Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αφου οπως αντιλαμβανομαι ασχολεισαι με την στατιστικη, θελω σοβαροτατα να σου υποβαλω ενα ερωτημα

Οταν μιλαμε για "μεσο ορο"
Σε τι ποσοστό μετραται αυτος τελικα?
Και εξηγουμαι.
Ας πουμε οτι κατα μεσο ορο στην Ελλαδα οι αντρες πεθαινουν στα 82.
Τι ποσοστο πεθαινει ομως στα 82?

Τι ρωτάς και εσύ μωρέ;

Και ποιούς ρωτάς τώρα;

Περιμένεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα που μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι καθόλου απλό;

Εσύ τι ζητάς; Ποσοστό επί ποιών; Από όσους γεννιούνται ένα συγκεκριμένο έτος; Από όσους ζουν και είναι 82;

Εμ, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα.

Υπάρχει ειδικός κλάδος της Στατιστικής που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Κάθε έτος φτιάχνουν κάποιους πίνακες. Τσίμπα έναν για άνδρες στην Σουηδία για το 2003.

https://[URL unfurl="true"]www.demographytextbook.com/img/tables/5-table-e1.gif[/img[/URL]]

Τι λέει αυτός ο Πίνακας;

Σε μια συγκεκριμένη στιγμή, το 2013, από τους 100.000 άντρες που έχουν γεννηθεί πριν από 100 χρόνια θα φθάσουν τα 80 χρόνια οι περίπου 60.000 δηλαδή το 40% θα έχει πεθάνει πριν από τα 80.

Αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν πεθάνει άλλοι 18.000.

Έτσι δουλεύει το πράγμα και όχι οι βλακείες που γράφουν αυτοί οι άσχετοι.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Όλοι οι ανώμαλοι του μπου που γαμάνε της Ειτζούδες ακάποτα και πιπώνουν τα τραβέλια, τώρα μιλάνε για στατιστικές, προσδώκιμα ζωής και αν ο κορονωϊός περνάει μέσα από τη μάσκα.
Μιλάμε γελάνε και οι πέτρες.
δεν νομιζω κανενας απο τους συνομιλητες στο ευχαριστο αυτο φορουμ να εκανε αυτα που λες με αιητζουδες και τρασνφορμερς,

παντως αυτος που εφτιαξε την ψηφιακη τεχνολογια για να γραφεις και να χασοπερνας και εσυ εδω ενας πουστης ο τουρινγκ ηταν

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Τι ρωτάς και εσύ μωρέ;

Και ποιούς ρωτάς τώρα;

Περιμένεις απάντηση σε αυτό το ερώτημα που μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά δεν είναι καθόλου απλό;

Εσύ τι ζητάς; Ποσοστό επί ποιών; Από όσους γεννιούνται ένα συγκεκριμένο έτος; Από όσους ζουν και είναι 82;

Εμ, δεν δουλεύει έτσι το πράγμα.

Υπάρχει ειδικός κλάδος της Στατιστικής που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Κάθε έτος φτιάχνουν κάποιους πίνακες. Τσίμπα έναν για άνδρες στην Σουηδία για το 2003.

https://[URL unfurl="true"]www.demographytextbook.com/img/tables/5-table-e1.gif[/img[/URL]]

Τι λέει αυτός ο Πίνακας;

Σε μια συγκεκριμένη στιγμή, το 2013, από τους 100.000 άντρες που έχουν γεννηθεί πριν από 100 χρόνια θα φθάσουν τα 80 χρόνια οι περίπου 60.000 δηλαδή το 40% θα έχει πεθάνει πριν από τα 80.

[/quote]ο πινακας που παραθεσες βλακα λεει με συγκεκριμενα νουμερα για μια χρονια και μια χωρα αυτο που εξηγησαμε ως κανονα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
θα μπορουσε να κυκλοφορησει ως βιβλιο 20.000 σελιδων

σκεψεις και αντιπαραθεσεις ειδικων και ασχετων επι μιας επιδημιολογικης κρισεως

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
αντε και γαμησου πουστρα, κακως σας περναμε με 10 για να μην μας πρηζουν, τουβλα

Όταν εγώ σπούδαζα πουστρακο, εσύ βύζαινες, είσαι μια τρίχα από τα αρχιδια μου τουρκοβουλγαροσπορε. Όταν εγώ γαμουσα στη Φυλης, εσύ ήσουν στα αρχιδια του πατερα σου. Μάθε να κάνεις διάλογο με αγνώστους και να μην τους προσβάλλεις πρώτος με ειρωνικά και υποτιμητικά σχόλια διότι δεν τους γνωρίζεις ποιοι είναι και με τι ασχολούνται. Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω που ανταπάντησα στην ηλίθια απάντηση σου. Όπου σε βρίσκω θα σε γαμω από εδώ και μπρος παλιοπουστα

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.081
Πόντοι
2.606
Τύποι παλιά στη βούτα παίζαμε κόντρα τις  άδειες θέλω να σας δω να στηνετε τα πτυχία σας ρεπριζ από δευτερες φανάρι με φανάρι  :grin:

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Οπως μου ειχε πει καποτε ενας φιλος πολυ ευστοχα, "εξυπνος δικτατορας δεν υπαρχει".
Ο ιός από τη μια πλευρά μας σοκάρει.

Από την άλλη, όμως, μας χαρίζει στιγμές έντονης διασκέδασης.

Ειδικά ο Trump παίζει μεγάλη μπάλα τις τελευταίες μέρες!

“If we have between 100.000 and 200.000 deaths we’ve all together done a very good job,”

"There really are no words for this level of insensitivity and inhumanity.
A serial killer would be jealous."

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ο ιός από τη μια πλευρά μας σοκάρει.

Από την άλλη, όμως, μας χαρίζει στιγμές έντονης διασκέδασης.

Ειδικά ο Trump παίζει μεγάλη μπάλα τις τελευταίες μέρες!

“If we have between 100.000 and 200.000 deaths we’ve all together done a very good job,”

"There really are no words for this level of insensitivity and inhumanity.
A serial killer would be jealous."
αν ελεγε ομως αν κρατησουμε τα θυματα κατω απο το 0,1%
που αριθμητικα παλι βγαζει το ιδιο κανεις δεν θα τον κατηγορουσε.
σε ποια κωμωδια ηταν που μπαινει ο μουστακας μεσα και λεει σε αυτην εδω την αιθουσα οι μισοι ειναι τουβλα, και σηκωνονται ολοι τσατισμενοι και τους λεει ανασκευαζω σε αυτην την αιθουσα οι μισοι δεν ειναι τουβλα. και καθονται ολοι ησυχοι κατω ενω τους ειπε το ιδιο πραγμα.

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686
Τι λέει αυτός ο Πίνακας;

Ρε Βολταίρο, ούτε πρακτική αριθμητική δεν ξέρεις ;  :2funny: :2funny: :2funny:

Όταν φθάνουν τα 80, πράγματι έχουν επιζήσει οι 60.000 περίπου
από τους 100.000, κατ΄ακρίβεια ο πίνακας γράφει ότι
μέχρι την ηλικία των 80 ετών είχαν επιζήσει οι 59.160 από τους 100 χιλ

μετά , που το βρήκες τον αριθμό 18.000 ;  :2funny: :2funny:

ΟΥΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ
δεν νογάς

Α, ρε βολταίρο !  :2funny:

Τολμάς να μιλάς για Μαθηματικά
και δεν καταλαβαίνεις ΟΥΤΕ πρακτική αριθμητική ;

Τόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως ;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Όταν εγώ σπούδαζα πουστρακο, εσύ βύζαινες, είσαι μια τρίχα από τα αρχιδια μου τουρκοβουλγαροσπορε. Όταν εγώ γαμουσα στη Φυλης, εσύ ήσουν στα αρχιδια του πατερα σου. Μάθε να κάνεις διάλογο με αγνώστους και να μην τους προσβάλλεις πρώτος με ειρωνικά και υποτιμητικά σχόλια διότι δεν τους γνωρίζεις ποιοι είναι και με τι ασχολούνται. Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω που ανταπάντησα στην ηλίθια απάντηση σου. Όπου σε βρίσκω θα σε γαμω από εδώ και μπρος παλιοπουστα
εσυ το ξεκινησες
εγω θα σε αντιμετωπιζω οπως με αντιμετωπιζεις
εσυ να μαθεις να εκφραζεσαι σωστα πρωτα γιατι εσυ προσβαλες πρωτα

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686

ΩΠΑ !

:rockon: :rockon: :rockon:

Επιστροφή του Whois , Πλέζουρα ;  :rockon:

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
Ο ρυθμός των τελευταίων 2 ημερών....

01.04.2020

USA +1049
Spain +923
Italy +727  
France +509
England +563

Germany +156
Iran +138
Holland +134
Belgium +123
Turkey +63

Sweden +59
Switzerland +55
Brazil +41
Portugal +27
Austria +18

02.04.2020

France +1355
USA +968
Spain +961
Italy +760
England +569

Belgium +183
Germany +176
S. Korea +169
Holland +166
Iran +124

Turkey +79
Sweden +69
Canada +59
Brazil +57
Switzerland +48

• Like
Αντιδράσεις: 968

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.157
Πόντοι
506
αν ελεγε ομως αν κρατησουμε τα θυματα κατω απο το 0,1%
που αριθμητικα παλι βγαζει το ιδιο κανεις δεν θα τον κατηγορουσε.
σε ποια κωμωδια ηταν που μπαινει ο μουστακας μεσα και λεει σε αυτην εδω την αιθουσα οι μισοι ειναι τουβλα, και σηκωνονται ολοι τσατισμενοι και τους λεει ανασκευαζω σε αυτην την αιθουσα οι μισοι δεν ειναι τουβλα. και καθονται ολοι ησυχοι κατω ενω τους ειπε το ιδιο πραγμα.
Αυτό που είπε είναι απίστευτο/τραγικό.

Φαντάσου να έμεναν οι γονείς κ οι παππούδες σου στην Νέα Υόρκη και να άκουγες αυτά τα λόγια. 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686

Antebellum

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2013
Like
489
Πόντοι
36
Καραγκιόζη νο2. Διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω
1) Τα ποσοστά θνητότητας και νοσηλείας του πληθυσμού του Princess αφορούν μεγάλο σε ηλικία πληθυσμό. Το 1,54 δεν είναι το ποσοστό θνητότητας του γενικού πληθυσμού. Ούτε το 5,2 το ποσοστό που χρειάζεται ΜΕΘ. Το έγραψα και εγώ και 1-2 άλλοι αλλά απλά δε διαβάζεις. Άρα όλος ο συλλογισμός σου είναι πίπες
2) Όταν έχεις Ro = 2.5, σε ανοσία αγέλης φτάνεις όταν νοσήσει το 60%. Αυτό που είπα είναι ότι στο 1.500.000 που θα νοσήσουν ταυτόχρονα θα έχεις 16300 θανάτους. Στο τελευταίο 1.500.000 από τα 6.000.000 μέχρι τα 7.500.000 και αφού που ουσιαστικά έχεις επιτύχει ανοσία αγέλης οι νεκροί είναι υπερβολικά λιγότεροι γιατί το σύστημα υγείας σου δεν είναι υπερφορτωμένο.
3) Η θνητότητα είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και βγαίνει με διαφορική εξίσωση την οποία αδυνατείς να καταλάβεις
4) Για να χρειάζεσαι 70-80% για να επιτύχεις ανοσία αγέλης θα πρέπει το Ro να είναι 3,33 - 5,00
5) Το 40.000 ήταν οι παραπάνω θάνατοι οι οποίοι βγαίνουν μέσω προσομοιώσεων, γιατί όταν έχεις 3 διαφορικές εξισώσεις χρειάζεσαι προσομοίωση για να βγάλεις αποτέλεσμα. Απλά εξήγησα στο περίπου πως θα βγει αυτό το νούμερο χρησιμοποιώντας το χειρότερο σενάριο του να νοσήσει 1.500.000 ταυτόχρονα και βγάζοντας τους θανάτους γι' αυτό το 1.500.000.

δεν αντεχω λαιμααιιιιι ... εισαι μεγαλος επιστημονας. Σε αναβαθμιζω σε μονιμο επιστημονικο συνεργατη στο Αστεριξ.

1) τo 1.25% Ποσοστο στις ΜΕΘ απο που προκυπτει? Απο τον κωλο σου. Με 95% confidence interval το diamond princess βγαζει 1,38% θνησιμοτητα, 2,6% θνητοτητα και τα 2 age adjusted. Εσυ βγαζεις 1.06 απο το παχυ εντερο σου, σε πληθυσμο με ΜΕΣΗ ηλικια 43. Το diamond ειχε μεση ηλικια 58. Για τους ανω των 65 η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ απο το diamond βγαινει στο 6,6%. Ελλαδα, αριθμος ανω των 65 ετων -> 2,500,000. 70% infection rate -> 1,750,000 -> νεκροι -> 115,000. Ουτ 13,ουτε 40,000 ΒΛΑΚΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

2) το R0 του covid 19 εργαζονται μυαλα που σε ξεπερνουν εκθετικα στην ευφυια για να το υπολογισουν. Το 2.5 το εβαλες απο τον πρωκτο σου. Και οχι, αν "νοσησουν" 1,500,000 ειτε ειναι πρωτοι ειτε τελευταιοι δεν κανει καμια απολυτως διαφορα το αν εχεις "ανοσια αγελης'  στον αριθμο κλινων + μεθ που θα χρειαστουν ΒΛΑΚΑ. Ανοιξε λεξικο διαβασε ορισμο ανοσιας, ξαναπαιρνα.

3) οταν εκανα εγω διαφορικες εξισωσεις εσυ μαζευες ακομα τις μυξες σου

4) για να χρειαζεσαι 70% για ανοσια αγελης το R0 θα πρεπει να ειναι ακριβως 3. Οσο υπολογιζεται οτι ειναι, με δεδομενα 28ης Μαρτιου και βασικες (οχι καθολου) προφυλαξεις Χωρις να ειναι ακομα βεβαιο, δες 2)

5) το excess mortality που προσπαθεις να υπολογισεις ντουγανι μου δεν ειναι μονο στις ΜΕΘ, ειναι και στα απλα κρεβατια. Τα οποια και αυτα γεμιζουν. Και κοιτα να δεις κατι μαγικο, ασθενεις με πνευμονια, αν δεν εχουν κρεβατι με οξυγονο κι ειναι σπιτι τους ξερεις τι κανουν? Ψοφανε
.
.
.
.

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Επειδή τις τελευταίες μέρες διακρίνω μια αλλαζονία εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Μπου έψαξα και βρήκα προ μέτρων ποστ που μας λέει πως δεν είναι και τίποτα να πεθάνουν και μερικές εκατοντάδες γέροι ώστε να σωθεί η οικονομία!
Βέβαια μετά ο άνεμος φύσηξε αλλιώς στο κυβερνών κόμμα και η κωλοτούμπα θα ήταν αξιοζήλευτη και από τον άλλο αλ6...

Τύπε δεν ειναι ευκολο να κλεισουν τα παντα, νομιζω το καταλαβαινεις αυτο, η καταρρευση της οικονομιας μπορει να εχει χειροτερες συνεπειες ακομη και απο μερικες εκατονταδες θανατους απο τον ιο

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686
Επειδή τις τελευταίες μέρες διακρίνω μια αλλαζονία εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Μπου έψαξα και βρήκα προ μέτρων ποστ που μας λέει πως δεν είναι και τίποτα να πεθάνουν και μερικές εκατοντάδες γέροι ώστε να σωθεί η οικονομία!
Βέβαια μετά ο άνεμος φύσηξε αλλιώς στο κυβερνών κόμμα και η κωλοτούμπα θα ήταν αξιοζήλευτη και από τον άλλο αλ6...

:rockon: :rockon: :rockon:

τεράστια κωλοτούμπα ο Αλεξ71 !

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686
Τύπε δεν ειναι ευκολο να κλεισουν τα παντα, νομιζω το καταλαβαινεις αυτο, η καταρρευση της οικονομιας μπορει να εχει χειροτερες συνεπειες ακομη και απο μερικες εκατονταδες θανατους απο τον ιο

Κωλοτούμπααααααααααααααααααααα !

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.114
Πόντοι
1.686

9780393310726_p0_v3_s550x406.jpg