Νέα

Να τελειώνουμε τα παραμύθια με τους αγρότες επιτέλους!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mgb
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 287
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

plutafr

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Like
0
Πόντοι
0
κρίμα που έχεις πάει λίγο επαρχία.
γιατί εγώ μεγάλωσα μέσα στα χωράφια και μέσα στην οικοδομή.
και αντίθετα με πολλούς trendy και μαγκάκους καταφέρνω να σπουδάζω σε σχολή που κανένας από αυτούς δε ν θα φανταζόταν.
οπότε ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν δέχομαι τις γενικολογίες που λες.
η επαρχία δεν έχει νυχτερινή ζωή. δεν είναι αθήνα να έχει μπουρδέλα, μασατζίδικα, στριπτιτζάδικα και τέτοια.
αν προσωπικά σε ενοχλεί εσένα το καφενείο τίοτε στείλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό να τα κλείσει.

δεν μου αρέσει να κάνω μετάφραση σε αυτά που γράφω αλλά με αυτό που είπα πιο πάνω "ελπίζω να μη είσαι τόσο στόκος όπως στο avatar σου"

σιγουρα δεν ειμαι τοσο στοκος για να εχω διαλεξει οπως εσυ για avatar καφροποδοσφαιρικη φωτογραφια...
και οσο για το αν εχει η επαρχια κωλομπαρα, σκυλαδικα και καφενεια-χαρτολεσχες ας το κρινουν οσοι εχουν παει εστω και λιγο

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
Θα μεινουν μονο οι δημοσιες τραπεζες να δινουν  θαλασσοδανεια στην ΑΛΤΕ;
Οι δημοσιες να μείνουν, στην εποχη του εμποριου που ζουμε η αναγκη για πιστωση ειναι ενα αναγκαιο κακο.

seducer

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
78
Like
741
Πόντοι
6.135
για πες μου που έκανες το γκάλοπ και τα λες όλα αυτά;
που τα στηρίζεις;
...
Μα σε... εσένα!

Κοίτα περίμενα να δεις ότι το να λες ότι ο καφές και το ADSL φτώχυναν τον Έλληνα είναι γελοίο.
Αφού επιμένεις όμως, πάμε λοιπόν αναλυτικά:
1) Αρμάνι και ακριβές βίζιτες: Αυτά τα... ξέχασες και εσύ.
2) Καφές: Ακόμη και εσύ το έριξες 1-2 ευρώ.
3) ADSL: Εδώ θα μιλήσουμε με ακριβή νούμερα!
Παλιά είχες:
Σύνδεση ISDN 64k (30E το μήνα πάγιο ISDN)
Συνδρομή ISDN 64k (7E το μήνα μια ΠΟΛΥ φθηνή)
Χρονοχρέωση ΕΠΑΚ (0,35Ε ή ώρα)
Σύνολο: 37Ε ΜΟΝΟ τα τέλη
με ένα all-in-one (Forthnet/HOL/κλπ) έχεις:
Ταχύτητα 24Mb
ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ
60' ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΑ
Σύνολο: 40Ε.
Εσύ τι λες;

seducer

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
78
Like
741
Πόντοι
6.135
ακολουθεί μετάφραση.
αυτοί που είναι χωμένοι στα κόλπα είναι συνήθως εργαζόμενοι στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα που ξέρουν γιατις επιδοτήσεις, έχουν "πλάτες" και δηλώνουν ότι έχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κόβουν πλαστά τιμολόγια και παίρνουν επιδοτήσεις χωρίς να έχουν ούτε ένα τετραγωνικό γης.
Προφανώς αυτοί είναι λαμόγια! Έ, αυτό δεν είπα και εγώ;

...
όσο για το άλλο αναφέρομαι στο ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν κεφάλαιο στο οποίο χρειάζεται να επενδύσουν για να μπορέσουν να εργαστούν.
Προφανώς εννοείς ότι δεν έχουν κεφάλαιο ΤΟ οποίο χρειάζεται να επενδύσουν ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ και να εργαστούν;

Επισκέπτης
Η μαγική λέξη στον κόσμο της αγροτιάς είναι η λέξη επιδότηση.  «Πόσα μας δίνετε να ανοίξουμε τους δρόμους», μας λένε οι αγρότες. Ωμός εκβιασμός, δίχως αμφιβολία. Κι άμα λάχει και πιούν και μία ρακί παραπάνω, μπορούν να εισβάλλουν και στη γειτονική Βουλγαρία...

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι αγρότες κλείνουν με τα τρακτέρ τους δρόμους. Κι αντί το κράτος να επιβάλλει το νόμο και να ανοίξει τους δρόμους, οι πολιτευτές διαπραγματεύονται μαζί τους τα... λύτρα!

Είναι ο φόβος των κομμάτων της εξουσίας για τις ψήφους,  είναι η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες, είναι το ότι η ατιμωρησία είναι δεδομένη σε αυτή τη χώρα και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι του κατέβει. Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο το... αγροτικό κίνημα να... εισβάλλει στη γειτονική Βουλγαρία. Φανταστείτε, τώρα Τούρκους ή Αλβανούς αγρότες να επιχειρούσαν κάτι ανάλογο στα ελληνικά σύνορα. Ίσως φτάναμε και μέχρι τον ΟΗΕ...

Ακούμε από δημοσιογράφους και πολιτευτές για τα «δίκαια αιτήματα» των αγροτών. Βλέπουμε πολλούς «προοδευτικούς» συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν όλη αυτή την κατάσταση με κατανόηση και συμπάθεια. Οι αγρότες είναι χρεωμένοι επειδή έπεσαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και  ζητούν από εμάς τους υπόλοιπους να καλύψουμε τις υποχρεώσεις τους. Ποια η διαφορά αυτής της... κινητοποίησης από την αντίστοιχη των εργαζομένων του Ομίλου Λαναρά που ζητούσαν να συνεχιστεί πάση θυσία η λειτουργία των εργοστασίων για να μην χαθούν θέσεις εργασίας;

Πέρυσι η τιμή του καλαμποκιού ήταν ψηλά. Έβαλαν, λοιπόν, αρκετοί αγρότες καλαμπόκι «προεξοφλώντας» τα πιθανά κέρδη από την καλλιέργεια. Η τιμή του καλαμποκιού, όμως, έπεσε. Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα; Οι Έλληνες φορολογούμενοι. Λες και αν η τιμή του καλαμποκιού έκανε νέο ρεκόρ θα μοιραζόντουσαν τα κέρδη μαζί μας.

Σε τι διαφέρει ο αγρότης από τον κτηνοτρόφο ή από έναν οποιονδήποτε άλλον επαγγελματία; Γιατί οι έμποροι των Αθηνών δεν δικαιούνται να κλείσουν το Σύνταγμα μέχρι η κυβέρνηση να τους πληρώσει όλα τα διαφυγόντα κέρδη και τις πραγματοποιηθείσες ζημίες από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου; Γιατί να μη δείξουμε την ίδια κατανόηση για τους επιχειρηματίες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών που χρεοκόπησαν;

Μήπως ο αγρότης δεν είναι επιχειρηματίας;  Θα πείτε ότι η δουλειά του αγρότη είναι δύσκολη. Κι η δουλειά σε ένα μηχανουργείο είναι εξίσου σκληρή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα πληρώνει κάθε τρεις και λίγο τα μεροκάματα του βιοτέχνη.

Η αντιμετώπιση του αγροτικού ζητήματος έχει γίνει ταμπού. Οι αγρότες έχουν «δικαίωμα» να κλείνουν με τα τρακτέρ τους δρόμους και να οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες άλλους επαγγελματίες. Που το βρήκανε αυτό γραμμένο; Ποιος νόμος, ποια ηθική αρχή τους δίνει αυτό το δικαίωμα; Τα πολιτικά κόμματα φοβούνται τις ψήφους. Κι αν τους λέγαμε ότι σε περίπτωση που ενδώσουν θα χάσουν τις δικές μας ψήφους, μήπως αναγκαζόντουσαν να δουν την άλλη όψη των πραγμάτων;

Υπάρχουν μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να ανακουφιστούν οι αγρότες δίχως να χρειαστεί να αδειάσουμε τα κρατικά ταμεία. Θα συνεργαστούν, όμως, οι αγρότες στο κτύπημα των κυκλωμάτων των μεσαζόντων;  Όχι! Αν ήταν θα το είχαν κάνει μέχρι σήμερα. Αλλά είναι πιο βολικό για το... συνδικαλιστικό τους κίνημα να βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους από το να αντιμετωπίσουν μαζικά και οργανωμένα εκείνους που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος τους. Έχουν μέχρι σήμερα καταγγείλει ένα -έστω ένα- πλαστό τιμολόγιο; Πότε, που και ποια ήταν η κατάληξη;

Ας σταματήσουμε κάποια στιγμή τα παραμύθια. Οι επιδοτήσεις δημιούργησαν μία κοινωνία στον Θεσσαλικό κάμπο που έμαθε ότι οι καινούργιες κατοικίες κτίζονται με τα λεφτά της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Έτσι μάθανε. Δεν φταίνε τόσο αυτοί, όσο όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δεν έχουμε μέχρι σήμερα αντιδράσει...

Θα πει κάποιος, αφού το βλέπετε έτσι, γιατί δεν πάτε στο χωριό να κάνετε τη δουλειά του αγρότη; Δηλαδή, να πουλήσουμε το σπίτι μας στην πόλη, και να πάμε στο χωριό να αγοράσουμε άλλο σπίτι, να αγοράσουμε κτήματα, να αγοράσουμε γεωργικά μηχανήματα και να ξεκινήσουμε τη δουλειά.  Όποιος υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο, δεν έχει παρά να εξετάσει το κόστος μιας τέτοιας επένδυσης! Εκτός κι αν μας δώσουν τα εύφορα  κτήματά τους  τζάμπα. Αλλά ποιος θα κάνει κάτι τέτοιο; Τα δικά τους, τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι δικά τους και πολύ καλά κάνουν και το βλέπουν έτσι. Τα πιθανά κέρδη είναι δικά τους και δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε μαζί τους. Ο ζημιές τους γιατί θα πρέπει να είναι δικές μας;

Συμφωνώ απόλυτα. Kάπου εδώ πρέπει να βρίσκεται η αλήθεια.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Προφανώς αυτοί είναι λαμόγια! Έ, αυτό δεν είπα και εγώ;
Προφανώς εννοείς ότι δεν έχουν κεφάλαιο ΤΟ οποίο χρειάζεται να επενδύσουν ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ και να εργαστούν;
εσύ είπες για τους αγρότες ότι κάποιοι είναι λαμόγια.
εγώ μιλάω για όσους δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο απλά ευκαιριακά δηλώνουν εικονικές καλλιέργειες και ζούνε σε μεγάλα αστικά κέντρα χωρίς να έχουν καλλιέργειες

εσύ με ρώτησες "Λες δηλαδή ότι κάποιοι από τους αγρότες είναι στην ουσία λαμόγια;"
και σου απάντησα αυτό που σου είπα και πιο πάνω.  έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο.

όταν λέω για υπαλλήλους που έχουν δουλειά και για να κάνουν αυτή τη δουλειά δεν χρειάζεται να έχουν κεφάλαιο για να την ασκήσουν
σε αντίθεση με τους αγρότες που οι πολιτικές αποφάσεις κατέστησαν κάποιες επενδύσεις τους άχρηστες.
όταν απαγοεύτηκαν τα καπνά πολλοί φούρνοι αποξήρανσης του καπνού που κόστιζαν ακόμη και 20.000 ευτώ ο ένας ήταν άχρηστοι.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Μα σε... εσένα!

Κοίτα περίμενα να δεις ότι το να λες ότι ο καφές και το ADSL φτώχυναν τον Έλληνα είναι γελοίο.
Αφού επιμένεις όμως, πάμε λοιπόν αναλυτικά:
1) Αρμάνι και ακριβές βίζιτες: Αυτά τα... ξέχασες και εσύ.
2) Καφές: Ακόμη και εσύ το έριξες 1-2 ευρώ.
3) ADSL: Εδώ θα μιλήσουμε με ακριβή νούμερα!
Παλιά είχες:
Σύνδεση ISDN 64k (30E το μήνα πάγιο ISDN)
Συνδρομή ISDN 64k (7E το μήνα μια ΠΟΛΥ φθηνή)
Χρονοχρέωση ΕΠΑΚ (0,35Ε ή ώρα)
Σύνολο: 37Ε ΜΟΝΟ τα τέλη
με ένα all-in-one (Forthnet/HOL/κλπ) έχεις:
Ταχύτητα 24Mb
ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΧΡΕΩΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ
60' ΠΡΟΣ ΚΙΝΗΤΑ
Σύνολο: 40Ε.
Εσύ τι λες;
το αρμάνι και τα άλλα δεν τα ξέχασα καθόλου
...
μήπως σε όλα αυτά τα ακριβά μαγαζιά που δεν πλήττωνται ποτέ από την οικονομική κρίση;
...

ενώ έχω την εντύπωση ότι ταλαντεύεσαι.
μου λες ότι είπα τον καφέ πιο φθηνό 1-2 ευρώ ενώ εσύ νωρίτερα αμφισβητείς ότι ο έλληνας ΔΕΝ πληρώνει τον φραπέ 5 ευρώ(3-4 που είπα εγώ+1-2 που έβαλες εσύ παραπάνω σύνολο από 4-5 έως 5-6 ευρώ)
και μου βγάζεις στο τέλος ένα νούμερο 40 Ευρώ το μήνα
και στο ποστ σου νωρίτερα μου λες ότι ο έλληνας βάζει ADSL γιατί δεν είναι πλούσιος(40 ευρώ το μήνα ή έστω το 2μηνο δεν είναι και λίγα λεφτά)
Φίλε ο μέσος πολίτης ΔΕΝ φοράει αρμάνι (που κυκλοφορείς;),
ΔΕΝ πίνει καφέ των 5 ευρώ
ΟΥΤΕ πάει σε ακριβές βίζιτες (άντε ίσως στα γενέθλια  ;) - δεν αλλάζει τίποτα)
ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ DSL γιατί ακριβώς δεν είναι πλούσιος (εσύ πλήρωνε συνδρομή, χρονο ΚΑΙ χρονοχρέωση)!

seducer

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Κριτικές
78
Like
741
Πόντοι
6.135
...
και σου απάντησα αυτό που σου είπα και πιο πάνω.  έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο.
...
Άρα όπως είπα και πιο πριν:
>Σε τι αντιβαίνει με αυτά που λέμε εμείς οι υπάλληλοι που έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε;
Σε τίποτα!

όταν λέω για υπαλλήλους που έχουν δουλειά και για να κάνουν αυτή τη δουλειά δεν χρειάζεται να έχουν κεφάλαιο για να την ασκήσουν
σε αντίθεση με τους αγρότες που οι πολιτικές αποφάσεις κατέστησαν κάποιες επενδύσεις τους άχρηστες.
όταν απαγοεύτηκαν τα καπνά πολλοί φούρνοι αποξήρανσης του καπνού που κόστιζαν ακόμη και 20.000 ευτώ ο ένας ήταν άχρηστοι.
Λυπάμαι που θα στο χαλάσω αλλά εδώ επιβεβαιώνεις το εναρκτήριο άρθρο μόνο όπου σε συμφέρει.
Μιλάς για τον αγρότη που κάνει μια επένδυση και ριψοκικδυνεύει κεφάλαιο σε αντίθεση με τον υπάλληλο.
Μα αυτό είναι ο... επιχειρηματίας!
Επενδύει το κεφάλαιό του και κερδίζει ή χάνει!
Εγώ σέβομαι ΚΑΙ τον επιχειρηματία ΚΑΙ τον υπάλληλο γιατί ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Εννοείται βέβαια ότι όταν κάνεις τις επιλογές σου δέχεσαι και τις συνέπειες αλλιώς είσαι... τσάμπα μάγκας!
Μπορεί να διαλέξω να είμαι υπάλληλος και έτσι δεν έχω το ρίσκο αλλά ξεχνάω και τα χοντρά λεφτά!
Μπορεί να διαλέξω να είμαι επιχειρηματίας και άμα πιάσω την καλή... θα φάω καλά - αλλά μπορεί και να τον πιώ!
Έχω μιλήσει με αγρότες και μου έχουν πει ότι έτσι και πάει καλά ένας χρόνος βγάζουν για... τρείς! (χωρίς πλάκα).
Σεβαστά και τα δύο ρεύματα!
Αυτό που συχαίνομαι είναι αυτό που λένε οι αγρότες:
Κερδίζουμε: δικά μας:
Χάνουμε: Επιδοτήστε, πληρώστε, διαγράψτε...

Γιατί, ο μη-αγρότης επιχειρηματίας δεν επηρεάζεται από πολιτικές αποφάσεις;
Μα που ζεις; Στην Ελλάδα είμαστε!
ΠΟΣΑ παραδείγματα θέλεις να σου φέρω από μη-αγροτικούς κλάδους που επηρεάστηκαν από πολιτικές (και μη) αποφάσεις;

>ενώ έχω την εντύπωση ότι ταλαντεύεσαι.
>μου λες ότι είπα τον καφέ πιο φθηνό 1-2 ευρώ ενώ εσύ νωρίτερα αμφισβητείς ότι ο έλληνας ΔΕΝ >πληρώνει τον φραπέ 5 ευρώ(3-4 που είπα εγώ+1-2 που έβαλες εσύ παραπάνω σύνολο από 4-5 έως 5-6 >ευρώ)
...η εσύ δεν είδες. Όταν είπα "έριξες" εσύ κατάλαβες πρόσθεση; Συνήθως όταν ρίχνουμε μια τιμή δεν κάνουμε αφαίρεση;

>και στο ποστ σου νωρίτερα μου λες ότι ο έλληνας βάζει ADSL γιατί δεν είναι πλούσιος(40 ευρώ το >μήνα ή έστω το 2μηνο δεν είναι και λίγα λεφτά)
Με Ιντερνετ και ΟΛΑ τα σταθερά ΜΕΣΑ;
Ενώ με τα 37Ε ΜΟΝΟ τα ΠΑΓΙΑ είναι φθηνότερα;

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Εν προκειμένω, οι αγρότες έχουν σκάψει το λάκο τους...Οι επιδοτήσεις πήγαν κυρίως στα σκυλάδικα της επαρχίας, δεν εκσυγχρόνισαν υποδομές και μεθόδους και έγιναν οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι...
Είναι κρίμα ένας ευλογημένος τόπος από άποψη κλιματικών και γεωγραφικών συνθηκών όπως η ελλάδα να έχει σκατά γεωργική παραγωγή και το Ισραήλ πχ που είναι ουσιαστικά μια έρημος να είναι πρότυπο γεωργικής παραγωγής...
Τόσο μαλάλες είμαστε και εκεί...
Απόλυτα σωστος :thumbsup:

master.ioannis

Μέγας
Εγγρ.
7 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
507
Πόντοι
4.195
Xθες σε εκπομπη ο υπουργος αναεφερε οτι η E.E. εχει βαλει καποιο πλαφον στα οικονομικα ωφελη για την γεωργια σε ολες τις χωρες της E.E. και ειπε οτι η κυβερνηση δεν μπορει να παραβει τους νομους της E.E. :jerking: :jerking:Στα τυχερα παιχνιδια ηξερε να παραβει του νομους ομως και να τα κλεισει και εμεις οι πολιτες τωρα καλουμαστε να πληρωσουμε 23.000.000 ευρω προστιμο. A ρε κωλοκρατος!!! οπου σε συμφερει :tickedoff: :tickedoff:

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Οτι και να πης οτι και να κανης δεν θα βρης το δικιο σου.

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
59
Like
1.831
Πόντοι
8.245
Ενδιαφερων ΣΥΖΗΤΗΣΗ και βλεπω οτι αρκετοι ειναι ενημερωμενοι οπως και βλεπω και αρκετες διαμαχες απολυτα φυσικο να κανω και εγω μια αναφορα,απο την αποκατασταση της δημοκρατιας καμια κυβερνηση δεν εχει ξεσκονισει το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΗΤΡΟΟ το 70% του αγροτικου μητροου ειναι επιχειρηματιες οι οποιοι εχουν αρκετες επειχηρηματικες δραστηριοτητες +τις αγροτικες και μονο το 30% ειναι μονο αγροτες και ασχολουνται μονο με αυτο η εκαστοτε κυβερνηση δεν ανοιγει το θεμα για να μην ακουμπησει αυτο το 70% για λογους ψηφοθηριας και τα γνωστα υπολοιπα που ολοι ξερουμε αυτα μονο για ενημερωση και οχι για διαμαχη εξαλου στο ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΛΛΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΣ δεν βρισκει το δικιο του σας καλημεριζω ολους

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Ολα θα ηταν μια χαρα αν ειχαμε δημοκρατια.
Εδω στην ελλαδιτσα εχουμε κατι αλλο.

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Κριτικές
59
Like
1.831
Πόντοι
8.245
Ολα θα ηταν μια χαρα αν ειχαμε δημοκρατια.
Εδω στην ελλαδιτσα εχουμε κατι αλλο.
Καλημερα Αδερφε δυστυχως στην ΕΛΛΑΔΑ και γενικος η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ισχυει για τους κατεχοντες και οχι για αυτους που προσπαθουν και αγωνιζονται ΕΓΩ πρωσωπικα με βαση την καθημερινη μου ζωη και πλεον στην ηλικια των 35 ετων ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Καλημερα.
Ειμαι 45 και εχω καταληξη οτι για να γινη κατι θα πρεπη να ερθη το 2012 ετσι πιστευω απο διαφορες συζητισης που εχω κανη.
Δεν βλεπω ειδησης πολιτικα και οτι θα με χαλαση ψυχηκα.
Εχω βγαλη τα συμπερασματα μου για τη ζωη που ζουμε και ειναι πολλη κατα του μηδεν.
Αρα μην απελπιζεσε θα ερθουν και καλυτερες μερες.
Δεν ξερω ποτε αλλα θα ερθουν,υπομονη.

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
Καλημερα.
Ειμαι 45 και εχω καταληξη οτι για να γινη κατι θα πρεπη να ερθη το 2012 ετσι πιστευω απο διαφορες συζητισης που εχω κανη.
Δεν βλεπω ειδησης πολιτικα και οτι θα με χαλαση ψυχηκα.
Εχω βγαλη τα συμπερασματα μου για τη ζωη που ζουμε και ειναι πολλη κατα του μηδεν.
Αρα μην απελπιζεσε θα ερθουν και καλυτερες μερες.
Δεν ξερω ποτε αλλα θα ερθουν,υπομονη.
Το 2013 κοβοντε οι επιδοτησεις προς τους αγροτες τι θα γινη μετα δεν μπορουμε να γνωριζουμε                                    Καλυτερες μερες χρονια τις περιμενουμε που ειναι,καθε περσι και καλυτερα  και τα πρωτα 100χρονια ειναι δυσκολα ΥΠΟΜΟΝΗ

kaligoul

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2006
Like
9
Πόντοι
166
Οχι αυτο.
Θα βγη αλλο κομμα και δεν θα εχη καμια σχεση με τα τορινα κομματα.
Εκανα καποιους υπολογισμους(οτι καταφερα)πρην 5 χρονια περιπου.
Αποτελεσμα,ακυρα λευκα αποχη περιπου 40 της εκατο.
Η κριτηκη δικη σας.

free

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
150
Like
2.981
Πόντοι
6.925
Κερδίζουμε: δικά μας:
Χάνουμε: Επιδοτήστε, πληρώστε, διαγράψτε...

Καλιεργήσαν με ακριβό πετρέλαιο λένε και πουλάνε τώρα φθηνά λόγω πτώσης τιμών.
Εάν είμαστε πολίτες του ιδίου κράτους γιατί να μην ζητήσω και εγώ επιδότηση να κλείσω και κάνα κτίριο ή δημόσια υπηρεσία. Γιατί κι εγώ έχω θιχτεί από τις οικονομικές συγκυρίες, τα ανεβοκατεβάσματα των τιμών των υλικών, την τραγική πτώση του τζίρου των οικοδομών. Είναι εύκολο να μπείς "μέσα". Εχω χάσει λεφτά τον τελευταίο χρόνο, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχω αποδεχθεί ότι κάποτε θα κερδίζω και κάποτε θα χάνω. Αυτός είναι ο κανόνας του παιγχνιδιού.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
τα λαμόγια όταν το σιτάρι είχε 0,35 το κικλό δεν το δίναν γιατί περιμέναν να ανέβει και άλλο η τιμή.. ελα μου ντε που έπεσε... μαθημένοι από το χρηματιστήριο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom