Νέα

Μπλοκάρισμα, λογοκρισία στο Facebook

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sapakias
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 74
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
12 Ιουλ 2018
Like
194
Πόντοι
1
Μπες twitter να ευχαριστηθεις σχολιασμο ρε τυπε και μαλιστα ανωνυμα.
Το facebook ειναι καλο για να επικοινωνεις με καναν φιλο, να συμμετασχεις σε καποιο γκρουπ με συγκεκριμενο σκοπο, καθως και σε οσους αρεσκονται στο να παρουσιαζουν στους γνωστους τους το ποσο ευτυχισμενη ειναι η ζωη τους.
Για σχολιασμο και συζητησεις ειναι εντελως ακαταλληλο μεσο.
Το twitter ειναι χιλιαδες ετη φωτος μπροστα
Kαλα και το twitter τα ιδια σκατα ειναι. Το θεμα ειναι να βγει καμια νεα πλατφορμα γιατι το fb το twitter και το you tube εχουν κουρασει.

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Άλλο ένα σχόλιο που προκάλεσε μπλοκάρισμα ή περιορισμό σε λογαριασμό. Το φατσοβιβλίο μπλοκάρει λογαριασμούς και σχόλια μεμονωμένα αλλά δεν λαμβάνει τα υπόψη τα προηγούμενα σχόλια. Έτσι ο διάλογος κατ' ουσία αλλοιώνεται και το περιεχόμενο παραμένει όπως οι διαχειριστές γουστάρουν.

:zombie: :shit: :zombie: :shit:

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206

Sapakias

ειχα αναφερθει και εγω με μια δικη μου υποθεση στο facebook και μαλιστα ειχα ρωτησει και εδω αλλα και γενικως για το εαν υπαρχουν γραφεια στην ελλαδα για να πας απο κοντα να διαμαρτυρηθεις

μουγκα στην στρουγκα για το εαν υπαρχουν γραφεια τους στην ελλαδα

καποιος μου ειχε αναφερει οτι τα γραφεια τους ειναι στο πρωην village στο μαρουσι πηγα απο εκει αλλα ειναι μονο για γραφεια google

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Διάβασα με προσοχή όσα γράφετε περί facebook.

Να σας προσγειώσω στην πραγματικότητα:

Ο Zuckerberg δεν έχει ιδέα καν ότι υπάρχετε, δεν τον απασχολεί ούτε στο ελάχιστο! Η πλατφόρμα είναι δικιά ΤΟΥ (όχι δικιά ΜΑΣ), την έφτιαξε ΑΥΤΟΣ (όχι εμείς) και έβαλε τους κανόνες ανάλογα με τις κάβλες ΤΟΥ (και όχι τις κάβλες ΜΑΣ). Μπορεί έναν κανόνα να τον έβαλε επειδή ένα πρωί ξύπνησε με κατουρόκαβλες ρε αδερφέ... υπάρχει κάνα θέμα? :) Ανοίξτε κι εσείς μια πλατφόρμα και βάλτε κανόνες δικούς σας!

Όποιου δεν του αρέσει, δεν μπαίνει. Όποιου του αρέσει μπαίνει.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα!

Τις διαμαρτυρίες και τα λοιπά τα γράφει στα παπάρια του!

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Δηλαδή το παραπάνω σχόλιο το διέγραψε ο Zuckerberg αυτοπροσώπως;
Το να με βρίζεις εσύ και να με λες σκατόπουστα, καριόλη, γαμημένε, και να σου λέω εγώ "Κόψε κάτι ρε μαλάκα!" και να διαγράφει ο Zuckerberg μόνο το δικό μου σχόλιο δεν νομίζω να εμπίπτει σε κάποιο κανόνα.
Όποιος λοιπόν θέλει μπαίνει και στο bou αλλιώς τον πούλο. Ακριβώς τόσο απλά.

Τελευταία τροποποίηση:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Όποιος θέλει έχει facebook. Κάποιοι το χρησιμοποιούν και για επαγγελματικούς λόγους. Άλλοι διαβάζουν από εκεί τα ειδησεογραφικά. Εσύ το χρησιμοποιούσες για γκόμενες. Ο άλλος για να επικοινωνεί με φίλους. Εσύ λες μάλλον να απαγορευτεί τελείως γιατί δεν σου κάνει πλέον.
Το θέμα μας είναι η λογοκρισία και όχι αν θέλει κάποιος να έχει facebook και όχι για ποιους λόγους το χρησιμοποιεί.. Πλάκα έχετε μερικοί!
Θα μπορούσα να ρωτήσω και εγώ για ποιο λόγω μπαίνεις και γράφεις εδώ στο bourdela.com! Διαφημίσεις έχει και εδώ.
Πολυ καλά κάνει και λογοκρίνει το facebook. Αν αφεθεί ελευθερος ο καθενας να γραφει ό,τι γουσταρει, σε λίγο θα γινει ενα σιχαμενο μέρος όπου ολοι θα βριζουν ολους, επικαλούμενοι την "ελευθερία της εκφρασης" (λες και ελευθερια εκφρασης ειναι να τσακωνεσαι και να γραφεις ό,τι γουσταρεις, εχετε παρεξηγησει τα πραγματα). Πολυ καλά κάνανε και σε μπαναρανε, δεν εχεις καμία δουλεια να τσακωνεσαι σε ενα διαδικτυακο μεσο, το οποιο ως προϊόν κοστίζει δισεκατομμυρια και φυσικά δεν εχουν κανενα λόγο να σε ανεχθούν να το ευτελίζεις. Οποιος θελει να βριζεται και να τσακωνεται, υπαρχουν άλλα τσατ. Το καταλαβε και η Ακρίτα, η οποία καθύβρισε εναν δημοσιογραφο ως "φασιστομουτρο και βοθρολυμα" και την μπαναρανε για 30 ημερες. Και εβγαινε ο Κραουνακης μετα να την στηριξει και να λέει οτι "καποιοι ηλιθιοι μπαναραν την ελευθερια της εκφρασης". Δεν πειραζει, θα στρωσουνε όλοι. Το fb ειναι ιδιωτικη εταιρεία, θέτει μονη της τους όρους συμμετοχής. Δεν εχετε καταλαβει ακομη οτι δεν νοείται "λογοκρισια" σε ενα ιδιωτικο χωρο. Αν εσυ ερθεις σπιτι μου και αρχισεις να λες πραγματα που δεν γουσταρω, θα σε πεταξω εξω και φυσικα δεν προκειται για λογοκρισια. Εγω θετω τους ορους. Και αν σου αρεσει. Οποιον γουσταρει θα μπαναρει το fb, και οποιου δεν αρεσει, την βολτα του. Μακαρι και εδω μεσα να είχαν τεθει παρομοιοι οροι, και να ειχαμε αποφυγει σελιδες επι σελιδων αχρηστων εξυβρίσεων εκατερωθεν.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.284
Πόντοι
12.756
μια χαρα ειναι εδω μεσα Αλεξ

ΥΓ την καλημέρα μου και Καλο Πασχα

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216

Sapakias

ειχα αναφερθει και εγω με μια δικη μου υποθεση στο facebook και μαλιστα ειχα ρωτησει και εδω αλλα και γενικως για το εαν υπαρχουν γραφεια στην ελλαδα για να πας απο κοντα να διαμαρτυρηθεις

μουγκα στην στρουγκα για το εαν υπαρχουν γραφεια τους στην ελλαδα

καποιος μου ειχε αναφερει οτι τα γραφεια τους ειναι στο πρωην village στο μαρουσι πηγα απο εκει αλλα ειναι μονο για γραφεια google
Δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς. Γραφεία υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση. Η διαμαρτυρία ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ακολουθείς κάποιο link αφού έχει γίνει υποτίθεται επανέλεγχος στο σχόλιο σου το οποίο οδηγεί σε μια σελίδα με μισά Αγγλικά, μισά Ελληνικά. Όταν τελειώσεις να συμπληρώνεις την δέκα σέλιδη φόρμα στο τέλος σου λέει. Επιλέγονται μόνο ορισμένα από τα παράπονα Complaints να αξιολογηθούν οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων σταματάει ο έλεγχος εκεί και δεν παίρνεις ποτέ απάντηση.

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Δηλαδή το παραπάνω σχόλιο το διέγραψε ο Zuckerberg αυτοπροσώπως;
Το να με βρίζεις εσύ και να με λες σκατόπουστα, καριόλη, γαμημένε, και να σου λέω εγώ "Κόψε κάτι ρε μαλάκα!" και να διαγράφει ο Zuckerberg μόνο το δικό μου σχόλιο δεν νομίζω να εμπίπτει σε κάποιο κανόνα.
Όποιος λοιπόν θέλει μπαίνει και στο bou αλλιώς τον πούλο. Ακριβώς τόσο απλά.
Mε δυσκολεύει πολύ να πιστέψω ότι το facebook έκοψε εσένα επειδή είπες "κόψε κάτι ρε μαλάκα" από τον άλλον που σε είπε "σκατόπουστα, καριόλη, γαμημένε". Τι να σου πω, εμένα δεν με έχει κόψει ποτέ για κάτι τέτοιο. Μήπως θες να μας πεις τι άλλο ανέβασες? :)

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Έχω γράψει παραπάνω άλλα σχόλια και φαίνονται στα screenshots. Δεν έγινε ποτέ ο παραπάνω διάλογος με τον "σκατόπουστα" αλλά το παρέθεσα για να γίνει κατανοητό το θέμα. Αυτό που λέω ισχύει και εκεί είναι το πρόβλημα. Βλέπεις μόνο το δικό σου σχόλιο στην διαγραφή και όχι όλον τον διάλογο όπου μετά είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις. Αν τελικά το εντοπίσεις πχ το "σκατόπουστα, καριόλη, γαμημένε" και το κάνεις report κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις αυτό το μήνυμα. Αν πατήσεις στις επιλογές αρχίζει μετά ένα loop με bots και ποτέ δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση παρά τυποποιημένες.
Το να "κόβεται" σχόλιο το οποίο είναι αντίθετο προς τους ΛΟΑΤΚΙ ή και το αντίστροφο ή σχόλιο για κάποιους υποστηρικτές της μη χρήσης μάσκας ή του στυλ "Άντε φόρα την μάσκα σου" από την άλλη ,ότι να ναι δηλαδή πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Τελευταία τροποποίηση:

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Έχω γράψει παραπάνω άλλα σχόλια και φαίνονται στα screenshots. Δεν έγινε ποτέ ο παραπάνω διάλογος με τον "σκατόπουστα" αλλά το παρέθεσα για να γίνει κατανοητό το θέμα. Αυτό που λέω ισχύει και εκεί είναι το πρόβλημα. Βλέπεις μόνο το δικό σου σχόλιο στην διαγραφή και όχι όλον τον διάλογο όπου μετά είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις. Αν τελικά το εντοπίσεις πχ το "σκατόπουστα, καριόλη, γαμημένε" και το κάνεις report κατά πάσα πιθανότητα θα πάρεις αυτό το μήνυμα. Αν πατήσεις στις επιλογές αρχίζει μετά ένα loop με bots και ποτέ δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση παρά τυποποιημένες.
Tι να σου πω ρε φίλε... δεν ξέρω τι έγινε αλλά ούτε εγώ προσωπικά έχω μπλοκαριστεί για τέτοιο σχόλιο.

Το γεγονός όμως είναι ένα: Αν δεν σου αρέσει κι έχεις θέμα με την διοίκηση του Facebook, απλά κλείνεις τον λογαριασμό σου. Είναι σαν ένα ματς ποδοσφαίρου. Έχει κανόνες. Αν δεν συμφωνείς με την απόφαση ότι ανατροπή μέσα στην περιοχή είναι πέναλτι, τότε δεν παίζεις ή παίζεις με αυτούς τους κανόνες.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
Δεν μπορείς να διαμαρτυρηθείς. Γραφεία υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει πρόσβαση. Η διαμαρτυρία ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ακολουθείς κάποιο link αφού έχει γίνει υποτίθεται επανέλεγχος στο σχόλιο σου το οποίο οδηγεί σε μια σελίδα με μισά Αγγλικά, μισά Ελληνικά. Όταν τελειώσεις να συμπληρώνεις την δέκα σέλιδη φόρμα στο τέλος σου λέει. Επιλέγονται μόνο ορισμένα από τα παράπονα Complaints να αξιολογηθούν οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων σταματάει ο έλεγχος εκεί και δεν παίρνεις ποτέ απάντηση.
ποτε δεν εχω δει το συγκεκριμενο link που λες

και αμμα προσπαθησεις να πας μεσω ΓΑΔΑ και απο εκει υπαρχει μπλοκαρισμα
μονο "για συγεκριμενες καταγγελειες" μπορουν να σε βοηθησουν

Sokol.Ndreu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2021
Like
1.419
Πόντοι
216
Ρε τυποι, μπαινετε στο φεησμπουκ και τσακωνεστε? Με το ονομα σας?

εγω καποτε ειχα μαιμουδισιο ονομα για να λεω οτι παπατζα θελω, τωρα που ειμαι κυριλε με το ονομα μου σπανια σχολιαζω. Γιατι να ξερει ο ενας και ο αλλος τι πιστευω?

Αυτα τα κανω στο μπου, που αν και υπαρχει αβαντα σε παλαιοτερα μελη, μπορεις να εκφρασεις (σχεδον) οτι αποψη θες. Για αυτο εξαλλου περναω χρονο εδω και οχι στη μαλακια του Ζουκερμπεργκ.

Οσο για την αξια του φεησμπουκ, για μενα μια φουσκα ειναι, το ινσταγκραμ τον σωζει και δεν εχει ανταγωνισμο.

Καμια σχεση με γκουγκλ η μαικροσοφτ κλπ

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Εγώ φίλε τον κλείνω δεν έχω θέμα. Είμαι μεγαλύτερης ηλικίας. Οι γνωστοί μου δεν γνωρίζουν τι πάει να πει υπολογιστής, κοινωνικά δίκτυα και τέτοια. Αν έχουν κάποιοι από αυτούς λογαριασμούς δεν τους χρησιμοποιούν ως μέσω επικοινωνίας. Ο άλλος εμένα θα με πάρει τηλέφωνο, ούτε messenger ούτε τέτοια. Δεν με βρήκε. Θα ξαναπάρει. Άντε κάνα SMS και αυτό με το ζόρι. Μην κοιτάς επειδή ασχολήθηκα με την τεχνολογία και επαγγελματικά.

Το πρόβλημα είναι με τους νεότερους όπου αυτός είναι ο τρόπος επικοινωνίας. Εκεί αν τους μπλοκάρεις τρελαίνονται αφού όλα από εκεί περνάνε πλέον.
Οι όροι τέλος δεν είναι ξεκάθαροι.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206

Sapakias

οσοι δικηγοροι προσπαθησαν να στειλουν μυνησεις και αγωγες στο facebook απο χρηστες δυστυχως δεν καταφεραν τιποτα

εαν δεν εισαι σε "κλικα" δεν παιρνεις φραγκα πισω

Μπαρμπαπήδουλας

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2011
Κριτικές
78
Like
8.403
Πόντοι
2.786
Ρε τυποι, μπαινετε στο φεησμπουκ και τσακωνεστε? Με το ονομα σας?

εγω καποτε ειχα μαιμουδισιο ονομα για να λεω οτι παπατζα θελω, τωρα που ειμαι κυριλε με το ονομα μου σπανια σχολιαζω. Γιατι να ξερει ο ενας και ο αλλος τι πιστευω?

Αυτα τα κανω στο μπου, που αν και υπαρχει αβαντα σε παλαιοτερα μελη, μπορεις να εκφρασεις (σχεδον) οτι αποψη θες. Για αυτο εξαλλου περναω χρονο εδω και οχι στη μαλακια του Ζουκερμπεργκ.

Οσο για την αξια του φεησμπουκ, για μενα μια φουσκα ειναι, το ινσταγκραμ τον σωζει και δεν εχει ανταγωνισμο.

Καμια σχεση με γκουγκλ η μαικροσοφτ κλπ
Εννοείται ότι για τα μπινελίκια έχεις δεύτερο account! Μία φορά όμως με είχαν μπλοκάρει για 30 ημέρες, that's all. Και γενικα πουστριλίκια ρίχνω! (δεν χρειάζεται να σε πείσω γι' αυτό νομίζω!) :tooth:

Στο κανονικό μου account που έχω φίλους/συγγενείς/συναδέλφους/κτλ δεν ανεβάζω σχεδόν ποτέ τίποτα και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν ανεβάζω τίποτα για πολιτικά και οπαδικά.

Sokol.Ndreu

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2021
Like
1.419
Πόντοι
216
Εννοείται ότι για τα μπινελίκια έχεις δεύτερο account! Μία φορά όμως με είχαν μπλοκάρει για 30 ημέρες, that's all. Και γενικα πουστριλίκια ρίχνω! (δεν χρειάζεται να σε πείσω γι' αυτό νομίζω!) :tooth:

Στο κανονικό μου account που έχω φίλους/συγγενείς/συναδέλφους/κτλ δεν ανεβάζω σχεδόν ποτέ τίποτα και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν ανεβάζω τίποτα για πολιτικά και οπαδικά.
δεν εχω δευτερο λογαριασμο γιατι απλα βαριεμαι.

προτιμω την αγνη ζουγκλα του μπου

OP
OP
Sapakias

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
ποτε δεν εχω δει το συγκεκριμενο link που λες

και αμμα προσπαθησεις να πας μεσω ΓΑΔΑ και απο εκει υπαρχει μπλοκαρισμα
μονο "για συγεκριμενες καταγγελειες" μπορουν να σε βοηθησουν
Σιγά μην πάω μέσω ΓΑΔΑ επειδή κάποιος είπε ότι ο covid-19 είναι μούφα και εγώ το είπα να βάλει την μάσκα μέσα στο μετρό. Ούτε ζήτησα λεφτά.
Πατώντας πάνω στο Ξεκινήστε που φαίνεται σε παραπάνω screenshot που παρέθεσα σε πάει εδώ.
Φεύγεις από το facebook και πας παραπέρα. Το facebook έχει βγάλει τις αποφάσεις του. Τέλος.
Συμπληρώνεις, συμπληρώνεις, συμπληρώνεις και στο τέλος σου λέει ότι εξετάζονται μόνο ορισμένες καταγγελίες αν εμπίπτει η καταγγελία σας και τότε και μόνον θα σας απαντήσουμε.

Τελευταία τροποποίηση:

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Μόνο για επαγγελματικούς λόγους αξίζει το fb, τίποτε άλλο. Για επαγγελματική σελίδα, για διαφημιστικές καμπάνιες, για ομάδες επαγγ. ενδιαφερόντων κλπ. Είναι big brother, οπότε δεν είναι για προσωπικούς λόγους. Εγώ το έχω κλείσει, γιατί μου ζήτησαν αντίγραφο ταυτότητας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom