Μελετώντας προσεχτικά, όλες τις απόψεις των συναγωνιστών, παρατηρώ κάποια ενδεχομένως λάθη η λάθος σκέψεις που κάνουν. Όπως έχω πει πολλές φορές, όλες η γνώμες, όλες οι απόψεις, όλοι οι συλλογισμοί είναι σεβαστά και πρέπει να ακούγονται ελεύθερα, διότι πολύ πιθανό, να μάθουμε κάτι το οποίο δεν ξέραμε η δεν είχαμε σκεφτεί. Εμένα προσωπικά, με ενδιαφέρει πάρα πολύ η γνώση, είμαι πολύ φίλος της σοφίας, εξ ου και ο όρος φιλοσοφία, δηλαδή, η αναζήτηση και η αγάπη για την γνώση.
Δυστυχώς, αρκετοί εκ των συναγωνιστών είναι και πολύ φοβάμαι θα παραμείνουν, "αθεράπευτοι". Όχι επειδή λένε πράγματα που δεν συμφωνώ, αλλά επειδή δεν ενδιαφέρονται ούτε στο ελάχιστο, να αναρωτηθούν, μήπως κάνουν λάθος, που αποδεδειγμένα κάνουν.
Πάμε στο θέμα μας, από την μία έχουμε τους αποκαλούμενους "εμβολιαστές", από την άλλη έχουμε τους αποκαλούμενους "ανεμβολιαστές", όπως παρατηρούμε, αυτές οι δύο κατά τα άλλα αντίθετες ομάδες, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Οι μεν παρασύρονται από τα λόγια κάποιων, οι δε παρασύρονται από τα λόγια κάποιων άλλων και οι δύο όμως, βασικό παράγοντα ώθησης έχουν
κοινό,
τον φόβο. οι μεν φοβούνται ότι αν δεν κάνουν το εμβόλιο θα πεθάνουν η θα πάθουν κάτι κακό, οι δε φοβούνται ότι αν κάνουν το εμβόλιο θα πεθάνουν η θα πάθουν κάτι κακό. Άλλος κοινός παράγοντας ώθησης, η εμπιστοσύνη, οι μεν εμπιστεύονται αυτά που τους αρέσουν, οι δε πάλι το ίδιο.
Σε αυτό το σημείο, πρέπει να πούμε κάτι, πρώτον, ο φόβος και ειδικά ο φόβος του θανάτου δεν μπορεί να είναι γνώμονας για αποφάσεις που θα πάρουμε σχετικά με την ζωή μας και δεύτερων δεν εμπιστευόμαστε όποιον δεν ξέρουμε, άσχετα αν λέει πράγματα που μας αρέσουν. Ο καθένας από εμάς, θα πρέπει να ακούει, να διαβάζει, να σκέφτεται, να επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει και να αποκτά την δικιά του λογική άποψη, απαλλαγμένη από τον φόβο η την εμπιστοσύνη