Νέα

Νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Τρυποκάρυδος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
Δηλαδή εσύ ουσιαστικά μπαίνεις στη λογική μια σου και μία μου; Το θέμα είναι ποιος έκανε τις περισσότερες μαλακίες ή ότι όλοι έκαναν, κάνουν και θα κάνουν μαλακίες; Και δε μου λες, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτού; Η εθνικη αναγέννηση ή η εθνική καταστροφή;

Να σε ρωτήσω και κάτι προσωπικό αν επιτρέπεται; Είσαι χριστιανός ορθόδοξος;
το θεμα ειναι οτι οταν ο εγκληματιας ειναι ΧΑ (που κατα την γνωμη μου θελει κρεμαλα η εκτελεση, επειδη αφαιρεσε ζωη) νιαουριζουν ολοι οταν οι αλλου κομματος μουγκα, αυτοι οι μπινεδες οι δημοσιογραφοι θελουν χειροτερο θανατο και απο τους πολιτικους.
Εθνικη αναγεννηση και αριστερα δεν μπορουν να μπουνε στην ιδια προταση, η χωρα θελει restart η πλειοψηφια του στρατου πλεον την νοιαζει ποτε θα παει 1 του μηνα να πληρωθουν και μην τους κανουν καμια μειωση που πραγματικα χαιρομαι οταν τους κανουν μειωσεις γιατι το 80% αυτο αξιζει.
οποτε το φιδι απο την τρυπα θα το βγαλει αυτος που αγαπαει την χωρα του και επειδη πολλοι ειναι βολεμενοι βαφτιζουν τους εθνικιστες ναζι και και και πιπες.
δεν ειμαι χριστιανος πιστευω στις δυναμεις μου και μονο

asianlover8

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιαν 2011
Κριτικές
21
Like
12
Πόντοι
26
Τι βοηθάνε ρε κορόιδο. Ξύπνα ρε κοιμισμένε. Σας πουλάνε παραμύθια και τα τρώτε. Ο Μιχαλολιάκος που πουλούσε και τα ασταύρωτα ψηφοδέλτια πριν τις εκλογές, θα βοηθήσει τις γριούλες με ΦΡΑΓΚΑ; Δεν πας να κοιμηθείς, θα ξενύχτησες πάλι στη δουλειά.
δωσατε ποτε ενα ευρω να βοηθησετε; μεχρι και μεταξυ σας ρε κλεβεστε

νομιζα οτι εισαι απλα μαλακας και κομπλεξικος
δεν ηξερα οτι εισαι και μουνοπανο
ρωσσοποντιε την γνωμη σου στην τυφλιδα εδω ειναι [size=28pt]ΕΛΛΑΣ[/size]

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Τύποι, επειδή το έχουν γράψει πολλοί από χτες, ότι πρόκειται δηλαδή για πολιτικό έγκλημα, να σας πω ότι νομικά ο όρος αυτός δε στέκει γι αυτή την περίπτωση.
Πολιτικό έγκλημα στα νομικά σημαίνει εγκληματική πράξη ενός προσώπου ή μιας οργανωμένης ομάδας που στρέφεται είτε κατά της δομής και λειτουργίας του Κράτους, είτε κατά των δικαιωμάτων των πολιτών που απορρέουν από τη λειτουργία του Κράτους. Ακόμα και η δράση της 17Ν που θεωρητικά έχει κάποια από αυτα τα στοιχεία δε θεωρήθηκε πολιτικό έγκλημα εν καιρώ δημοκρατικού καθεστώτος. Πολιτικό έγκλημα είναι αυτό που επεχείρησε ο Παναγούλης επί δικτατορίας δηλ. να σκοτώσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο με βόμβα. Ο χαρακτηρισμός ενός εγκλήματος ως πολιτικού έχει σημαντικές ποινικές δικονομικές συνέπειες. Ο σωστός όρος για τη χτεσινή δολοφονία είναι έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου εξαιτίας πολιτικών διαφορών.

Φίλε, οι πολιτικές ευθύνες ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ θα φτάσουν μέχρι και το κόμμα της ΧΑ. Όπως έγινε στη Γαλλία. Γκουγκλάρισε και θα δεις.
Από εκεί και ύστερα, θα σου θυμίσω ότι 3 κυβερνήσεις, δέχτηκαν τεράστιο έως και καταστροφικό πλήγμα, μετά από πολιτικές ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ. Μη περιπλέκεις νομικά το θέμα.
1. Εκτέλεση Γρηγόρη Λαμπράκη. Πτώση Κων/νου Καραμανλή.
2. Εκτέλεση Κουμή και Κανελλοπούλου. Πτώση Γεωργίου Ράλλη.
3. Εκτέλεση Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πτώση Κώστα Καραμανλή.

studio69

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2010
Like
2
Πόντοι
16
δωσατε ποτε ενα ευρω να βοηθησετε; μεχρι και μεταξυ σας ρε κλεβεστε
ρωσσοποντιε την γνωμη σου στην τυφλιδα εδω ειναι [size=28pt]ΕΛΛΑΣ[/size]

μπερδευτηκες μουνοπανο
απο τουρκια ηρθα απο τον ποντο
ναι μουνοπανο?
αντε μπραβο
δειρε κανεναν αστεγο τωρα
μουνοπανο

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, αλλά εξαρτάται σε ποιους απευθύνεσαι.
Αν απευθύεσαι σε κάποιους που πιστεύουν πως η Χ.Α. έχει μέλλον και θα κυβερνήσει και τη χώρα, έχεις χίλια δίκια! Διότι προσωπικά πιστεύω πως η Χ.Α. δεν έχει καν ξεκαθαρισμένο οικονομικό πρόγραμμα, πέρα από κάποιες "σοσιαλίζουσες" ανοησίες για έξοδο από το ευρώ, κυνήγημα των "τοκογλύφων τραπεζών", μαγκιά στους Ευρωπαίους δανειστές και άλλα φαιδρά, περίπου αντίσοιχα του ΚΚΕ και σε κάθε περίπτωση πολύ πιο ακραία από τα (ήδη ακραία) του Συριζα.
Παρά ταύτα θεωρώ πως η παρουσία της είχε δύο θετικές παρενέργειες!

Η μία είναι πως έδειξε στο (αναξιόπιστο πλέον) πολιτικό κατεστημένο πως είναι τόσο ξεφτιλισμένο που κάποιοι άνθρωποι, έστω χαμηλού μορφωτικού επιπέδου αλλά φυσικά όχι όλοι τους τρελλοί ή νεοναζιστές, ψήφισαν ακριβώς αυτούς τους τραμπούκους, τους "νονούς" της νύχτας κλπ, για να δείξουν την δυσαρέσκειά τους στους άλλους.
Αν δεν πήραν κι αυτό το μήνυμα οι παραδοσιακοί πολιτικοί σχηματισμοί δεν πρόκειται να πάρουν κανένα, αλλά πιστεύω πως το πήραν.  

Η δεύτερη είναι πως μέσα στην υπερβολή του ακτιβισμού τους ανέδειξαν το πρόβλημα που επί έτη τυρανούσε την Ελληνική κοινωνία και πολιτεία. Του παράνομου (και συχνά παράλογου) ακτιβισμού της αριστεράς που επί δεκαετίες είχε κάνει τη χώρα μπάχαλο στο όνομα της πολιτικής ελευθερίας. Όποιος γουστάριζε έκλεινε τους δρόμους, τα λιμάνια, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα δημόσια κτήρια. Ή καταλάμβανε ΑΕΙ και εγκαθιστούσε επί έτη παράνομο σάιτ, προπηλάκιζε τους πρυτάνεις που δεν τους έκαναν τα χατήρια (κάποιου του έχτισαν και την πόρτα του γραφείου του με τον ίδιο μέσα!), δεχόταν να "φιλοξενεί" εκεί το παραεμπόριο των οικονομικών μεταναστών, αλλά και τις μολότωφ των κουκουλοφόρων κλπ. Μέχρι που φτάσαμε στους εμπρησμούς κτηρίων με αποκορύφωμα αυτόν στον οποίον χάθηκαν και άνθρωποι από κουκουλοφόρους που είχαν βρεί πρόθυμο καταφύγιο στο μπλοκ κοινοβουλευτικού κόμματος που έχει και βλέψεις να κυβερνήσει και τη χώρα, τρομάρα του!

Για όλα αυτά τα αδιανόητα για σοβαρό Ευρωπαϊκό κράτος τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, αλλά και της πολιτείας είχαν αμβλυνθεί σε τέτοιο βαθμό που όλα αυτά τα αδιανόητα μας φαινόταν λογικά και αναμενόμενα. "Τί να κάνουμε που 100 διαδηλωτές έκλεισαν το Σύνταγμα; Θα περιμένουμε μέχρι να ξεκαυλώσουν και να φύγουν". "Τί να κάνουμε που στο ΑΕΙ που σπουδάζει το παιδί μας (και κάνουμε αιματηρές οικονομίες γι' αυτό!) υπάρχει κατάληψη; Κάποτε θα λήξει" "Τί να κάνουμε που κατεβήκαμε από το χωριό για να πάμε στη Νομαρχία για μια δουλειά μας και την βρήκαμε υπό κατάληψιν από τους απολυμένους της τάδε εταιρείας; Θα ξανάρθουμε."

Μέχρι που ήρθε η Χ.Α. και ο ακτιβισμός της ξένισε! Βλέπεις αυτοί δεν δήλωναν "προδευτικοί" να έχουν το προνόμιο της ατιμωρησίας στις παρανομίες τους. Ήταν και λίγο "άγαρμποι" και "χοντροκομένοι" και ξένισαν ακόμα περισσότερο.

Για να φέρω ένα "πιπεράτο" παράδειγμα, ας πούμε πως σε κάποια κωμόπολη ζει ένα ζευγάρι. Ο άντρας λοιπόν είναι πολύ γκομενιάρης. Την πέφτει σε όλες τις γυναίκες, τον έχουν δει με διάφορες στο αυτοκίνητο του, να μπαίνει σε διάφορα σπίτια κλπ. Η σύζυγος διαμαρτύρεται, αλλά ο τύπος είναι "σίγουρος" και την "γράφει". Τότε κι αυτή το αποφασίζει. Βρίσκει τρεις νεαρούς, τους βάζει στο σπίτι της την ώρα που λείπει ο σύζυγος (ποιος ξέρει που;) και την παίρνουν παρτούζα! Τους ζητάει μάλιστα να την βιντεοσκοπήσουν και μετά να δώσουν το βίντεο σε όποιον ξέρουν μέσα στην κωμόπολη. Ο σύζυγος το μαθαίνει φυσικά και "γίνεται ρεζίλι", οπότε η σύζυγος του ανακοινώνει πως πέον έχει δύο επιλογές. Ή μαζεύεται κι αυτός, όπως κι αυτή βέβαια, ή το διαλύουν.  

Η Ελλάδα ήταν ήδη διαλυμένη ως χώρα, δεν περιμέναμε την Χ.Α. για να την διαλύσει. Απλώς η Χ.Α. ανέδειξε την διάλυση που όλοι ανεχόμαστε και κάναμε πως δεν βλέπαμε.
Οπότε κατ' αντιστοιχίαν τώρα ή σοβατευόμαστε ΟΛΟΙ και περιορίζουμε τις παρανομίες ΟΛΩΝ όμως ή το κάνουμε ακόμα πιο μπάχαλο. Δική μας είναι η επιλογή.
Η υπάρχουσα κυβέρνηση δείχνει πως τουλάχιστον αυτό το προσπαθεί. Όταν όμως με το που συλλαμβάνονται τρία κωλόπαιδα με μολότωφ που είχαν βάλει φωτιά σε ένα σπίτι σπεύδουν, συχνά αυτοβούλως, πέντε συνήγοροι μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους υποστηρίξουν κι όχι μόνον νομικά, αλλά και "πολιτικά" με ανόητες δηλώσεις για "κρατική βία" στα ΜΜΕ, μετά δεν μπορούν να απαιτούν να τους πάρουμε στα σοβαρά όταν μιλάνε για σεβασμό της νομιμότητας...

Ναι ακριβώς, στους υπέρμαχους της ΧΑ απευθύνθηκα.
Ακόμα και με εμμέσως υποστηριχτές της ΧΑ, όπως ο Τομίτο ή ο Ξενοφώντας, δεν διαφωνούσα μαζί τους σε ιδεολογικό πλαίσιο, αλλά στην υποστήριξή τους προς την ΧΑ.
Η κριτική σου στην Αριστερά είναι κατανοητή και καλώς την θέτεις. Σαφώς και κρίνεται η αριστερά, δεν είναι τάγμα αγίων.
Και αυτό στο λέω εγώ, που σε φιλοσοφικό-ιδεολογικό/θεωρητικό επίπεδο, είμαι αριστερός (κρίνω όμως κάθε αριστερό κόμμα, δεν είμαι πρόβατο).

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Φίλε, οι πολιτικές ευθύνες ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ θα φτάσουν μέχρι και το κόμμα της ΧΑ. Όπως έγινε στη Γαλλία. Γκουγκλάρισε και θα δεις.
Από εκεί και ύστερα, θα σου θυμίσω ότι 3 κυβερνήσεις, δέχτηκαν τεράστιο έως και καταστροφικό πλήγμα, μετά από πολιτικές ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ. Μη περιπλέκεις νομικά το θέμα.

Τρία στα τρία παίχτη!
Ούτε ο Παπαντρέας θα έβγαινε το 1981 αν δεν είχαν πεθάνει αυτοί που είπες (που ούτε τους θυμάμαι!), ούτε ο γιόκας του αν ο κρετίνος ειδικός φρουρός δεν είχε φάει το φίλο του Ρωμανού!
Ο Θείος Καραμανλής έχασε την εξουσία διότι ήρθε σε ρήξη με το παλάτι με αφορμή το "Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;" ΚΑΙ για την υπόθεση Λαμπράκη (και τους το "φύλαξε" μέχρι το 1973!), Ο Ράλλης θα έχανε που να έβγαινε ο ήλιος από τη δύση και ο Κωστάκης ουσιαστικά παραιτήθηκε διότι δεν ήθελε να κάνει αυτά που του ζήτησαν, τα οποία μετά ανέλαβε ο Γιωργάκης να τα κάνει και πολύ πρόθυμα μάλιστα.

Από πολιτική ανάλυση σκίζεις!

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Τρία στα τρία παίχτη!
Ούτε ο Παπαντρέας θα έβγαινε το 1981 αν δεν είχαν πεθάνει αυτοί που είπες (που ούτε τους θυμάμαι!), ούτε ο γιόκας του αν ο κρετίνος ειδικός φρουρός δεν είχε φάει το φίλο του Ρωμανού!
Ο Θείος Καραμανλής έχασε την εξουσία διότι ήρθε σε ρήξη με το παλάτι με αφορμή το "Ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο;" ΚΑΙ για την υπόθεση Λαμπράκη (και τους το "φύλαξε" μέχρι το 1973!), Ο Ράλλης θα έχανε που να έβγαινε ο ήλιος από τη δύση και ο Κωστάκης ουσιαστικά παραιτήθηκε διότι δεν ήθελε να κάνει αυτά που του ζήτησαν, τα οποία μετά ανέλαβε ο Γιωργάκης να τα κάνει και πολύ πρόθυμα μάλιστα.

Από πολιτική ανάλυση σκίζεις!

Ρε συ Gianevan, ήρεμα!!!
Δεν είπα ότι ιστορικά, οι κυβερνήσεις έπεσαν εξαιτίας των φόνων. Προς Θεού, δεν είμαι κανένα 20χρονο παιδάκι.
Στο πολιτικό κόστος αναφέρθηκα - έπρεπε να το υπογραμμίσω πάντως, παράλειψή μου.

Εγγρ.
17 Μαΐ 2013
Κριτικές
3
Like
16
Πόντοι
16

μη μου πεις επίσης ότι πιστεύεις ότι το πολυτεχνείο έριξε τη χούντα.  :think:

studio69

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2010
Like
2
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.aragma.gr/sites/aragma.gr/files/u11/BUgkDLWCAAAey1C.jpg_large.jpg[/img[/URL]]

[b]"Δεν ήμουν μέλος της συμμορίας απλά τους επισκεπτόμουν 10-15 φορές την μέρα"[/b]

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
μη μου πεις επίσης ότι πιστεύεις ότι το πολυτεχνείο έριξε τη χούντα.  :think:

Το είπα και παραπάνω στον Gianevan. Αναφέρομαι στο πολιτικό κόστος που είχαν τα συγκεκριμένα γεγονότα και το οποίο έχει αναλυθεί πολλάκις, ιστορικά.
Και ναι, το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα γιατί προκάλεσε την εσωκυβερνητική ρήξη μεταξύ των συνταγματαρχών, ώστε να μπορέσει να καταλάβει την εξουσία ο Ιωαννίδης.
Εννοείται, ότι όπως σε ΟΛΑ τα πράγματα στη ζωή, όλα τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι πολυπαραγοντικά. Ωστόσο, πάντα υπάρχει ο λεγόμενος Καταλύτης των εξελίξεων.
Καλά, δεν επιμένω, θα τα δείτε στην πορεία τι έχει να γίνει.
Προσωπικά, είχα προβλέψει εξαρχής ότι θα υπάρξουν θύματα από τον χρυσαυγίτικο τσαμπουκά και δεν διαψεύστηκα.
Δεν είμαι μάντης, κρίνω από το πρόσφατο παρελθόν και από την συμπεριφορά των ανθρώπων (όχι από τα λόγια τους).
Θα δείτε πόσο αρνητικές θα είναι οι εξελίξεις για την χρυσή αυγή. Εδώ είμαστε, να τα ξαναπούμε.

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
το θεμα ειναι οτι οταν ο εγκληματιας ειναι ΧΑ (που κατα την γνωμη μου θελει κρεμαλα η εκτελεση, επειδη αφαιρεσε ζωη) νιαουριζουν ολοι οταν οι αλλου κομματος μουγκα, αυτοι οι μπινεδες οι δημοσιογραφοι θελουν χειροτερο θανατο και απο τους πολιτικους.
Εθνικη αναγεννηση και αριστερα δεν μπορουν να μπουνε στην ιδια προταση, η χωρα θελει restart η πλειοψηφια του στρατου πλεον την νοιαζει ποτε θα παει 1 του μηνα να πληρωθουν και μην τους κανουν καμια μειωση που πραγματικα χαιρομαι οταν τους κανουν μειωσεις γιατι το 80% αυτο αξιζει.
οποτε το φιδι απο την τρυπα θα το βγαλει αυτος που αγαπαει την χωρα του και επειδη πολλοι ειναι βολεμενοι βαφτιζουν τους εθνικιστες ναζι και και και πιπες.
δεν ειμαι χριστιανος πιστευω στις δυναμεις μου και μονο
Ναι αλλά με αυτόν τον τρόπο πέφτεις και εσύ σε μια λούμπα που αν το καλοσκεφτείς στην τελική δεν κάνει καλό στην Ελλάδα. Και αφού εθνική αναγέννηση και αριστερά δεν μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση, θύμησέ μου την τελευταία φορά που η εθνική αναγέννηση συνδυάστηκε με τη δεξιά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Να σου πω απλά ότι τα πολιτικά μου πιστεύω δεν τα καλύπτει κανένα κόμμα, βασικά θεωρώ την ύπαρξη των κομμάτων σαν κατοχύρωση της αυτοακύρωσης της ίδιας της δημοκρατίας.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Το είπα και παραπάνω στον Gianevan. Αναφέρομαι στο πολιτικό κόστος που είχαν τα συγκεκριμένα γεγονότα και το οποίο έχει αναλυθεί πολλάκις, ιστορικά.
Και ναι, το Πολυτεχνείο έριξε τη Χούντα γιατί προκάλεσε την εσωκυβερνητική ρήξη μεταξύ των συνταγματαρχών, ώστε να μπορέσει να καταλάβει την εξουσία ο Ιωαννίδης.
Εννοείται, ότι όπως σε ΟΛΑ τα πράγματα στη ζωή, όλα τα γεγονότα και οι καταστάσεις είναι πολυπαραγοντικά. Ωστόσο, πάντα υπάρχει ο λεγόμενος Καταλύτης των εξελίξεων.
Καλά, δεν επιμένω, θα τα δείτε στην πορεία τι έχει να γίνει.
Προσωπικά, είχα προβλέψει εξαρχής ότι θα υπάρξουν θύματα από τον χρυσαυγίτικο τσαμπουκά και δεν διαψεύστηκα.
Δεν είμαι μάντης, κρίνω από το πρόσφατο παρελθόν και από την συμπεριφορά των ανθρώπων (όχι από τα λόγια τους).
Θα δείτε πόσο αρνητικές θα είναι οι εξελίξεις για την χρυσή αυγή. Εδώ είμαστε, να τα ξαναπούμε.

Μα οι κυβερνήσεις πέφτουν, είναι για να πέφτουν, ο κοινοβουλευτισμός το επιβάλει.
Δηλαδή αν μετά από κάποιο διάστημα πέσει ο Σαμαράς (προφανώς κάποτε θα πέσει), από τον Φύσσα θα πέσει ή για οικονομικούς λόγους;
Για πες μου. Αν αύριο γινόταν ένα θαύμα (από κάπου διάολο μας ερχόταν λεφτά, σαν το 81-89 καλή ώρα), και έλεγε ο Σαμαράς "Οι φόροι στο 1/3 οι μισθοί στο τριπλάσιο" (λέμε τώρα ένα πολύ ακραίο σενάριο) σαν πόσο λες να έπιανε; Διότι εγώ σου λέω πως θα έπιανε ίσα με 60%! Και τον Φύσσα ούτε που θα τον θυμώταν κανένας μέσα στην ανάκτηση της χαμένης ευδαιμονίας.

Εδώ ρε σύ δεν μιλάνε στα Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία, που ούτε γκόμενα δεν μπορούν να έχουν, ακριβώς επειδή τους εχουν μπουκώσει με λεφτά! ;)

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
[size=12pt]Ήταν το «δεξί χέρι» του γραμματέα της Χ.Α. Νίκαιας[/size]
http://[URL unfurl="true"]www.zougla.gr/file.ashx?fid=1098388[/img[/URL]]
Πρωτοκλασάτο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει... κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της Χ.Α.»!

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του Γ. Ρουπακιά που φέρνει σήμερα στο φως το «Έθνος», ο δράστης συμμετείχε συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων είτε σε... αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη του κόμματος. Δεν δίσταζε μάλιστα να φωτογραφίζεται με τις σημαίες της Χ.Α. σε κάθε ευκαιρία ή με τους ομοϊδεάτες του κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεών της.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς γεννήθηκε στην Αθήνα, από γονείς που ήταν μετανάστες στη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και την ετεροθαλή αδελφή του, μακριά από τη μητέρα και τον πατέρα του. Δεν σπούδασε και δεν απέκτησε ιδιαίτερη κατάρτιση. Παντρεύτηκε σχετικά νωρίς με τη σύζυγό του, Μαργαρίτα, και έκαναν δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο, που σήμερα είναι πάνω από 15 ετών. Για τα προς το ζην, ο Ρουπακιάς δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματο, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Πολύ συχνά απασχολείτο σε μαγαζί φίλου του στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου. Τον τελευταίο καιρό εργαζόταν σε εταιρεία υγρών καυσίμων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οδηγός βυτιοφόρου, όμως είχε απολυθεί.

Η… στρατολόγηση

Ο Γ. Ρουπακιάς γνώρισε μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ιχθυόσκαλα, τα οποία τον στρατολόγησαν. «Έγινε το "δεξί χέρι" της Τοπικής Οργάνωσης Χ.Α. Νίκαιας και σύντομα και η γυναίκα του, που επίσης ασπάζεται την ιδεολογία του κόμματος, έγινε ταμίας στο συγκεκριμένο παράρτημα. Με λίγα λόγια ζούσαν μέσα από την οργάνωση…» αναφέρει στην εφημερίδα άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα που γίνονται στην περιοχή.

«Τα έκανε όλα για το χαρτζιλίκι»

«Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από τη Χρυσή Αυγή, όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του, που δούλευε ως καθαρίστρια, αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στη Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι. Ίσως η οικονομική εξάρτηση από την τοπική οργάνωση τον ώθησε να πάει στο σημείο της συμπλοκής. Όμως, είναι αδιανόητο ότι τράβηξε μαχαίρι και σκότωσε τον άτυχο άνθρωπο. Ο Γιώργος μάς έδειχνε πάντα ότι ήθελε να αποφεύγει τους καβγάδες…».

Αυτά ανέφερε στο «Vima.gr» στενός φίλος του Γιώργου Ρουπακιά. Ο 45χρονος δηλώνει «μετανιωμένος και συντετριμμένος» τις τελευταίες ώρες στον χώρο κράτησής του στην Ασφάλεια Αττικής.

[URL unfurl="true"]http://www.zougla.gr/greece/article/itan-to-deksi-xeri-tou-gramatea-tis-xa-nikeas[/URL]

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Ναι αλλά με αυτόν τον τρόπο πέφτεις και εσύ σε μια λούμπα που αν το καλοσκεφτείς στην τελική δεν κάνει καλό στην Ελλάδα. Και αφού εθνική αναγέννηση και αριστερά δεν μπορούν να μπουν στην ίδια πρόταση, θύμησέ μου την τελευταία φορά που η εθνική αναγέννηση συνδυάστηκε με τη δεξιά. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Να σου πω απλά ότι τα πολιτικά μου πιστεύω δεν τα καλύπτει κανένα κόμμα, βασικά θεωρώ την ύπαρξη των κομμάτων σαν κατοχύρωση της αυτοακύρωσης της ίδιας της δημοκρατίας.

Μήπως 55-62 με τον Φρύδια ξεκίνησε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και οι άνθρωποι από εκεί που πριν πεινούσαν άρχισαν ακόμα και καταναλωτικά αγαθά να έχουν;
Και μήπως επίσης το 74-79 (με τον ίδιον, κατά σύμπτωσιν;) η χώρα έγινε απόλυτα δημοκρατική; (Ίσως και να παραέγινε!)
Μην τα κάνουμε ίσωμα όλα!

Για λέγε τώρα εσύ τα "κατορθώματα" της αριστεράς στη χώρα, να τα μάθω κι εγώ που δεν τα ξέρω!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Μήπως 55-72 με τον Φρύδια ξεκίνησε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και οι άνθρωποι από εκεί που πριν πεινούσαν άρχισαν ακόμα και καταναλωτικά αγαθά να έχουν;
Και μήπως επίσης το 73-79 (με τον ίδιον, κατά σύμπτωσιν;) η χώρα έγινε απόλυτα δημοκρατική; (Ίσως και να παραέγινε!)

Για λέγε τώρα εσύ τα "κατορθώματα" της αριστεράς στη χώρα, να τα μάθω κι εγώ που δεν τα ξέρω!

το 74-79 ντοκ ... όχι το 73  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
το 74-79 ντοκ ... όχι το 73  :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Γράψε λάθος! Γι αυτό οι Χιώτες πάνε δυο-δυο! :cheesy:

Και επίσης η πρώτη περίοδος ήταν 55-62, όχι 72 βέβαια. (Αυτό δεν το πρόσεξες!) :)

Τα διόρθωσα όλα πάντως και περιμένω την απάντηση τώρα. :sunglasses:

Εγγρ.
3 Ιουλ 2006
Like
204
Πόντοι
36
Μα οι κυβερνήσεις πέφτουν, είναι για να πέφτουν, ο κοινοβουλευτισμός το επιβάλει.
Δηλαδή αν μετά από κάποιο διάστημα πέσει ο Σαμαράς (προφανώς κάποτε θα πέσει), από τον Φύσσα θα πέσει ή για οικονομικούς λόγους;
Για πες μου. Αν αύριο γινόταν ένα θαύμα (από κάπου διάολο μας ερχόταν λεφτά σαν το 81-89 καλή ώρα), και έλεγε ο Σαμαράς "Οι φόροι στο 1/3 οι μισθοί στο τριπλάσιο" (λέμε τώρα ένα πολύ ακραίο σενάριο) σαν πόσο λες να έπιανε; Διότι εγώ σου λέω πως θα έπιανε ίσα με 60%! Και τον Φύσσα ούτε που θα τον θυμώταν κανένας μέ΄σα στην ανάκτηση της χαμένης ευδαιμονίας.

Εδώ ρε σύ δεν μιλάνε στα Εμιράτα και στη Σαουδική Αραβία, που ούτε γκόμενα δεν μπορούν να έχουν, ακριβώς επειδή τους εχουν μπουκώσει με λεφτά! ;)

Gianevan, ευτυχώς αντιλαμβάνομαι ότι έχεις κάνει μία μεγάλη παρανόηση - φταίω εγώ, δεν εκφράστηκα πλήρως.
ΔΕΝ συνδέω το πολιτικό κόστος του χθεσινού φόνου με την κυβέρνηση. ΟΧΙ! No!
Αναφέρομαι επακριβώς και ΜΟΝΟΝ στο πολιτικό κόστος επί της χρυσής αυγής.
Τα παραδείγματα της ζημιάς που υπέστησαν οι κυβερνήσεις από τις τότε δολοφονίες, τα κατέθεσα για να τονίσω πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι το πολιτικό κόστος ενός φόνου υπό αυτές τις συνθήκες.
Το πολιτικό κόστος βέβαια βαραίνει αυτόν με τον οποίο συνδέεται.
Δεν συνδέεται ο χθεσινός φόνος με την κυβέρνηση. Συνδέεται μόνο με την χρυσή αυγή.
Και η χρυσή αυγή θα πληρώσει τη νύφη.
Μάλιστα, οι δηλώσεις του Δένδια ήταν εξαιρετικές και προδιαγράφουν το μέλλον της χρυσής αυγής, αν με εννοείς.
Η κυβέρνηση δεν ζημιώνεται ούτε στο ελάχιστο. Το αντίθετο. θα διαδραματίσει ρόλο εγγυητή της ομαλότητας και της Δημοκρατίας.

voucheristas

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Μήπως 55-72 με τον Φρύδια ξεκίνησε η οικονομική ανάπτυξη της χώρας και οι άνθρωποι από εκεί που πριν πεινούσαν άρχισαν ακόμα και καταναλωτικά αγαθά να έχουν;
Και μήπως επίσης το 73-79 (με τον ίδιον, κατά σύμπτωσιν;) η χώρα έγινε απόλυτα δημοκρατική; (Ίσως και να παραέγινε!)

Αν διώξω και εγώ 1.000.000 Έλληνες σήμερα σε γερμανίες αμερικές αυστραλίες κτλ να δεις για το πότε θα τελειώσει η κρίση. Μήπως λέω μήπως με το μαρσαλ απλά διογκώθηκαν τα αστικά κέντρα με αποτέλεσμα ο οικονομικός μαρασμός της περιφέρειας, ίσως του σημαντικότερου σημερινού οικονομικού προβλήματος; Αλήθεια ποιοι επιχειρηματίες βολεύτηκαν τότε;
Όταν αναφέρεσαι σε γεγονότα να τα διαβάζεις όλα. Όχι μόνο αυτά που βολεύουν.
Όσο για την ερώτησή σου εγώ λέω ότι όλοι ανεξαιρέτως δεξιοι αριστεροι και λοιποί πουτάνα τα έχουν κάνει, για δικά τους μικροσυμφέροντα. Οπότε δεν αξίζει να παλεύω για κανέναν από αυτούς.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.780
Πόντοι
1.206
Gianevan, ευτυχώς αντιλαμβάνομαι ότι έχεις κάνει μία μεγάλη παρανόηση - φταίω εγώ, δεν εκφράστηκα πλήρως.
ΔΕΝ συνδέω το πολιτικό κόστος του χθεσινού φόνου με την κυβέρνηση. ΟΧΙ! No!
Αναφέρομαι επακριβώς και ΜΟΝΟΝ στο πολιτικό κόστος επί της χρυσής αυγής.
Τα παραδείγματα της ζημιάς που υπέστησαν οι κυβερνήσεις από τις τότε δολοφονίες, τα κατέθεσα για να τονίσω πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι το πολιτικό κόστος ενός φόνου υπό αυτές τις συνθήκες.
Το πολιτικό κόστος βέβαια βαραίνει αυτόν με τον οποίο συνδέεται.
Δεν συνδέεται ο χθεσινός φόνος με την κυβέρνηση. Συνδέεται μόνο με την χρυσή αυγή.
Και η χρυσή αυγή θα πληρώσει τη νύφη.
Μάλιστα, οι δηλώσεις του Δένδια ήταν εξαιρετικές και προδιαγράφουν το μέλλον της χρυσής αυγής, αν με εννοείς.
Η κυβέρνηση δεν ζημιώνεται ούτε στο ελάχιστο. Το αντίθετο. θα διαδραματίσει ρόλο εγγυητή της ομαλότητας και της Δημοκρατίας.

Α! Τώρα συμφωνούμε.
Καλά αν φύγει από το προσκήνιο η Χ.Α. δεν θα χάσει κι η Βενετιά βελόνι!
Είπαμε ενδεχομένως υπήρξε "χρήσιμη" (για να καταλάβουμε κάποια πράγματα επί τέλους!), αλλά σίγουρα "αναλώσιμη". 

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom