ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΚΟΛΟΣ
Μέγας
- Εγγρ.
- 26 Μαρ 2012
- Like
- 14.754
- Πόντοι
- 3.656
Κοίτα Άλεξ. Μακάρι το μόνο πρόβλημα με την Εκκλησία της Ελλάδας να ήταν ότι είναι θεσμός. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτός ο θεσμός ΕΠΗΡΡΕΑΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ένα κομμάτι του κόσμου που είναι λειτουργικά αναλφάβητο και έχει την τάση να θεωρεί πως τα λόγια οποιουδήποτε παπά είναι ανώτερα από τους Νόμους του Κράτους και την Επιστήμη. Αν εγώ βγω Δημόσια και πω πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάνουν εμβόλια, ο Κόσμος μάλλον θα με γράψει όπου δεν πιάνει μελάνι, και πιθανόν να μου χτυπήσει (σωστά) την πόρτα το Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Αν το ίδιο το πει ένας Ιερέας στο Κυριακάτικο Κήρυγμα, θα τον πιστέψει πολύς κόσμος (και μάλιστα από τις ευπαθείς ομάδες) και ο ίδιος δεν θα έχει κάποια επίπτωση. Επίσης το ότι η Εκκλησία έχει λόγο στην Εκπαίδευση, είναι ο λόγος που στη χώρα μας δεν γίνεται Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στα Σχολεία, κι έχουμε θλιβερή πρωτιά στις Εφηβικές Εκτρώσεις. Κι αυτά που γράφω (κι άλλα πολλά) δεν έχουν σχέση με το ότι είμαι Άθεος. Κάνουν κακό στην Κοινωνία γενικάΑρα το προβλημα δεν ειναι η τηρηση ή μη των μετρων.
Ειναι το αν παιρνουν μισθο, αν τους λενε πατερ κλπ.
Αρα προδηλως το θεμα ειναι ο θεσμος αυτος καθεαυτος. Ευχαριστω για την επιβεβαιωση.
Εν παση δε περιπτωσει δεν εχω και κανεναν καημο για την εκκλησια, δεν με λες και θρησκευάμενο. Απο εκει και περα ομως με ενοχλει λιγακι η επιλεκτικη αγανακτηση και γι αυτο εκανα την παρεμβαση μου. Παμε παρακατω