Απαντήσεις σε όσα μπορώ και σύμφωνα με το δικό μου background. Μπορεί να ξενίσει κάποιους :
1. Αν ο ιός είναι κατασκευασμένος αντέχει περισσότερο στις υψηλές περιβάλλοντικές θερμοκρασίες. Χώρες με καλοκαίρι (υψηλή θερμοκρασία και υψηλή/χαμηλή υγρασία) έχουν εξίσου πολλά κρούσματα και νεκρούς.
2. Αν ο ιός είναι κατασκευασμένος ΔΕΝ αποκτάς ανοσία. Ήδη κυκλοφορούν μελέτες και άρθρα που μιλάνε για μίξη κορονοιού-HIV.
3.Οι ιοί πολλοί σωστά μεταλλάσσονται. Αν ο ιός είναι κατασκευασμένος (άρα και για το σκοπό του βελτιστοποιημένος) η μετάλλαξη είναι υπέρ μας.
4. Υπάρχουν μελέτες και γνωστοί λοιμωξιολόγοι (όχι Έλληνες) που λένε τα αντίθετα.
5. Δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει τέτοια θέση πουθενά. Δεν ξέρω γιατί θεώρησε ο συντάκτης ότι χρειάζεται να το δηλώσει αυτό.
6. Σωστά τα λέει αλλά δεν μας εξηγεί την τρομερή του μεταδοτικότητα.
7.Με τη μέθοδο PCR δεν έχω ασχοληθεί καθόλου. Βαριόμουν.
8. Αυτό ισχύει αλλά επίσης ισχύει ότι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΊ που πέθαναν λόγω κορονοϊού ΔΕΝ δηλώθηκαν ώς τέτοιοι θάνατοι.
9.Ο κορονοϊός ΓΟΝΑΤΊΖΕΙ όλα τα συστήματα υγείας παγκόσμια. Αυτό είναι γεγονός. Το πόσοι έχουν μολυνθεί παραμένει ΥΠΌΘΕΣΗ από όλους συμπεριλαμβανομένου του αγαπητού γιατρού.
10.Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς θα τον παραπέμψω στο Εθνικό Εμβολιαστικό Σχήμα αν και αργούμε ακόμα για τέτοια συζήτηση.
Τι να πρωτοσχολιάσω.
1-3: Ξεκινάς με τη φράση "αν ο ιός είναι κατασκευασμένος" οπότε δεν μπαίνω στο κόπο να ασχοληθώ καν με συνομωσιολογίες.
4: Οι ειδήσεις με τίτλο "ο ιός μπορεί να μεταδίδεται από πόλη σε πόλη μέσω των αέριων μαζών" και "ο ιός μπορεί να επιβιώνει για ώρες/μέρες στο αέρα" είναι επίσης υπερβολικά γελοίες για να μπω στον κόπο να ασχοληθώ.
5: Απλή βιολογία γυμνασίου
6: Αν μικρές συγκεντρώσεις του ιού είναι αρκετές για την επιβίωση και αναπαραγωγή του, τότε μπορεί πολύ εύκολα να εξηγηθεί η υψηλή μεταδοτικότητα.
7: Το PCR είναι η πιο βασική μέθοδος και τη μαθαίνεις είτε σαν φαρμακοποιός, είτε σαν χημικός, σαν βιολόγος, σαν γεωπόνος, γενικά παντού.
8: Γελάει ο κόσμος. Δεν υπάρχει καμια λογική και κανένας λόγος να γίνει αυτό. Μόνο το αντίθετο.
9: Τα συστήματα υγείας έχουν πρόβλημα μόνο σε συγκεκριμένες ΠΕΡΙΟΧΕΣ (πχ Λομβαρδία), ούτε καν χώρες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο κόσμος φοβάται να πάει στο νοσοκομείο για μια απλή περίπτωση με αποτέλεσμα τα περιστατικά στα νοσοκομεία να είναι κατά πολύ μειωμένα.
10: Προσωπικά είμαι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών αλλά νομικά δεν ξέρω αν μπορεί να ισχύσει.