Γιατί αξιολογω την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ως σπουδαιότερο αγαθό από την ΙΣΟΤΗΤΑ. Γιατί ο καθένας θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερος να αξιοποιήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων του και όχι να "φρεναρεται" από το κράτος για να τον φτάσει και ο λιγότερο ικανός. Γιατί ο άριστος θα προσφέρει περισσότερο στην κοινωνία από τον ενισχυθέντα ανάπηρο ή ναρκομανή ή άστεγο ή ανύπαντρη μητέρα ή λαθρομετανάστη. Χωρίς να σημαίνει ότι βιολογικα ο ένας είναι ανώτερος του άλλου. Γι αυτό.Και γιατί να περιοριστεί το κοινωνικό κράτος ; Και τι θεωρείς "φιλελευθερη ανάπτυξη;"
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Νεκρός ο 34χρονος Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Τρυποκάρυδος
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 4K
- Εμφανίσεις 123K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Επισκέπτης
Κουϊζάκι.
Ποιός ρατσιστής μίλησε για φυλετικά σκουπίδια;
Μα φυσικά ο Φρίντριχ Ένγκελς!
Τα φυλετικά σκουπίδια [Völkerabfälle] του Φρίντριχ Ένγκελς[/b
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Γιατί αξιολογω την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ως σπουδαιότερο αγαθό από την ΙΣΟΤΗΤΑ. Γιατί ο καθένας θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερος να αξιοποιήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων του και όχι να "φρεναρεται" από το κράτος για να τον φτάσει και ο λιγότερο ικανός. Γιατί ο άριστος θα προσφέρει περισσότερο στην κοινωνία από τον ενισχυθέντα ανάπηρο ή ναρκομανή ή άστεγο ή ανύπαντρη μητέρα ή λαθρομετανάστη. Χωρίς να σημαίνει ότι βιολογικα ο ένας είναι ανώτερος του άλλου. Γι αυτό.
Τώρα εσύ περιμένεις να καταλάβει, έτσι!?
Ντεν μπορείς να μάθεις τα ψάρια να τραγουντάνε, καρντιά μου ...
The Saint*
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 28 Ιουλ 2010
- Κριτικές
- 90
- Like
- 41.068
- Πόντοι
- 25.467
Ποιός ρατσιστής μίλησε για φυλετικά σκουπίδια;
Τα φυλετικά σκουπίδια [Völkerabfälle] του Φρίντριχ Ένγκελς[/b
Το συγκεκριμένο τυγχάνει πόνημα του Μιχαλάκη.
Επισκέπτης
KILLAH P.
Γάμα τους, πάτα τους, κατούρα τους στα μούτρα,
και Γάμα τους τη φάρα τους.
Θέλεις κρεμάλα ή τρεχάλα;
Γαμιέται κάθε είδους φασίστας
και πάμε γι' άλλα.
Κατούρησα στραβά κι έκανα χάλια την λεκάνη,
φονιάδες των ψαριών, παλιοπελεκάνοι.
Βγαίνω απ' την πόρτα μου και βλέπω γύρω-γύρω
όλους μου τους γείτονες που θέλω να τους δείρω.
Η μάνα σου είναι ανώμαλη και όλο με χουφτώνει,
και όπως ήταν λογικό, μου βγήκες και μία πόρνη.
Έτσι βεντούζα, ρούφα το τρομπόνι,
Μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι.
Εγώ κρατάω αυτά που άφησε η σχολή σου,
Νίκο Παλαιοκώστα είμαστε μαζί σου,
και εσύ παπαρανδρέου άντε και γαμίσου.
Αγγέλα θα θελα σ' ένα ρετιρέ να σε γαμίσω ναί
πάνω στα κάγκελα.
Να σε κρατάω απ' τα μαλιά
και ξαφνικά στην κορύφωση επάνω
να σου χώσω μία κλωτσιά
και @@@@@ με τα έντερά σου.
Το πιο όμορφο και ζωντανό όνειρό μου
θέλω να γίνω παιδοκτόνος.
Τό μουνί σου θέλω να δω σε γύψο.
Θηρίον ἀνήμερον ὁ μακαρίτης!
Μὰ νὰ τὴν βρῇ ἀπὸ ἕναν ...παληοψαρά! ;)
erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 91
- Πόντοι
- 866
Ψίτ, να σου πει το πρωτο σου παιδι.. χαχαχαχαχαχαχα
Θα σου απαντήσω, δεν το είδα πριν, αν και ειρωνευεσαι.
Οχι δεν συμφωνω με την αποψη σου και δεν είμαι υπερ.
Αν ήμουν θα πίστευα ότι όσοι γεννιούνται δολοφόνοι, κοντοί, άσχημοι, με διαφορετικά μάτια απο τα δικά μου, με διαφορετικές αντιλήψεις η ιδέες απο τις δικές μου, με ψυχιατρικά προβλήματα, με οποιαδήποτε κληρονομικά προβλήματα υγείας κτλ θα επρεπε να μην γεννιούνται. Αντιθέτως το θεωρώ τεράστια προσβολή για το ανθρώπινο είδος, εναντίωση στις βασικές αρχές ισονομίας και ισότητας και ανήθικο.
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Γιατί αξιολογω την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ως σπουδαιότερο αγαθό από την ΙΣΟΤΗΤΑ. Γιατί ο καθένας θα πρέπει να αφήνεται ελεύθερος να αξιοποιήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνατοτήτων του και όχι να "φρεναρεται" από το κράτος για να τον φτάσει και ο λιγότερο ικανός. Γιατί ο άριστος θα προσφέρει περισσότερο στην κοινωνία από τον ενισχυθέντα ανάπηρο ή ναρκομανή ή άστεγο ή ανύπαντρη μητέρα ή λαθρομετανάστη. Χωρίς να σημαίνει ότι βιολογικα ο ένας είναι ανώτερος του άλλου. Γι αυτό.
Αυτό είναι μια πολύ επιφανειακή προσέγγιση του ζητήματος. Ο φιλελευθερισμός έχει οδηγήσει σε τεράστιες ανισότητες. Ειδικά στο ικμάδα των δυνατοτήτων ξέχασες να αναφέρεις και την οικονομική κατάσταση αυτού του ικανού ανθρώπου.
erinal
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Δεκ 2008
- Like
- 91
- Πόντοι
- 866
Ελευθερία, με ιδεοληψίες που αναφέρονται σε "άριστους", φυλετικά, ταξικά, νοητικά,επαγγελματικά, οικονομικά δεν υπάρχει. Η ελευθερία προυποθέτει ισότητα, ισονομία, ελευθερία έκφρασης, κοινωνική πρόνοια, πολίτες που δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά εξαιτίας του γεγονότος οτι διαφοποιούνται απο την φυλή τους, την ιδεολογία τους, τα πιστεύω τους ως πολίτες κτλ.
Το ότι εσύ λοιπόν πιστεύεις ότι η ελευθερία ειναι πάνω απο την ισότητα ειναι αδιάφορο. Μπορεί αύριο να ρθει η εριναλ και να πει εγω πιστεύω οτι όσων το όνομα αρχίζει απο Π πρέπει να εκτελούνται. Η λογική σου πάσχει
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Ψίτ, να σου πει το πρωτο σου παιδι.. χαχαχαχαχαχαχα
Θα σου απαντήσω, δεν το είδα πριν, αν και ειρωνευεσαι.
Οχι δεν συμφωνω με την αποψη σου και δεν είμαι υπερ.
Αν ήμουν θα πίστευα ότι όσοι γεννιούνται δολοφόνοι, κοντοί, άσχημοι, με διαφορετικά μάτια απο τα δικά μου, με διαφορετικές αντιλήψεις η ιδέες απο τις δικές μου, με ψυχιατρικά προβλήματα, με οποιαδήποτε κληρονομικά προβλήματα υγείας κτλ θα επρεπε να μην γεννιούνται. Αντιθέτως το θεωρώ τεράστια προσβολή για το ανθρώπινο είδος, εναντίωση στις βασικές αρχές ισονομίας και ισότητας και ανήθικο.
Άρα θεωρείς απολύτως επιτρεπτό (ηθικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά κτλ) και "αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα" για μια ΜΑΝΑ που γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα ότι κυοφορεί ένα παιδί που άν έρθει στον κόσμο θα είναι καθυστερημένο, ελλατωματικό και θα υποφέρει μέχρι να τελειώσει την σύντομη ζωή του - να το γεννήσει ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Και υποχρεωμένο το κράτος (δηλαδή, στην τελική ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ) να παρέχει στην συγκεκριμένη μάνα και το παιδί της πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ.
Αυτό μου αρκεί.
Η οικονομική κατάσταση πράγματι είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στο ποια είναι η αφετηρία που ξεκινάς αλλά έχει πολύ μικρότερη σημασία σε σχέση με άλλους παράγοντες όπως η οξύνοια, η εργατικότητα, η τόλμη κλπ. Να θυμίσω ότι ο Ωνάσης ξεκίνησε απενταρος και ο Βελουχιώτης πλούσιος. Η διαδρομή τους και η κατάληξη τους είναι γνωστή.Αυτό είναι μια πολύ επιφανειακή προσέγγιση του ζητήματος. Ο φιλελευθερισμός έχει οδηγήσει σε τεράστιες ανισότητες. Ειδικά στο ικμάδα των δυνατοτήτων ξέχασες να αναφέρεις και την οικονομική κατάσταση αυτού του ικανού ανθρώπου.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
εγω πάντως πληρώνω ευχαρίστως επιπλέον φόρο για να υπάρχει στην Ψέριμο ένα πλήρες νοσοκομείο με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και το νοσηλευτικό προσωπικό (και ας ξύνουν τα αρχίδια τους όλη την μέρα) παρά να πληρώνω για να παίρνει η κάθε γιαγια το πρωτότυπο φάρμακο γιατί δήθεν δεν έχει εμπιστοσύνη στα γενόσημα
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Αυτό είναι μια πολύ επιφανειακή προσέγγιση του ζητήματος. Ο φιλελευθερισμός έχει οδηγήσει σε τεράστιες ανισότητες. Ειδικά στο ικμάδα των δυνατοτήτων ξέχασες να αναφέρεις και την οικονομική κατάσταση αυτού του ικανού ανθρώπου.
Ποια είναι μεγαλύτερη "απόσταση" από πλευράς βιοτικού επιπέδου και συνολικής ποιότητας ζωής?
(1) Αυτή που χωρίζει τον αντεπαναστάτη και αντιφρονούντα που σπάει πέτρες στα γκουλάγκ διωκόμενος για τις ιδέες του σε σχέση με τον πολιτικό κομισάριο του πολίτ μπιρό στην πρώην ΕΣΣΔ ή (2) Αυτή του νεοϋρκέζου άστεγου από τον σούπερ πλούσιο αμερικάνο μεγιστάνα Μπίλ Γκέιτς?
Η ύπαρξη ανισοτήτων είναι μέρος της φυσικής πραγματικότητας. ΔΕΝ σχετίζεται με οικονομικές θεωρίες και πολιτικές θέσεις.
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
εγω πάντως πληρώνω ευχαρίστως επιπλέον φόρο για να υπάρχει στην Ψέριμο ένα πλήρες νοσοκομείο με τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες και το νοσηλευτικό προσωπικό (και ας ξύνουν τα αρχίδια τους όλη την μέρα) παρά να πληρώνω για να παίρνει η κάθε γιαγια το πρωτότυπο φάρμακο γιατί δήθεν δεν έχει εμπιστοσύνη στα γενόσημα
Μεταξύ των δύο, συμφωνώ. Αρχίζω όμως να πιστεύω ότι πλέον το κράτος ΔΕΝ έχει αρκετά λεφτα ούτε για το ένα αλλά ούτε και για το άλλο ...
voucheristas
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2013
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Ποια είναι μεγαλύτερη "απόσταση" από πλευράς βιοτικού επιπέδου και συνολικής ποιότητας ζωής?
(1) Αυτή που χωρίζει τον αντεπαναστάτη και αντιφρονούντα που σπάει πέτρες στα γκουλάγκ διωκόμενος για τις ιδέες του σε σχέση με τον πολιτικό κομισάριο του πολίτ μπιρό στην πρώην ΕΣΣΔ ή (2) Αυτή του νεοϋρκέζου άστεγου από τον σούπερ πλούσιο αμερικάνο μεγιστάνα Μπίλ Γκέιτς?
Η ύπαρξη ανισοτήτων είναι μέρος της φυσικής πραγματικότητας. ΔΕΝ σχετίζεται με οικονομικές θεωρίες και πολιτικές θέσεις.
Έγραψα ότι δεν ασπάζομαι τον κομμουνισμό, το αντίθετο μάλιστα, οπότε το ερώτημά σου μου είναι άκυρο.
Αυτό περί της ύπαρξης ανισοτήτων σαν κάτι φυσιολογικό είναι και ένα από τα αδυναμα σημεία της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Στις αφρικάνικες χώρες καπιταλισμό έχουν, στις περισσότερες ασιάτικες επίσης. Αλλά δε θυμάμαι ποτέ αυτούς τους φιλελεύθερους όταν ανέβηκαν στην εξουσία να ανεξαρτητοποιούν χωρίς αίμα τις αποικίες τους.
Εγώ ένα ξέρω, όσο υπάρχουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ μια ζωή σκατά θα είναι!!!!!
Διαγραμμένο μέλος 15605
Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Ιουλ 2006
- Like
- 204
- Πόντοι
- 36
]Κομμουνιστής και δημοκράτης δεν γίνεται.
Ποιός ρατσιστής όμως μίλησε για φυλετικά σκουπίδια;
Φίλε, ο κομμουνισμός δεν είναι θρησκεία - δεν υπάρχουν "ευαγγέλια" για τον κομμουνισμό. Ο κομμουνισμός είναι πολιτική σκέψη. Ο Μαρξ και ο Ένγκελς κατέθεσαν ένα έργο που στο μεγαλύτερο μέρος του, έγινε αποδεκτό ως η αφετηριακή θεωρία της κομμουνιστικής ιδεολογίας - τίποτε περισσότερο.
Έκτοτε, η κομμουνιστική ιδεολογία έχει περάσει μέσα από ραγδαίες αλλαγές, αναθεωρήσεις, αυτοκριτική, επαναπροσαρμογές κλπ. Γιατί;
Γιατί όπως είπα, δεν είναι θρησκεία να παραμένει αναλλοίωτη - είναι πολιτική σκέψη.
Και ως σκέψη, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να σε ωθεί να σκέφτεσαι.
Τέλος, θα ήθελα για μία ακόμη φορά, να επαναλάβω το αυτονόητο.
Ο κομμουνισμός ακριβώς στη φάση της ιστορικής του διαδρομής, οδήγησε στην αριστερή πολιτική διεύρυνση, ενώ ενίοτε συναντούσε και τον σοσιαλισμό, ακριβώς μέσω της αριστερής προοπτικής.
Έτσι κάποιος μπορεί να είναι αριστερός όντας σοσιαλδημοκράτης.
Ειδικά πάντως στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, ο κομμουνισμός αναθεωρήθηκε στο μέγιστο βαθμό, μέσω της καταλυτικής παρέμβασης του κινήματος του ευρωκομουνισμού, πού σήμερα αποτελεί τη βάση της σκέψης σχεδόν όλων των Ευρωπαίων κομμουνιστών και ευρύτερα, των αριστερών πολιτών.
Μην κάνεις λοιπόν παραθέσεις του 19ου αιώνα, δεν σημαίνει τίποτα.
Παρεμπιπτόντως, η συνολική παγκόσμια βιβλιογραφία σχετικά με τον κομμουνισμό και την αριστερά, ως πολιτική θεωρία, θα μπορούσε να κάνει 2 φορές τον γύρο της γης.
Yπαρχει και η λυση του καιαδα βρε. Ναι, θα μου πεις εμεις ειμαστε πολιτισμενοι και κανουμε αμβλωση. Ομως η ουσια μηπως παραμενει η ιδια;Άρα θεωρείς απολύτως επιτρεπτό (ηθικά, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά κτλ) και "αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα" για μια ΜΑΝΑ που γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα ότι κυοφορεί ένα παιδί που άν έρθει στον κόσμο θα είναι καθυστερημένο, ελλατωματικό και θα υποφέρει μέχρι να τελειώσει την σύντομη ζωή του - να το γεννήσει ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Και υποχρεωμένο το κράτος (δηλαδή, στην τελική ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ) να παρέχει στην συγκεκριμένη μάνα και το παιδί της πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ.
Αυτό μου αρκεί.
Οποιος θα ειναι βαρος στην κοινωνια και συγκεκριμενα για σενα και τραμου οικονομικο βαρος πρεπει να απορριπτεται. Τουλαχιστον οι ναζι το εκαναν απο ιδεολογια εσεις το κανετε για τα φραγκα.
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
Οποιος είναι γνωστό πρίν έρθει στον κόσμο ότι θα ειναι βαρος στην κοινωνια και συγκεκριμενα οικονομικο βαρος πρεπει να απορριπτεται
αλλιώς η επιβάρυνση πρέπει να πέσει στους ώμους αυτών οι οποίοι αποφάσισαν την μη απόρριψη...
να το γράφεις σωστα και να μην γκαιμπελίζεις...
centrino
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Φεβ 2008
- Like
- 657
- Πόντοι
- 146
Έγραψα ότι δεν ασπάζομαι τον κομμουνισμό, το αντίθετο μάλιστα, οπότε το ερώτημά σου μου είναι άκυρο.
Αυτό περί της ύπαρξης ανισοτήτων σαν κάτι φυσιολογικό είναι και ένα από τα αδυναμα σημεία της φιλελεύθερης ιδεολογίας. Στις αφρικάνικες χώρες καπιταλισμό έχουν, στις περρισότερες ασιάτικες επίσης. Αλλά δε θυμάμαι ποτέ αυτούς τους φιλελεύθερους όταν ανέβηκαν στην εξουσία να ανεξαρτητοποιούν χωρίς αίμα τις αποικίες τους.
Εγώ ένα ξέρω, όσο υπάρχουν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ μια ζωή σκατά θα είναι!!!!!
Γι αυτό έγραψα ότι ο φιλελευθερισμός είναι κύρια πολιτική φιλοσοφία και δευτερευόντως οικονομική θεωρία.
Ο φιλελευθερισμός όπως και η δημοκρατία (republic ΟΧΙ democracy) είναι εξαιρετικά σύνθετες και ευαίσθητε μορφές οργάνωσης που απαιτούν ειδικές δεξιότητες από τον πολίτη και ένα επίπεδο ωριμότητας και πολιτικής σκέψης μακράν υψηλότερο του σημερινού.
Τι αξία έχει ένα σούπερ-ντούπερ iPAD στα τριχωτά χέρια ενός μπαμπουίνου?
Για τις τράπεζες εγώ θα έλεγα: Ιδιωτικές μέν όμως με παρουσία κρατικού επιτρόπου στο ΔΣ με δικαίωμα βέτο και ευθύνη με προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του συνόλου του ΔΣ και των ανώτατων διοικητικών στελεχών σε περίπτωση ζημιογόνων χρήσεων.
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Φίλε, ο κομμουνισμός δεν είναι θρησκεία
Tα έχουμε ξαναπεί βεβαίως πολλάκις, αλλά είναι πάντα επίκαιρα όπως φαίνεται.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ -KΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
www.eyedoll.gr/ngine/article/1078/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D]Κομμουνισμός: το ιδεολογικό μπάσταρδο του Χριστιανισμού[/url]
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
Δ
- Απαντήσεις
- 288