Αυτο που δε γινεται σωστα απο ολες τις κυβερνησεις παγκοσμιως ειναι η δημοσιοποιηση μιας σοβαρης σταστιστικης ερευνας σχετικα με τον κοβιντ. Συζητησεις επι συζητησεων γινονται χωρις ουσιαστικο νοημα. Δυο ειναι οι λογοι, ο ενας ειναι οτι ο κοβιντ ειναι μια νεα ασθενεια. Ο αλλος ειναι η ανικανοτητα των κυβερνησεων να οργανωσουν μια σοβαρη στατιστικη ερευνα λογω ελλειψης υποδομης κυριως (διαβαστε τι υποδομη εχει το ισραηλ σαν συστημα υγειας και τι αλλες δυτικες χωρες)
Ο φιλος σου το περασε ασχημα. Και εγω ξερω ενα ατομο 30 χρονων που πηγε στο νοσοκομειο. Ταυτοχρονα ξερω τουλαχιστον 20 ατομα, που ειχαν μαξιμουμ 38 πυρετο.
Καμια ουσιαστικη στατιστικη για το ποσοι πεθαναν ΑΦΟΥ βγηκαν απο το νοσοκομειο και πως. Η ποσοι επεστρεψαν. Η ποσοι πεθαναν εντος και εκτος νοσοκομειου. Μεση ηλικια, συνεπειες ανα ηλικια, τι ειδους υποκειμενα κλπ.
Γενικα στα μεσα τουλαχιστον υπαρχει παγκοσμιως μια εμμονη στο να λενε ποσοι κολλησαν και ποσοι πεθαναν. Μερικες φορες και η ηλικια η η γεωγραφικη κατανομη.
Αλλα μια σοβαρη ερευνα με μεσοπροθεσμες συνεπειες δεν εχει λαβει χωρα. Η μια συγκριση/αναλυση του ποσο γρηγορα κολλανε χωρις μετρα, η με τι ειδους μετρα.
Και νομιζω τετοιους ειδους ερευνες ειναι πιο δυσκολες να γινουν καθως τα συστηματα υγειας δεν εχουν την ψηφιοποιηση που θα επρεπε (σε αντιθεση με το Ισραηλ
Το πιο βασικό είναι να γίνει μια έρευνα το πόσο αυξήθηκαν οι θάνατοι παγκοσμίως γενικά, για να δούμε αν μας δουλεύουν.
Έτσι θα φανεί αν περνάνε άλλες αρρώστιες σαν κοβιντ.
Δηλαδή αν πέρυσι είχαμε 100,000 θανάτους (λέμε τώρα) και οι 30,000 από γρίπη (λέμε τώρα).
Και φέτος έχουμε πάλι 100,000 θανάτους, αλλά είναι οι 50,000 από κόβιντ και 0 από γρίπη.
Ε τότε θα φανεί ότι κάτι δεν πάει καλά.
Φυσικά θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι άνθρωποι που πέθαναν από τις κοινωνικές επιπτώσεις του κοβιντ.
Δηλαδή π.χ. όλοι αυτοί που θέλαν να κάνουν χειρουργεία και δε μπορούσαν, αυτοί που άργησε οι διάγνωσή τους, οι αυτοκτονίες, οι φόνοι από άτομα που τρελάθηκαν κλπ.