Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.817
Πόντοι
216
Αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω στον βλάκα Αλβανό ρε τύπε.

Ότι για να υπολογίσεις την πιθανότητα να είναι κάποιος μολυσμένος αν το τεστ βγει θετικό χρειάζεται να ξέρεις και την ευαισθησία, δηλαδή πόσα είναι τα ψευδώς αρνητικά (Αληθώς θετικά = 100 - ψευδώς αρνητικά).

Αλλά σιγά μην καταλάβει ο Αλβανός τον Bayes.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
Ναι περιμένω εσένα να μου εξηγήσεις το θεώρημα του bayes.:2funny:

Στο γνωστό πρόβλημα που ανέφερα η εκφώνηση είναι ξεκάθαρη. ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΥΣ 1 ΣΤΑ 1000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΨΕΥΔΩΣ ΘΕΤΙΚΩΝ 5% ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΔΗ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

Και μην πεις ότι δεν υπάρχει τεστ χωρίς βαθμό ψευδώς αρνητικών. Η εκφώνηση στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αυτή. Αν θέλεις να συνυπολογίσεις και τα ψευδή αρνητικά απλά κάνε τις γαμημένες πράξεις. ΒΛΑΚΑ.

1) Ως Αλβανός είσαι ψεύτης.

Η εκφώνηση ήταν:

Ένα παραδοσιακό πρόβλημα ιατρικής/στατιστικής είναι το εξής:
Αν σε έναν πληθυσμό είναι μολυσμένοι 1 στους 1000 και έχουμε ένα τεστ που δίνει 5% ψευδώς θετικά, τι πιθανότητα υπάρχει να είναι όντως θετικός ένας τυχαίος άνθρωπος που θα εξετάσουμε και θα βγει θετικός από το τεστ;
Η απάντηση ΒΛΑΚΑ δεν είναι 95% αλλά 2%. Πίσω στην τρύπα σου τώρα και ξαναμίλα όταν μάθεις μαθηματικά και αποκτήσεις κριτική σκέψη.

Έλεγε πουθενά για ψευδώς αρνητικά;;;;;
Μπα, δεν έλεγε.
Τώρα τα πρόσθεσε ο Αλβανός και λέει ότι εννοούνταν, παρόλο ότι παραδέχεται ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιο τεστ.

2) Ως Αλβανός είσαι αγράμματος και δεν ξέρεις ούτε ποσοστά ούτε πράξεις.

Τα βάζουμε λοιπόν στον τύπο που ποστάρισε ο ggthd.

(100% x 1%) / (100% x 1% + 5% x 99%) = 100 / (100 + 495) = 100 / 595 = 0,168 δηλαδή πιθανότητα 16,8%
Για το πρόβλημα του κωλομπούρδα πρέπει να βάλεις όπου 1 το 0,1 και βγάζεις το 2% που λέει, αλλά μιλάμε για ένα μη ρεαλιστικό πρόβλημα αφού έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει μοριακό τεστ χωρίς ψευδώς αρνητικά.
Αν για το ΨΑ είχαμε 2% και για το ΨΘ 1% που είναι ρεαλιστικότερο σενάριο, τότε οι θετικοί που είχαν νοσήσει θα ήταν 50%.

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.409
Πόντοι
3.936

Συνημμένα

• karamanlis-playstation.jpg
    karamanlis-playstation.jpg
    60,8 KB · Εμφανίσεις: 9

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Για το πρόβλημα του κωλομπούρδα πρέπει να βάλεις όπου 1 το 0,1 και βγάζεις το 2% που λέει, αλλά μιλάμε για ένα μη ρεαλιστικό πρόβλημα αφού έχω την εντύπωση οτι δεν υπάρχει μοριακό τεστ χωρίς ψευδώς αρνητικά.
Αν για το ΨΑ είχαμε 2% και για το ΨΘ 1% που είναι ρεαλιστικότερο σενάριο, τότε οι θετικοί που είχαν νοσήσει θα ήταν 50%.

Α ναι, σωστό για το 0,1%.

Νομίζα ότι κάπου έχει πει ότι 1%.

Πάντως υπάρχουν και τεστ που έχουν ΨΘ 0%.

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706
Ως Αλβανός είσαι αγράμματος και δεν ξέρεις ούτε ποσοστά ούτε πράξεις.

Τα βάζουμε λοιπόν στον τύπο που ποστάρισε ο ggthd.

(100% x 1%) / (100% x 1% + 5% x 99%) = 100 / (100 + 495) = 100 / 595 = 0,168 δηλαδή πιθανότητα 16,8%
Ρε μπούφε είναι κλασικό πρόβλημα, δε χρειάζεται καν να σου το λύσω εγώ, έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες. Βλάκα. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Αφού θέλεις επεξήγηση όμως, το πρόβλημα μιλάει για ασθένεια με εμφάνιση 1/1000 ανθρώπους και τεστ με βαθμό ψευδώς αρνητικών 5%. Και ρωτάει τι πιθανότητα έχει ένας που θα βγει θετικός από το τεστ να είναι όντως θετικός. Στους 1000 δηλαδή θα βγουν 50 θετικοί από τους οποίους 1 είναι πραγματικά θετικός άρα 1/50 = 0.02 = 2%.

ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΗΥΡΑ ΕΓΩ. ΒΛΑΚΑ.

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706
Το πρόβλημα αυτό είναι ένα κλασικό πρόβλημα στατιστικής ιατρικής, ΔΕΝ είναι δικό μου. Προφανώς δεν περιλαμβάνει ψευδώς αρνητικά για να γίνει πιο απλό και κατανοητό. Ο σκοπός του είναι να σου δώσει να καταλάβεις ότι ανεξάρτητα από το βαθμό των ψευδώς θετικών, όσο περισσότεροι υγιείς υπάρχουν στο δείγμα τόσο περισσότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα θα βγουν.

Μην κάνετε σα βλάκες αμόρφωτοι που απλά προσπαθούν να μου την πουν γιατί απλά ξεφτυλίζεστε. Οι ίδιες οι οδηγίες των rapid test αναφέρουν ότι λόγω αυτού ακριβώς του προβλήματος παραπάνω, ΔΕΝ ενδείκνυνται για εξέταση ομάδων πληθυσμού που αναμένουμε πολλούς υγιείς γιατί θα πάρουμε και πολλά ψευδώς θετικά. Ενδείκνυνται και συστήνονται μόνο για ομάδες που αναμένουμε αρκετούς ασθενείς όπως οι επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος ή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
ποσο αμορφωτος ειναι αυτος ο κωλομπουρδας ρε τυποι

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706
Ποιος ήταν ο βλάκας που όταν έκραξα τη διακομιδή με τρένα και μίλησα για αεροπλάνα, πετάχτηκε σαν κουράδα και είπε "τι ξέρεις εσύ; δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ασθενειών για αεροπλάνο και προφανώς ο κορωνοϊός είναι μια τέτοια ασθένεια".

Κορωνοϊός - Πρώτη αεροδιακομιδή: Από λεπτό σε λεπτό η μεταφορά των τριών ασθενών στην Αθήνα
www.protothema.gr/greece/article/1069154/koronoios-proti-aerodiakomidi-apo-lepto-se-lepto-i-metafora-ton-trion-asthenon-stin-athina/]https://www.protothema.gr/greece/article/1069154/koronoios-proti-aerodiakomidi-apo-lepto-se-lepto-i-metafora-ton-trion-asthenon-stin-athina/[/url]

Όποιος ήσουν απάντησε σε αυτό το ποστ γράφοντας 100 φορές "ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΜΠΟΥΡΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ".

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
100 φορες στο ιδιο ποστ η 100 ποστ με την ιδια φραση?
να τα ξεκαθαριζουμε αυτα μην γινει καμμια παρεξηγηση

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216
Στην πρώτη ταινία της σειράς Matrix , ο ήρωας ο Neo, διαλέγει το κόκκινο χάπι που του επιτρέπει να προχωρήσει στην αφύπνιση. Ο Σκοτεινός, όπως τον αποκαλούσαν, Ηράκλειτος δηλώνει χαρακτηριστικά:

«ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΖΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ».

Eric(4)

Σεβαστός
Εγγρ.
7 Νοε 2020
Like
3.030
Πόντοι
1.706

And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Στην πρώτη ταινία της σειράς Matrix , ο ήρωας ο Neo, διαλέγει το κόκκινο χάπι που του επιτρέπει να προχωρήσει στην αφύπνιση. Ο Σκοτεινός, όπως τον αποκαλούσαν, Ηράκλειτος δηλώνει χαρακτηριστικά:
«ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΖΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ».
Που κολλάει αυτό τύπε;

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216
Που κολλάει αυτό τύπε;
πουθενα :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :cheesy:
ετσι για αλλαγη.......

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.691
Πόντοι
736
Το πρόβλημα αυτό είναι ένα κλασικό πρόβλημα στατιστικής ιατρικής, ΔΕΝ είναι δικό μου. Προφανώς δεν περιλαμβάνει ψευδώς αρνητικά για να γίνει πιο απλό και κατανοητό. Ο σκοπός του είναι να σου δώσει να καταλάβεις ότι ανεξάρτητα από το βαθμό των ψευδώς θετικών, όσο περισσότεροι υγιείς υπάρχουν στο δείγμα τόσο περισσότερα ψευδώς θετικά αποτελέσματα θα βγουν.

Μην κάνετε σα βλάκες αμόρφωτοι που απλά προσπαθούν να μου την πουν γιατί απλά ξεφτυλίζεστε. Οι ίδιες οι οδηγίες των rapid test αναφέρουν ότι λόγω αυτού ακριβώς του προβλήματος παραπάνω, ΔΕΝ ενδείκνυνται για εξέταση ομάδων πληθυσμού που αναμένουμε πολλούς υγιείς γιατί θα πάρουμε και πολλά ψευδώς θετικά. Ενδείκνυνται και συστήνονται μόνο για ομάδες που αναμένουμε αρκετούς ασθενείς όπως οι επαφές ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος ή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Απο την άλλη μπορεί να πει κάποιος οτι για να πάει να κάνει το τέστ αυτός που πήγε να το κάνει μπορεί να είχε τίποτα συμπτώματα ... αν και αυτοι πιστεύω θα ηταν ελάχιστοι σε σχέση με αυτους που δεν είχαν συμπτώματα και πήγαν να το κάνουν ποιός ξέρει γιατί :P

el toro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Νοε 2013
Κριτικές
1
Like
1.308
Πόντοι
216

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Έλα μωρέ τώρα ο πουθενάς, έρποντας αναρριχήθηκε στην ιατρική κοινότητα και στέρησε θέση συμβούλου στους Διογένηδες και κωλομπούρδες αυτού του κόσμου…
Μπα δεν έχουμε τέτοιες βλέψεις. Εσύ όμως πώς έφτασες να το υποθέσεις αυτό;

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
εμενα με εχει βαρεσει η καραντινα αλλα και ο κορωνοιος .......................:angry::angry::angry:
Περαστικά φίλε, μη φοβάσαι, όλοι θα το περάσουμε ή το έχουμε ήδη περάσει. Η καραντίνα είναι το δύσκολο.

geraki

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2008
Like
214
Πόντοι
21

Απο την άλλη μπορεί να πει κάποιος οτι για να πάει να κάνει το τέστ αυτός που πήγε να το κάνει μπορεί να είχε τίποτα συμπτώματα ... αν και αυτοι πιστεύω θα ηταν ελάχιστοι σε σχέση με αυτους που δεν είχαν συμπτώματα και πήγαν να το κάνουν ποιός ξέρει γιατί :P

Σημασία δεν έχει γιατί πήγε κάποιος αλλά τι έδειξε το τεστ. Το τραγικό θα είναι να πας καλά και να κολλήσεις περιμένοντας στην ουρά!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom