Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

tomahok

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
1
Like
2.884
Πόντοι
606
Κορονοϊός: Η πανδημία απειλεί να βυθίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια

Πάρτυ στα χρηματιστήρια παρά την πανδημία

Ατιμη κοινωνια.....
Και έχεις και κάτι ψωμολυσες από κάτω τύπου καθηγητή λεκλερ και χειροκροτανε :jerking:

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Η παρακολούθηση των πολιτών από την εξουσία δεν είναι θεωρία συνωμοσίας. Είναι διαχρονικό φαινόμενο και απαραίτητο για να υπάρξει εξουσία, ειδικά εάν είναι δικτατορία. Είναι θεωρία συνωμοσίας οι ιστορίες που ξέρουμε για τη στάζι ή την KGB στη σοβιετική εποχή ή για τους φακέλους που είχαμε πριν μερικές δεκαετίες στην Ελλάδα; Που έγραφαν τι εφημερίδα διαβάζεις και σε ποιο καφενείο συχνάζεις.

Κάπου γράψατε ότι άμα θέλει το κράτος να σε παρακολουθεί δεν χρειάζεται την πανδημία. Μέχρι ενός ορίου ναι. Αλλά υπάρχουν και υπερβολές στην παρακολούθηση που δεν θα γινόταν ανεκτές σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Για παράδειγμα το σύστημα της Κίνας ( ) που με αυτόματη αναγνώριση προσώπου από τις δημόσιες κάμερες (δρόμους, μετρό) χρεώνει πόντους καλής και κακής συμπεριφοράς στον μέσο Κινέζο. Όποιος είναι "κακός" δεν μπορεί να μπει στο τρένο ή το αεροπλάνο μέχρι να κάνει πολλές καλές πράξεις (πχ. να δώσει αίμα).
Ή στη γνωστή ιστορία με το Echellon που η Αγγλία κατασκόπευε τους Αμερικανούς πολίτες και έδινε τα στοιχεία στην Αμερική επειδή οι νόμοι εμπόδιζαν την απ' ευθείας παρακολούθηση Αμερικανών από Αμερικανικές υπηρεσίες.
Documents leaked by Snowden in 2013 revealed that the FVEY has been spying on one another's citizens and sharing the collected information with each other in order to circumvent restrictive domestic regulations on surveillance of citizens.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706
Ρε συ diogenis, θα μας βγάλεις τον καφέ από την μύτη πρωινιάτικα?
Από πότε η Κίνα έχει δημοκρατικό καθεστώς είπαμε?

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Δεν έχει δημοκρατία γι αυτό και μπορεί να εφαρμόζει αυτό το σύστημα. Φανταστείτε όμως να το φέρουνε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, τι αντιδράσεις θα υπήρχαν.

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.633
Πόντοι
1.706
Σκατά αντιδράσεις θα υπάρξουν και είναι ήδη εδώ.
Πόσα χρόνια λειτουργεί ο Τειρεσίας στην Ελλάδα?
Δεν θυμάμαι να άνοιξε καμιά μύτη.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.682
Πόντοι
736
Το θέμα είναι να μην μας φέρουν σιγά σιγά το κινέζικο μοντέλο και στον υπόλοιπο πλανήτη , και η δικαιολογία για όλο αυτό να είναι ο ιός , ότι δηλαδή σε παρακολουθώ για να ξέρω τις επαφές σου μην τυχόν και κόλλησες κανέναν. Και αν με το καλό εξαφανιστεί ο ιός κάποια στιγμή , το κινέζικο σύστημα μπορεί να παραμείνει.

Επίσης για τα σχολεία που είπαν πιο πάνω , τι θα γίνει στην περίπτωση που οι γονείς αποφασίσουν να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ; Αν όχι όλοι έστω ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Στην Ελλάδα π.χ. είχε γίνει κάποτε γνωστό ότι γίνεται κατάχρηση των εισαγγελικών εντολών για παρακολουθήσεις τηλεφώνων (κάπου διάβαζα για δεκάδες χιλιάδες). Αλλά φαντάσου να μην μπορείς να μπεις στο μετρό επειδή σε έπιασε μια κάμερα να τρως μέσα στο βαγόνι. Ή φαντάσου τα πρόσωπα και τα ονόματα όσων μπήκαν στη λίστα του Τειρεσία να τα δείχνει μία γιγαντοοθόνη στο Σύνταγμα...

Εδώ ακόμα βάζουμε τετραγωνάκια στα πρόσωπα των "φερόμενων δραστών". Έχει πολλά επίπεδα να ξεπεραστούν ακόμα μέχρι να συγκριθούμε με Κίνα.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Το θέμα είναι να μην μας φέρουν σιγά σιγά το κινέζικο μοντέλο και στον υπόλοιπο πλανήτη , και η δικαιολογία για όλο αυτό να είναι ο ιός , ότι δηλαδή σε παρακολουθώ για να ξέρω τις επαφές σου μην τυχόν και κόλλησες κανέναν. Και αν με το καλό εξαφανιστεί ο ιός κάποια στιγμή , το κινέζικο σύστημα μπορεί να παραμείνει.
Θυμάμαι κάποτε που έβαλαν κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο όπως λέγανε. Τελικά αυτές φυσικά και έμειναν και απέκτησαν και άλλες χρήσεις. Π.χ. τώρα μπορεί να βγαίνει ο κάθε κυβερνητικός στην τηλεόραση και να λέει "ξέρω ποιοι πήγατε στα χωριά σας το Πάσχα...".

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636
Δεν έχει δημοκρατία γι αυτό και μπορεί να εφαρμόζει αυτό το σύστημα. Φανταστείτε όμως να το φέρουνε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, τι αντιδράσεις θα υπήρχαν.

Η πρωτη αντιδραση σε εθνικο επιπεδο θα ηταν να κοψουμε τον φρεντο καπουτσινο για 24 ωρες

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706
Κεραμέως: Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα
www.in.gr/2020/08/21/greece/kerameos-maska-den-tha-einai-ypoxreotiki-sta-dialeimmata/]https://www.in.gr/2020/08/21/greece/kerameos-maska-den-tha-einai-ypoxreotiki-sta-dialeimmata/[/url]

Νέες γνώσεις μας προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση! Αφού μας έμαθε ότι:
-Πριν τις 00:00 δεν κολλάει
-Σε καθιστούς δεν κολλάει
-Στα αεροπλάνα δεν κολλάει
Σήμερα μάθαμε ότι και στα διαλείμματα δεν κολλάει!

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.188
Πόντοι
2.356
80 ευρω πληρώνεις τεστ για να μπεις στην Ελλάδα από τον Προμαχωνα.. Τσέπη σου.. Έτσι επειδή γουστάρει ο Τζένης...

Και μη πεταχτεί κάνας παπαρας να μου πει ότι πρέπει να πληρώσω 80 ευρω για να είμαι ένας υπεύθυνος πολίτης και να μην κολλήσω τη γιαγιά του γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει..
Τι εννοείς, ρε τύπε; Για ποια 80 ευρώ μιλάς; :think:

Εγγρ.
6 Ιαν 2019
Like
224
Πόντοι
21
www.in.gr/2020/08/21/greece/kerameos-maska-den-tha-einai-ypoxreotiki-sta-dialeimmata/]https://www.in.gr/2020/08/21/greece/kerameos-maska-den-tha-einai-ypoxreotiki-sta-dialeimmata/[/url]

Αστεία πράγματα.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.893
Πόντοι
5.506
Σύψας: Η ισπανική γρίπη σκότωσε στο 2ο κύμα, ελπίζω να μην έχουμε το ίδιο σενάριο :confused::confused::confused:

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.682
Πόντοι
736

Εν το μεταξύ θα μπορούσαν (αν ήθελαν) να ψάξουν και για τρόπους ωστε να μην χρειάζεται η μάσκα και στην τάξη , ίσως λιγότερα άτομα ανα τμήμα η ακόμα και χρησιμοποιηση μεγαλύτερων χωρων όπως η αίθουσα εκδηλώσεων η ακόμα και μάθημα έξω , δεν ξέρω αν είναι υλοποιήσιμα αυτά που λέω αλλά αν δεν είναι ας έβρισκαν κάτι άλλο οι ειδικοι στον χωρο της παιδείας ... εγω δεν είμαι ουτε ειδικός , ούτε στον χωρο της παιδείας :P

Ασε που ανάμεσα στις νέες γνωσεις που προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση μαθαίνουμε οτι οι μάσκες δεν δυσκολεύουν καθόλου την αναπνοή (εμείς που δυσκολευόμαστε μάλλον κάτι κάνουμε λάθος δεν εξηγείται αλλιώς) σε λίγο θα μας πουν οτι κακώς δεν τις φορούσαμε τόσα χρόνια.

Για τα διαλείμματα πάντως κάτι είχα ακούσει για ξεχωριστά διαλείμματα , δεν ξέρω αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο η ακόμα και αν μπορεί να ισχύσει γιατί αν είναι πολλές οι τάξεις μάλλον λίγο δυσκολο να μην πέσουν 2 τάξεις μαζί.

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.031
Πόντοι
1.706

Εν το μεταξύ θα μπορούσαν (αν ήθελαν) να ψάξουν και για τρόπους ωστε να μην χρειάζεται η μάσκα και στην τάξη , ίσως λιγότερα άτομα ανα τμήμα η ακόμα και χρησιμοποιηση μεγαλύτερων χωρων όπως η αίθουσα εκδηλώσεων η ακόμα και μάθημα έξω , δεν ξέρω αν είναι υλοποιήσιμα αυτά που λέω αλλά αν δεν είναι ας έβρισκαν κάτι άλλο οι ειδικοι στον χωρο της παιδείας ... εγω δεν είμαι ουτε ειδικός , ούτε στον χωρο της παιδείας :P

Ασε που ανάμεσα στις νέες γνωσεις που προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση μαθαίνουμε οτι οι μάσκες δεν δυσκολεύουν καθόλου την αναπνοή (εμείς που δυσκολευόμαστε μάλλον κάτι κάνουμε λάθος δεν εξηγείται αλλιώς) σε λίγο θα μας πουν οτι κακώς δεν τις φορούσαμε τόσα χρόνια.

Για τα διαλείμματα πάντως κάτι είχα ακούσει για ξεχωριστά διαλείμματα , δεν ξέρω αν θα ισχύσει κάτι τέτοιο η ακόμα και αν μπορεί να ισχύσει γιατί αν είναι πολλές οι τάξεις μάλλον λίγο δυσκολο να μην πέσουν 2 τάξεις μαζί.
Οι άνθρωποι είναι αστείοι. Στην τάξη, που πρακτικά δεν ανοίγει το στόμα του κανείς πέρα από τον καθηγητή, υποχρεώνεις τη μάσκα. Από την άλλη, στα διαλείμματα, όπου είναι δεδομένη η κοινωνική επαφή και το πάρε-δώσε μεταξύ των μαθητών, δεν θεωρείς απαραίτητη τη μάσκα. Μια παράνοια.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
28.893
Πόντοι
5.506
Τρίκαλα: Πρόστιμο 21.000 ευρώ για δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών του

αμα σας λεω οτι καποιος θα του βαλει την μπουνια στον κωλο του χαρδαλια θα πεσει η κλαδικη να με φαει....

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.347
Πόντοι
2.356
Τρίκαλα: Πρόστιμο 21.000 ευρώ για δύο γιαγιάδες που βοηθούσαν στην ταβέρνα των παιδιών του

αμα σας λεω οτι καποιος θα του βαλει την μπουνια στον κωλο του χαρδαλια θα πεσει η κλαδικη να με φαει....
Παροτι συμφωνω μαζι σου,ο Χαρδαλιας δεν εχει να κανει με τετοια περιπτωση,ο ΕΦΚΑ εριξε το προστιμο για αδηλωτη εργασια,δηθεν,απο 10500 εκαστος.Λαθος βεβαια ,κατα τη γνωμη μου,συνηθως κανεις ενσταση και πληρωνεις πολυ λιγοτερα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom