Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Ουπς, αυτό μου είχε ξεφύγει.
Έγραψε όμως τώρα τελευταία την παλιανθρωπιά του για άχρηστους τετραπληγικούς και αυτιστικούς.
Να έχεις κανένα παιδί αυτιστικό ή να έχεις κανένα τροχαίο και να διαβάζεις τέτοια...
Ενσυναίσθηση μηδέν.

Ζορίζεσαι τύπε μου?

Να σε διευκολύνω - αν και να ξέρεις, εκεί στο wolfpack, όπως πολλάκις έχω γράψει, οι χαρακτηρισμοί είναι μεν ελεύθεροι, η σκόπιμη διαστροφή των γραφομένων όμως όχι https://www.bourdela.com/forum/thre...d-19-apo-ti-goychan-kina.310241/post-10058650 :

Με την εξαίρεση των τρολ που κολλάνε το ένσημο και γνωστών γραφικών περιπτώσεων κομματόσκυλων, απορώ γιατί περιπλέκουμε ένα απλούστατο θέμα:

Βάσει της χθεσινής έκθεσης του ΕΟΔΥ "από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.710 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω."

ΕΑΝ λοιπόν κάποιος σε ιδεολογικό επίπεδο θεωρήσει ότι η πολιτεία δικαιούται να "σώζει" δια της βίας τους πολίτες της ανεξαρτήτως της θέλησης τους με την επιβολή εμμέσως ή αμέσσως καταναγκαστικών ιατρικών πράξεων, ΤΟΤΕ κατ αρχήν εκείνοι για τους οποίους υπάρχει σκοπιμότητα εμβολιασμού για λόγους αυτοπροστασίας και στους οποίους θα πρέπει να εστιαστούν όλα τα μέτρα συμμόρφωσης είναι όσοι έχουν βιολογικό προφίλ αντίστοιχο με αυτό το 95.2% όσων πέθαναν.

ΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι απλά ψευδο-επιστημονικές μπούρδες, σκοπιμότητες και σοφίσματα.

Η τοποθέτηση πορδοσάλτε περί πληρωμής των νοσηλίων ΜΕΘ από τους μη εμβολιασμένους θέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα ανάλυσης κέρδους-ζημιάς το οποίο μπορεί να επεκταθεί (και όχι μόνον σε όσους πχ κάνουν extreme sports , είναι χοντροί, δεν κάνουν τακτικά προληπτικές εξετάσεις, καπνίζουν κτλ κτλ):

Ποιοί είναι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιτάσσουν την μακροχρόνια "δωρεάν" νοσηλεία για οποιοδήποτε λόγο του Χ ασθενούς σε ΜΕΘ με τεράστιο οικονομικό κόστος όταν οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι ελάχιστες βάσει της βιβλιογραφίας? Γιατί δεν τραβάμε απλά τα καλώδια για να εξοικονομήσουμε φράγκα? Τι όφελος έχω ως κοινωνία να νοσηλεύσω σε πανάκριβες εντατικές, και στην συνέχεια σε επίσης πανάκριβα κέντρα αποκατάστασης, έναν 80χρονο με κοβιντ όταν το προσδόκιμο επιβίωσής του είναι τα 82 χρόνια? Γιατί η κοινωνία να επιβαρύνεται παρέχοντας ισόβια στήριξη σε μη παραγωγικά ελατωματικά της μέλη (διανοητικά καθυστερημένους, τετραπληγικούς κτλ)?

Τι θέλει να πεί ο εν πλήρει ενσυναισθήσει διατελών ποιητής, άραγες?

Ότι ΕΑΝ κάποιος επεκτείνει το σκεπτικό πορδοσάλτε, κατ' αναλογία, θα μπορούσε ευκόλως να θέσει ορισμένα πολύ "ενδιαφέροντα" ζητήματα (αυτά της τελευταίας παραγράφου της παράθεσης).

Υφολογικώς λοιπόν, εσένα πως σου φαίνεται, ο γράφων αποδέχεται το σκεπτικό πορδοσάλτε ή όχι?

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.027
Πόντοι
6.256

Και μετα σας φαινεται παραξενο που εχουμε αρνητες εμβολιων.
Εδω η μαλακια παει συννεφο

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.027
Πόντοι
6.256
μπηκε σημερα σουπερ μαρκετ ενας γερος (μιλαμε 80 φευγα) χωρις μασκα και καρτα πελατη και αρχιζε να βριζει....λοιπον τι πρεπει να γινει τωρα να πιασεις τον πιτσιρικα διπλα του να τον βελονιασεις γιατι ειναι αυτος μαλακας?
Ολες οι ηλικιες εχουν μαλακες .
Δεν ειναι καινουριο αυτο

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.029
Πόντοι
5.506
Όλοι με τον πόνο τους και ο Νίο με το αν έχουν εμβολιαστεί οι λαθρομετανάστες.
Συγνώμη αλλά δεν βλέπω που κολλάει ο νταλγκάς σου με το πόστ μου.
Θελει να νιωθει προστατευμενος γιατι ανταλλασουν και φιλια και ακαποτα.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
δεν απάντησες στο ερώτημα.

Αντι να απαντήσεις, αναλλώνεσαι σε νιο ,αριστερους,σαρίες, μπλεκ ..

Έχεις κ τα δίκια σου βέβαια , πως να δικαιολογήσει λογικός άνθρωπος τις παπάτζες σύψα ?
μόνο πετώντας τη μπάλα όχι στην εξέδρα ,αλλά έξω απο το γήπεδο.

ΕΣΥ:
"Επομένως δεν πρέπει να εμβολιασθούν όσους εξαιρεί ο πχ συψας,μηταράκης ? "
ΕΓΩ:
"Πρέπει να εμβολιαστούν; Ναι είναι η απάντηση."

Αν περνούσε κανένα γκομενάκι όταν διάβαζες την απάντηση και αφαιρέθηκες τότε συγχωρεμένος.

• Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.406
Πόντοι
3.936

Συνημμένα

• - (1).jpg
    - (1).jpg
    86,9 KB · Εμφανίσεις: 21

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Ζορίζεσαι τύπε μου?

Να σε διευκολύνω - αν και να ξέρεις, εκεί στο wolfpack, όπως πολλάκις έχω γράψει, οι χαρακτηρισμοί είναι μεν ελεύθεροι, η σκόπιμη διαστροφή των γραφομένων όμως όχι https://www.bourdela.com/forum/thre...d-19-apo-ti-goychan-kina.310241/post-10058650 :

Τι θέλει να πεί ο εν πλήρει ενσυναισθήσει διατελών ποιητής, άραγες?

Ότι ΕΑΝ κάποιος επεκτείνει το σκεπτικό πορδοσάλτε, κατ' αναλογία, θα μπορούσε ευκόλως να θέσει ορισμένα πολύ "ενδιαφέροντα" ζητήματα (αυτά της τελευταίας παραγράφου της παράθεσης).

Υφολογικώς λοιπόν, εσένα πως σου φαίνεται, ο γράφων αποδέχεται το σκεπτικό πορδοσάλτε ή όχι?
Τύπε μου, μακριά από εμένα τέτοιες ενέργειες.
Ομολογώ οτι το διάβασα διαγώνια και μου έκανε εντύπωση η παλιανθρωπιά της τελευταίας παραγράφου.
Ζητώ συγνώμη.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.236
Πόντοι
6.056
Ο πιο εύκολος τρόπος να πείσεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι να του δείξεις εικόνες από την συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών και να του πεις "κοίτα, όλοι αυτοί ψήφισαν Κούλη το 2019 επειδή έφαγαν τα παραμύθια για τη Μακεδονία"
εδω που τα λέμε έχει ασυλία ο μπογιο με νδ.
ο κόσμος έτρωγε προστιμα ήταν καραντίνα και το κομμα έκανε παντομίμα στο Συνταγμα
ενώ οι τραχανόμπατσοι χτυπούσαν προσοχή στο παχουλό κομισαριο :2funny:

γνωρίζουμε απο το 89 τι πρόσφεραν στο λαό....

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Τύπε μου, μακριά από εμένα τέτοιες ενέργειες.
Ομολογώ οτι το διάβασα διαγώνια και μου έκανε εντύπωση η παλιανθρωπιά της τελευταίας παραγράφου.
Ζητώ συγνώμη.

Ρισπέκτ.

Παρομοίως και για τους, όπως και να το κάνουμε, ανοίκειους προηγούμενους χαρακτηρισμούς μου.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Για την Κινα οπου πρωτοξεκινησε ο ιος, αλλα συντομα ηρθε και σε εμας, στην Ευρωπη. Δεν ακουμε κατι. Δε δειχνουν ρεπορταζ. Ξεμπερδεψαν οι ανθρωποι; Η ακομα ταλαιπωρουνται; Βεβαια στην Κινα ειδαμε εικονες σκληρου εγκλεισμου. Αστυνομικοι αν εβρισκαν κανεναν ζορικο αρνητη των μετρων στο δρομο, επεφτε ματσουκι. Και στην Ελλαδα ομως ειχαμε σκληρο λοκνταουν για καιρο. Δε κυκλοφορουσε ψυχη στο δρομο. Ειτε απο τον φοβο της αστυνομιας η του ιδιου του ιου. Θα τελειωσει ολη αυτη η ιστορια σε λιγους μηνες, η θα το πανε πολυ ακομη;

Οκ για τα στοιχεία της Κίνας όλοι αμφιβάλουν.
Τι εννοείς όμως "Θα το πάνε πολύ ακόμη;"
Η πανδημία είναι αναμφισβήτητο γεγονός ή κάποιοι "το πάνε¨;

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Παραβιάζεις τις αρχές της στατιστικής και λογικής.
1. Δεν έχεις φοβάσαι πουθενά ότι ο εμβολιασμένος, ακόμα και αν έχει κολλήσει τον ιό, το ιικό φορτίο θα είναι πολύ μικρότερο, άρα και η δυνατότητα μετάδοσης;
2. Ακόμα και αν δεχτούμε (δεν έχω υπόψη μου κάτι τέτοιο, αλλά ας το δεχτώ), ότι ο 50ρης μεταδίδει 3,5 φορές πιο εύκολα από ότι ο 20άρης, στους 10 εμβολιασμένους 50τηδες που θα εκτεθούν στον ιό, ΕΝΑΣ μόνο θα μπορεί να το μεταδώσει, ενώ στους 10 ανεμβολίαστους ΟΛΟΙ.

Κατάλαβες την διαφορά;

Θα σου πώ τι έχω διαβάσει από αξιόπιστες πηγές - όχι τι έχω ακούσει από τους τσαρλατάνους κυβερνητικούς εγκάθετους και τα επιστημονικά και δημοσιογραφικά τσιράκια τους στα ΜΜΕ - αφού επισημάνω και πάλι ότι αυτοί που πράγματι ερευνούν είναι ακόμα στο ψάξιμο και θα λέγανε πιθανολογώ μάλλον κάτι σαν "έχουμε κάποιες αυξανόμενες ενδείξεις ότι ..." αν τους ρωτούσες.

Η θεωρία του "πολύ μικρότερου ιικού φορτίου" των εμβολιασμένων προκύπτει από μετρήσεις συγκέντρωσης του ιού που έγιναν στην μύτη, οι οποίες μετρήσεις έδειξαν όντως κατά πολύ μειωμένες ποσότητες ιού μεταξύ εμβολιασμένων κρουσμάτων ΑΡΑ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ότι πιθανά θα είναι αντίστοιχα μειωμένη και η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος τρίτος από αυτούς. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται από άλλες έρευνες που δίνουν μείωση της μεταδοτικότητας του ιού από εμβολιασμένους υπό συγκεκριμένες συνθήκες και με πολλούς αστερίσκους της τάξης του 40-50%, την ίδια στιγμή που μελέτες για την παραλλαγή Δ δεν βρίσκουν παρά αμελητέα μείωση λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας και της συγκριτικά μειωμένης προστασίας από τα εμβόλια. Επίσης επειδή κανείς δεν έβαλε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους φορείς να κολλήσουν σκόπιμα άλλους ανθρώπους σε πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου, δηλαδή υπάρχει κενό στην πειραματική αξιολόγηση του τι συμβαίνει - πχ δεν έχει μετρηθεί αν κάποιος άρρωστος φταρνιστεί ή φωνάξει 2 μέτρα μακριά από τα μούτρα του άλλου εάν αυτός νοσήσει κτλ. Τέλος Το χ3.5 το οποίο σου έγραψα δεν είναι προσωπική άποψη, προκύπτει με λογική αναγκαιότηα βάσει ενός επιπέδου αποτελεσματικότητας του εμβολίου της τάξης του 90% και των επίσημων στοιχείων του αμερικανικού ΕΟΔΥ.

Εν ολίγοις, ακόμα μαθαίνουμε.

Τελευταία τροποποίηση:
Δ

Διαγραμμένο μέλος 203076

Επισκέπτης
Η ζώνη ασφαλείας τι παρενέργειες έχει; Σου σφίξει την μπακα και δεν αναπνέεις;
Άκυρη η σύγκριση...
Μα το θέμα είναι ότι η ζώνη είναι για να σώζει τον ίδιο όχι τον άλλον που θα τρακαρεις χαχαχα εερε μλκ ?

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Καθολου ανενημερωτος δεν ειναι.
Δεν ειναι "πειραματικα" τα εμβολια.
Απλως εχουν προσωρινη αδεια.
Πειραματικο εμβολιο δεν δινεται ποτέ σε κοσμο.
Να τα λετε οπως ειναι.
Και τι σημαίνει αυτό Αλεξ;
Έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια στο παρελθόν με εμβόλια με προσωρινή άδεια; Όχι, αλλά μη μου πεις ότι λόγω της πανδημίας δόθηκε η προσωρινή άδεια...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 203076

Επισκέπτης
Πες τα αναλυτικά ρε 'συ να σε καταλάβουμε.
Ένα χιλιάρικο στους άνω των 60. Οκ. Όλοι ή όσοι απομένουνε; Χουβαρνταλίκι δίκαια σε όλους ή οικονομικά και άδικα σαν επιβράβευση στους καθυστερημένους (κυριολεκτικά!);
Στους 50~60 που έχουν και αυτοί τεράστιο κίνδυνο;
Στους 40~50 που έχουν σημαντικό κίνδυνο;

Πάμε μετά στους "εκβιασμούς".
Τομείς υγείας. Εκεί οκ οι αναστολές και οι απολύσεις. Φαντάζομαι όχι μόνο στο ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό αλλά στους πάντες. Τραπεζοκόμους, καθαριστές μέχρι σεκιουριτάδες. Αν ναι συμφωνούμε.
Υποστηρικτικές δομές; Αποθεραπείες; Γηροκομεία; Εκεί οι γέροι/ασθενείς που δεν έχουν εναλλακτική πρόσβαση να κινδυνέψουν;
Δομές φροντίδας ΑΜΕΑ, αυτιστικών;

Και για να μην κάνω μόνο ερωτήσεις να πω και εγώ την αποψή μου.
Ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους είχε νόημα όταν δεν υπήρχε προστασία. Ήμουν υπέρ των λοκντάουν όταν η πολιτεία δεν μπορούσε να προστατεύσει τον ανόητο από τον εαυτό του. Τώρα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν τα εμβόλια με πάνω από 90% προστασία, ελεύθερα, δωρεάν, σε επάρκεια και προσβάσιμα σε όλους. Όποιος γουστάρει το κάνει και προστατεύεται. Όποιος δεν γουστάρει αναλαμβάνει το ρίσκο του.
Στον ιδιωτικό τομέα την λύση θα την δώσει η αγορά. Αν ο επιχειρηματίας είναι ευαισθητοποιημένος στο θέμα covid και θέλει τέτοια πελατεία αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσει τα ψέκια υπαλλήλους. Μια χαρά μπορεί να το κάνει και τώρα με την υπάρχουσα νομοθεσία. Αν είναι στα αρχίδια του δεν θα τηρεί κανένα περιορισμό σε πελάτες και υπαλλήλους με το αντίστοιχο υγειονομικό και διοικητικό ρίσκο.
Το κράτος ως εργοδότης όλων των ΔΥ μπορεί να αποφασίσει που γουστάρει και που όχι να κάνει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Για εμένα εκεί που ο πελάτης έίναι ευπαθής και δεν έχει εναλλακτική (Νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ) και εκεί που το επίπεδο προσφοράς της υπηρεσίας πρέπει να είναι υψηλό ανεξάρτητα από την βούληση του κάθε ψέκα (αστυνομία, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κλπ).

Κατα τα άλλα το 4ο κύμα είναι εδώ. Τα κρούσματα ανεβαίνουν και οι θάνατοι θα αρχίσουν να ανεβαίνουν και αυτοί. Κρίμα αλλά δεν συμπάσχω με αυτούς που θα φύγουν ενώ είχαν επιλογή. Τους άτυχους σκέφτομαι. Αυτούς που εμβολιάστηκαν αλλά δεν ανέπτυξαν προστασία (και κακώς δεν ξέρουμε πόσοι είναι).
Είτε με εμβολιασμό, είτε με νόσηση φαίνεται οτι το 2021 θα δούμε τα τελευταία επεισόδια του σήριαλ της πανδημίας.
Είπα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστει άνω των 60

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Αυτό ακριβώς σημαίνει έξυπνε, ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών παραλείφθηκαν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες οι οποίες χρειάζονται για την κανονική άδεια.
Όπως όταν κάποιος καταθέτει τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί παίρνει προσωρινή σύνταξη μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να πάρει την κανονική χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τη δικαιούται και υπάρχει πιθανότητα να του την αρνηθεί το ταμείο.
Σημαίνει πανέξυπνε ότι εσύ είσαι το χαμστεράκι τους και πάνω σου έκαναν την κλινική μελέτη του 3ου σταδίου που παραληφθηκε λόγω της πανδημίας.
Το άλλο που λένε επιδημιολόγοι ότι εν μέσω πανδημίας δεν πρέπει να εμβολιάζεται ο πληθυσμός ισχύει ή όχι; Η είμαι ψεκι;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom