Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Μηνύματα
6.434
Like
7.939
Πόντοι
2.356
Αυτο με την Σουηδια παντως τωρα που το ξαναβλεπω ...
παιζει να ειναι η πρωτη χωρα παγκοσμιως σε νεκρους ανα εκατομμυριο σε συναρτηση με την πυκνοτητα πληθυσμου ,ασχετως λοκνταουν η οχι για τις υπολοιπες χωρες

Μπορει δεν το ελεγξα αλλα μου φανταζει πολυ πιθανο :confused:

Έχει και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής όμως και τους ξέφυγε η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας.
ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνουμε χώρες, είναι λάθος διότι κάθε χώρα και έθνος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Έχω ζήσει Σουηδία και γνωρίζω. Παρότι έχει ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας με ατελείωτες δωρεάν παροχές, δεν τα κατάφεραν καλά στο πρώτο κύμα. Η Σουηδία δεν θα έκανε ποτέ λοκνταουν διότι δεν της επιτρέπει το σύνταγμα της, το έγραψα τις προάλλες.
Πάντως στα ΜΜΜ ποτέ δεν στριμωχτηκα στην Σουηδία με κάποιον άλλον, ούτε στις ώρες αιχμής. Πως τα καταφέρνουν και δουλεύουν όλα ρολόι; Είναι στην ιδιοσυγκρασια τους και εμπιστεύονται τους πολιτικούς τους οι οποίοι όμως εφαρμόζουν κατά γράμμα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Δεν υπάρχει εκεί το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"...
Δεν διαφωνω εδω αλλα πεστο σε αυτους που εκαναν συγκριση την Σουηδια με την Πορτογαλια :confused:
εγω προτιμησα την Νορβηγια που οι ευαισθητοι δημοκρατικα σουηδοι στην κυριολεξια τα σκατωσαν συγκρινομενοι με τους Βικινγκς αδερφους τους ...
τι επαθαν οι νορβηγοι η οι δανοι ας πουμε που εφαρμοσαν μερικο η ολικο λοκνταουν για ορισμενα χρονικα διαστηματα ... διαλυθηκαν οικονομικο - κοινωνικα η αυτοκτονησαν οι πολιτες τους?
Δεν νομιζω ,τουναντιον εσωσαν μερικες χιλιαδες ανθρωπινες ζωες ... εαν αυτο θεωρειται λιγο παω πασο :confused:
Άντε πάλι τα ίδια...Κολλημένη βελόνα.
Επαναλαμβάνω πως η Σουηδία είναι χώρα πρότυπο και παράδειγμα της άλλης αντιμετώπισης. Αυτής που σέβεται όλους τους ανθρώπους και όχι κάποιους επιλεκτικά. Είναι το παράδειγμα της χώρας που κέρδισε σε όλα.
Το να συγκρίνω την Πορτογαλία με την Γαλλία ή την Ελλάδα ή την Ρουμανία δεν έχει νόημα. Όλες κατέστρεψαν τις οικονομίες τους χωρίς να έχουν επιτύχει κάτι καλύτερο στις απώλειες πολιτών τους.

υγ. Αν συνεχίσεις να λες για τη μοναδική περίπτωση της Νορβηγίας, χωρίς κανένα νόημα προς τη σουηδική αντιμετώπιση τότε σε παραπέμπω να παραπονεθείς για όλες τις κυβερνήσεις που δεν ακολούθησαν το μοντέλο της. Αν είχαμε ελεύθερη χώρα δίπλα μας ή πιο κοντά θα μιλούσα για αυτή. Αν μάλιστα γινόταν μεταξύ μας η συζήτηση και όχι δημόσια θα σύγκρινα Ελλάδα Πορτογαλία και άλλες κλειστες σε σχέση με Λευκορωσία που ξέρεις καλά τι γίνεται ή ακόμα και με Ουκρανία που όλα λειτουργούν κανονικά χωρίς αποδεκατισμό του πλυθησμού της . Αλλά οι περισσότεροι μη μυημένοι δεν θέλουν καν να ακούνε για αυτές τις χώρες. Οι γυναίκες τους πουτάνες και τα κράτη τους μπουρδέλα θα μας πούν.
Δυστυχως εσυ κολλησες , χωρα προτυπο η Σουηδια στην αντιμετωπιση της πανδημιας ειναι μονο στο μυαλο σου και μερικων αλλων.
εκτος της Νορβηγιας δες και την Φινλανδια που αμφοτερες εχουν υποδεκαπλασιο αριθμο θανατων ανα εκατομμυριο χωρις να καταστραφουν οι οικονομιες τους ,αυτες κερδισαν σε ΟΛΑ και ειναι προτυπα (μερικο λοκνταουν ,αυστηροτατοι ελεγχοι στα συνορα ,καραντινα δεκα ημερων σε ξενοδοχεια ακομα και σε αυτους που εμπαιναν με αρνητικο τεστ ,υψηλα προστιμα και απελασεις κτλ).Το ασπρο μαυρο δεν γινεται και φυσικα ποτε δεν εκθειασες αυτες τις χωρες για την διαχειριση τους.

ΥΓ. αναφερεις συνεχως την Λευκορωσια οπως ακομη ειχες συμπεριλαβει και την Τουρκια στις "πετυχημενες" χωρες ,απο την αλλη ομως δεν θεωρεις τα στοιχεια απο τις ΗΠΑ αξιοπιστα γιατι παιχτηκαν βρωμικα πολιτικα παιχνιδια και φουσκωναν τα νουμερα (μπορει και να εγινε).
σιγα τοτε να μην δεχτουμε ως αξιοπιστα τα νουμερα και τα στοιχεια του Λουκασενκο και του Ερντογαν ...

:confused:
 

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
64.081
Like
22.811
Πόντοι
5.506
Γιατι ρε τυπε, ο λουκασενκος και ο ερντογανης ειχανε επι 6 μηνες που εκανε επελαση η πανδημια σε ολο τον πλανητη μηδενικα κρουσματα, 0 (ΜΗΔΕΝ).

Τι ειναι, τιποτα ψευτες;
 

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Μηνύματα
6.434
Like
7.939
Πόντοι
2.356
Σωστα, αλλωστε ο Ερντογαν απο την αρχη της πανδημιας δηλωνε οτι κανενας ιος δεν μπορει να γονατισει το μεγαλειο της Τουρκιας :grin:
 
  • Like
Αντιδράσεις: barock

toni2

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Μηνύματα
143
Like
78
Πόντοι
1
Σωστα, αλλωστε ο Ερντογαν απο την αρχη της πανδημιας δηλωνε οτι κανενας ιος δεν μπορει να γονατισει το μεγαλειο της Τουρκιας :grin:

Για την ακρίβεια το τουρκικό dna δεν μασάει από ιούς. Μετά βέβαια άρχισαν τις κολώνιες Μυρτώ :jerking:
 

toni2

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Μηνύματα
143
Like
78
Πόντοι
1
Γιατι ρε τυπε, ο λουκασενκος και ο ερντογανης ειχανε επι 6 μηνες που εκανε επελαση η πανδημια σε ολο τον πλανητη μηδενικα κρουσματα, 0 (ΜΗΔΕΝ).

Τι ειναι, τιποτα ψευτες;

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας είχε δώσει και συγχαρητήρια στον Ερντογάν!
 

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Μηνύματα
691
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Σωστά τα λες Τάσο,
γράφεις :
εκτος της Νορβηγιας δες και την Φινλανδια που αμφοτερες εχουν υποδεκαπλασιο αριθμο θανατων ανα εκατομμυριο χωρις να καταστραφουν οι οικονομιες τους ,αυτες κερδισαν σε ΟΛΑ και ειναι προτυπα (μερικο λοκνταουν ,αυστηροτατοι ελεγχοι στα συνορα ,καραντινα δεκα ημερων σε ξενοδοχεια ακομα και σε αυτους που εμπαιναν με αρνητικο τεστ ,υψηλα προστιμα και απελασεις κτλ).

Πες μου τώρα τι από αυτά έκαναν οι δικοί μας;
Σχεδόν τίποτα.
Εκτός αν θεωρείς το δικό μας 4μηνο λοκνταουν σαν "μερικό λοκνταουν"... με σημαντικές ζημιές στην οικονομία και στην υγεία του πληθυσμού. Και υπόψιν ερχόμαστε από 10ετες μνημόνιο κατόπιν χρεωκοπίας, δεν είμαστε Σκανδιναβική χώρα
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.460
Κριτικές
36
Like
38.078
Πόντοι
18.565
Kατι κανουμε λαθος και πρεπει να τα ξαναβαλουμε παλι κατω και να τα ξαναδουμε. Ολοι μας. Και αυτοι που παιρνουν τις αποφασεις, αλλα και εμεις.
Σταθηκαμε πολυ τυχεροι στην πρωτη καραντινα, κυριως με την ατυχια των γειτονων μας διπλα, των Ιταλων, ακριβως επειδη αυτο γινοτανε διπλα μας και φοβηθηκαμε το αγνωστο.
Τωρα ομως ξερουμε, δεν δικαιολογειται αυτο που γινεται τωρα. Και πολλα κρουσματα και η οικονομια κατα διαολου.
 
OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
24.965
Like
11.210
Πόντοι
2.606
Ποιος είναι αυτός που μετράει κ ξέρει το ποσοστό ρίσκου αν εγω αρρωστησω από κοβιντ;;κ αν είναι εγώ να αρρωστήσω και να απεβίωσε κάτω από 0,05 τοις χιλίοις τότε γιατί είμαι υποχρεωμένος να είμαι κλειδωμένος για χάρη κάποιου που έχει μεγαλύτερες πιθανότητες
Φυσικά θα μου πείτε είναι κοινωνικό το θέμα
Ο ίδιος όμως που έχει παραπάνω ποσοστό από εμένα για να νοσήσει κ να πεθάνει έκανε κινήσει να αποζημιώσει εμένα;;;;;;τον άνεργο;;;
Κ ποιο ωμά να το πω; Όλοι οι φίλοι της καραντινας κ πχ σύλλογος συνταξιούχων ή δημοσίων υπαλλήλων είπαν ,,,,,,ορίστε άνεργες οδό κρατά η καραντίνα πάρε τη μισή σύνταξη

Ασφαλώς κ κανένας
Οπότε αφού αυτοί δεν νοιάζονται για μένα το νέο τον άνεργο τότε γιατί εγώ να νοιαστω για αυτός κ να στερούμαι τα νιάτα μου;;

Ρητορικά ερωτήματα ενός πχ ανεργου
Κοιτα,χωρις να θελω να διαφωνησω ή να λογομαχησω μαζι σου,θα σου πω οτι τρεις μηνες μετα την αναρρωση απο κοβιντ και η προχθεσινη αξονικη που μου συνεστησε το Σωτηρια που νοσηλευτηκα προληπτικα για δυο μερες εδειξε οτι οι πνευμονες μου ακομα δεν λειτουργουν σωστα κι αν δεν επανελθουν θα μου αφησουν κουσουρι με οτι κι αν αυτο συνεπαγεται.Ειμαι 47,χωρις προβληματα υγειας,με εξετασεις καθε χρονο" χαρτι" και χωρις να εχω καπνισει ποτε.Μην σκεφτεσαι μονο οτι δεν θα πεθανεις αλλα οτι αν αρρωστησεις μπορει να κουβαλησεις προβληματα για την υπολοιπη ζωη σου τα οποια δεν ειναι καθολου αθωα οπως μια ευπαθεια στους πνευμονες που μπορει καθε φορα που αρρωσταινεις να σε στελνει στο νοσοκομειο.Φιλικα παντα.

Κανονικά θα επρεπε ολοι οσοι γραφουν ανοησιες, να σιωπησουν και να υποκλιθούν σε αυτά που γραφεις.
Και βεβαια ειναι γνωστο, οτι εσυ μονο φιλικα προσκειμενος στην κυβερνηση δεν εισαι.
Αλλά ξερω οτι εισαι αξιοπρεπεστατος, λογικος και σοβαρος.
Ακομη θυμαμαι εναν ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ, που χθες ελεγε "εχει κολλησει η γκομενα μου, παρακαλατε μαλακες να εμφανισω καποιο συμπτωμα γιατι αλλιως θα σας παω γαμιωντας οτι ο ιος δεν προκαλεί τιποτα και κακώς με κλεισατε μεσα".
Ενας τραγικος τύπος, που προκαλει θλιψη ακομη και να τον διαβαζεις, σκεπτομενος τι μπορει να πηγε στραβα και απεκτησε τετοιο προβληματικο εγκεφαλο.

Ολοι οι υπολοιποι που δεν ειχαν την δυσαρεστη εμπειρια σου, πολυ ευκολα γραφουν ανοησιούλες και εξυπναδουλες.
Αλλά δεν ξερω τι μπορουν να πουν σε σενα, που κινδυνευεις να αποκτησεις ενα κουσουρι απο αυτην την περιπετεια.

Εχεις τις ολοψυχες ευχες μου για πληρη αναρρωση, εχεις την συμπαθεια μου και ό,τι χρειαστεις και μπορω να το προσφερω, ειμαι εδω για σενα.
Κι εγώ έχω φίλους και γνωστούς που πέρασαν τον ιο και κάποιοι σχετικά βαριά και έχουν και τα θέματα που έχει ο παραπάνω, δεν άρχιζαν όμως να σκούζουν για ολικά παρατεταμένα lockdown, πιστοποιητικά εμβολιασμών, παράλογα πρόστιμα κτλ κτλ
Αλλά ούτε προέτρεψαν τους γύρω τους να φοβηθούν τον ιό και να αποξενωθούν επ´αόριστο και να λοιδορήσουν τους ανθρώπους που καταστρέφονται.
Τον ρώτησες τον Λούκα αν είναι σύμφωνος με τα οριζόντια μέτρα και το παρατεταμένο lockdown ή απλά σε βόλεψε αυτό που έγραψε;

Για σοβαρέψου λίγο.
απλα τον βολεψε αυτο που εγραψε...μπαζουκα περαστικα ρε αλανι ....πριν κανα πενταρι χρονια κολλητος που καναμε μαζι προπονησεις ,καλοκαιρι, νοσηλευτηκε για πνευμονια ....στο τσακ τη γλυτωσε και εφαγε μεγαλη ταλαιπα....αντε γαμιδια καραντινοκαυλοι,τεμπελχαναδες,ξυσταρχιδηδες και κουλομεγλυφωπουλοι....ενα χρονο λοκ νταουν μαλακες με ΟΡIΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΟΝΙΜΑ "και αν κολλησεις".......βλαμμενοι....απο τις σπηλιες ρε μαλακες και τα μαμουθ φτασαμε να δαμασουμε την ενεργεια απο την διασπαση του ατομου και να στειλουμε ανθρωπο στο φεγγαρι....ΑΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣΑΓΕ ΘΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ..και μας εχετε ζαλισει τα πελε και κοντευουμε να καταστραφουμε γιατι μεσα σε ενα ετος -δυστυχως-πεθαναν 5800 ηλικιωμενοι με πολλα υποκειμενα νοσηματα(δηλαδη ετοιμοθανατοι)....Κριμα αλλα ετσι συμβαινει εδω και δεκαδες χιλιαδες χρονια....ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ....
 
OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
24.965
Like
11.210
Πόντοι
2.606
Αν ενα καλο εκανε η καραντινα ειναι οτι εσωσε χιλιαδες και ειδικα νεους ανθρωπους απο τον θανατο και απο βαρυτατους τραυματισμους,επειδη δεν μπορεις να ταξιδεψεις με το αυτοκινητο....οποτε οταν καποια στιγμη μαλακοκαυληδες καραντινιαρηδες τελειωσει αυτη η μαλακια,καντε ενα συλλογο ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΖΙ και μαζεψτε υπογραφες να επιβληθει νεα καραντινα για να μην χανονται ανθρωποι στις εθνικες οδους.....επισης μαζεψτε υπογραφες για να βαζουμε τετραπλη καποτα ,να μην καπνιζουμε ουτε τζουρα,ουτε να πινουμε γουλια,απαγορεψτε τις γουρνοπουλες,τα ψητα, τα τηγανιτα,τα τριτσετα,τα τετρατσετα,το μπαλετο στον παγο,τις βουτιες στην απολαυση και τις φωτιες στα ξημερωματα.....και πως θα ειστε ξαναμμενοι απο τις πολλες υπογραφες που θα χετε βαλει ,βραστε 2 κιλα μελιτζανες και χωστετες στον πατο σας.....αντε και στο διαολο καθυστερημενοι.....
 
OP
OP
CLOSER822

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Μηνύματα
24.965
Like
11.210
Πόντοι
2.606
ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ....ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΖΕΠΕΛΙΝ...
 

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Μηνύματα
691
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Μπαοκ είναι αφού
 

Kyriakos29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2021
Μηνύματα
1.922
Like
2.107
Πόντοι
456
Αυτο με την Σουηδια παντως τωρα που το ξαναβλεπω ...
παιζει να ειναι η πρωτη χωρα παγκοσμιως σε νεκρους ανα εκατομμυριο σε συναρτηση με την πυκνοτητα πληθυσμου ,ασχετως λοκνταουν η οχι για τις υπολοιπες χωρες

Μπορει δεν το ελεγξα αλλα μου φανταζει πολυ πιθανο :confused:

Έχει και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής όμως και τους ξέφυγε η κατάσταση στους οίκους ευγηρίας.
ΔΕΝ πρέπει να συγκρίνουμε χώρες, είναι λάθος διότι κάθε χώρα και έθνος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Έχω ζήσει Σουηδία και γνωρίζω. Παρότι έχει ίσως το καλύτερο σύστημα υγείας με ατελείωτες δωρεάν παροχές, δεν τα κατάφεραν καλά στο πρώτο κύμα. Η Σουηδία δεν θα έκανε ποτέ λοκνταουν διότι δεν της επιτρέπει το σύνταγμα της, το έγραψα τις προάλλες.
Πάντως στα ΜΜΜ ποτέ δεν στριμωχτηκα στην Σουηδία με κάποιον άλλον, ούτε στις ώρες αιχμής. Πως τα καταφέρνουν και δουλεύουν όλα ρολόι; Είναι στην ιδιοσυγκρασια τους και εμπιστεύονται τους πολιτικούς τους οι οποίοι όμως εφαρμόζουν κατά γράμμα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους. Δεν υπάρχει εκεί το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"...
Δεν διαφωνω εδω αλλα πεστο σε αυτους που εκαναν συγκριση την Σουηδια με την Πορτογαλια :confused:
εγω προτιμησα την Νορβηγια που οι ευαισθητοι δημοκρατικα σουηδοι στην κυριολεξια τα σκατωσαν συγκρινομενοι με τους Βικινγκς αδερφους τους ...
τι επαθαν οι νορβηγοι η οι δανοι ας πουμε που εφαρμοσαν μερικο η ολικο λοκνταουν για ορισμενα χρονικα διαστηματα ... διαλυθηκαν οικονομικο - κοινωνικα η αυτοκτονησαν οι πολιτες τους?
Δεν νομιζω ,τουναντιον εσωσαν μερικες χιλιαδες ανθρωπινες ζωες ... εαν αυτο θεωρειται λιγο παω πασο :confused:
Άντε πάλι τα ίδια...Κολλημένη βελόνα.
Επαναλαμβάνω πως η Σουηδία είναι χώρα πρότυπο και παράδειγμα της άλλης αντιμετώπισης. Αυτής που σέβεται όλους τους ανθρώπους και όχι κάποιους επιλεκτικά. Είναι το παράδειγμα της χώρας που κέρδισε σε όλα.
Το να συγκρίνω την Πορτογαλία με την Γαλλία ή την Ελλάδα ή την Ρουμανία δεν έχει νόημα. Όλες κατέστρεψαν τις οικονομίες τους χωρίς να έχουν επιτύχει κάτι καλύτερο στις απώλειες πολιτών τους.

υγ. Αν συνεχίσεις να λες για τη μοναδική περίπτωση της Νορβηγίας, χωρίς κανένα νόημα προς τη σουηδική αντιμετώπιση τότε σε παραπέμπω να παραπονεθείς για όλες τις κυβερνήσεις που δεν ακολούθησαν το μοντέλο της. Αν είχαμε ελεύθερη χώρα δίπλα μας ή πιο κοντά θα μιλούσα για αυτή. Αν μάλιστα γινόταν μεταξύ μας η συζήτηση και όχι δημόσια θα σύγκρινα Ελλάδα Πορτογαλία και άλλες κλειστες σε σχέση με Λευκορωσία που ξέρεις καλά τι γίνεται ή ακόμα και με Ουκρανία που όλα λειτουργούν κανονικά χωρίς αποδεκατισμό του πλυθησμού της . Αλλά οι περισσότεροι μη μυημένοι δεν θέλουν καν να ακούνε για αυτές τις χώρες. Οι γυναίκες τους πουτάνες και τα κράτη τους μπουρδέλα θα μας πούν.



Ναι ναι, σε ολα κερδισε η Σουηδια.


16.000 νεκροι και συνεχιζει. ΚΑΙ υφεση στην οικονομια.
Κερδανε.
Κουλομεγλυφωπουλε σου έβαλα πίνακα με νεκρούς από κάθε αιτία και όχι αυτούς που έφυγαν από κάτι άλλο ΜΕ κλαρινοιο.
Α ξέχασα το 2015 έγινε ο πρώτος σκανδιναβικός πόλεμος το 17 πυρηνική έκρηξη στη Σουηδία και το 18 έπεσε μετεωρίτης και τους πλάκωσε έτσι δικαιολογείται το θανατικό του 20 που είναι περίπου το ίδιο με αυτές τις χρονιές ...
 

Συνημμένα

  • FE648693-8BD9-42EB-B5DF-79E98D8E136C.jpeg
    FE648693-8BD9-42EB-B5DF-79E98D8E136C.jpeg
    210,8 KB · Εμφανίσεις: 27

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
18.969
Κριτικές
1
Like
2.677
Πόντοι
606
Πως πάει η διπλή μάσκα καραντινοβλακες?
 

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Μηνύματα
6.434
Like
7.939
Πόντοι
2.356
Δεν λειτουργουν οι παραθεσεις ...

@ Geokoro
Ποτε δεν ειπα οτι δεν εγιναν λαθη και μεγαλες παραλειψεις οπως πχ με τους μη αυστηρους ελεγχους στα συνορα ,για το λοκνταουν η Νορβηγια επελεξε μερικο για την χωρα αλλα για το Οσλο που εχει φυσικα τα περισσοτερα κρουσματα ειναι κλειστα τα καταστηματα εστιασης και τα περισσσοτερα εμπορικα απο αυτα που εχω διαβασει.

Μεγαλη κουβεντα αυτο που εγραψες : δεν ειμαστε Σκανδιναβοι ...
το ειπες για το οικονομικο επιπεδο ισχυει βεβαια και για την νοοτροπια/συμπεριφορα

Οποτε να σε ρωτησω τι θεωρεις (εφοσον εχεις ζησει στην Σουηδια οπως ανεφερες) οτι θα γινοταν εδω αν εφαρμοζοτανε παρομοιο μοντελο διαχειρισης και ειδικοτερα στην Αθηνα :confused:
Γραφτηκε πριν μερες στο φορουμ οτι το πολεοδομικο συγκροτημα της Στοκχολμης εχει 3.700 νεκρους , το αντιστοιχο των Αθηνων εχει διπλασιο πληθυσμο και σχεδον τετραπλασια πυκνοτητα (ασε την χαωδη διαφορα που υπαρχει στο συστημα υγειας)

υγ. Πιστευω κανεις δεν γουσταρει καραντινες , αν ομως δεν βλεπουμε αυτα τα επιμερους σημαντικα στοιχεια τοτε δεν κανουμε τιποτα
(γνωμη μου)


@ Κυριακο το παραδεχθηκε και ο Βασιλιας τους που σπανια ασκει δημοσια κριτικη σε συνεντευξη που εδωσε το Δεκεμβριο του 2020
«Νομίζω ότι έχουμε αποτύχει. Έχει πεθάνει μεγάλος αριθμός ανθρώπων και αυτό είναι τρομερό. Συμπάσχουμε όλοι» :confused:
 

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Μηνύματα
691
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Τασο
Το έχουμε γράψει κι εγώ και άλλοι εδώ μέσα, μήνες πριν. Λοκνταουν είναι 14 μέρες να μην δουλεύει τίποτα εκτός,
ΕΔ
ΣΑ
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
ΣΟΎΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΈΞΩ ΒΌΛΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
Και όλα τα παραπάνω με σημαντικούς περιορισμούς και ελέγχους .

Σημαντικό είναι επίσης πότε θα εφαρμόσεις το λοκνταουν, πριν η διασπορά φτάσει σε κάποιο συγκεκριμένο όριο.
Είναι σκληρό και δύσκολο, αλλά είναι 14 ημέρες μόνο. Η διάδοση έτσι ελαχιστοποιειται και μετά 14 μέρες η κατάσταση θα είναι διαχειρησιμη με μερικό και σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Τώρα μετά από 4 μήνες δήθεν λοκνταουν (φτωχοποιηση δλδ) τα κρουσματα είναι 1400, όχι πολλά κατά την γνώμη μου, αλλά ικανά να μην ανοίγει η οικονομία.
Τα υπόλοιπα μέτρα τα έχω αναφέρει προσφάτως.
 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
18.969
Κριτικές
1
Like
2.677
Πόντοι
606
Μπορεί να το καταλάβει και ένας βλακας σα τον χλεχλε η τον χαζοπηδουλα. Αν η κατάσταση είναι όπως παρουσιάζεται με ένα αυστηρό κλείσιμο της οικονομίας και του γενικού πληθυσμού για 15 με 20 ημέρες η κατάσταση θα είχε εξομαλυνθεί.Αντί αυτού έχουμε ένα λοκνταουν από τα λιντλ που όλος ο κόσμος μπορεί οπότε του καβλωσει να είναι έξω και το τραβάμε ένα χρόνο τώρα με καταστροφικες συνέπειες. Κατά τα άλλα την περίοδο της μεγαλύτερης καταστροφής των τελευταίων 100 ετών, ασχοληθείτε με τον κιμουλη, τον λιγναδη, την ζετα δούκα και τα παπαρια μου που κουνιούνται. Ζώα..
 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.460
Κριτικές
36
Like
38.078
Πόντοι
18.565
Μπορεί να το καταλάβει και ένας βλακας σα τον χλεχλε η τον χαζοπηδουλα. Αν η κατάσταση είναι όπως παρουσιάζεται με ένα αυστηρό κλείσιμο της οικονομίας και του γενικού πληθυσμού για 15 με 20 ημέρες η κατάσταση θα είχε εξομαλυνθεί.Αντί αυτού έχουμε ένα λοκνταουν από τα λιντλ που όλος ο κόσμος μπορεί οπότε του καβλωσει να είναι έξω και το τραβάμε ένα χρόνο τώρα με καταστροφικες συνέπειες. Κατά τα άλλα την περίοδο της μεγαλύτερης καταστροφής των τελευταίων 100 ετών, ασχοληθείτε με τον κιμουλη, τον λιγναδη, την ζετα δούκα και τα παπαρια μου που κουνιούνται. Ζώα..
Αυτο ειχα πει και εγω στην αρχη του δευτερου λοκνταουν, μονο ενα αυστηρο 20ημερο λοκνταουν, ακομα καλυτερα αν γινοταν απο ολη την Ε.Ε. θα λυνοταν τουλαχιστον κατα 80 τοις εκατο το προβλημα. Δεν νομιζω οτι πρεπει να εχεις σπουδασει στο Χαρβαρντ για να σκεφτεις ορθολογικα. Εστω, λογικα,
 

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Μηνύματα
18.969
Κριτικές
1
Like
2.677
Πόντοι
606
Μπορεί να το καταλάβει και ένας βλακας σα τον χλεχλε η τον χαζοπηδουλα. Αν η κατάσταση είναι όπως παρουσιάζεται με ένα αυστηρό κλείσιμο της οικονομίας και του γενικού πληθυσμού για 15 με 20 ημέρες η κατάσταση θα είχε εξομαλυνθεί.Αντί αυτού έχουμε ένα λοκνταουν από τα λιντλ που όλος ο κόσμος μπορεί οπότε του καβλωσει να είναι έξω και το τραβάμε ένα χρόνο τώρα με καταστροφικες συνέπειες. Κατά τα άλλα την περίοδο της μεγαλύτερης καταστροφής των τελευταίων 100 ετών, ασχοληθείτε με τον κιμουλη, τον λιγναδη, την ζετα δούκα και τα παπαρια μου που κουνιούνται. Ζώα..
Αυτο ειχα πει και εγω στην αρχη του δευτερου λοκνταουν, μονο ενα αυστηρο 20ημερο λοκνταουν, ακομα καλυτερα αν γινοταν απο ολη την Ε.Ε. θα λυνοταν τουλαχιστον κατα 80 τοις εκατο το προβλημα. Δεν νομιζω οτι πρεπει να εχεις σπουδασει στο Χαρβαρντ για να σκεφτεις ορθολογικα. Εστω, λογικα,
Γερό μου, εσύ που έχεις χορτάσει σωτήρες δε θέλω να μου παραθέτεις τέτοιες απορίες :hi:
 

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Μηνύματα
26.717
Κριτικές
183
Like
43.852
Πόντοι
21.896
Πάντως στην φυτοπαθολογικη ιολογια όταν νοσεί ένα φυτό από ιό
1 απομονονουμε τα προσβεβλημένα
2 πρόληψη με μεγαλύτερες αποστάσεις των φυτών
3 Καταστολή με σκευάσματα κ όχι απόλυτο αποκλεισμό της εκμετάλλευσης αλλά παράλληλα με την καταστολη μέσω σκευασματων να δημιουργήσουμε ανοσία στα υγιή

Βαλτε όπου φυτά ανθρώπους κ θα καταλάβουμε ίσως κάτι :confused:
Τώρα για ανθρώπους ξέρουν οι γιατροί καλύτερα

Στόχος μας δεν είναι στα φυτά η παροδική καταστολή του ιού αλλά η δημιουργία μέσω σκευασματων κ ελεγμένη προσβολή της εκμετάλλευσης να δημιουργήσουμε ανοσία στους δυτικούς οργανικούς ώστε να είναι ανθεκτική σε μια άλλη μελλοντική επίθεση παρόμοιου ιού

:sunglasses:
Οι πρώτοι ιοί ανακαλυπτηκαν όχι στον άνθρωπο αλλά στα φυτά κ συγκεκριμένα στον καπνό

Τέλος σκοπός της ανοσίας σσ στα φυτά δεν υπάρχουν εμβόλια ,ειναι η δημιουργία ανθεκτικότητας κ μοσχευμάτων των φυτών σσ όπου μόσχευμα βάλτε απόγονοι μας
Η ανοσία δημιουργείται πάντα με την θυσία των πιο αδύναμων φυτών

Μπορούμε να διδάξουμε από αυτό ή όχι διότι άλλο θυσία ανθρώπου κ άλλο μια απλή θυσία ένας φυτού

αλλά μήπως τελικά η εξέλιξη των οργανισμών είτε φυτικών είτε. Ζωντανών εχουν την ίδια βάση;;;



Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας ή μήπως όχι;;

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom