Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Εσένα ποιό είναι ακριβώς το επιχείρημα σου; Ότι επειδή κάποιο πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους;
Αυτό είναι επειχείρημα τύπου πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την έννοια του όρου ''δωρεάν''...η οποία υποννοεί ότι σου παρέχουν μια υπηρεσία-αγαθό χωρίς να το έχεις πληρώσει. Με επιχειρήματα (πιστέυω) τεκμηρίωσα ότι δεν μπορεί να είναι δωρεάν αφού προέρχεται από το δημόσιο χρήμα.

Το δημόσιο χρήμα το τροφοδοτώ εγώ (και ίσως και εσύ) πληρώντας χιλιάδες ευρώ σε εισφορές, φπα, φόρο κτλπ. Δεν μπορέι να είναι δωρεάν επειδή το έχει πληρώσει ο λαός ήδη. Η ΜΕΘ που έκανε ο εφοπλιστής ΔΩΡΕΑ...αυτή ναι είναι δωρεάν. Τώρα έγινα σαφής?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Η ΜΕΘ που έκανε ο εφοπλιστής ΔΩΡΕΑ...αυτή ναι είναι δωρεάν.
Αν θελουμε να ακριβολογησουμε, ούτε αυτη ειναι δωρεαν.
Γιατι τα μηχανηματα για να αξιοποιηθουν, θελουν γιατρους και νοσηλευτες.
Που σπουδασαν με δωρεαν παιδεια.
Την οποια οπως λες, πληρωσες με τους φορους σου.
Αρα παλι στα ιδια γυριζουμε.
Για να μην το προχωρησω περαιτερω οτι η δωρεα του εφοπλιστη προερχεται απο το αιμα του λαου που ρουφηξε ο καπιταλιστης
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μπορεί να μην γνωρίζεις γενικότερα.
Μπορεί τύπε μου, γι' αυτα θα χαλασουμε τις καρδιες μας βραδιατικα?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Αν θελουμε να ακριβολογησουμε, ούτε αυτη ειναι δωρεαν.
Γιατι τα μηχανηματα για να αξιοποιηθουν, θελουν γιατρους και νοσηλευτες.
Που σπουδασαν με δωρεαν παιδεια.
Την οποια οπως λες, πληρωσες με τους φορους σου.
Αρα παλι στα ιδια γυριζουμε.
Για να μην το προχωρησω περαιτερω οτι η δωρεα του εφοπλιστη προερχεται απο το αιμα του λαου που ρουφηξε ο καπιταλιστης
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Μπορεί τύπε μου, γι' αυτα θα χαλασουμε τις καρδιες μας βραδιατικα?
Διαφωνώ...γιατί ο καπιταλιστής που έβαλε την περιουσία του και τη ρίσκαρε και την γνώση και την δουλειά του...μπορεί να χρεώνει ή να χαρίζει ότι θέλει. Δεν σε υποχρέωσε να πας διακοπές με τα καράβια του...ούτε να αγοράσεις εισητήρια για το αεροπλάνο του.

Για να μην πούμε με τις εισφορές που πληρώνει αυτός πόσους γιατρούς ταίζει κάθε μήνα.

Το κράτος από την άλλη δεν με ρωτάει αν θέλω να πληρώσω φόρο απλά με ξεβρακώνει. Εγώ διαφωνώ με κάτι κρατικοδίαιτους ανθρωπους που θεωρουν οτι το κρατος ειναι πανω απο ολα και οτι αφου ειναι δημοσιο ειναι και αυτονοητο.

το κρατος βασιζεται ΜΟΝΟ στον ιδιοτικο τομεα για να παρεχει το ''ΔΩΡΕΑΝ'' εμβολιο που θεωρει ο τυπος πιο πανω ότι δεν το πλήρωσε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Διαφωνώ...γιατί ο καπιταλιστής που έβαλε την περιουσία του και τη ρίσκαρε και την γνώση και την δουλειά του...μπορεί να χρεώνει ή να χαρίζει ότι θέλει. Δεν σε υποχρέωσε να πας διακοπές με τα καράβια του...ούτε να αγοράσεις εισητήρια για το αεροπλάνο του.

Για να μην πούμε με τις εισφορές που πληρώνει αυτός πόσους γιατρούς ταίζει κάθε μήνα.

Το κράτος από την άλλη δεν με ρωτάει αν θέλω να πληρώσω φόρο απλά με ξεβρακώνει. Εγώ διαφωνώ με κάτι κρατικοδίαιτους ανθρωπους που θεωρουν οτι το κρατος ειναι πανω απο ολα και οτι αφου ειναι δημοσιο ειναι και αυτονοητο.

το κρατος βασιζεται ΜΟΝΟ στον ιδιοτικο τομεα για να παρεχει το ''ΔΩΡΕΑΝ'' εμβολιο που θεωρει ο τυπος πιο πανω ότι δεν το πλήρωσε
Πως φτασαμε σε τετοια πολιτικο-οικονομικη συζητηση???

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Πως φτασαμε σε τετοια πολιτικο-οικονομικη συζητηση???
τυπε ο κουλης εχει παραγγειλει εμβολια με αναβολικα μηπως και ξεστραβωθει ο κοσμος και τρυπηθει πιο γρηγορα, το επιπεδο εχει ανεβει πλεον στο μεσο ελληνα :rockon:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Τι λες ρε τύπε, σοβαρά; Ο καπιταλιστής πως την έκανε την περιουσία του; Δεν πήγε σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο; Δε χρησιμοποίησε ποτέ στη ζωή του δημόσιες υπηρεσίες και δομές; Τα υλικά δεν πηγαίνουν στα εργοστάσια του χρησιμοποιώντας δημόσιους δρόμους; Οι εργάτες του δεν είναι κι'αυτοί προϊόντα της δημόσιας παιδείας και δεν απολαμβάνουν τη δημόσια υγεία;
Η αστυνομία δεν προστατεύει την επιχείρηση του από τυχόν βανδαλισμούς και κλοπές; Στη δικαιοσύνη δεν προσφεύγει όταν προκύτπτουν διαφωνίες και συγκρούσεις με όσους νταραβερίζεται;
Σοβαρότατα τύπε. Εκτός από το ότι το 90% των αρχιδάτων ποια καπιταλιστών α) έχουν τελειώσει ιδιωτικά σχολεία και μετά έφυγαν γραμμή για εξωτερικό, β) δε ξέρουν αυτοί τι θα πει δημόσιο νοσοκομείο γ) στην Ελλάδα ακομα και η Αττικη Οδος απο τον ιδιωτικο τομεα εγινε...

και το κυριότερο.....τίποτα από όλα όσα λες δεν θα ήταν δημόσιο αν δεν υπήρχε καποιος καπιταλιστης να τα τροφοδοτεί με χρήμα. Δημόσιο σημαινει δωρεαν η απλα οτι ανήκει στο λαο?

Και αφου με τους φορους μου εχω καληψει τις απαιτησεις του κρατους και ειναι ολα δωρεαν γιατι για να παω στο δικαστηριο πρεπει να πληρωσω 150 ευρω παράβολο?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Σιγά μην είναι και το 200%. Για την Ελλάδα μιλάμε, όχι για την Αμερική. Που και στην Αμερική ακόμη οι περισσότεροι καπιτάλες ήταν φτωχοί μετανάστες.
τυπε εχω την εντυπωση οτι αν το σοσιαλιστικο μοντελο λειτουργουσε καλα δε θα ειχε αφησει αποκαιδια πισω του και τωρα θα ειμασταν ολοι μια παρεα απο ισους μεταξει ισων και θα φοραγαμε ολοι την ιδια στολη εργασιας και θα δουλευαμε στα εργοστασια του δικτατορα που θα νομιζαμε οτι μας παρεχει τα παντα ΔΩΡΕΑΝ......

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
Σοβαρότατα τύπε. Εκτός από το ότι το 90% των αρχιδάτων ποια καπιταλιστών α) έχουν τελειώσει ιδιωτικά σχολεία και μετά έφυγαν γραμμή για εξωτερικό, β) δε ξέρουν αυτοί τι θα πει δημόσιο νοσοκομείο γ) στην Ελλάδα ακομα και η Αττικη Οδος απο τον ιδιωτικο τομεα εγινε...

και το κυριότερο.....τίποτα από όλα όσα λες δεν θα ήταν δημόσιο αν δεν υπήρχε καποιος καπιταλιστης να τα τροφοδοτεί με χρήμα. Δημόσιο σημαινει δωρεαν η απλα οτι ανήκει στο λαο?

Και αφου με τους φορους μου εχω καληψει τις απαιτησεις του κρατους και ειναι ολα δωρεαν γιατι για να παω στο δικαστηριο πρεπει να πληρωσω 150 ευρω παράβολο?

Δυστυχώς, ειδικά στην Ελλάδα, η πλειοψηφία αυτών που εσύ αποκαλείς "αρχιδάτοι καπιταλιστές" έγιναν πλούσιοι στις πλάτες του δημοσίου και έχοντας νταραβέρια με τα εκάστοτε κόμματα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Μιλάς λες και ανάμεσα στο σοσιαλισμό και τον Λιμπερταριανό παράδεισο που ονειρεύεσαι δεν υπάρχουν άλλα συστήματα.
Όπως π.χ. οι δυτικές καπιταλιστικές δημοκρατίες στις οποίες ζούμε.
Το τι θα ήθελα εγώ δεν έχει σχέση με αυτά που συζητάμε....συμφωνούμε σε αυτό..αφού ζούμε σε μια καπιταλιστικη κοινωνια το τζαμπα δεν υπαρχει σαν εννοια και οτιδηποτε σου παρεχεται το εχεις με τον εναν η τον αλλο τροπο πληρωσει. Δεν εχω κατι αλλο να προσθεσς η αποψη μου ειναι οτι ουτε οι βιδες στα παγκακια-bbq του μπακογιαννη δεν ηταν δωρεαν.

ο καθενας μπορει να εχει οτι αποψη θελει

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Δυστυχώς, ειδικά στην Ελλάδα, η πλειοψηφία αυτών που εσύ αποκαλείς "αρχιδάτοι καπιταλιστές" έγιναν πλούσιοι στις πλάτες του δημοσίου και έχοντας νταραβέρια με τα εκάστοτε κόμματα.
το ενα δεν αναιρει το αλλο τυπε. στην ελλαδα μεχρι το 2006-2007 το 95% του Ελληνικου Λαου πλουτισε στις πλατες του δημοσιου και εκανε νταραβερια με τα κομματα.

Απλα ο κυρ παντελης δε μπορεσε ποτε να γινει Βαρδινογιαννης και Κοκκαλης.

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96
το ενα δεν αναιρει το αλλο τυπε. στην ελλαδα μεχρι το 2006-2007 το 95% του Ελληνικου Λαου πλουτισε στις πλατες του δημοσιου και εκανε νταραβερια με τα κομματα.

Απλα ο κυρ παντελης δε μπορεσε ποτε να γινει Βαρδινογιαννης και Κοκκαλης.

Ε αφού συμφωνούμε, τί μου λές ότι ο "αρχιδάτος Κόκκαλης" ρίσκαρε την περιουσία του και έβαλε τη γνώση του;

Το κονέ έβαλε...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Ο ίδιος ο ήρωας των Λιμπερταριανών, ο Ρόμπερτ Χαϊνλάιν, είχε πει "There ain't no such thing as a free lunch" πριν 70 χρόνια. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι έκανες κάποια φοβερή ανακάλυψη.
Υπαρχει καποιο σημειο που ανεφερα εγω οτι εκανα καποια ανακαλυψη? διαφωνισαμε ως προς το ''δωρεαν'' και τωρα απο οτι βλεπω συμφωνεις και εσυ οτι δεν υπαρχει το δωρεαν.

Εγω τυπε ειμαι αμορφωτος δε τα καταλαβαινω αυτα τα λιμπερταριανα εγω ξερω πως βγαινει η δουλεια πως βγαινει το χρημα και ποιος μου το μασαει καθε τελος της χρησης....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Ε αφού συμφωνούμε, τί μου λές ότι ο "αρχιδάτος Κόκκαλης" ρίσκαρε την περιουσία του και έβαλε τη γνώση του;

Το κονέ έβαλε...
Τυπε πρωτων...η Ελληνικη οικονομια δεν ειναι μονο ο κοκκαλης...αλλα και ο κοκκαλης λογικα κατι παραπανω εβαλε απο τον υπαλληλακο της γωνιας....ειναι συνιθισμενο να νομιζουν οι πολλοι οτι με τα καταλληλα κονε..περιουσια κτλπ θα εκαναν μεγαλα πραγματα

αλλα τις περισσοτερες πειτπωσεις ο υπαλληλακος απλα θα αποτυχαινε..δεν μπορεις να φτασεις στο σημειο του καθε κοκκαλη και να μην εισαι αρχιδατος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Εγω τυπε ειμαι αμορφωτος δε τα καταλαβαινω αυτα τα λιμπερταριανα εγω ξερω πως βγαινει η δουλεια πως βγαινει το χρημα και ποιος μου το μασαει καθε τελος της χρησης....
Δες το αλλιώς
Πληρωνεις την πολιτεία, προκειμενου εκεινη να σου εξασφαλιζει την ειρηνευση και τις προυποθεσεις για να μπορεις να παραγεις πλουτο και να ζεις, αλλά παραλληλα να μπορεις να την ξαναπληρωσεις κλπ κλπ

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Δες το αλλιώς
Πληρωνεις την πολιτεία, προκειμενου εκεινη να σου εξασφαλιζει την ειρηνευση και τις προυποθεσεις για να μπορεις να παραγεις πλουτο και να ζεις, αλλά παραλληλα να μπορεις να την ξαναπληρωσεις κλπ κλπ
οχι εγω το βλεπω αλλιως....πληρωνω την πολιτεια για να μου εξασφαλισει το οτι θα την παρακαλαω να με αφησει να δουλευω με την ιδια 50% συναιτερο στα κερδη μου για να μπορω να παραγω πλουτο για να ζω (στο περιπου) αλλα παραλληλα να μπορον να ζουν τα στελεχη και τα κομματοσκυλα της πολιτειας καλυτερα απο εμενα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Όχι, καθόλου δε συμφωνώ. Εσύ είσαι ένας μισάνθρωπος παρτάκιας που θες να απολαμβάνεις όλα τα προνόμια που παρέχει το κράτος χωρίς να προσφέρεις τίποτα. Οπότε για σένα "δωρεάν" σημαίνει ουσιαστικά να πληρώνουν κάποιο άλλοι για πάρτη σου.
Οκ αφου σου αρεσουν οι χαρακτηρισμοι ακου αυτο : απο τα λεγομενα σου μου κανεις για ενας δημοσιος υπαλληλος που πηρες τη θεση με βυσμα και απο τα πολλα χρονια που εχεις ροκανισει το δημοσιο χρημα που εγω πληρωνω δε μπορεις να διακρινεις τι σημαινει το δωρεαν και πως βγαινει πραγματικα το χρημα που σου σκαει καθε μηνα στο λογαριασμο σου.

Πως σου φαινεται οταν καποιος σε κρινει χωρις να σε ξερει?

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Ο καθένας κρίνεται από τα γραφόμενα. Εμένα εσύ μου δίνεις την εντύπωση ενός κακομαθημένου που περιμένει από τον μπαμπά να του προσφέρει τα πάντα χωρίς εκείνος να έχει καμία υποχρέωση.
Ε ναι...γιατί στα γραφώμενα μου δεν ανέφερα οτι πληρωνω ασφαλιστικες εισφορες ουτε οτι ανηκω στον ιδιωτικο τομεα ουτε οτι δουλευω 15 ωρες τη μερα 6 μερες την εβδομαδα ουτε οτι πληρωνω φορους στο κρατος οποτε ναι ειναι λογικο απο τα γραφομενα μου (οπως εσυ ειπες) να διαπιστωσεις οτι ειμαι ενας ανεργος κακομαθημενος.

Αντιθετα εσυ με τα γραφομενα σου μας ειπες οτι το δημοσιο σημαινει ΔΩΡΕΑΝ αρα μαλλον εσυ περιμενεις να στα παρεχουν ολα χωρις να πληρωσεις.

Απο την αλλη δικα σου λογια ηταν ''πληρωνω φορους και αρα εχω δικαιωμα στο δωρεαν εμβολιο''

εννοειται ειναι ξεκαθαρο οτι κρινεις απο τα γραφομενα...

και εμενα μου δινεις την εντυπωση του δημ. υπαλληλου που παει στην υπηρεσια (οταν παει) 9-14.00 αλλα τι να κανεις μπορει να κανω και λαθος

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.980
Πόντοι
3.656
Κανείς δε σε εμποδίζει τύπε να ψάξεις να βρεις εργαζόμενους που θα δουλεύουν τζάμπα για σένα. Απλώς μην απορείς μετά αν η δουλειά σου αρχίζει να πηγαίνει κατά διαόλου.
Τυπε καλο ειναι οταν δεν υπαρχει κατι αλλο να ειπωθει να μη λεμε μπαρουφες

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom