Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
όπως το θυμόμουν. Με τη 2η δόση έχουν εμβολιαστεί 720.200 άτομα, μέχρι σήμερα (9.4.2021). Οι συνολικοί εμβολιασμοί (1η και 2η δόση) είναι 2.000.000, αλλά οι πραγματικά καλυμμένοι είναι αυτό που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
πηγή https://emvolio.gov.gr/vaccinationtracker

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Δεδομένου ότι όπως μας λένε "οι ειδικοί" υπάρχει εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήδη από την πρώτη δόση γιατί δεν συζήτησε κανεις το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους 65+ με μία δόση αφού αυτό θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος με το ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο για τα υπόλοιπα 7.5 εκατομμύρια Ελλήνων?

όπως το θυμόμουν. Με τη 2η δόση έχουν εμβολιαστεί 720.200 άτομα, μέχρι σήμερα (9.4.2021). Οι συνολικοί εμβολιασμοί (1η και 2η δόση) είναι 2.000.000, αλλά οι πραγματικά καλυμμένοι είναι αυτό που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
ναι αλλα σε 5-10 χρονια που θα εξαφανιστει το γιβραλταρ απο τους καρκινους, εμεις θα ειμαστε αρχοντες!!!!
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
το γιβλαταρ να ξες ειναι ελληνικο.....κανονικα εκει επρεπε να χουν εδρα φωτια οι γριες!!!

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.407
Πόντοι
3.936
Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι: 1. Μπορώ να σταματήσω να φοράω τη στοματική μάσκα; - Οχι. 2. Μπορούν να ανοίξουν ξανά εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ. και όλα να λειτουργούν ξανά κανονικά; - Οχι. 3. Είμαι ανθεκτικός στο COVID-19; - Ίσως, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς, μάλλον δεν θα σας εμποδίσει να το κολλήσετε. 4. Τουλάχιστον δεν θα είμαι πλέον μεταδοτικός στους άλλους; - Όχι, μπορείς να το μεταβιβάσεις, ίσως, κανείς δεν ξέρει. Ούτε ο ΠΟΥ. 5. Εάν εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά, το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά κανονικά; - Οχι. 6. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την κοινωνική αποστασιοποίηση; - Οχι. 7. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την απολύμανση των χεριών μου; - Οχι. 8. Εάν εμβολιαστώ κι εγω και ο (μεγάλος) πατέρας μου, μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον; - Οχι. 9. Θα ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα στάδια χάρη στα εμβόλια; - Οχι. 10. Θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι εμβολιασμένοι; - Οχι. 11. Ποιο είναι το πραγματικό όφελος του εμβολιασμού; - Ο ιός δεν θα σε σκοτώσει. 12. Είστε βέβαιοι ότι δεν θα με σκοτώσει;- Οχι. 13. Εάν ο ιός στατιστικά δεν θα με σκοτώσει, γιατί πρέπει να εμβολιαστώ; - Για την προστασία άλλων. 14. Αν λοιπόν εμβολιαστώ, οι άλλοι είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα τους κολλήσω; - Οχι. 15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν θα ξαναβγώ θετικός χρησιμοποιώντας το pcr; - Οχι. Στην πραγματικότητα, θα βγείτε θετικός χρησιμοποιώντας pcr ακόμη πιο γρήγορα. 15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν διατρέχω τον κίνδυνο σοβαρών (θανατηφόρων) παρενεργειών; - Κανείς δεν το ξέρει ακόμα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και το RIVM που είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε. Άρα γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; :confused:

OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.473
Πόντοι
2.606
Ας υποθέσουμε ότι εμβολιάζομαι: 1. Μπορώ να σταματήσω να φοράω τη στοματική μάσκα; - Οχι. 2. Μπορούν να ανοίξουν ξανά εστιατόρια, καταστήματα κ.λπ. και όλα να λειτουργούν ξανά κανονικά; - Οχι. 3. Είμαι ανθεκτικός στο COVID-19; - Ίσως, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς, μάλλον δεν θα σας εμποδίσει να το κολλήσετε. 4. Τουλάχιστον δεν θα είμαι πλέον μεταδοτικός στους άλλους; - Όχι, μπορείς να το μεταβιβάσεις, ίσως, κανείς δεν ξέρει. Ούτε ο ΠΟΥ. 5. Εάν εμβολιάσουμε όλα τα παιδιά, το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά κανονικά; - Οχι. 6. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την κοινωνική αποστασιοποίηση; - Οχι. 7. Εάν έχω εμβολιαστεί, μπορώ να σταματήσω την απολύμανση των χεριών μου; - Οχι. 8. Εάν εμβολιαστώ κι εγω και ο (μεγάλος) πατέρας μου, μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον; - Οχι. 9. Θα ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα στάδια χάρη στα εμβόλια; - Οχι. 10. Θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν οι εμβολιασμένοι; - Οχι. 11. Ποιο είναι το πραγματικό όφελος του εμβολιασμού; - Ο ιός δεν θα σε σκοτώσει. 12. Είστε βέβαιοι ότι δεν θα με σκοτώσει;- Οχι. 13. Εάν ο ιός στατιστικά δεν θα με σκοτώσει, γιατί πρέπει να εμβολιαστώ; - Για την προστασία άλλων. 14. Αν λοιπόν εμβολιαστώ, οι άλλοι είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα τους κολλήσω; - Οχι. 15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν θα ξαναβγώ θετικός χρησιμοποιώντας το pcr; - Οχι. Στην πραγματικότητα, θα βγείτε θετικός χρησιμοποιώντας pcr ακόμη πιο γρήγορα. 15. Μόλις εμβολιαστώ, δεν διατρέχω τον κίνδυνο σοβαρών (θανατηφόρων) παρενεργειών; - Κανείς δεν το ξέρει ακόμα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και το RIVM που είναι πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε. Άρα γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε; :confused:
16.ο νικ140 εχει γαμηθει να μας γραφει ποσο καλο ειναι το εμβολιο.......να τα γραφουμε ολα....

• Like
Αντιδράσεις: Νίο

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.958
Πόντοι
5.506
εξαιρετικο νιο...

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.780
Πόντοι
3.656
Η ανθρωπότητα έφτασε εδώ που έφτασε, ακριβώς επειδή πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ, προτιμούσε έναν αβέβαιο κίνδυνο, από ένα βέβαιο κίνδυνο. Εάν οι πρόγονοι πήγαιναν για κυνήγι, ήταν πολύ πιθανόν να σκοτωθούν. Αν δεν κυνηγούσαν, θα πέθαιναν σίγουρα από την πείνα, έτσι έπαιρναν τα ρίσκα τους, και τελικά νικήσαμε σαν φυλή. Εάν είμαστε βέβαιοι για κάτι, είναι πως τα εμβόλια προστατεύουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Προτιμούμε τις ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των Εμβολίων, από το να μας χτυπήσει ο ίδιος ο Ιός και να διακινδυνεύσουμε θάνατο ή κουσούρια

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.654
Πόντοι
2.306
Moυ φαίνεται τραγικό και σοκαριστικό το οτι σε ένα φορουμ για πουτάνες εχουν διατυπωθεί περισσοτερες ορθολογικές και τεκμηριωμένες απόψεις απ' ο,τι σε Ελληνική Βουλή + βοθροκάναλα μαζί. Δεν μπορω να νιωσω ουτε οικτο πλεον για την καταντια αυτης της χώρας. Πως στον πούτσο καταντησαμε έτσι ρε;

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.300
Πόντοι
3.556
Η ανθρωπότητα έφτασε εδώ που έφτασε, ακριβώς επειδή πάντα, ΜΑ ΠΑΝΤΑ, προτιμούσε έναν αβέβαιο κίνδυνο, από ένα βέβαιο κίνδυνο. Εάν οι πρόγονοι πήγαιναν για κυνήγι, ήταν πολύ πιθανόν να σκοτωθούν. Αν δεν κυνηγούσαν, θα πέθαιναν σίγουρα από την πείνα, έτσι έπαιρναν τα ρίσκα τους, και τελικά νικήσαμε σαν φυλή. Εάν είμαστε βέβαιοι για κάτι, είναι πως τα εμβόλια προστατεύουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Προτιμούμε τις ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των Εμβολίων, από το να μας χτυπήσει ο ίδιος ο Ιός και να διακινδυνεύσουμε θάνατο ή κουσούρια
Προτιμούμε γνωστές πιθανές παρενέργειες, όχι άγνωστες (πχ θρομβώσεις που ξαφνικά έγινε και αυτή γνωστή)

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Η Πορτογαλία φαίνεται να ξεμπέρδεψε από τον ιό για φέτος και επιστρέφει στην "κανονικότητα". Ακολουθεί διάγραμμα με αριθμούς κρουσμάτων:

Portugal_Covid_cases.jpg

Τόσο επιτυχημένο lockdown; Ή κάτι άλλο συνέβη; Ποσοστά εμβολιασμένων έχει πιο κάτω από εμάς, κάπου στο 5%.

Όπως βλέπεις, πέρα από την εποχιακή διακύμανση των κρουσμάτων, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που στο τέλος θα εξαφανίσουν μία ιογενή επιδημία.

Κρίμα που δεν μπορούμε αυτή την πτώση στο αποδώσουμε στο εμβόλιο. Βιάσου Κούλη, κοντεύει να κάνει τον κύκλο της η επιδημία, έρχεται και καλοκαίρι, θα δυσκολευτείς μετά να αποδείξεις ότι μας έσωσε το εμβόλιο.

Τελευταία τροποποίηση:

Oletiras

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Μαρ 2017
Like
3.889
Πόντοι
456
Γνωρίζουμε βάσει δηλώσεων της κυβέρνησης ότι βασικός στόχος των περιοριστικών μέτρων και των λοκντάουν είναι η προστασία από την κατάρευση του εθνικού συστήματος υγείας και ειδικότερα των ΜΕΘ.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η ηλικιακή κατηγορία των 65+ συμμετέχει κατά περισσότερο από 60% στην επιβάρυνση των κοβιντ ΜΕΘ και στην επιβάρυνση του συστήματος υγείας γενικότερα.

Γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός των 65+ στην Ελλάδα είναι περίπου 2.4 εκατομμύρια.

Γνωρίζουμε ότι οι δόσεις εμβολίων που έχουν γίνει στην Ελλάδα μέχρι στιγμής είναι λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια (αρκετές για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του 65+ πληθυσμού δηλαδή)

Δεδομένου ότι όπως μας λένε "οι ειδικοί" υπάρχει εξαιρετικά υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήδη από την πρώτη δόση γιατί δεν συζήτησε κανεις το ζήτημα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους 65+ με μία δόση αφού αυτό θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος με το ελάχιστο δυνατό αντίκτυπο για τα υπόλοιπα 7.5 εκατομμύρια Ελλήνων?

Γιατί η υποχρεωτικότητα του κοβιντ εμβολιασμού είναι θέμα προς συζήτηση για τους υγειονομικούς (που έχουν εμβολιαστεί κατά περίπου 50%) βάσει των πρόσφατων δηλώσεων Μητσοτάκη αλλά όχι για τους 80+ (που και αυτοί έχουν εμβολιαστεί εθελοντικά κατά μόλις 50% περίπου)?

Δεν θα ήταν δίκαιο να εξαναγκαστούν να πάρουν το μεγαλύτερο εμβολιαστικό ρίσκο εκείνοι που τους αφορά κυρίως το πρόβλημα (οι 65+ και οι άρρωστοι δηλαδή) αφού για τους υπολοίπους υγιείς και νεότερους το κόβιντ στατιστικά δεν θα είναι παρά μια - το πολύ βαριά - γρίππη τελικά αν προσβληθούν?
Το ερωτημα ειναι γιατι δεν βλεπουμε πτωση στον αριθμο των βαρια νοσουντων απο την στιγμη που εχουν παρει τουλαχιστον μια δοση του εμβολιου οι ανθρωποι μεγαλης ηλικιας που αποτελουν το συντριπτικα μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων που νοσουν βαρια απο τον ιο.
Βγαζουν στατιτστικα για της ηλικιες που ειναι σε ΜΕΘ?
Δεν μου βγαινει η αριθμητική.

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Like
2.107
Πόντοι
456
Η Πορτογαλία φαίνεται να ξεμπέρδεψε από τον ιό για φέτος και επιστρέφει στην "κανονικότητα". Ακολουθεί διάγραμμα με αριθμούς κρουσμάτων:

Portugal_Covid_cases.jpg

Τόσο επιτυχημένο lockdown; Ή κάτι άλλο συνέβη; Ποσοστά εμβολιασμένων έχει πιο κάτω από εμάς, κάπου στο 5%.

Όπως βλέπεις, πέρα από την εποχιακή διακύμανση των κρουσμάτων, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που στο τέλος θα εξαφανίσουν μία ιογενή επιδημία. Παρόμοιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία, κατακόρυφη πτώση κρουσμάτων μέσα στο καταχείμωνο.

Κρίμα που δεν μπορούμε αυτή την πτώση στο αποδώσουμε στο εμβόλιο. Βιάσου Κούλη, κοντεύει να κάνει τον κύκλο της η επιδημία, έρχεται και καλοκαίρι, θα δυσκολευτείς μετά να αποδείξεις ότι μας έσωσε το εμβόλιο.
Κάπου τον Ιανουάριο την είχε ως αντιπαράδειγμα ο γουρλός την Πορτογαλία.Έλεγε να προσέξουμε μην γίνουμε Πορτογαλία..
Και τότε εγώ ο ... «φουκαράς» είχα πει το αήμνηστο «γιατί δεν λέει για Σουηδία» και πέσαν οι αιμοβόροι καραντινόκαυλοι να με φάνε λέγοντας πως άκυρη η σύγκριση και ένα σωρό ασυναρτησίες.
Τώρα βλέπουμε πως στη Σουηδία έχει γίνει ακριβώς το ίδιο με την Πορτογαλία αλλά πιο νωρίς.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Το ερωτημα ειναι γιατι δεν βλεπουμε πτωση στον αριθμο των βαρια νοσουντων απο την στιγμη που εχουν παρει τουλαχιστον μια δοση του εμβολιου οι ανθρωποι μεγαλης ηλικιας που αποτελουν το συντριπτικα μεγαλυτερο ποσοστο των ανθρωπων που νοσουν βαρια απο τον ιο.
Βγαζουν στατιτστικα για της ηλικιες που ειναι σε ΜΕΘ?
Δεν μου βγαινει η αριθμητική.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και τα δεδομένα λίγα. Πχ θα δεις ότι παρά τον συγκριτικα εκτενέστερο εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65+ σε σχέση με τις υπόλοιπες στην Ελλάδα, το ποσοστό των 65+ επι του συνόλου των διασωληνομενων παραμένει στο 60-64% εδώ και καιρο ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να μειώνεται. Υπάρχουν τεράστιες αντιφάσεις, πιθανά αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο εοδυ δεν ανοίγει την βαση δεδομένων του για περαιτέρω ανάλυση στην επιστημονική κοινότητα , αν όχι στον γενικό πληθυσμό. Πιθανόν δεν εμπιστεύονται ούτε και οι ίδιοι τις καταγραφές τους. Εδώ όπως έδειξα νωριτερα δεν συμφωνούν καν τα στοιχεία της επίσημης ανακοίνωσης της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών με αυτα του εοδυ ... μιλάμε για καφενεία ...

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Moυ φαίνεται τραγικό και σοκαριστικό το οτι σε ένα φορουμ για πουτάνες εχουν διατυπωθεί

Εγώ πάλι βλέπω τραγικό το γεγονός που πάσης φύσεως παντογνώστες ψάχνονται να σιγοντάρουν την ανθρώπινη ανασφάλεια.

Όχι βέβαια πως με εντυπωσιάζει το γεγονός αυτό, από τα χρόνια που ο άνθρωπος ζούσε σε σπηλιές, είχαν εμφανιστεί οι τάχα ψαγμένοι που εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των ανθρώπων αρχίσαν να παριστάνουν τους μάγους των φυλών.

Οπότε δεν βλέπω παράξενο που το internet είναι γεμάτο με άτομα που νομίζουν πως έχουν μια ανώτερη επιφοίτηση και παριστάνουν τους ειδικούς πουλώντας γνώση, και μάλιστα σε θέματα που άπτονται της υγείας και της επιστήμης…

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.300
Πόντοι
3.556
Εγώ πάλι βλέπω τραγικό το γεγονός που πάσης φύσεως παντογνώστες ψάχνονται να σιγοντάρουν την ανθρώπινη ανασφάλεια.

Όχι βέβαια πως με εντυπωσιάζει το γεγονός αυτό, από τα χρόνια που ο άνθρωπος ζούσε σε σπηλιές, είχαν εμφανιστεί οι τάχα ψαγμένοι που εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των ανθρώπων αρχίσαν να παριστάνουν τους μάγους των φυλών.

Οπότε δεν βλέπω παράξενο που το internet είναι γεμάτο με άτομα που νομίζουν πως έχουν μια ανώτερη επιφοίτηση και παριστάνουν τους ειδικούς πουλώντας γνώση, και μάλιστα σε θέματα που άπτονται της υγείας και της επιστήμης…
Εκτός μερικών γραφικών περιπτώσεων εδώ μέσα οι υπόλοιποι εκφράζουν προβληματισμούς δικαιολογημένους ως ένα σημείο

Όσον αφορά τους "ειδικούς" επιστήμονες της υγείας θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου λέγοντας πως υπάρχουν γιατροί και γιατροί και θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω ως προς την ποιότητα τους όταν κυνηγάνε να αποποιηθούν οποιαδήποτε ευθύνη παρακαλώντας τον αντίστοιχο υπουργό για σχετική νομοθεσία.

Μια επιτροπή "ειδικών" δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από γιατρούς όταν το πρόβλημα επηρεάζει και υγειονομικά αλλά και κοινωνικοοικονομικοπολιτικά μια κοινωνία

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.326
Πόντοι
22.266
Εκτός μερικών γραφικών περιπτώσεων εδώ μέσα οι υπόλοιποι εκφράζουν προβληματισμούς δικαιολογημένους ως ένα σημείο

Όσον αφορά τους "ειδικούς" επιστήμονες της υγείας θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου λέγοντας πως υπάρχουν γιατροί και γιατροί και θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω ως προς την ποιότητα τους όταν κυνηγάνε να αποποιηθούν οποιαδήποτε ευθύνη παρακαλώντας τον αντίστοιχο υπουργό για σχετική νομοθεσία.

Μια επιτροπή "ειδικών" δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από γιατρούς όταν το πρόβλημα επηρεάζει και υγειονομικά αλλά και κοινωνικοοικονομικοπολιτικά μια κοινωνία
Εννοείται ότι ένα τέτοιο πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με μια κομματική επίτροποι λοιμοξιολογων αλά θέλει ανεξάρτητα άτομα γιατρούς κοινωνιολόγους ψυχολόγους οικονομολόγους και αλλους

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Like
2.107
Πόντοι
456

Miss Εκλερ
όλο το αφήγημα του κλαρινοιού βασίζεται στην ανθρώπινη ανασφάλεια και τον εντέχνως διεσπαρμένο φόβο.
Οι μάγοι που αναφέρεις ήταν πάντα παρά τους αρχηγούς των φυλών και στις αυλές των βασιλέων. Βόλευαν κάθε εξουσία.

Εσύ σίγουρα δεν έχεις σχέση με υγεία και επιστήμη. Μου κάνεις για παρόμοια περίπτωση με τον ψευτογιατρό που πιάσαν πριν κατι μήνες

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.442
Πόντοι
2.356
Μια επιτροπή "ειδικών" δεν μπορεί να αποτελείται μόνο από γιατρούς

Φίλε αυτό δεν θα ήταν επιτροπή ειδικών, θα ήταν μια αταίριαστη ορχήστρα που ο καθένας θα περίμενε την ώρα να παίξει το δικό του σόλο. Δεν πρόκειται να κατέληγαν σε κάποια εισήγηση.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σε καμία χώρα δεν υπήρξε τέτοια προσέγγιση.

Εκτός μερικών γραφικών περιπτώσεων εδώ μέσα οι υπόλοιποι εκφράζουν προβληματισμούς

Προβληματισμούς έχουμε όλοι μας.
Διαχρονικά όμως, από την αρχή της πανδημίας, οι ίδιοι + οι κλώνοι τους γκρινιάζουν για:

Τo lockdown (χούντα Κούλη…)
Τις μάσκες (δεν μπούμε να αναπνεύσουμε…)
Το PCR (τα έχουν σε πολλούς κύκλους…)
Το rapid antigen test (αναξιόπιστα…)
Το tracing (προσωπικά δεδομένα…)
To isolation (φασιστικό…)
Τα self test (δεν δουλεύουν καλά και βγάζουν στίγματα…)
Κ.λ.π.

Τυχαίο; Όχι βέβαια…

• Like
Αντιδράσεις: kinks
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Γιατί γράφεις ψέματα;
Στο Ισραήλ και δεν κολλάνε ουσιαστικά και πολύ λιγότερο μεταδίδουν και όλες τις δραστηριότητες ανοίγουν και δεν φοράνε μάσκες έξω ΧΆΡΗ ΣΤΟ ΌΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ.
προς τι τα ψέματα σου?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

Portugal_Covid_cases.jpg

Όπως βλέπεις, πέρα από την εποχιακή διακύμανση των κρουσμάτων, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που στο τέλος θα εξαφανίσουν μία ιογενή επιδημία.

Και πέρσι το καλοκαίρι ήμασταν καλά. Άσχημο θα ήταν να είχαμε εμβολιαστεί για να μην ξανακλεισουμε το φθινόπωρο; ή να μην φοράμε μάσκες στα καράβια κλπ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom