Δυστυχως εσυ κολλησες , χωρα προτυπο η Σουηδια στην αντιμετωπιση της πανδημιας ειναι μονο στο μυαλο σου και μερικων αλλων.Άντε πάλι τα ίδια...Κολλημένη βελόνα.Δεν διαφωνω εδω αλλα πεστο σε αυτους που εκαναν συγκριση την Σουηδια με την ΠορτογαλιαΑυτο με την Σουηδια παντως τωρα που το ξαναβλεπω ...
παιζει να ειναι η πρωτη χωρα παγκοσμιως σε νεκρους ανα εκατομμυριο σε συναρτηση με την πυκνοτητα πληθυσμου ,ασχετως λοκνταουν η οχι για τις υπολοιπες χωρες
Μπορει δεν το ελεγξα αλλα μου φανταζει πολυ πιθανο
Έχει και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής όμως και τους ξέφυγε η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας.
ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνουμε χώρες, είναι λάθος διότι κάθε χώρα και έθνος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.
Έχω ζήσει Σουηδία και γνωρίζω. Παρότι έχει ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας με ατελείωτες δωρεάν παροχές, δεν τα κατάφεραν καλά στο πρώτο κύμα. Η Σουηδία δεν θα έκανε ποτέ λοκνταουν διότι δεν της επιτρέπει το σύνταγμα της, το έγραψα τις προάλλες.
Πάντως στα ΜΜΜ ποτέ δεν στριμωχτηκα στην Σουηδία με κάποιον άλλον, ούτε στις ώρες αιχμής. Πως τα καταφέρνουν και δουλεύουν όλα ρολόι; Είναι στην ιδιοσυγκρασια τους και εμπιστεύονται τους πολιτικούς τους οι οποίοι όμως εφαρμόζουν κατά γράμμα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Δεν υπάρχει εκεί το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"...
εγω προτιμησα την Νορβηγια που οι ευαισθητοι δημοκρατικα σουηδοι στην κυριολεξια τα σκατωσαν συγκρινομενοι με τους Βικινγκς αδερφους τους ...
τι επαθαν οι νορβηγοι η οι δανοι ας πουμε που εφαρμοσαν μερικο η ολικο λοκνταουν για ορισμενα χρονικα διαστηματα ... διαλυθηκαν οικονομικο - κοινωνικα η αυτοκτονησαν οι πολιτες τους?
Δεν νομιζω ,τουναντιον εσωσαν μερικες χιλιαδες ανθρωπινες ζωες ... εαν αυτο θεωρειται λιγο παω πασο
Επαναλαμβάνω πως η Σουηδία είναι χώρα πρότυπο και παράδειγμα της άλλης αντιμετώπισης. Αυτής που σέβεται όλους τους ανθρώπους και όχι κάποιους επιλεκτικά. Είναι το παράδειγμα της χώρας που κέρδισε σε όλα.
Το να συγκρίνω την Πορτογαλία με την Γαλλία ή την Ελλάδα ή την Ρουμανία δεν έχει νόημα. Όλες κατέστρεψαν τις οικονομίες τους χωρίς να έχουν επιτύχει κάτι καλύτερο στις απώλειες πολιτών τους.
υγ. Αν συνεχίσεις να λες για τη μοναδική περίπτωση της Νορβηγίας, χωρίς κανένα νόημα προς τη σουηδική αντιμετώπιση τότε σε παραπέμπω να παραπονεθείς για όλες τις κυβερνήσεις που δεν ακολούθησαν το μοντέλο της. Αν είχαμε ελεύθερη χώρα δίπλα μας ή πιο κοντά θα μιλούσα για αυτή. Αν μάλιστα γινόταν μεταξύ μας η συζήτηση και όχι δημόσια θα σύγκρινα Ελλάδα Πορτογαλία και άλλες κλειστες σε σχέση με Λευκορωσία που ξέρεις καλά τι γίνεται ή ακόμα και με Ουκρανία που όλα λειτουργούν κανονικά χωρίς αποδεκατισμό του πλυθησμού της . Αλλά οι περισσότεροι μη μυημένοι δεν θέλουν καν να ακούνε για αυτές τις χώρες. Οι γυναίκες τους πουτάνες και τα κράτη τους μπουρδέλα θα μας πούν.
εκτος της Νορβηγιας δες και την Φινλανδια που αμφοτερες εχουν υποδεκαπλασιο αριθμο θανατων ανα εκατομμυριο χωρις να καταστραφουν οι οικονομιες τους ,αυτες κερδισαν σε ΟΛΑ και ειναι προτυπα (μερικο λοκνταουν ,αυστηροτατοι ελεγχοι στα συνορα ,καραντινα δεκα ημερων σε ξενοδοχεια ακομα και σε αυτους που εμπαιναν με αρνητικο τεστ ,υψηλα προστιμα και απελασεις κτλ).Το ασπρο μαυρο δεν γινεται και φυσικα ποτε δεν εκθειασες αυτες τις χωρες για την διαχειριση τους.
ΥΓ. αναφερεις συνεχως την Λευκορωσια οπως ακομη ειχες συμπεριλαβει και την Τουρκια στις "πετυχημενες" χωρες ,απο την αλλη ομως δεν θεωρεις τα στοιχεια απο τις ΗΠΑ αξιοπιστα γιατι παιχτηκαν βρωμικα πολιτικα παιχνιδια και φουσκωναν τα νουμερα (μπορει και να εγινε).
σιγα τοτε να μην δεχτουμε ως αξιοπιστα τα νουμερα και τα στοιχεια του Λουκασενκο και του Ερντογαν ...