Εκτος απο το να βριζεις θα μπορουσες να πεις και ποια ειναι η θεση σου
Να μεινουμε σε καραντινα μεχρι να βρεθει εμβολιο?
Θέλεις να σου χαράξω στρατηγική? ΟΚ.
1. Το σκληρο σενάριο είναι ότι εάν ο κορωναιός δεν υποχωρήσει λόγω καλοκαιριού (όπως και οι άλλοι κορωναιοι), τότε ναι, η καραντίνα θα πρέπει να συνεχιστεί διότι πλέον δεν χτυπάει μονάχα ηλικιωμένους, όπως βλέπεις. Θεωρώ ότι το σκληρο σενάριο της πλήρους καραντίνας δεν θα υπερισχύσει.
Εδώ, να τονίσω ότι η Ισπανική Γρίπη του 1918, είχε ποσοστό ίασης 97.5%, και πέθαναν 50-100 εκατομμύρια άνθρωποι (στα 2 δις που ζούσαν τότε). Επίσης, η Ισπανικη γρίπη όντως σταμάτησε με τον ερχομό του καλοκαιριού.
Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι απλά ηλίθιος που δεν παραδέχεται ότι κάνει λάθος. Το ποσοστό θνησιμότητας για τον COVID-19 είναι μέχρτι στιγμής ανα κράτος, κυρίως στο Βόρειο ημισφαίριο που τώρα έχει Άνοιξη και είχε Φθινόπωρο:
Γερμανία - 2.38% (Χώρα με τις περισσότερες ΜΕΘ ανάλογικά με τον πληθυσμό της, που σημαίνει ότι ο ασθενής εισέρχεται αμέσως στην ΜΕΘ με το πρώτο αναπνευστικό σύμπτωμα, κάτι που δεν συμβαίνει στις παρακάτω χώρες, πλην της Ελλάδας, στην Ε.Ε. αυτή τη στιγμή).
Ιταλία - 12.73% (μαζικός ερχομός Κινέζων μετά την Κινέζικη Πρωτοχρονιά)
Αγγλία - 12.56% (εδώ, έγιναν τραγικά λάθη από πλευρα κυβέρνησης)
Σουηδία - 8.58% (εφαρμογή της ανοσοποίησης της αγέλης. Να τονίσω ότι η Σουηδία είναι αραιοκατοικημένη και αυτό βοηθάει πολύ την μη-εξάπλωση κάθε ιού)
Ισπανία - 10.22% (αργή εφαρμογή μέτρων)
Ελλάδα - 4.65% (ταχύτατη εφαρμογή μέτρων)
Κίνα = 4.64% (Η επαφή του πληθυσμού με SARS το 2003, ίσως να έχει δημιουρήσει μερική ανοσία, κάτι που οι Δυτικοί δεν έχουν)
ΗΠΑ - 3.98% (εδώ, έγιναν τραγικά λάθη από πλευρα κυβέρνησης και οι Black Americans τον πίνουν κανονικά διότι δεν υπάρχει Δημόσια Υγεία)
Νότιος Κορέα - 2.06% (Χώρα αναφοράς που μπορούμε ίσως να υποθέσουμε ότι αυτο το ποσοστό θνησιμότητας είναι το πιθανότερο γενικά, αν και βλέπε Κίνα και μερική ανοσοποίηση)
Ιαπωνία - 1.67% (πειθαρχημένη χώρα που πιθανά το κλίμα της να μην ευνοεί την εξάπλωση του ιού)
Οι χώρες του Νοτίου ημισφαιρίου ή εκείνες οι Χώρες κοντά στον Ισημερινό έχουν πληγεί λιγότερο, οπότε δίνει πιθανότητες ότι το θερμό κλίμα θα βοηθήσει, εάν εξαιρέσουμε μετακινήσεις πληθυσμών κλπ.
Σε αυτό το σημείο, εάν όντως ο COVID-19 έχει ποσοστό θνησιμότητας 2%, στα 7 δις οι νεκροί θα φτάσουν 140 εκατομμύρια, στον πλανήτη. Όποιος άλλος βγαίνει και λέει για πιο χαμηλά ποσοστά είναι απλα ΜΑΛΑΚΑΣ, ΔΙΌΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΚΑΘΩΣ ΕΧΕΖΕ, γιατί κανένας επιστημονικός οργανισμός δεν έχει καταλήξει στο ποσοστό θνησιμότητας.
2. Ευνοικό σενάριο - Η άρση της καραντίνας θα είναι σταδιακή από τον Μάιο, που σε συνδυασμό με φάρμακα που βοηθούν τους ασθενείς που νοσούν σοβαρα. Λογικά, όσο κατανοούμε την νόσο, τόσο ανάλογα θα κινούμαστε.
Π