχω γράψει εγώ τουλάχιστον!!!

Σου ειπα...
Το να θες να "βοηθησεις", να "ψυχολογησεις", να "αναμορφωσεις" καποιους που θεωρεις προβληματικους ειναι η αρχη του φασισμου
Ε, ο ναζισμος ειναι λιγο πιο extreme γιατι εμπλεξε με αρειες φυλες κλπ
Αλλα γενικα, και στο ναζισμο αυτη ειναι η κεντρικη ιδεα
Προσεξε: IΔEA λεω. Στο επιπεδο της πραξης, αρμοδιος ειναι ο Λακης κι οι ομοιοι του (δεν ξερω/ με νοιαζει αν εισαι ενας απο αυτους)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436

Ναι ειναι λιγα, και δε φτανουν. Οι μισθοι εχουν πεσει, το επιπεδο τιμων ομως οχι  :-

Επισκέπτης

ρε πικερ ομολογω οτι με μια πρωτη ματια η ζωη σου μοιαζει γοητευτικη.. εισαι αυταρκης με λιγα αγαθα δεν εχεις καμια υποχρεωση και περνας καλα με τα πολυ λιγα που εχεις και τα ακομα λιγοτερο που ζητας.

περιπτωση σαν την δικη σου ειναι και ο καλυτερος μου φιλος ο οποιος μπορει να περασει 1 μηνα με 100€ δεν εχει και δεν ζηταει τιποτα. και εδω ερχεται η διαμαχη που εχουμε και μαζι, ειναι αυτο αρκετο σε γεμιζει για την υπολοιπη ζωη σου? εισαι σιγουρος οτι δεν εχει επαναπαυτει στην ευκολη λυση? μηπως θελεις και εσυ καποια παραπανω πραγματα στην ζωη σου, απλα δεν εχεις την διαθεση-θεληση να τα διεκδικησεις? μηπως φοβασαι να κουραστεις και να πληγωθεις συναισθηματικα αναζητωντας καλυτερη δουλεια, μια γυναικα να κανεις οικογενεια, περισσοτερα λεφτα, περισσοτερη ελευθερια?
οι απαντησεις στα παραπανω ερωτηματα ειναι για παρτη σου και οχι για εμας εδω..

αν θελεις απλα πες μου 2 πραγματα για εσενα:
ποσο χρονων εισαι?
μενεις μονο σου?

υ.γ. δεν σε κρινω (πως θα μπορουσα αλλωστε?) απλα με ενδιαφερει ο τροπος σκεψης σου... δεν θεωρω το "κανονικο" οτι ειναι και το καλυτερο...

παρακαλω αν απαντησει καποιος να ειναι ο πικερ και οχι καποιος αλλος...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom