Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 5 άτομα (1 μέλη και 4 επισκέπτες)

Wolfman 42

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2019
Like
2.387
Πόντοι
456
Ο βλάξ νομίζει ότι μας αποστόμωσε ρωτώντας γιατί δε κάνουμε σύγκριση με χώρες που τα'χουν πάει ακομη χειρότερα.
Λοβοτομημένος ή απλώς ανεγκέφαλος;
Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κώλοι!

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.120
Πόντοι
4.895
Χασιδίκη, η Σουηδία με πληθυσμό σαν της Ελλάδας χωρίς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και lock downs είχε περισσότερα από 1.100.000 κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων πέθαναν συνολικά 14.000 ασθενείς (δηλαδή1.3%) ενώ η Ελλάδα με περισσότερους εμβολιασμένους, με σκληρά lock downs και 500.000 κρούσματα είχε 13.000 νεκρούς, δηλαδή ποσοστό 2.5%!

Πόσα σου δίνουν τον μήνα από την κυβέρνηση της ΝΔ για να παραμυθιάζεις και να κοιμίζεις τον Ελληνικό λαό καθημερινά;
Από Στατιστική είσαι σκράπας! Η Στατιστική εξετάζει τα πραγματικά δεδομένα και όχι τις αιτίες τους (εσύ αυτό κάνεις).

με αυτά που γράφεις ο Λαδάκης πρέπει να έχει σκάσει από τη ζήλεια του
γιατί ο Λαδάκης τα σπούδασε για να τα μάθει τόσο καλά, εσύ φάινεσαι να έχεις φυσικό χάρισμα :hi:

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
με αυτά που γράφεις ο Λαδάκης πρέπει να έχει σκάσει από τη ζήλεια του
γιατί ο Λαδάκης τα σπούδασε για να τα μάθει τόσο καλά, εσύ φάινεσαι να έχεις φυσικό χάρισμα :hi:
Τα ίδια περίπου του έγραψα και εγώ!!!!

Τελευταία τροποποίηση:

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.120
Πόντοι
4.895
ΝΑΙ για την εξαπλωση τοτε δες τα κρουσματα σημερα εκτος αν στο κινεζικο εμβολιο δεν περναει η δελτα..--
και σκαναρουν ολους τους επισκεπτες ακομη κ ετσι με το αρχικο lockdown..
ο αριθμος 5,000 ειναι ανεκδοτο
Αχιλλέα επειδή γράφεις και ξαναγράφεις για την Κίνα και επειδή φαίνεσαι καλόπιστα σκεπτικιστής θα σου πω τη δική μου ερμηνεία.
Καταρχήν τον πρώτο καιρό μου φαινόταν και μένα όπως στους περισσότερους ότι η Κίνα μας δουλεύει. Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα :

α) οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τους νεκρούς της ως λίγους σε σχέση με τον συνολικό της πληθυσμό. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί με τα αυστηρά μέτρα που πήραν εκείνους τους πρώτους μήνες και κυρίως επειδή πραγματικά τα εφάρμοσαν , η εξάπλωση περιορίστηκε στην αρχική περιοχή. Συνεπώς πρέπει να συγκρίνεις τους νεκρούς με βάση τον πληθυσμό αυτής της περιοχής, όχι όλης της Κίνας γιατί πολύ απλά δεν πήγε αλλού ο ιός.

β) οι νεκροί σου φαίνονται λίγοι γιατί τους βλέπεις στον συνολικό χρόνο που πέρασε από τότε. Στην πραγματικότητα όμως οι θάνατοι αυτοί συνέβησαν μέσα στους πρώτους λίγους μήνες !

αν συνδυάσεις τα α και β και σκεφτείς ότι αυτά συνέβησαν σε μια μικρή περιοχή σε σχέση με το σύνολο της Κίνας και στο σύντομο χρονικο διάστημα των πρώτων μηνών τότε όχι μόνο δεν είναι λίγοι αλλά πολλοί !

άλλωστε και Ταϊβάν και Σιγκαπούρη επίσης μέχρι πρόσφατα είχαν ελάχιστα θύματα, η πυκνοκατοικημένη Ταϊβάν είχε μεινει για ένα χρόνο στους 12 νεκρούς !

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.120
Πόντοι
4.895
Τα ίδια περίπου του έγραψα και εγώ!!!!
εννοείς αυτό που έγραψες πίσω στη σελ 3795 ;
ξέρεις αυτές οι βασικές αρχές είναι ψιλά γράμματα για τύπους όπως τον γουλφ, γλασκο κλπ. Και στο παρόν νήμα αλλά και στην πραγματική ζωή συναντώ συνεχώς ανθρώπους που ενώ δεν δείχνουν χαζοί (με την κυριολεκτική έννοια) αγνοούν ή δεν θέλουν να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί ορθολογικά.

• Like
Αντιδράσεις: kinks

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
εννοείς αυτό που έγραψες πίσω στη σελ 3795 ;
ξέρεις αυτές οι βασικές αρχές είναι ψιλά γράμματα για τύπους όπως τον γουλφ, γλασκο
με ξερεις εμενα προσωπικα απο κοντα?

βασικες αρχες για σενα ειναι ο εξαναγκασμος για εμβολιο και αν παθεις κατι να μην σε αποζημιωνει το κρατος?

μην βαζεις ολα τα μελη στο ιδιο τσουβαλι επειδη εσυ εχεις μια δικη σου ιατρικη και πολιτικη γνωμη

ο καθενας κανει οτι γουσταρει ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Αχιλλέα επειδή γράφεις και ξαναγράφεις για την Κίνα και επειδή φαίνεσαι καλόπιστα σκεπτικιστής θα σου πω τη δική μου ερμηνεία.
Καταρχήν τον πρώτο καιρό μου φαινόταν και μένα όπως στους περισσότερους ότι η Κίνα μας δουλεύει. Αν το σκεφτείς όμως καλύτερα :

α) οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τους νεκρούς της ως λίγους σε σχέση με τον συνολικό της πληθυσμό. Αυτό όμως είναι λάθος γιατί με τα αυστηρά μέτρα που πήραν εκείνους τους πρώτους μήνες και κυρίως επειδή πραγματικά τα εφάρμοσαν , η εξάπλωση περιορίστηκε στην αρχική περιοχή. Συνεπώς πρέπει να συγκρίνεις τους νεκρούς με βάση τον πληθυσμό αυτής της περιοχής, όχι όλης της Κίνας γιατί πολύ απλά δεν πήγε αλλού ο ιός.

β) οι νεκροί σου φαίνονται λίγοι γιατί τους βλέπεις στον συνολικό χρόνο που πέρασε από τότε. Στην πραγματικότητα όμως οι θάνατοι αυτοί συνέβησαν μέσα στους πρώτους λίγους μήνες !

αν συνδυάσεις τα α και β και σκεφτείς ότι αυτά συνέβησαν σε μια μικρή περιοχή σε σχέση με το σύνολο της Κίνας και στο σύντομο χρονικο διάστημα των πρώτων μηνών τότε όχι μόνο δεν είναι λίγοι αλλά πολλοί !

άλλωστε και Ταϊβάν και Σιγκαπούρη επίσης μέχρι πρόσφατα είχαν ελάχιστα θύματα, η πυκνοκατοικημένη Ταϊβάν είχε μεινει για ένα χρόνο στους 12 νεκρούς !
σωστες σκεψεις ομως τις πρωτες βδομαδες χιλιαδες ταξιδιωτες πηγαν στην ενδοχωρα..και εξωτερικο ..
που αρχικα αργησαν 2 μηνες περιπου να βγουν με επισιμο τροπο απο δεκεμβριο φτασαμε φλεβαρη αρχες..
στην γιουχαν υπηρξε καθολικο λοκ νταουν...συμφωνω σε αυτο
παραδειγμα για μενα κ οδηγος σιγκσπουρη-χονκ κονγκ-ταιβαν...
οι υπολοιποι βαση τα νουμερα αποτυχαν--

kolonoskopos83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2015
Like
1.758
Πόντοι
216
Καταρχάς, ξεκαθαρίζω, ότι αυτά που γράφω, είναι απόσταγμα από την δική μου σκέψη. Δεν τα έχω διαβάσει, η ακούσει από κανέναν.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Ένας θανατηφόρος ιός, τέλη του 2019, ο κορωνοιός όπως τον έλεγαν τότε, ξεκληρίζει ολόκληρη πόλη, την Γουχάν στην Κίνα, οι αρχές για να σταματήσουν τους θανάτους, εξαναγκάζονται να βάλουν σε καραντίνα όλους τους πολίτες της Γουχάν. Όλοι παρακολουθήσαμε από τους δέκτες των τηλεοράσεων, τις Κινεζικές αρχές ντυμένοι αστροναύτες, να απομακρύνουν βιαίως ανθρώπους από τις οικίες τους. Πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό τότε: ωωχχχχ, καλός τα δεχτήκαμε….

Από τότε, τα ΜΜΕ και όλα τα μέσα προπαγάνδας δεν σταμάτησαν στιγμή να βομβαρδίζουν τα μυαλά των αφελών συμπολιτών μας. Στην αρχή, έλεγαν ότι αυτός ο ιός εξαπλώνετε ραγδαία, ξεκληρίζει χωριά στην Κίνα και ότι είναι ένας απ τους ποιο θανατηφόρους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Φυσικά, εγώ ξέρω με ποιους έχω να κάνω και απλά περίμενα τις εξελίξεις.

Σιγά σιγά, μέρα με την μέρα, ακούγαμε από ένα νέο κρούσμα στην Ευρώπη, μέχρις ότου μας τον έφεραν και σε εμάς. Αυτός ο ιός όπως λένε, ο κύριος τρόπος μετάδοσης του, είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο, μέσω των σταγονιδίων που αποβάλλουν οι άνθρωποι όταν βήχουν ή φτερνίζονται. Ένας νοήμον, σκέφτεται: μα πως αυτός ο ιός από μια πόλη της Κίνας, μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσα σε ελάχιστους μήνες με το φτέρνισμα; Ο καθένας, έχει μια δική του απάντηση σε αυτό το ερώτημα και εγώ την δική μου. Ύστερα, έλεγαν ότι αυτός ο ιός βρέθηκε πρώτα σε κάτι νυχτερίδες, μετά, έλεγαν ότι ξέφυγε από εργαστήριο και ότι μαλακία θα πουν ακόμα μιας και υπάρχουν αφελής που τα πιστεύουν.

Κάθε αρχή και δύσκολη. Το δύσκολο ήταν στην αρχή, τι θα βρουν να πουν για να μεταδώσουν τον ιό σε ολόκληρη την χώρα. Η μία μαλακία διαδεχόταν την άλλη, προπαγάνδα, ίσως η ποιο ηλίθια που γέννησε ανθρώπινος νους, έλεγαν για συμπτώματα απλής γρίπης, αλλά δεν έβγαινε έτσι, έπρεπε να κάνουν lockdown, πως θα το δικαιολογήσουν; Μέχρι που είπαν την μεγαλύτερη βλακεία που άκουσε η ανθρωπότητα! «Ασυμπτωματικός θανατηφόρος ιός», έτσι, τα έπιασαν όλα, δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς, όλοι είμαστε άρρωστοι και δεν το ξέρουμε. Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, έχει κάποιος μέσα του έναν θανατηφόρο ιό και δεν το ξέρει. Πρέπει να κάνει τεστ, ότι γράψει το τεστ, εάν γράψει άρρωστος, είσαι άρρωστος ακόμα και αν αισθάνεσαι απόλυτα υγιής.

Έπειτα, τα κρούσματα ήταν μόνο άντρες, μετά κατάλαβαν, έβαλαν και γυναίκες, λίγες, λίγες… πάλι, αυτός ο ιός δεν έπιανε παιδιά…. μα τι στο διάολο αυτός ο ιός; Τα lockdown ενώ ήξεραν ότι αυτό το παραμύθι δεν θα τελειώσει γρήγορα, τα έπαιρναν ανά βδομάδα περίπου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μαζί με τον ιό μας ήρθαν και τα τεστ, δεν πέρασε χρόνος, πάρε και το εμβόλιο.

Συνεχίζεται....

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.120
Πόντοι
4.895
σωστες σκεψεις ομως τις πρωτες βδομαδες χιλιαδες ταξιδιωτες πηγαν στην ενδοχωρα..και εξωτερικο ..
που αρχικα αργησαν 2 μηνες περιπου να βγουν με επισιμο τροπο απο δεκεμβριο φτασαμε φλεβαρη αρχες..

στην γιουχαν υπηρξε καθολικο λοκ νταουν...συμφωνω σε αυτο
παραδειγμα για μενα κ οδηγος σιγκσπουρη-χονκ κονγκ-ταιβαν...
οι υπολοιποι βαση τα νουμερα αποτυχαν--
για τα τονισμένα δεν μπορώ να έχω άποψη, αυτό που γράφεις είναι και δική μου απορία. Όμως πάντα θέλω να κρίνω μόνο με βάση τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, όσα δημοσιεύονται δηλαδή θεωρώντας τα ακριβή. Δεν είμαι στην Κίνα για να μπορώ να έχω άλλη άποψη του τι παίζει και ούτε υπάρχουν (τουλάχιστον μέχρι τώρα) αντίθετα στοιχεία για να αρχίσω να σκέφτομαι κάτι άλλο εκτός από την ερμηνεία που έγραψα προηγουμένως.

για το τελευταίο που γράφεις μην είσαι τόσο απόλυτος. Καταρχήν κάτι που πέτυχε σε κάποια χώρα και λαό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσε να πετύχει και αλλού. Επίσης να σου θυμίσω ότι αυτό που λεγόταν από την αρχή ηταν ότι τα μέτρα δεν αποσκοπούσαν τόσο στο να "μηδενίσουν" τις απώλειες αλλά να τις "απλώσουν" χρονικά για να μην κλατάρουν οι υπηρεσίες υγείας. Το πρόβλημα του κορωνοιού λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας είναι ότι αν αφεθεί ελεύθερος οδηγεί σε μεγάλο αριθμό νοσηλευομένων (οπότε και ΜΕΘ και νεκρούς) σε σύντομο χρόνο. Πχ. την εποχή που η Ελλάδα είχε γύρω στους 2000 νεκρούς από τροχαία ετησίως δεν έκανε και τόση εντύπωση. Σκέψου όμως ένα υποθετικό σενάριο όπου αυτοι οι νεκροί (τα τροχαία δηλαδή) να συνέβαιναν μαζεμένα μέσα σε 20-30 μέρες όπως έγινε εδώ με τον κορώνα τον περασμένο χειμώνα. Φαντάζεσαι τι θα γινόταν στα νοσοκομεία ;

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.120
Πόντοι
4.895
με ξερεις εμενα προσωπικα απο κοντα?

βασικες αρχες για σενα ειναι ο εξαναγκασμος για εμβολιο και αν παθεις κατι να μην σε αποζημιωνει το κρατος?

μην βαζεις ολα τα μελη στο ιδιο τσουβαλι επειδη εσυ εχεις μια δικη σου ιατρικη και πολιτικη γνωμη

ο καθενας κανει οτι γουσταρει ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ
μάθε να διαβάζεις και να κατανοείς τι γράφει ο άλλος. Το "βασικές αρχές" μαζί με αυτά που έγραψε ο κινκς αναφέρεται στον τρόπο που οφείλει να αξιολογεί και συνδυάζει κάποιος τα αριθμητικά δεδομένα και τους παρόγοντες που επηρεάζουν την ερμηνεία τους για να καταλήξει σε κάποιο ορθολογικό συμπέρασμα απαλλαγμένο από προσωπικές πεποιθήσεις και αυθαίρετες ερμηνείες.

επίσης επειδή μπερδεύεσαι δεν έχω γράψει ούτε ένα ποστ που να εκφράζω ιατρική γνωμη επειδή ΔΕΝ είμαι γιατρός. Ούτε έχω γράψει μισή αράδα πολιτικής γνώμης γιατί ο κορώνας δεν είναι θέμα πολιτικής γνώμης, άσχετα αν εσύ και λοιποί ψεκασμένοι τον έχετε ανάγει σε τέτοιο. Ενάμιση χρόνο τώρα ότι έχω γράψει εδώ μέσα αφορά τον σχολιασμό των αυθαίρετων συμπερασμάτων και ερμηνειών που δίνετε ορισμένοι στα αριθμητικά δεδομένα που δημοσιεύονται προκειμένου να ταιριάξουν στις θεωρείες και πεποιθήσεις σας

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
άσχετα αν εσύ και λοιποί ψεκασμένοι τον έχετε ανάγει σε τέτοιο
για περιμενε ρε φιλε

ειμαστε ψεκασμενοι επειδη ο πρωθυπουργος σου εφαρμωσε καταρχην μια νομοθεσια για το ακαταδιωκτο των "πεφωτισμενων ιατρων του κοκλαβιου τους και των επιτροπων τους οι οποιοι ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να βγαλουν στην δημοσιοτητα ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥΣ" για να μην υποστουν τις συνεπειες του νομου?

ειμαστε ψεκασμενοι επειδη νοιαζομαστε για την υγεια μας λογω οπως στο ειπα πριν δεν θελουμε να εχουμε επιπλοκες σε περιπτωση που εμβολιαστουμε?
και αν εμφανιστουν περιπλοκες στην υγεια μας το κρατος να σφυριζει αδιαφορα? οπως εχουν ξεκινησει ακτι αγωγες για μυορκαδιες και ξεσκιζονται "ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ" στα καναλια και λενε οτι ποι επιπλοκες δεν αφοορουν τους εμβολιασμους?

ειμαστε ψεκασμενοι επειδη ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ τον λαο να υποστει εμβολιασμο ειδαλλως θα τον απολυσουν απο τις δουλειες τους? και οπως ακουστηκε σημερα απο τα δελτια ειδησεων δεν ειναι σιγουροι οι κυβερνητικοι οτι οσοι αρνηθουν να εμβολιαστουν απο αυριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ Η ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ να ξαναγυρισουν στο ποστο εργασιας τους που ειχαν μεχρι την 1η σεπτεβριου 2021?

δεν μας τα λες καλα

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
Μάλλον ο Νίκος Κακαουνάκης δε συμφωνεί μαζι σου. Η αδελφή του είχε διατελέσει διερμηνέας των Γερμανών κατά την κατοχή στην Κρήτη. Όσο για τον Κουτσούμπα και το κόμμα του είναι γνωστό ότι προτιμά τη δεξιά-ακροδεξιά από τους κεντρο-αριστερούς και λοιπούς αριστερούς που δεν τους έχει υπό την επήρεια της βλακείας του. Συνεπώς αυτόν το μπεκρή-μεζέ τον έχω γραμμένο στα μεζεά μου.
δεν εχει νοημα η συζητηση για αυτο το θεμα μαζι σου αφου γραφεις οτι ο κουτσουμπας προτιμα τους δεξιους

• Like
Αντιδράσεις: alex71

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.895
Πόντοι
456

Αυτο που λες δεν εχει λογικη.
Το πιθανοτερο ειναι οτι στους ασιατες ο ιος κολλαει πιο δυσκολα για καποιο λογο που δεν εχουμε καταλαβει ακομα.

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΡΑΗΛ ΑΠΟ ΜΟΣΙΑΛΟ

Ο Ηλ. Μοσιάλος ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει με το Ισραήλ και την 3η δόση εμβολίου​

efsyn.gr

• A-
  • A+

Ακολουθήστε μας στο Google news
Να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, απαντώντας στις αμφιβολίες πολλών που αρνούνται ή φοβούνται τον εμβολιασμό φέρνοντας ως παράδειγμα την νέα έξαρση του κορονοϊού στο Ισραήλ επιχειρεί με μακροσκελή ανάρτηση -ανάλυση στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Λόγω του ότι οι μαζικοί εμβολιασμοί στο Ισραήλ συζητήθηκαν και συζητούνται εκτεταμένα, πολλοί έχουν την εντύπωση πως το Ισραήλ συνεχίζει να προπορεύεται στους εμβολιασμούς. Όμως αυτό δεν ισχύει.

Ούτε ισχύει πως στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού, και επειδή το εμβόλιο αποδείχθηκε αναποτελεσματικό ξεκίνησαν να κάνουν την τρίτη δόση. Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί μόνο το 60.5% του πληθυσμού.
Επίσης, δεν είναι γνωστό σε πολλούς ότι σε ορισμένες κοινότητες το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι χαμηλό. Για παράδειγμα, μόνο το 35.9% των υπερορθοδόξων Εβραίων έχουν εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση (οι 342,971 από τους 959,185 υπερορθόδοξους). Χαμηλό είναι επίσης και το ποσοστό των μη εμβολιασθέντων στις κοινότητες των Αραβοϊσραηλινών, όπου μόνο το 45.48% του πληθυσμού είχαν εμβολιαστεί με μια τουλάχιστον δόση μέχρι τις 16 Αυγούστου (888,000 από τους 1,954,460 αραβοϊσραηλινούς).
Παραθέτω εδώ ένα γράφημα από τις υγειονομικές αρχές του Ισραήλ. Το γράφημα δείχνει τον αριθμό των ανθρώπων που νοσούν σοβαρά στις ηλικίες 60 ετών και άνω από τις 14 Ιουνίου έως και τις 28 Αυγούστου (του 2021). Η κόκκινη γραμμή αντιστοιχεί στους μη εμβολιασμένους και η πράσινη γραμμή αντιστοιχεί στους εμβολιασμένους (και απεικονίζεται ως μέσος όρος 7 ημερών).
Βλέπουμε πως σε αυτό το διάστημα, στους 60 ετών και άνω, σε έναν πληθυσμό 1.4 εκατομμυρίου εμβολιασμένων καταγράφηκαν 35 σοβαρές περιπτώσεις, και από την άλλη στους 110 χιλιάδες ανεμβολίαστους καταγράφηκαν 30 σοβαρές λοιμώξεις.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των 2 γραφημάτων;
Στο πάνω γράφημα απεικονίζεται με την πράσινη γραμμή ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσούν σοβαρά (ανά εκατομμύριο εμβολιασμένων) και με την κόκκινη γραμμή ο αριθμός των ανεμβολίαστων που νοσούν σοβαρά (ανά εκατομμύριο ανεμβολίαστων).
Στο κάτω γράφημα δεν έχει γίνει στάθμιση του αριθμού των κρουσμάτων με βάση τον αριθμό των εμβολιασμένων ή των μη εμβολιασμένων (ανά εκατομμύριο).
Η παρερμηνεία ενός γραφήματος σαν το δεύτερο, που απλά δείχνει την πορεία της πανδημίας αναφορικά με το χρόνο και απεικονίζει τον αριθμό όσων νοσούν σοβαρά, είναι που δημιουργεί τις παρερμηνείες και την ανησυχία. Όμως τα νούμερα είναι ξεκάθαρα:
μετά τη στάθμιση του πληθυσμού έχουμε 13 φορές περισσότερες σοβαρές περιπτώσεις στους ανεμβολίαστους.
Γνωρίζουμε ότι η διασπορά του ιού που προκαλεί τη νόσο του Covid-19 στις κλειστές κοινότητες, ιδιαίτερα σε συνοικίες πόλεων και χωριά όπου κυριαρχούν οι ανεμβολίαστοι, μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.
Επομένως, και πιο συγκεκριμένα όταν αναλύουμε τα στοιχεία του Ισραήλ είναι θεμιτό να συνυπολογζουμε ότι
1. περίπου 40% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί
2. τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι υψηλά σε συγκεκριμένες κοινότητες και επομένως και η διασπορά της λοίμωξης στις κοινότητες αυτές είναι μεγάλη
3. όταν συγκρίνουμε τα δεδομένα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων καλό θα ήταν να κάνουμε στάθμιση με βάση τον αριθμό των πολιτών που ανήκουν σε κάθε κατηγορία.
Η στάθμιση αυτή κάνει όπως βλέπετε τεράστια διαφορά και δείχνει την αποτελεσματικότητα της προστασίας του εμβολίου στους εμβολιασμένους»

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
απο σημερα ανακοινωνονται επισημα στους νοσηλευομενους οι εμβολιασμενοι σε σχεση με τους μη

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι

ΑΚΟΥΩ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
απο σημερα ανακοινωνονται επισημα στους νοσηλευομενους οι εμβολιασμενοι σε σχεση με τους μη

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι

ΑΚΟΥΩ ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ
Ειναι εξοργιστικό ρε τύπε, αν ειχαμε εμβολιασθει ολοι θα ειχαμε τελειωσει με την πανδημια και τωρα συζηταμε ακομη για μετρα και αναστολές εργασιας

Ειναι ανατριχιαστικό πόσο πίσω μπορούν να κρατησουν μια κοινωνια τα πιο χαμηλού επιπεδου μελη της

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom