Σε ολες τις ευρωπαικες χωρες εκτος Σουηδιας δεν εγινε αυτο? λοκνταουν τους πρωτους μηνες ,το καλοκαιρι εξω και παλι λοκανταουν ... τωρα σε ποιο βαθμο εγινε και ποσο σκληρο ηταν, πραγματι διαφερει απο χωρα σε χωρα και τι επιπτωσεις ειχε στην καθεμια.
Μου αρεσει να κοιταζω τα επισημα στοιχεια ,το τι λεει ο καθε ψεκασμενος προσωπικα δεν με ενδιαφερει (δεν αναφερομαι σε σενα) οποτε κανω συγκρισεις για τους θανατους που στο κατω κατω για αυτον ακριβως τον λογο εγινε οτι εγινε και συνεχιζει να γινεται (η προστασια των πολιτων απο τον ιο).
ας δουμε τους νεκρους απο την αρχη του ετους μεχρι σημερα στα ευρωπαικα κρατη με παρομοιο πληθυσμο παρα τις διαφορες που εχουν σε πυκνοτητα, βιοτικο επιπεδο και συστηματα υγειας.
Θανατοι στους δυομιση τελευταιους μηνες (στρογγυλοποιημενα με αποκλιση εκατο-διακοσιων) :
οποιος θελει το τσεκαρει στο worldometers
Τσεχια 12.000
Ουγγαρια 8.000
Πορτογαλια 10.000
Ελλαδα 2.500
Σουηδια 3.500
Βελγιο 3.000
Αυστρια 3.000
Ελβετια 2.500
Δεν νομιζω οτι ειμαστε τοσο αχρηστοι ως λαος τελικα ...
Τρίχες. Ο λόγος απλός:
H κυβέρνηση σου επέλεξε να εφαρμόσει το αυστηρότερο και πλέον μακροχρόνιο λοκντάουν από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης ως αποκλειστικό μέτρο πρόληψης της διασποράς του ιού αφού ΕΠΕΛΕΞΕ να μην κάνει σωστή επιδημιολογική επιτήρηση και εφάρμοσε οριζόντια αντί για στοχευμένα μέτρα.
Τι κατάφερε λοιπόν?
Αφενός μεγιστοποίησε το συνολικό οικονομικό, κοινωνικό, ψυχολογικό κόστος για την ευρύτερη κοινωνία του +90% που ΔΕΝ την αφορά άμεσα το ζήτημα διότι στατιστικά για αυτό η νόσηση από κοβιντ θα είναι σαν απλό συνάχι για να προστατεύσει το 10% των ευπαθών που τυγχάνουν συμπτωματικά κύρια εκλογική της πελατεία (καθότι γέροι).
Αφετέρου υπονόμευσε άμεσα την υγεία και την ευεξία του γενικού πληθυσμού υπονομεύοντας το μέλλον του - καταργώντας επί της ουσίας την εκπαιδευτική διαδικασία, κλείνοντας πρακτικά τα νοσοκομεία για όλα τα μη κατεπείγοντα περιστατικά, ακυρώνοντας κάθε προληπτική διαγνωστική εξέταση στο ΕΣΥ κτλ κτλ
Εν ολίγοις προκάλεσε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημία στον γενικό πληθυσμό για να παρατείνει κατά ελάχιστα χρόνια το προσδόκιμο της ζωής ορισμένων γέρων και ευπαθών (θυμίζω μέση ηλικία θανάτων με κοβιντ 79 έτη με προσδόκιμο ζωής ελάχιστα μεγαλύτερο).