Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 24 άτομα (0 μέλη και 24 επισκέπτες)

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Μακάρι να τελειώσει σύντομα αυτή η ανωμαλία που ζούμε

5f7bd22e46e0fb0007bc3468_1466511244580-asxo11_t_1601950258855_640_360_400.gif

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.928
Πόντοι
6.256
Μακάρι να τελειώσει σύντομα αυτή η ανωμαλία που ζούμε

5f7bd22e46e0fb0007bc3468_1466511244580-asxo11_t_1601950258855_640_360_400.gif

Και να τελειωσει τυπε εσυ θα παραμεινεις μια καταθλιπτικη αγαμητη κουραδα...οπως ησουν δηλαδη και πριν την ανωμαλια.:confused::confused::confused:

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.099
Πόντοι
4.895
Δεν είπα ότι δεν υπάρχει ιός.
Απλά είναι πλασματικά διογκωμένη η έκτασή του και τα μέτρα που λαμβάνονται υπέρμετρα.
A, ok... και για ποιο λόγο πιστεύεις ότι λαμβάνονται υπέρμετρα μέτρα?

Και εν πάσει περιπτώση για να μην ψοφήσουν 5 γέροι, οι οποίοι ούτως η άλλως θα πέθαιναν από υποκείμενα νοσήματα, η λύση δεν είναι να πάει να γαμηθεί ο πλανήτης.

κέρδισες μια αναφορά ακόμη για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι για συνανθρώπους σου με βάση την διαφορετική ηλικία τους και τη δική σου ερμηνεία για την κατάσταση της υγείας τους και το προσδόκιμο της ζωής τους

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Απλά είναι πλασματικά διογκωμένη η έκτασή του και τα μέτρα που λαμβάνονται υπέρμετρα.

Και εν πάσει περιπτώση για να μην ψοφήσουν 5 γέροι, οι οποίοι ούτως η άλλως θα πέθαιναν από υποκείμενα νοσήματα, η λύση δεν είναι να πάει να γαμηθεί ο πλανήτης.

κέρδισες μια αναφορά ακόμη για τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι για συνανθρώπους σου με βάση την διαφορετική ηλικία τους και τη δική σου ερμηνεία για την κατάσταση της υγείας τους και το προσδόκιμο της ζωής τους

:thumbsup:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
σε κανονικη χωρα ,οπως οι Φιλιππινες ,ολοι οσοι ψωλαρουν σε παρτυ,πλατειες κλπ θα βλεπαμε τις φατσες τους στο amber alert στις οθονες του μετρο:confused::confused::confused:
Τύπε σε μια χωρα σαν τις Φιλιππινες δεν θα μπορουσαμε να ζησουμε ουτε μια μερα
γιατι ρε τυπε,εδω ζουμε στο προτεκτορατο του ΙΣ στην Ευρωπη,οι Φιλιππινες με καθολικους και Ντουτερτε σε πειραξαν;:confused::confused::confused:
Σιγα ρε φιλε, μεσα στην υπερβολη παντα, αν σε ακουσει κανενας που δεν εχει περασει ποτέ απο την Ελλαδα, θα νομισει οτι κυκλοφορανε τα τζιχαντια στους δρομους με τις ματσετες και θεριζουν κοσμο ανα διωρο

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Γιατί είναι πλασματικά διογκωμένη η έκτασή του.
Πρώτον, πολλά από τα κρούσματα που δηλώνονται δεν είναι κρούσματα.
Δεύτερον, είναι διογκωμένη η επικινδυνότητά του. Εγώ από όσα άτομα έχω ακούσει με κορονωϊό οι περισσότεροι το βγάλαν σα γρίππη και κάποιοι ασυμπτωματικοί.
Δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά τι σκατά θα απογίνουν; Πώς θα ζήσουν αυτοί που δουλεύουν νύχτα, οι ταρίφες κ.λ.π. όλοι αυτοί τι σκατά θα κάνουν;

Και τελικά ότι οι πλούσιοι πάλι πλουτίζουν και οι φτωχοί φτωχαίνουν δε σας κινά καμμιά υποψία; Μα καμία δηλαδή;
Τι να πω;
Εγω να δεχθω την αγωνία σου ως απολυτως ειλικρινη, αλλά αυτα που λες ειναι πολυ επιφανειακα

Α και που εισαι, δεν ειναι μυγες οι γεροι για να "ψοφανε" οπως λες υποτιμητικα

Ειναι ανθρωποι και "πεθαινουν".

Δεν μας εξηγεις ομως γιατι γινεται παγκοσμιως αυτο. Ολοι, μα ολοι, στο κολπο?

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
σε κανονικη χωρα ,οπως οι Φιλιππινες ,ολοι οσοι ψωλαρουν σε παρτυ,πλατειες κλπ θα βλεπαμε τις φατσες τους στο amber alert στις οθονες του μετρο:confused::confused::confused:
Τύπε σε μια χωρα σαν τις Φιλιππινες δεν θα μπορουσαμε να ζησουμε ουτε μια μερα
γιατι ρε τυπε,εδω ζουμε στο προτεκτορατο του ΙΣ στην Ευρωπη,οι Φιλιππινες με καθολικους και Ντουτερτε σε πειραξαν;:confused::confused::confused:

Προτεκτοράτο του USA είμαστε και μας κυβερνάνε οι ίδιοι που κυβερνάνε κιαυτούς (αρχίζει από Ε και τελειώνει σε ραίοι).
Είναι κρυφά γκεη κυκλώματα.
Και ναι είναι οι ίδιοι που φταίνε για τα μουσλίμια φταίνε και για τον κοροϊδοϊό.
Όλα μέρος σχεδίου.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ποτέ μου δεν καταλαβα ορισμενους, που εχουν καταφερει να ειναι "επιλεκτικα ευαισθητοι".
Ειμαστε δηλαδη ευαισθητοι με τον καημενο που δεν θα εχει δουλεια, λογω της πανδημιας. Οκ, δεκτον. Μαζι σου.

Αλλά ειμαστε αναισθητοι αν "ψοφησουν" μερικοι γεροι που "ούτως ή αλλως θα πεθαιναν".
Αν ψοφησουν και μερικοι καρκινοπαθεις που ουτως ή αλλως θα πεθαιναν επισης, ολα καλα?
Αν ψοφησουν και μερικοι νεφροπαθεις? Μερικοι διαβητικοι? Μερικοι παχυσαρκοι 50αρηδες?

Πώς λεγεται αλλιως η επιλεκτικη ευαισθησια? Υποκρισια νομιζω?

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Ποτέ μου δεν καταλαβα ορισμενους, που εχουν καταφερει να ειναι "επιλεκτικα ευαισθητοι".
Ειμαστε δηλαδη ευαισθητοι με τον καημενο που δεν θα εχει δουλεια, λογω της πανδημιας. Οκ, δεκτον. Μαζι σου.

Αλλά ειμαστε αναισθητοι αν "ψοφησουν" μερικοι γεροι που "ούτως ή αλλως θα πεθαιναν".
Αν ψοφησουν και μερικοι καρκινοπαθεις που ουτως ή αλλως θα πεθαιναν επισης, ολα καλα?
Αν ψοφησουν και μερικοι νεφροπαθεις? Μερικοι διαβητικοι? Μερικοι παχυσαρκοι 50αρηδες?

Αυτό που με κατηγορείς αυτό είσαι. Επιλεκτικά ευαίσθητος. Δηλαδή σε νοιάζει πιο πολύ ο γέρος καρκινοπαθής από τον ηθικά υγιή.
Εμένα όχι. Με νοιάζει πιο πολύ ο νέος υγιής από τον γέρο καρκινοπαθή γιατί ο πρώτος έχει πιο πολλά χρόνια μπροστά του και μπορεί να είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας αν τον αφήσουμε.
Οπότε αν είχα να επιλέξω θα επέλεγα τον νέο.
Από utilinaristiκή φιλοσοφική σκοπιά έχω δίκιο.

Επίσης υπάρχει και το γνωστό trolley problem.
Εμείς με το να τραβάμε το μοχλό και να λαμβάνουμε τα μέτρα που λαμβάνουμε, είμαστε αντίθετοι και με την καντιανή ηθική που λέει ότι δεν πρέπει να προβείς σε δράση σε τέτοιου είδους διλήμματα αλλά να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους, γιατί αλλιώς γίνεσαι μέτοχος.

Οπότε και με τις δύο σχολές που είναι στον αντίποδα της φιλοσοφικής σκέψης έχουμε άδικο.
Πώς γίνεται αυτό;
Ρώτα τον Κούλη.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Όταν οι γέροι είναι ο ένας πάνω στον άλλο στα αστικά και στις εκκλησίες,ούτε οι ίδιοι δεν σέβονται τον εαυτό τους.Ο νέος θα τους σεβαστεί;

Χτες άκουγα 2 γερόντια που συζητούσαν,ο ένας έλεγε 'ασε με μωρέ,μόνο όσοι έχουν πνευμόνια και διαβήτη πεθαίνουν.ούτε ένας υγιής δεν έχει πεθάνει'.Γέρος το έλεγε,όχι νέος

Φανταστείτε δηλαδή και πόσοι γέροι δεν πιστεύουν σ'αυτό το πράγμα

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006

Αυτό που με κατηγορείς αυτό είσαι. Επιλεκτικά ευαίσθητος. Δηλαδή σε νοιάζει πιο πολύ ο γέρος καρκινοπαθής από τον ηθικά υγιή.
Εμένα όχι. Με νοιάζει πιο πολύ ο νέος υγιής από τον γέρο καρκινοπαθή γιατί ο πρώτος έχει πιο πολλά χρόνια μπροστά του και μπορεί να είναι ένα παραγωγικό μέλος της κοινωνίας αν τον αφήσουμε.

Εμείς με το να τραβάμε το μοχλό και να λαμβάνουμε τα μέτρα που λαμβάνουμε, είμαστε αντίθετοι και με την καντιανή ηθική που λέει ότι δεν πρέπει να προβείς σε δράση σε τέτοιου είδους διλήμματα αλλά να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους, γιατί αλλιώς γίνεσαι μέτοχος.

Οπότε και με τις δύο σχολές που είναι στον αντίποδα της φιλοσοφικής σκέψης έχουμε άδικο.
Πώς γίνεται αυτό;
Ρώτα τον Κούλη.
Tϋπε μου αντιλαμβανομαι επακριβως τι λες αλλά εξακολουθω να πιστευω οτι το βλεπεις επιφανειακα.
Εγω δεν επιλεγω ούτε διαλεγω.
Εχουμε μια πανδημια. Εχουν ληφθει ενα σωρο μετρα και παλι καλπαζει. Ναι, χτυπαει λιγοτερο υγιεις και νεους.
Δεν ξερω ομως τι θα ειχε γινει, αν ειχε ακολουθηθει η δικη σου υποδειξη.

Μπορει σημερα να ηταν τετοια η διασπορα και η μεταλλαξη του ιου, που να πεθαιναν και οι νεοι σαν τις μυγες.

Εγω λεω λοιπον να αφησουμε τους ειδικους να κανουν τη δουλεια τους και να μην το ριχνουμε στις φιλοσοφιες.
Εξαλλου ποια οικονομια θα μπορούσε να λειτουργησει υπο συνθηκες εξαρσης της πανδημιας?
Σου φαινεται λογικο? Αν ειχαμε σημερα 10.000 κρουσματα θα πηγαινες εσυ να φας σε εστιατοριο?

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Και για να διευκρινήσω το γνωστό τρόλεϋ problem λέει ότι έχεις ένα τραίνο πάνω σε ράγες.
Από τη μία είναι δεμένο ένα άτομο και από την άλλη πέντε.
Το τραίνο χωρίς παρεμβολή θα πάει στους πέντε.
Αλλά αν τραβήξεις το μοχλό θα πάει στον ένα.

Κι εδώ υπάρχει μια μεγάλη φιλοσοφική διαμάχη για τον αν πρέπει να τραβήξεις το μοχλό ή όχι.
Αν τον τραβήξεις σώζεις τους πέντε αλλά απο δική σου υπαιτιότητα πεθαίνει ο ένας.
Αν δεν τον τραβήξεις τότε δε γίνεσαι μέτοχος, οπότε δε φταις, αλλά πεθαίνουν 5 αντί για 1.

Το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι έχουμε ένα τραίνο που πάει σε έναν.
Αν τραβήξουμε το μοχλό θα πάει στους πέντε.
Κι εμείς τον τραβάμε να πάει στους πέντε.

Αυτό δεν είναι ηθικό πρόβλημα αλλά ψυχοπαθής δολοφόνος.

Συνημμένα

• 2560px-Trolley_Problem.svg.png
    2560px-Trolley_Problem.svg.png
    41 KB · Εμφανίσεις: 26

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
A και μην το ξεχασω

Καποιος να μαζεψει την Παγωνη.
Στην αρχη ειχε και λιγο πλακα ο ισοπεδωτικος τροπος που μιλαει, τωρα εχει γινει γραφικη
Ελεγε ξεχαστε τα Χριστουγεννα, να κανετε αλλαγη του χρονου μονοι σας.

Τωρα βγηκε και ειπε ξεχαστε και τις αποκριες και το αρνι το Πασχα

Ρε κυρα μου σκασε πια, αν χρειαστει εκεινη την ωρα θα τα ξεχασουμε, ηδονιζεσαι να νιωθεις οτι κοβεται η ζωη του κοσμου?
Τι κωλοχαρακτηρας ειναι αυτος?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Και για να διευκρινήσω το γνωστό τρόλεϋ problem λέει ότι έχεις ένα τραίνο πάνω σε ράγες.
Από τη μία είναι δεμένο ένα άτομο και από την άλλη πέντε.
Το τραίνο χωρίς παρεμβολή θα πάει στους πέντε.
Αλλά αν τραβήξεις το μοχλό θα πάει στον ένα.

Κι εδώ υπάρχει μια μεγάλη φιλοσοφική διαμάχη για τον αν πρέπει να τραβήξεις το μοχλό ή όχι.
Αν τον τραβήξεις σώζεις τους πέντε αλλά απο δική σου υπαιτιότητα πεθαίνει ο ένας.
Αν δεν τον τραβήξεις τότε δε γίνεσαι μέτοχος, οπότε δε φταις, αλλά πεθαίνουν 5 αντί για 1.

Το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι έχουμε ένα τραίνο που πάει σε έναν.
Αν τραβήξουμε το μοχλό θα πάει στους πέντε.
Κι εμείς τον τραβάμε να πάει στους πέντε.

Αυτό δεν είναι ηθικό πρόβλημα αλλά ψυχοπαθής δολοφόνος.
Ψευτοδιλημμα ειναι.
Δηλαδη αν παρουμε μετρα για να σωθει ο ενας γερος, θα πεθανουν πεντε νεοι? Απο πού κι ως πού?

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216

Πώς γίνεται αυτό;
Ρώτα τον Κούλη.
Tϋπε μου αντιλαμβανομαι επακριβως τι λες αλλά εξακολουθω να πιστευω οτι το βλεπεις επιφανειακα.
Εγω δεν επιλεγω ούτε διαλεγω.
Εχουμε μια πανδημια. Εχουν ληφθει ενα σωρο μετρα και παλι καλπαζει. Ναι, χτυπαει λιγοτερο υγιεις και νεους.
Δεν ξερω ομως τι θα ειχε γινει, αν ειχε ακολουθηθει η δικη σου υποδειξη.

Μπορει σημερα να ηταν τετοια η διασπορα και η μεταλλαξη του ιου, που να πεθαιναν και οι νεοι σαν τις μυγες.

Εγω λεω λοιπον να αφησουμε τους ειδικους να κανουν τη δουλεια τους και να μην το ριχνουμε στις φιλοσοφιες.
Εξαλλου ποια οικονομια θα μπορούσε να λειτουργησει υπο συνθηκες εξαρσης της πανδημιας?
Σου φαινεται λογικο? Αν ειχαμε σημερα 10.000 κρουσματα θα πηγαινες εσυ να φας σε εστιατοριο?

Η Σουηδία μια χαρά πάει.
Εγώ περιμένω.
Στα παπάρια μου να στο πω κι αλλιώς.
Δεν έχω τίποτα να χάσω.
Χαμένος είμαι.
Μόνο να κερδίσω μπορώ από το αλλαλούμ που θα γίνει.
Θα πέσει πείνα όμως.
Θα πάει το γαμήσι κόπιτσα και τα ρέστα παραμάνες.
Για σας λυπάμαι.
Εμένα σταρχίδια μου.
Είμαι ψημένος άνθρωπος.
Μια ζωή στις πιάτσες κάθε είδους.
Εμένα σταρχίδια μου.
Θα ζήσω.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
A και μην το ξεχασω

Καποιος να μαζεψει την Παγωνη.
Στην αρχη ειχε και λιγο πλακα ο ισοπεδωτικος τροπος που μιλαει, τωρα εχει γινει γραφικη
Ελεγε ξεχαστε τα Χριστουγεννα, να κανετε αλλαγη του χρονου μονοι σας.

Τωρα βγηκε και ειπε ξεχαστε και τις αποκριες και το αρνι το Πασχα

Ρε κυρα μου σκασε πια, αν χρειαστει εκεινη την ωρα θα τα ξεχασουμε, ηδονιζεσαι να νιωθεις οτι κοβεται η ζωη του κοσμου?
Τι κωλοχαρακτηρας ειναι αυτος?

η ειδηση ειναι 2 ημερων και εχει γινει ο χαμος κυριου στα social media

παρε τηλεφωνο το μεγαρο μαξιμου να την μαζεψει καποιος

και αυτη και την αλλη την αλβανοφατσα Αθηνά Λινού που πεταει τις ιδιες "ιδεες" αλλα σε πιο soft mode

η δεν πρεπει "να σωφρονιζονται κυβερνητικοι επιδημιολογοι" ?

tasoa

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2006
Like
74
Πόντοι
1
Μας μάτιασε ο Τσιόδρας κι ανεβαίνουμε κι εμείς στη Σαλονίκη πάλι :(

Tigerhead

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2020
Like
1.328
Πόντοι
216
Σημερα θα κανει δηλωσεις ο βλακουλης να σας μαλωσει που δεν φορατε μασκες

Foukariaris2020

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2020
Like
928
Πόντοι
96

Το παράδειγμά σου είναι ατυχές.

1) Δεν ξέρεις γνωρίζεις που μπορεί να καταλήξει μια πανδημία και τί κουσούρια θα αφήσει σε όσους νόσησαν. Άρα, τα "μαθηματικά" που κάνεις για να υπολογίσεις το κόστος σε ζωές, πάνε περίπατο. Προφανώς κι εαν είχαμε 1.000, αντί για 1.000.000 θανάτους παγκοσμίως τώρα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

2) Τί σημαίνει να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους; Με την ίδια λογική ένας αστυνομικός να επέμβει για να συλληφθεί ένας εγκληματίας, ή να κάτσει στ' αυγά του γιατί το όπλο του μπορεί να εκπυρσοκροτήσει και να την πληρώσει κάποιος αθώος;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom