Είναι ΛΑΘΟΣ να συγκρίνεις τη Σουηδία , μια βόρεια χώρα με πολύ κρύο και
περισσότερους άνω των 80 ετών / εκατομμ. πληθ, με την Ελλάδα
Άρα ένας λόγος παραπάνω! Άρα η Ελλάδα είναι σε πολύ δυσμενέστερη θέση (ήλιο,άρα οι άνθρωποι κυκλοφορού), πιο πολλούς νέους (άρα κι αυτοί κυκλοφορούν), ζέστη (άρα κυκλοφορούν) και η Σουηδία έχει πολύ λιγότερους νέους (έτσι λες, εγώ δεν το ξέρω αυτό, ακολουθώ αυτό που λες), άρα κυκλοφορούν λιγότεροι φορείς του ιού. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα τα βλέπεις. Άρα η σύγκριση είναι με κόντρα άνεμο την Ελλάδα και παρόλα αυτά στα αποτελέσματα είναι ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ καλύτερη.
για τους ΝΕΟΥΣ δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση , ότι πρέπει
να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία τους.
Για τους νέους περιορίζεται η κυκλοφορία γιατί μεταφέρουν τον ιό στους γέρους (και σε άλλους). Πόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβεις. Ο νέος πραγματικά οι πιθανότητες είναι να μην πάθει κάτι αν κολλήσει αλλά (α) δεν ξέρει αν έχει (επειδή είναι ασυμπτωματικός) και (β) κυκλοφορεί άνετος πιστεύοντας ότι δεν έχει κολλήσει (ενώ έχει κολλήσει).
Ο πονηρός Βλα- Κούλης εφαρμόζει μέτρα περιοριστικά ΧΩΡΙΣ επιστημονική τεκμηρίωση
για να μην εστιάσει ο κόσμος στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ, και την
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ της ελληνικής ΑΟΖ στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ !
Α, μάλιστα... ΟΚ, ας πούμε ότι ισχύει κι αυτό!!! Πες μας τότε γιατί εφαρμόζουν ανάλογα (και χειρότερα) μέτρα οι άλλες χώρες. Θέλω τους λόγους και την τεκμηρίωση γιατί έχουν λοκντάουν:
1. Αγγλία
2. Γαλλία
3. Ισραήλ
4 Πολωνία
5. Ιταλία
Πες μου για αυτές και μετά έχω κι υπόψιν μου μερικές ακόμα
Μας είπαν ξεκίνησε απ την Κίνα μεσω μιας παράνομης υπαίθριας αγοράς,η οποία ξανείχε φέρει επιδημία
αλλά δεν είχε κλείσει ποτέ και εκτός από ζώα πουλούσε και "υιούς" τελικά.Όταν οι Κινέζοι πέφτανε νεκροί
σαν τα ποντίκια,οι υπεύθυνοι επιστήμονες (καθως και υπουργοι κρατων) μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει λόγος
ανησυχίας.
Σε μόλις τρείς μήνες,ο υιός πέρασε απ την Ασία στην Ευρώπη και άρχισαν να βγαίνουν αυτοί που μας καθυσήχαζαν
λίγους μήνες πρίν,επιστήμονες και αρχηγοί κρατών,εφήρμοσαν μια "παλαιωμένη και καταχωνιασμένη" τακτική,την καραντίνα.
Σε κοινωνίες που τρέχουν με τρελούς ρυθμούς,εννοείται η ελλάδα δεν είναι μια απ αυτές,το να αναφέρεις πόσο δε να εφαρμόσεις
καραντίνα,είναι κάτι που προκαλεί σοκ.
Όμως οκ,είναι κάτι που αποφασίστηκε από κοινού,εννοώντας πολλές χώρες.
Λίγο αργότερα ο υιός πήδηξε και στην Αμερική,Αυστραλία κλπ
Σ αυτό το διάστημα είδαμε,ότι άλλα μέτρα πήρε η κάθε χώρα,ας μιλήσουμε για Ευρώπη γιατί παραπέρα δεν ξέρω τι
μέτρα ελαβαν,ο νότος είχε τα πιο αυστηρά,Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία,η κεντροβόρεια Ευρώπη ήταν εμφανές χαλαρότερη,
Γερμανία-Βέλγιο-Ολλανδία-Αυστρία και η Βορειοευρωπαικές Σκανδιναβία ήταν στο πούτσο τους.
Όσο αυξάνονταν η πίεση και τα μέτρα στις χώρες,τόσο μεγαλύτερη ήταν η "επευφημία" απ τις άλλες χώρες,στον νότο κυρίως.
Δλδ ενώ στην Ιταλία μας έλεγαν τον Μάρτιο του μάζευαν με τα φορτηγά και τους έκαιγαν,το καλοκαίρι ως διαμαγείας ήταν
απ τους προορισμούς που δεν είχε κανένα περιοριστικό μέτρο και ο τουρισμός άνοιξε χωρίς αναστολές.
Το ίδιο και στην Ισπανία,το ίδιο και στην Ελλάδα.
Ταυτόχρονα και ενώ είμασταν στις καλοκαιρινές διακοπές,η Αγγλία η Σουηδία οι βόρειες χώρες,άρχισαν να πλήττονται απ τον κορονοιό
περισσότερο.Σαν να μεταφέροταν βόρεια ένα πράγμα,ήταν η στιγμή που η ελλάδα έβγαλε μια συμπλήρωση φόρμας για τον τουρισμό
την οποία αργότερα ακολούθησαν και άλλες χώρες.
Εν ολίγοις,το όλο θέμα δεν είναι κάτι που αφορά τον Κούλη,απλά δίνει την εικόνα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα μοτίβα
που πρέπει να ακολουθηθούν,το διάστημα όμως που θα εφαρμοστεί διαφέρει από χώρα σε χώρα ανάλογα με την
ανοχη και την δομή του κάθε κράτους.
Πχ δεν έχει καμμία σχέση η εφαρμογή ανακοινωθέν μέτρων,από μια χώρα τύπου Ελλάδα ή Ιταλία με την Σουηδία
ή την Γερμανία.