Παρακολουθώ το σαη χρόνια τύπε μου και ξέρω τι καπνό φουμάρει ο καθένας.
Έπεσες μέσα και για το τι διάβασα για να βγάλω συμπεράσματα.
Ο Τάσσος τον τελευταίο χρόνο έχει ξεκουτιάνει τελείως και όπως λέει ο Μήτσος για όλους μας, τον έχει βαρέσει η καραντίνα στο κεφάλι .
Μας πάσαρε τη σύγκριση Νορβηγίας-Σουηδίας ως ίδια ενώ η Νορβηγία έχει ακριβως τον μισό πλυθησμό.
Επίσης οι ίδιοι οι Νορβηγοί θεωρούν πως η επιτυχία τους οφείλεται στον τεράστιο αριθμό τεστ από την αρχή ξεσπάσματος της επιδημίας τον Μάρτιο και όχι στο lockdown. Επίσης από τον Νοέμβριο δεν ακολούθησαν σε μέτρα την υπόλοιπη Ευρώπη παρά μόνο κάπου στα τέλη Ιανουαρίου. Όσο για τη Σουηδία έχει ήδη ειπωθεί πως τα νούμερα είναι αυξημένα λόγω του μεγάλου πλυθησμού στα γηροκομεία που εκεί τους ξέφυγε η κατάσταση. Δηλαδή αν πρόσεχαν τα γηροκομεία θα είχαν ελάχιστους νεκρούς με τα πάντα ανοιχτά.
Τέλος τον Τάσσο θα τον συμβούλευα να μας ενημερώνει για το τι του λένε οι φίλοι του στο Viber που κάνουν ζωάρα στα κλαμπ της Λευκορωσίας της Ουκρανίας και του Ντουμπάϊ .Μήπως του έρχονται πληροφορίες πως χορεύουν ανάμεσα στα πτώματα που σωριάζονται στις πίστες λόγω ανοίγματος των πάντων όπως μας απειλεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος;
Όσον αφορά εσένα χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης θα ήθελα να σε δω να παρεμβαίνεις και στον ανορθολογικό τρόπο σκέψης και της άλλης πλευράς. Αυτής που είναι φουλ τέρμα καραντίνα χωρίς προσπάθεια ισσορόπησης μεταξύ συνεπειών από τον ιό σε συνάρτηση αυτών της καραντίνας.
1. αφού μιλάμε για το ίδιο ποστ μπορείς να μου πεις που γράφω ότι γουστάρω καραντίνα δογματικά ; όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά μπορεί να μην καταλαβαίνω και τι έχω γράψει.
2. το τι είναι ο Τάσος, αν γνωρίζεστε κλπ. μου είναι αδιάφορο. Το μόνο που κρίνω είναι τα γραφόμενά του εδώ, ότι σου έγραψε χθες και σήμερα μου φαίνονται λογικότατα. Η σύγκριση Νορβηγίας-Σουηδίας με βάση τα επιμέρους στοιχεία που αναφέρει είναι σαφώς πιο συσχετισμένη από τη δική σου Πορτογαλία-Σουηδία με βάση μόνο τον ίδιο πληθυσμό.
3. ας πούμε ότι θέλω να πιστέψω εσένα, έγραψες λοιπόν: "
Αν η Πορτογαλία έχει τόσους, τότε η Σουηδία με τα πάντα ελεύθερα χωρίς ούτε μια μέρα Λοκντάουν θα πρέπει να έχει 150986 τουλάχιστο". Υπονοείς ότι οι αριθμοί της Πορτογαλίας είναι ψεύτικοι; αν ναι που το στηρίζεις ;
επίσης έγραψες "
Η Σουηδία χωρίς Λοκντάουν λιγότερους νεκρούς από τη Πορτογαλία της κουλοπολιτικής". Αν καταλαβαίνω καλά υποστηρίζεις ότι το λοκντάουν είναι μια λάθος πολιτική και επιφέρει περισσότερους νεκρούς από άλλα μέτρα; εννοείς κάτι άλλο και δεν το καταλαβαίνω ;
και "
Δηλαδή αν πρόσεχαν τα γηροκομεία θα είχαν ελάχιστους νεκρούς με τα πάντα ανοιχτά" πως ξέρεις ότι οι νεκροί εκτός γηροκομείων ήταν ελάχιστοι, υπάρχει τέτοιο στατιστικό στοιχείο ;
4. ακόμη και αν ισχύει το παραπάνω και πούμε ότι η Σουηδία πέτυχε εξαιρώντας τους νεκρούς των γηροκομείων και να δεχθούμε ότι "έσωσε" και την οικονομία τι νόημα έχει να συγκρίνουμε με άλλες χώρες ; νομίζεις ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και εδώ ; από όσα έχουν γραφτεί για τις διαφορές μας ως χώρες είναι σαφές ότι δεν θα ήταν εφικτή παρόμοια πολιτική.
5. μπορείς να μου δώσεις συγκεκριμένα παραδείγματα του ανορθολογικού τρόπου σκέψης και της άλλης πλευράς ; εννοείς από μέλη εδώ μέσα ή τους πολιτικούς και επιστήμονες που διαχειρίζονται την όλη ιστορία ; ποιοί είναι αυτοί που έχουν δηλώσει φουλ τέρμα καραντίνα ; το έχουν πει ή το υποθέτεις εσύ ;
6. ότι και αν είναι τα μέτρα, σωστά ή λάθος ή άδικα ή υπερβολικά ή σε λάθος χρόνο μία είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί ; μόλις ο ιός ξεφεύγει λίγο είτε αυτό ήταν το Μπέργκαμο ή η Βρετανία ή εμείς το Νοέμβρη ακολουθεί η εκθετική αύξηση που οδηγεί σε ανεξέλεκτες καταστάσεις. Ίσως εσύ να θεωρείς ότι είναι κάτι που μπορούμε να αντέξουμε και να το περάσουμε χωρίς λοκντάουν, προσωπικά μου φαίνεται απίθανο, για την Ελλάδα και το λαό μας πάντα. Επαναλαμβάνω εννοώ από τη στιγμή που ξεφεύγει η μετάδοση. Πιο πριν ναι θα μπορούσαν ταυπόλοιπα μέτρα να λειτουργήσουν....αν εφαρμόζονταν... όπως είχα γράψει και στο παλαιότερο ποστ αν ήμασταν μια χώρα στυλ Σιγκαπούρης ή έστω με πολίτες αντίστοιχης νοοτροπίας.