Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
αρα απο τη στιγμη που υπαρχουν εμβολια για καθε νεκρο ευθυνεται η κυβερνηση που δεν τους τα διαθετει
Ποιος σου είπε ότι υπάρχουν τα εμβόλια; Ο Κικίλιας ισχυριζόταν πως θα εμβολιάζονταν 2.117.400 κάθε μήνα. Σήμερα θα έπρεπε δηλ. να έχουν γίνει 7.000.000 εμβολιασμοί, ενώ

2.225.878 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί, 1.480.489 εμβολιασμοί 1ης δόσης έχουν πραγματοποιηθεί​

745.389 εμβολιασμοί 2ης δόσης έχουν πραγματοποιηθεί​

πηγή https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.789
Πόντοι
3.656
Αφιερωμένο στα τετράποδα.
Συμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας Το δέρμα των Εμβολιασμένων θα γεμίσει με λέπια, όπως των ψαριών. Κοιτιέμαι, ξανακοιτιέμαι. τίποτα. ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΠΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πηγή https://www.cnn.gr/efimerides/eleytheri-ora

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Νασαι καλα με την αυτοκριτικη σου.Επειδη το κρατος αποτελειται οντως και απο ηλιθιους σαν και εσενα που ειστε και πλειοψηφια εμεις δεν πρεπει να πιστευουμε ουτε να ακολουθουμε τιποτα απο αυτα που λετε.
:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy:
Φιλενάδα ξέρεις ποιά είναι η έννοια της ηλιθιότητας? Να υποστηρίζει κανείς μετά μανίας την Συνωμοσία του ψεύτικου κορωνοϊού και της κυβέρνησης σε παγκόσμια συγκάλυψη και το επόμενο λεπτό να γράφει διθυράμβους για κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν απολύτως την ίδια γραμμή για τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς με την κυβέρνηση και την παγκόσμια γραμμή όπως είναι λογικό.
Αν δεν είσασταν τρελοί θα γελάγατε με τον εαυτό σας.

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Λεφτόδεντρα υπάρχουν, απλά εμείς δεν έχουμε πρόσβαση.

Αφού είστε άχρηστοι.

Πιάνετε από πρωί στασίδι εδώ και απλά τα γράφετε λες και θα τα διαβάσει κάποιος.

Μόνο ο αρχηγός σας δίνει την μάχη έξω στους δρόμους.

Σηκωθείτε από τις ντιβανοκασέλες να δει προκοπή αυτός ο τόπος… :confused:

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Το ζήτημα αεροπλάνα ή όχι είναι σαν να λέμε εμβόλια γενικά ή όχι.Αφού απέφυγα το δικανικό σου επιχείρημα και πήγαμε στα Max συγκεκριμένα τότε μιλάμε για τα εμβόλια για τον κλαρινοιό και μόνο.
Κι εγώ σου λέω πως το κριτήριό σας για τα εμβόλια είναι κοντόμυαλο.Και εσένα και των ρυθμιστικών αρχών.Διότι κρίνετε αν κάποιος που θα κάνει το εμβόλιο θα πέσει κάτω σαν Max 1 λεπτό μετά.Άντε και 2-3 μήνες που ξέρουμε.Το αν θα βγάλει θέματα μετά δεν ξέρουν ούτε αυτοί που το έφτιαξαν.
Αλλά εσείς κόπτεστε να αναγκάσετε όλους να το κάνουν.Βρωμάει διπλά το πράγμα.
Φίλε μου έχεις πάει φαντάρος?
εξήγησέ μου γιατί δεν σου βρωμάει το πράγμα όταν τόσα χρόνια κάνουμε εμβόλια όταν παρουσιαζόμαστε και εξήγησέ μου γιατί η παγκόσμια συνωμοσία δεν έβαλε το τσιπάκι και τα άλλα κρυφά συστατικά στα εμβόλια του στρατού που κάνουμε αδιαμαρτύρητα όλοι και το θυμήθηκε στον κορωνοϊό?

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
λαθος...οι ψεκασμενοι γινονται ψεκασμενοι επειδη ειναι ηλιθιοι...χαιρω πολυ χαιροπουλος οτι η πολιτικη παει χερι χερι με το χρημα και την διαφθορα...εδω και χιλιετιες...
αυτο τι σχεση εχει με τους ψεκασμενους???ολα τα επιχειρηματα τους ειναι του στυλ "οσοι εμβολιαστουν θα παθουν κατι, καπου, καποτε, μετα απο καποιο καιρο"...η βαρυτητα αυτης της μπαρουφας ειναι αντιστοιχη με τις προφητειες του παισιου...

και η bmw το χρημα εχει ως στοχο...αλλα τι να κανουμε, αμα θελω να παρω αμαξι, εκει θα παω...μπορει το νεο τους μοντελο να ειναι ελλατωμματικο και εκει που οδηγαω να πεταχτει ο αεροσακος και να με αποκεφαλισει...αλλα τι να κανουμε, στην ατνιπροσωπεια της bmw θα παω, δεν θα παραγγειλω αμαξι απο εναν μαστορα στην καμποτζη...

για να αποκλεισεις την bmw πρεπει να εχεις επιχειρηματα ή να σταθμισεις ως σοβαρα τα επιχειρηματα αλλων πιο ειδικων απο σενα...ο ψεκασμενος δεν εχει τιποτα απο αυτα..απλα λεει οτι και εσυ : οτι η bmw θελει το χρημα και υπαρχει διαφθορα με την πολιτικη και λοιπες πιπες...γνωστα αυτα, αλλα απο ουσια μηδεν...
εγώ περιμένω να μας πούνε και ότι οι touchscreen ανακαλύφθηκαν για να περνάνε μικρόβια με το δάχτυλο που βάζουμε επάνω.

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Like
2.107
Πόντοι
456
Φίλε μου έχεις πάει φαντάρος?
εξήγησέ μου γιατί δεν σου βρωμάει το πράγμα όταν τόσα χρόνια κάνουμε εμβόλια όταν παρουσιαζόμαστε και εξήγησέ μου γιατί η παγκόσμια συνωμοσία δεν έβαλε το τσιπάκι και τα άλλα κρυφά συστατικά στα εμβόλια του στρατού που κάνουμε αδιαμαρτύρητα όλοι και το θυμήθηκε στον κορωνοϊό?
Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτε για τσιπάκια ή κρυφά συστατικά και μακριά από εμένα τέτοιες περίεργες και αβάσιμες θεωρίες.
Μιλάω μόνο για τα συγκεκριμένα κορωνοεμβόλια και μην με πας σκοπίμως και εκ του πονηρού αλλού.
Επειδή η βασική μου αντίληψη της κατάστασης συγκλίνει με την άποψη του Διογένη περί δημιουργίας πλατφόρμας ελέγχου μέσω των πιστοποιητικών και όχι τόσο με την επικινδυνότητα του εμβολίου που τους είναι αδιάφορο αν στείλει και κάμποσους, τα εμβόλια του στρατού είναι μόνο για άρρενες που υπηρετούν και δοκιμασμένα ενώ αυτά εδώ είναι καθολικά και πειραματικά.
Οι ηγεσίες μετρούν τους πιστούς ακόλουθους δηλαδή. Μακάρι να είναι μόνο στο μυαλό μου...Οι ενδείξεις προς τα εκεί ωθούν.

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτε για τσιπάκια ή κρυφά συστατικά και μακριά από εμένα τέτοιες περίεργες και αβάσιμες θεωρίες.
Μιλάω μόνο για τα συγκεκριμένα κορωνοεμβόλια και μην με πας σκοπίμως και εκ του πονηρού αλλού.
Επειδή η βασική μου αντίληψη της κατάστασης συγκλίνει με την άποψη του Διογένη περί δημιουργίας πλατφόρμας ελέγχου μέσω των πιστοποιητικών και όχι τόσο με την επικινδυνότητα του εμβολίου που τους είναι αδιάφορο αν στείλει και κάμποσους, τα εμβόλια του στρατού είναι μόνο για άρρενες που υπηρετούν και δοκιμασμένα ενώ αυτά εδώ είναι καθολικά και πειραματικά.
Οι ηγεσίες μετρούν τους πιστούς ακόλουθους δηλαδή. Μακάρι να είναι μόνο στο μυαλό μου...Οι ενδείξεις προς τα εκεί ωθούν.
αν θέλεις να αφήσεις τα γενικόλογα και να μου πεις ακριβώς τι είναι αυτό που φοβάσαι ότι κάνουν τα εμβόλια γιατί εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω με την λογική μου τι θες να πεις για έλεγχο.
Όταν έχουμε την ζωή μας προσβάσιμη στο taxis και στα σόσιαλ μίντια, όταν έχουμε το δαχτυλικό μας αποτύπωμα και τη θέση εντοπισμού στο κινητό μας, σε τι είδους έλεγχο αναφέρεσαι που δεν το καλύπτει η σύγχρονη τεχνολογία και χρειάστηκε να εφευρεθεί ο κορωνοϊός?
διαφώτισέ με.

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Like
2.107
Πόντοι
456
Το μεγαλύτερο γέλιο πέφτει με κάτι αλλόκοτα μέτρα που σκάνε κατά διαστήματα.
Κάτι πρωκτικά τεστ, κάτι υγειονομικά πρωτόκολλα για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και σε αραιοκατοικημένα χωριά ,
αυτό που δείχνουν οι παρακάτω φωτογραφίες και πολλά άλλα που λες τι πρόβατα που είναι ο ....κοζμος

Συνημμένα

• 8EED3712-536F-4D5C-9F0E-8A69A917168D.jpeg
    8EED3712-536F-4D5C-9F0E-8A69A917168D.jpeg
    75,3 KB · Εμφανίσεις: 46
  • D14F9577-D673-47D2-BDDB-A698FD8CF058.jpeg
    D14F9577-D673-47D2-BDDB-A698FD8CF058.jpeg
    1,7 MB · Εμφανίσεις: 43

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.093
Πόντοι
6.256
Η παπαευαγγέλου ειπε το πρωί ολτι θα εμβολιάσουν μέχρι νεογέννητα,
Πολλά τα λεφτα κούλη

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Like
2.107
Πόντοι
456
αν θέλεις να αφήσεις τα γενικόλογα και να μου πεις ακριβώς τι είναι αυτό που φοβάσαι ότι κάνουν τα εμβόλια γιατί εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω με την λογική μου τι θες να πεις για έλεγχο.
Όταν έχουμε την ζωή μας προσβάσιμη στο taxis και στα σόσιαλ μίντια, όταν έχουμε το δαχτυλικό μας αποτύπωμα και τη θέση εντοπισμού στο κινητό μας, σε τι είδους έλεγχο αναφέρεσαι που δεν το καλύπτει η σύγχρονη τεχνολογία και χρειάστηκε να εφευρεθεί ο κορωνοϊός?
διαφώτισέ με.
Καραντινόκαυλοι μας έχετε πάρει στο λαιμό σας. Έχετε καταστρέψει τα πάντα και επειδή δεν έχει ενοχληθεί ακόμα ο μισθός ή η σύνταξή σας, μας σέρνετε με μπροστάρη τον καριόλη πρωθυπουργό στην ατζέντα του great reset.
Λέτε πως μας ελέγχουν με το κινητό και τα σόσιαλ μίντια και δεν χρειάζονται τίποτα άλλο, αλλά εκεί που το πάνε με τα κωμικοτραγικά μέτρα που παίρνουν στην αγορά, δείχνουν προθέσεις. Και αυτά που τους δίνουμε δικαίωμα να κάνουν είναι πολύ χειρότερα από το να βλέπουν ότι θέλουν στα κινητά μας.

Τι click away ρε μαλάκες; Θες να πας να τσεκάρεις 2-3 μαγαζιά πριν πάρεις κάτι και πρέπει να πάρεις τηλέφωνο και στα τρία να σε περιμένουν και αν αποφασίσεις πως το πρώτο σου κάνει πρέπει να το ξανάπάρεις τηλέφωνο; Και τη λένε άνοιγμα αυτή τη κοροϊδία.
Και όλα αυτά για τον ιό που όλοι ξέρουμε και μας τον παρουσιάζουν ως τον κακό μπαμπούλα ..
Αργόμισθα γιατρουδάκια και δυμοσιουπαλληλάκια ξέρουμε πως η κατάσταση σας καυλώνει και δεν σας νοιάζει αν ο μισθάκος σας φάει άλλο ένα 20-30% ψαλίδι διότι πάλι θα τον θεωρήσετε ως κάτι σταθερό την ώρα που εκτός δημοσίου δεν θα υπάρχει τίποτα υγιές. Δεν έχετε άλλο τρόπο να νιώσετε σπουδαίοι πλην της καταστροφής του σύμπαντος γύρω σας.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.302
Πόντοι
3.556
Τώρα διαφωνούμε και για τον λόγο που είχαμε την πρώτη διαφωνία!

Αρχίζω να πιστεύω πως σου πήρε 4,5 χρόνια για να χωνέψεις ότι δεν υπάρχει λεφτόδεντρο...
Δεν πα να αρχίζεις να πιστεύεις και στον Άι Βασίλη ...

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
φίλε Κυριάκο θα μας πεις συγκεκριμμένα ποιές είναι αυτές οι προθέσεις ή θα το κουράζεις ακόμα στα αόριστα?
Αν επιθυμείς, μας λες και τις θέσεις του κόμματος που σε αντιπροσωπεύει για τα εμβόλια

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.345
Πόντοι
22.266
Εγώ ξέρω το 2012 όταν πήγαιναν να μειωθούν οι μισθοί δυ κ συντάξεις λόγω φυσικά του δημοσιονομικού ελέγχου πήγε να γκρεμιστεί η Βουλή
Τώρα με χειρότερα μέτρα κατά του ανέργου εε κ δεν έχει ανοίξει ρουθούνι

Ο Νικ 1140 είπε τη πιο σοφή κουβέντα..
Ήμουν μαλακας στον ελεύθερο τομέα κ όταν είδα πόσο μαλάκες κ απνταληδες είναι τότε πήγα στο δημόσιο

Νενα(2)

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2021
Like
161
Πόντοι
1
Φιλενάδα ξέρεις ποιά είναι η έννοια της ηλιθιότητας? Να υποστηρίζει κανείς μετά μανίας την Συνωμοσία του ψεύτικου κορωνοϊού και της κυβέρνησης σε παγκόσμια συγκάλυψη και το επόμενο λεπτό να γράφει διθυράμβους για κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν απολύτως την ίδια γραμμή για τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς με την κυβέρνηση και την παγκόσμια γραμμή όπως είναι λογικό.
Αγελαδιτσα μου μαρκαρισμενη.Σου παραθετω τις ανακοινωσεις των μεγαλυτερων τεχνικων ινστιτουτων στην υφηλιο και παραθετεις κουβεντες καφενειου.

A cellular platform for the development of synthetic living machines​

1. View ORCID ProfileDouglas Blackiston1,*,
  2. View ORCID ProfileEmma Lederer1,*,
  3. View ORCID ProfileSam Kriegman2,
  4. View ORCID ProfileSimon Garnier3,
  5. View ORCID ProfileJoshua Bongard2 and
  6. View ORCID ProfileMichael Levin1,4,
See all authors and affiliations

Science Robotics 31 Mar 2021:
Vol. 6, Issue 52, eabf1571
DOI: 10.1126/scirobotics.abf1571

Abstract​

Τα σμήνη ρομπότ έχουν, μέχρι σήμερα, κατασκευαστεί από τεχνητά υλικά. Έχουν δημιουργηθεί κινουμενες βιολογικές κατασκευές από μυϊκά κύτταρα που καλλιεργούνται σε ακριβώς διαμορφωμένα ικριώματα. Ωστόσο, η εκμετάλλευση της αναδυόμενης αυτοοργάνωσης και της λειτουργικής πλαστικότητας σε μια αυτοκατευθυνόμενη ζωντανή μηχανή έχει παραμείνει μια μεγάλη πρόκληση. Αναφέρουμε εδώ μια μέθοδο για την παραγωγή in vitro βιολογικών ρομπότ από κύτταρα βατράχων(Xenopus laevis). Αυτά τα ξενομποτάκια παρουσιάζουν συντονισμένη μετακίνηση μέσω cilia που υπάρχει στην επιφάνειά τους. Αυτά τα cilia προκύπτουν μέσω του κανονικού σχεδίου ιστού και δεν απαιτούν τις περίπλοκες μεθόδους κατασκευής ή τη γονιδιωματική επεξεργασία, που καθιστούν την παραγωγή επιδεκτική στα προγράμματα υψηλής τυμπανισμού. Τα βιολογικά ρομπότ προκύπτουν από την κυτταρική αυτοοργάνωση και δεν απαιτούν ικριώματα ή μικροεκτύπωση. τα αμφίβια κύτταρα είναι ιδιαίτερα επιδεκτικά χειρουργικής, γενετικής, χημικής και οπτικής διέγερσης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτοσυνεέρωσης. Δείχνουμε ότι τα ξενομποτάκια μπορούν να περιηγηθούν σε υδατικά περιβάλλοντα με διάφορους τρόπους, να επουλωθούν μετά από ζημιές και να δείξουν αναδυόμενες ομαδικές συμπεριφορές. Κατασκευάσαμε ένα υπολογιστικό μοντέλο για να προβλέψουμε χρήσιμες συλλογικές συμπεριφορές που μπορούν να προκληθούν από ένα σμήνος ξενομποτ. Επιπλέον, παρέχουμε απόδειξη αρχής για μια εγγράψιμη μοριακή μνήμη χρησιμοποιώντας μια φωτομεταβλήσιμη πρωτεΐνη που μπορεί να καταγράψει την έκθεση σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός. Μαζί, αυτά τα αποτελέσματα εισάγουν μια πλατφόρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη πολλών πτυχών της αυτοσυνάρτησης, της συμπεριφοράς σμήνους και της συνθετικής βιομηχανικής, καθώς και να παρέχει ευέλικτες, μαλακές μηχανές διαβίωσης για πολλές πρακτικές εφαρμογές στη βιοϊατρική και το περιβάλλον.

Χαιρετισματα στο μεταλλαγμενο μπροκολλο
:tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.306
Πόντοι
5.006
φίλε Κυριάκο θα μας πεις συγκεκριμμένα ποιές είναι αυτές οι προθέσεις ή θα το κουράζεις ακόμα στα αόριστα?
Αν επιθυμείς, μας λες και τις θέσεις του κόμματος που σε αντιπροσωπεύει για τα εμβόλια
απο ο,τι καταλαβα, μαλλον θελουν να μας ελεγξουν τι σωβρακα και πανταλονια αγοραζουμε....
:confused: :confused: :confused:

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.306
Πόντοι
5.006
Εγώ ξέρω το 2012 όταν πήγαιναν να μειωθούν οι μισθοί δυ κ συντάξεις λόγω φυσικά του δημοσιονομικού ελέγχου πήγε να γκρεμιστεί η Βουλή
Τώρα με χειρότερα μέτρα κατά του ανέργου εε κ δεν έχει ανοίξει ρουθούνι

Ο Νικ 1140 είπε τη πιο σοφή κουβέντα..
Ήμουν μαλακας στον ελεύθερο τομέα κ όταν είδα πόσο μαλάκες κ απνταληδες είναι τότε πήγα στο δημόσιο
σημερα κατεβηκα παραλια τυπε με πιπινοφιλη, η οποια κουβαλησε και αλλες 2 φιλες της που δεν ηξερα (με την μια μου εφυγαν τα σφραγισματα!!!!!!)...ολοι με καφεδιες, φαγητα, μασκες στον λαιμο και 4-5 ωρες να μας λιαζει ο ηλιος....
αλλα ο κουλης κραταει κλειστα τα κυλοταδικα να μην κολλησουμε....
:confused::confused::confused:

• Like
Αντιδράσεις: ave.

Νενα(2)

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2021
Like
161
Πόντοι
1
διαφώτισέ με.

Αγελαδιτσα μου μαρκαρισμενη :zombie: :zombie: :zombie: :zombie:

Xenobots 2.0: These Living Robots Self-Assemble From Frog Skin Cells​

Η γραμμή μεταξύ ζώων και μηχανών είχε ήδη θολωθεί όταν μια ομάδα επιστημόνων και ρομποτικών αποκάλυψετα πρώτα ζωντανά ρομπότ πέρυσι. Τώρα η ίδια ομάδα έχει κυκλοφορήσει την έκδοση 2.0 των λεγόμενων xenobots τους και είναι ταχύτερα, ισχυρότερα και πιο ικανά από ποτέ.

Τον Ιανουάριο του 2020, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Tufts και το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ καθόρισαν μια μέθοδο για την κατασκευή μικροσκοπικών βιολογικών μηχανών από τα αυγά του αφρικανικού βατράχου νυχιών Xenopus laevis. Μεταγλωττισμένα ξενομποτάκια μετά το ζώο τους γιατηναρκούδα,θα μπορούσαν να κινηθούν ανεξάρτητα, να ωθήσουν αντικείμενα και ακόμη και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν σμήνη.

Αξιοσημείωτα, η κατασκευή τους δεν περιλάμβανε γενετική μηχανική. Αντ 'αυτού, η ομάδα χρησιμοποίησε έναν εξελικτικό αλγόριθμο που εκτελείται σε έναν υπερυπολογιστή για να δοκιμάσει χιλιάδες πιθανά σχέδια που αποτελούνται από διαφορετικές διαμορφώσεις κυττάρων.

Μόλις βρήκαν μερικούς υποσχόμενους υποψηφίους που θα μπορούσαν να λύσουν τα καθήκοντα που τους ενδιέφεραν, χρησιμοποίησαν μικροχειρουργικά εργαλεία για να δημιουργήσουν πραγματικές εκδόσεις από ζωντανά κύτταρα. Ο πιό ελπιδοφόρος σχεδιασμός χτίστηκε με τη συνένωση των κυττάρων μυών καρδιών (πουθα μπορούσαν να συστέλλονται για να ωθήσουν τα ξενομποτάκια), καιτων κυττάρων δερμάτων (που παρείχαν μια άκαμπτη υποστήριξη).

Όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται αυτό, το να πρέπει να οικοδομήσουμε κάθε μεμονωμένο ξενομπότ με το χέρι είναι προφανώς κουραστικό. Αλλά τώρα η ομάδα έχει επινοήσει μια νέα προσέγγιση που λειτουργεί από κάτω προς τα πάνω, κάνοντας τα ξενομπότ να αυτοσυναρμολογηθούν από μεμονωμένα κύτταρα. Όχι μόνο η προσέγγιση είναι πιο επεκτάσιμη, τα νέα ξενομποτάκια είναι ταχύτερα, ζουν longer, και έχουν ακόμη και μια στοιχειώδη μνήμη.

Σε μια εργασία στην Επιστημονική Ρομποτική, οι ερευνητές περιγράφουν πώς πήραν βλαστοκύτταρα από έμβρυα βατράχων και τους επέτρεψαν να αναπτυχθούν σε συστάδες αρκετών χιλιάδων κυττάρων που ονομάζονται σφαιροειδή. Μετά από μερικές ημέρες, τα βλαστοκύτταρα είχαν μετατραπεί σε κύτταρα του δέρματος καλυμμένα με μικρές προβολές που μοιάζουν με τρίχες που ονομάζονται cilia, οι οποίες στριφογυρίζουν μπρος-πίσω.

Κανονικά, αυτές οι δομές χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση βλέννας γύρω από το δέρμα του βατράχου. Αλλά όταν χώρισαν από το κανονικό τους πλαίσιο πήραν μια λειτουργία πιο παρόμοια με αυτή που παρατηρείται στους μικροοργανισμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν cilia για να κινηθούν ενεργώντας σαν μικροσκοπικά κουπιά.

«Γινόμαστε μάρτυρες της αξιοσημείωτης πλαστικότητας των κυτταρικών συλλογικοτήτων, οι οποίες χτίζουν ένα στοιχειώδες νέο «σώμα» που είναι αρκετά διαφορετικό από την προεπιλογή τους –σε αυτή την περίπτωση, ένα βάτραχο– παρά το γεγονός ότι έχουν ένα εντελώς φυσιολογικό γονιδίωμα», δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Michael Levin από το Πανεπιστήμιο Tufts σε δελτίο Τύπου.

“We see that cells can re-purpose their genetically encoded hardware, like cilia, for new functions such as locomotion. It is amazing that cells can spontaneously take on new roles and create new body plans and behaviors without long periods of evolutionary selection for those features,” he said.

Not only were the new xenobots faster and longer-lived, they were also much better at tasks like working together as a swarm to gather piles of iron oxide particles. And while the form and function of the xenobots was achieved without any genetic engineering, in an extra experiment the team injected them with RNA that caused them to produce a fluorescent protein that changes color when exposed to a particular color of light.

This allowed the xenobots to record whether they had come into contact with a specific light source while traveling about. The researchers say this is a proof of principle that the xenobots can be imbued with a molecular memory, and future work could allow them to record multiple stimuli and potentially even react to them.

What exactly these xenobots could eventually be used for is still speculative, but they have features that make them a promising alternative to non-organic alternatives. For a start, robots made of stem cells are completely biodegradable and also have their own power source in the form of “yolk platelets” found in all amphibian embryos. They are also able to self-heal in as little as five minutes if cut, and can take advantage of cells’ ability to process all kinds of chemicals.

Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογές σε όλα, από τη θεραπευτική έως την περιβαλλοντική μηχανική. Αλλά οι ερευνητές ελπίζουν επίσης να τα χρησιμοποιήσουν για να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες που επιτρέπουν στα μεμονωμένα κύτταρα να συνδυαστούν και να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν έναν μεγαλύτερο οργανισμό και πώς αυτές οι διαδικασίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να καθοδηγηθούν για αναγεννητική ιατρική.

Καθώς αυτά τα υβρίδια ζώων-μηχανών προχωρούν, είναι βέβαιο ότι θα εγείρουν ηθικές ανησυχίες και ερωτηματικά σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους. Αλλά φαίνεται ότι το μέλλον της ρομποτικής θα μπορούσε να είναι πολύ πιο υγρό και ζουληχτό από ό, τι φανταζόμασταν.

Πίστωση εικόνας: Πανεπιστήμιο Νταγκ Μπλάκιστον/Τούφες

Χαιρετισματα στο μεταλλαγμενο μπροκολο και στον Νικολιο.
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom