alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.291
- Πόντοι
- 8.006
Εγω ξερω το εξης. Οι ΗΠΑ ειναι μια χωρα με τρομερες αντιθεσες εσωτερικες, σε πολλα επιπεδα. Οι ισορροπιες κρατιωνται επι δεκαετιες κυριολεκτικα με τα δοντια. Ακομη κι ο εμφυλιος του 19ου αιωνα, δεν ειναι δα και τοσο μακρια χρονικα ούτε οι αιτίες του εχουν εξαλειφθει μεχρι σημερα. Και ερχεται ξαφνικα ενας εντελως ανευθυνος ανθρωπος, και αναλαμβανει την διακυβερνηση το 2016, εκμαυλιζοντας, οξυνοντας, θυμιζοντας ολα τα παθη που υφιστανται εδω και χρονια, προκαλώντας εναν ανευ προηγουμενου διχασμο. Δινοντας βημα και θαρρος στον καθε ακραιο, στον καθε απολίτιστο. Κάτι που θα παρει χρονια να επουλωθει.Κοψε κατι ρε φιλε...Πλέον τα νήματα για Trump και αμερικάνικες εκλογές μας τελείωσαν. Νέος Πρόεδρας το εκφυλισμένο γεροχούφταλο. Από όσα υπέγραψε σήμερα καταλαβαίνετε τί θα ακολουθήσει. Εγώ θα περιμένω υπομονετικά τους υποστηρικτές του να δηλώσουν το πόσο λάθος έκαναν στην εκτίμησή τους.
Ο γερο Biden δεν υπαρχει η παραμικρη περιπτωση να κατσει να ασχοληθει με την αμερικανικη οικονομια και γενικοτερα να helparei την εργατικη και μεσσαια ταξη της Αμερικης.Προεχουν αλλα πρωτα.Κλιματικη αλλαγη,μεταναστευτικο(ας ετοιμαστουν να μπολιαστουν οι τυποι),ηλεκτρικη ενεργεια και γενικοτερα εξωτερικη πολιτικη λιγο πολυ τα ιδια που βλεπαμε επι Ομπαμα.Μεσα στην 4εατια του θα υπαρξουν κατα την γνωμη μου εξεγερσεις και μεγαλα μπαχαλα με δεξιους και ακροδεξιους λευκους αμερικανους.Σε συνδυασμο με την οικονομια(που θα ειναι ζορικα για ολο τον πλανητη) μαζι και με το μεταναστευτικο(μπολιασμα) η Αμερικη θα βιωσει εναν εμφυλιο πολεμο επι προεδριας του.Γενικοτερα η Αμερικη ειναι καζανι που βραζει και δεν θα αργησει να γινει το μπαμ.Εχω αρκετα φιλαρακια ακομα και συγγενεις στο Αμερικα οποτε γνωριζω τι παιζει λιγο πολυ.Ερχνται δυσκολα χρονια και για την Αμερικη και γενικοτερα για την δυση.
Τι να κοψω?Κανε πολιτικη αναλυση να σε ακουσω.Εχεις ιδεα ποσος κοσμος στην Αμερικη αυτη την συγκεκριμενη στιγμη ειναι στα ακρα με την εκλογη Biden?Ο Τρομπας θα κανει μαλλον δικο του κομμα.Εδω μιλαμε οτι παιζεται το μελλον των Republicans.Η δεξια στην Αμερικη οδευει προς ρεύματα.Οι μισοι ειναι οι light ρεπουμπλικανοι που δινουν περισσοτερο βαση στην ελευθερη οικονομια και στον καπιταλισμο,ενω δεν προβληματιζονται με τις κοινωνικες αλλαγες που παιρνουν μερος.Η αλλη πλευρα ειναι η λεγομενη ;old right' η οποια ειναι κατα της παγκοσμιοποίησης,εναντια στην κλιματικη αλλαγη,δεν θελουν αλλους ξενους απο ασια και μεξικο,ειναι κατα των αυλωσεων και των ναρκοτικων.Τασσονται κατα των LGBT και γενικοτερα η θρησκεια γι'αυτους παραμενει ισχυρος θεσμος.Ολα αυτα κατα καποιο τροπο τα ειχε παρει με το μερος του ο Τρομπας ο οποιος ακομα και χθες δηλωσε οτι θα τα ξαναπουμε.Παντως φιλαρακι που εχω στην Αμερικη απο Β.Καρολινα μου ειπε οτι στο Τεξας θα βγουνε οι cowboy και θα κυνηγανε οποιοδηποτε λαθραιο μεξικανο.Ετοιμαζονται να φτιαξουν αραστρατιωτικές οργανώσεις στα συνορα.
Και μου λες οτι φταιει ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοι, για την καμμενη γη που αφηνει ο Τραμπ?
Ναι, φυσικα ερχονται δυσκολα χρονια, γιατι κυβερνησε ενας τρελος, που εδωσε βημα και αποψη στον καθε τρελο.
Τωρα που κυβερναει ενας κανονικος ανθρωπος και οχι ενας αγενης, αντιαισθητικος μαλακας, μπορουμε να αισιοδοξουμε. Αλλά φυσικα μπορει να υπαρξουν ακροτητες. Γι αυτες ομως φταιει ο Τραμπ που μολυνε την αμερικανικη κοινωνια με τις μαλακιες του.
Α, και κατι επιχειρηματα οτι "σταματησε τους πολεμους" και οτι"πηγε καλα η οικονομια της αμερικης" επι των ημερων του, τα ακουω αλλά ως εκει.